Φίλε Νίνο και το εννοώ ''φίλε'', από την αρχζή που ενεγράφην στο κλαμπ δεν ήθελα να πω πολλά πράγματα για ευνοήτους λόγους. Γνωρίζεις ότι τα κλαμπ στην Ελλάδα κατά πλειοψηφία αποτελούνται από ''κλίκες'', θα το πω καθαρά, ανέραστων ανθρώπων. Επειδή πίστεψα πως το συγκεκριμένο κλαμπ είναι τελείως διαφορεικό από τα άλλα, αποφάσισα να γραφώ με το ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ και όχι με υποκοριστικά. Είμαι επαγγελματίας μοντελιστής από το 2006 και συνεργάζομαι με την εταιρεία του Cher στην Σιγκαπούρη, ταυτόχρονα είμαι και συλλέκτης. Το ''ψευδώνυμο'' Stratis 2007 υπάρχει στο e-bay και χρησιμοποιείται και από τον cher. Τα μοντέλα στο συγκεκριμένο κατάστημα τα κατασκευάζουν μοντελιστές από όλο τον κόσμο (πβλ AFV Modeller τεύχος 31 Νοέμβριος 2006. Ο Dinesh Ned που κατασκεύασε αυτόν τον εκπληκτιό Τίγρη συνεργάζεται όπως και εγώ με τον συγκεκριμένο μοντελιστικό οίκο. O Tim Sloan επίσης ένα άλλος εξαιρετικός μοντελιστής συνεργάζεται και ο ίδιος με άλλους μοντελιστές. Το βαγονέτο συγκεκριμένα είναι κατασκευή άλλου μοντελιστή και όχι δική του. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και στο site του PzCreations.com.
To ότι είμαι και συλλέκτης αυτό δεν είναι κακό. Ζητώ συγγνώμη που δεν το είπα από την αρχή ότι τα μοντέλα αυτά(Πάνθηρας, Τίγρης) δεν είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο. Εδώ τι έχουμε δηλαδή ιερά εξέταση των μη ακραιφνώς μοντελιστών. Οι επαγγελματίες δεν έχουν θέση στο χώρο των ''πιουριστών'', των εραστών της μοντελιστικής αγν'ότητας δηλαδή.
Στη Σιγκαπούρή, όπως ανέφερα έχω πάει πολλές φορές. Στην πλατεία sunshine υπάρχει το εργαστήριο του Bernard. Δεν θα διθυραμβολογήσω για την μοντελιστική επιδαξιότητα αυτού του ανθρώπου είναι γνωστή παγκοσμίως. Εκεί γράφτηκα στο Mstudio γιατί ήμουν άσχετος όταν πρωτοπήγα, αγόρασα κάποια μοντέλα του, τον γνώρισα και άρχισα σιγά σιγά να φτιάχνω μοντέλα απαράδεκτα, όπως και τώρα μερικές φορές. ότα έφυγα από εκεί, συνέχισε να μου στέλνεο υλικό για να δουλεύω μόνος μου και σιγά σιγά έμαθα. Πολλές φορές κατασκευάζω μοντέλα και τα βάφει κάποιος καλλιτέχνης μοντελιστής που ασχολείται μόνο με το εικαστικό του πράγματος, άλλες φορές το αντίθετο. Από τα 2 Τ55 το Enigma είναι κατασκευασμένο και βαμμένο από μένα. Το άλλο κατασκευασμένο από μένα και βαμμένο από τον Bernard. An o διαχειριστής είχε δημοσιεύσει την απάντηση του Bernard θα σας είχαν λυθεί όλες οι απορίες. Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι δύσπιστοι, ελπίζω να σας πείσω όταν τον καλέσω το καλοκαίρι να επισκεφτεί την όμορφη χώρα μας και να γνωρίσει τους φίλους του κλαμπ. Φανταστείτε να έχουμε εμείς την αποκλειστικότητα να πάρουμε συνέντευξη απο τον Bernard Cher ή από τον Kalvin Tan τον εξαίρετο κατασκευαστή φιγουρών.
΄
Μπορεί τα παραπάνω να τα θεωρείς δικαιολογίες και ''αρλούμπες'' ενός απατεώνα ασχέτου. Ο αναμάρτητος όμως ''πρώτος τόν λίθον βαλλέτω''. Αν θεωρείτε εν κατακλείδι ότι αποτελώ επικύνδυνο ''μικρόβιο'' για τη φιλοσοφία του κλαμπ διαγράψτε με.
Και κάτι άλλο, η βιασύνη του διαχειριστή να με χαρακτηρίσει άνθρωπο χωρίς ''ΑΙΔΩ'', ήταν αν μη τι άλλο προσβλητική γιατί΄απλά και μόνο δεν με γνωρίζει προσωπικά. Το τι σημαίνει αιδώς δεν μπορεί να το γνωρίζει τόσο καλά ένα νέο παιδί και να το αγνοεί ένας σαραντάρης που ίσως έχει κάποιες περισσότερες αρνητικές εμεπιρίες στη ζωή του. Στόχος μου ήταν, όταν γράφτηκα στο site να προωθήσω την ιδέα του μοντελισμού και όχι τα συντεχνιακά συμφέροντα που μαστίζουν τον τόπο.
Αν έθιξα κάποιους με τη συμπεριφορά μου ζητώ συγγνώμη (για το ότι παρουσίασα τον Τίγρη και τον Πάνθηρα ως δικά μου μοντέλα,που στο κάτω κάτω είναι αφού με την αγορά τους έχω τα πνευματικά δικαιώματά τους, έστω και αν δεν τα έχω κατασκευάσει εγώ ο ίδιος).
Στις διεθνείς εκθέσεις φαντάζομαι θα ξέρετε ότι βραβεύεται το αποτέλεμα και όχι το ΕΓΏ του μοντελιστή, γι' αυτό και πολλά μοντέλα παρουσιάζονται από άλλους ενώ είναι κατασκευασμένα από άλλους. Γιατί; Γιατί την επιτροπή δεν την ενδιαφέρει το ΠΟΙΟΣ αλλά το ΤΙ και το αποτέλεσμα. Υπάρχει πουθενά γραμμένο στα καταστατικά των διεθνών εκθέσεων ότι ο Στράτος Μαυρουδής δεν μπορεί να κατεβάσει ένα μοντέλο χωρίς να είναι ο ίδιος κατασκευαστής ή όχι ο καθ' όλοκληρίαν κατασκευαστής και αν μην πάρει εξαιτίας αυτού βραβείο. Πολλά μοντέλα σε διεθνείς εκθέσεις φτιάχνονται κατά παραγγελίαν και βραβεύονται. Γιατί αυτό δεν το γνωρίζουν οι έμπειροι και έγκυροι κριτές.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε