Αποστολέας Θέμα: Mercedes L6500  (Αναγνώστηκε 3374 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Mercedes L6500
« στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 12:50:06 πμ »
 Το Mercedes Benz L6500 πρωτοκατασκευάστηκε το 1935 και ήταν ενα απο τα πρώτα φορτηγά βαρέων φορτίων της "νέας βιομηχανικής" Γερμανίας, μετά την καταστροφή του Α' Π.Π. Είχε κινητήρα diesel 12.500 κυβικών με 135 KW δύναμη. Ήταν το "μεγάλο αδελφάκι" του L3500 (tamiya - italeri) το οποίο αρχικά προοριζόταν για μεταφορά πρώτων υλών στα νέα εργοστάσια. Τα πρώτα μοντέλα του L6500 είχαν μια απλή καμπίνα τύπου Einheits αλλά μεταλλική (οχι ξύλινη). Αργότερα, απο το '40 και μετά, εμφανίστηκε η έκδοση "late" ή L6500-02 η οποία είχε λίγο χαμηλότερα "παραπέτα" στην καρότσα αλλά μεταλλική "οβάλ" καμπίνα. Όλο το υπόλοιπο όχημα - κινητήρας παρέμεινε το ίδιο. Τα L6500 "late" έδρασαν σ' όλα τα μέτωπα κατα την έναρξη του Β' Π.Π. Έτσι είχε την κλασσική panzer grey βαφή (ευρωπαικό μέτωπο - Πολωνία + Γαλλία) και τη dessert yellow στην Β. Αφρική. Μετά την έναρξη της "Μπαρμπαρόσσα" πολύ λίγα πλέον "έμειναν" και αυτά κυρίως στα μετόπισθεν για τον εφοδιασμό. Το L6500, μαζί με το έταιρο MAN, είχαν μεταφορική ικανότητα μιάμισης φοράς ενός Opel Blitz. Σε πάρα πολλά Mercedes L6500 φορτωνόντωσαν και μικρά άρματα έως το τονάζ ενός PzII  :shock: :shock:
 Τώρα το Mercedes L6500 το "βγάζουν" 2 εταιρείες σε κλίμακα 1/35. Η P.S.P και η Wespe Models. Έχοντας λοιπόν το μοντέλο της 2ης εταιρείας και ξέροντας ΤΙ εστί μοντέλο Wespe Models, προμηθεύτηκα ενα περίπτερο logo αρκετό καφέ και υπομονή και "κατηφόρησα" στην υπόγα.
 Η πρώτη εντύπωση αναμενόμενη........ "γαλλικοί διάλογοι"  :evil: :evil: :evil: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::  Σεσουάρ και ίσιωμα ρητίνης  ::violent1::  Κλασσικά  ::book:: αναζήτηση οδηγιών κατασκευής  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: "το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις  :?: :?:evil: :evil:
 Η κατασκευή προχωρούσε με "καντήλια" μέχρι που ήρθε το "τελικό χτύπημα".....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΤΕΡ ΩΕΩΩΩΩΩΩ  ::dontknow:: ::dontknow:: Ψάχνω ψάχνω...τπτ.....για να δώ το "εξώφυλλο" του κουτιού........  ::punch:: ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ  ::angel_evil::  Ας είναι καλά κάτι υπολείμματα απο φύλλα Evergreen που είχα καταχωμένα και έδωσαν λύση. Πρέπει τώρα να προσθέσω σ' αυτά κάτι καπάκια τετράγωνα για αερισμό της μηχανής.
 Η καρότσα μου "φαινόταν" πολύ "άδεια", βλέπεται είναι και ενα μακρυνάρι ΝΑ (με το συμπάθειο)  :mrgreen: :mrgreen: Όποτε την λύση έδωσε ενα ρητινένιο "αξεσουάρ" (δεν μπορώ να πώ μοντέλο μιας και είναι μονοκόμματο) που αναπαριστά ενα σκεπασμένο Kubelwagen που μπροστά έχει κάτι jerrycans. Είναι νομίζω ή πολωνικής εταιρείας ή τσέχικης  :roll: :roll: και είναι ιδανικό για φόρτωμα φορτηγού ή βαγονιού.........

αύριο θα ασταρωθεί με Hycote μιάς και τώρα απο τη logo και την ρητινο-μυρωδιά, βλέπω αστράκια...............

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Mercedes L6500
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 01:06:49 πμ »
άντε πάλι  ο Παναγιώτης με τα γνωστά του κόλπα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 01:14:09 πμ »
Έτσι όπως το βλέπω και μετά από αυτά που λες, χαίρομαι που δεν κάναμε εκείνη την προμήθεια Wespe, που έλεγα να το πάρω. Τέρμα Wespe = Black List
Για προχώρα να το συμμαζέψεις λιγάκι, μπας και στρώσει άμα φάει τα χρωματάκια του. Απλά πρόσεξε τα χάσματα που βλέπω μεταξύ ελαστικού και ζάντας (χαίρε βάθος αμέτρητον) γιατί σύμφωνα με την κλίμακα χωράει ολόκληρη παλάμη ανθρώπου εκεί μέσα.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 01:43:08 πμ »
 Νίκο φίλε μου, όντως μετά απο λίγα μοντέλα Wespe που έχω φτιάξει, αναλογίζομαι εάν τελικά αξίζει να τα αγοράζεις  :roll: :roll: :roll: Είναι "τραγικά" μοντέλα....μήπως όμως και τα άλλα ρητινένια είναι διαφορετικά  :evil: :evil: :evil: Δυστυχώς πολύυυυυ λίγα ρητινένια κιτ είναι "ποιοτικά"  :evil: :evil: Πάντως "οι άτιμοι" όλα τα σπάνια ή "περιέργα" τα "βγάζουν" σε ρητίνη......και μετά απο χρόνια σε inject στην μισή τιμή  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: αλλά είπαμε "...πονάει αλλά μ'αρέσει"  ::077devil::
 Με στόκο (κανα κιλό  :mrgreen: ) και λοιπά ελπίζω θα "συνέρθει"...... Τώρα για την "χαράδρα", ότι και να έκανα ΔΕΝ ερχόταν κοντά λασπωτήρας και ρόδες  :roll: :roll: Στην απεικόνιση στο κουτί η ίδια "χαράδρα" επίσης..... Ψάχνωντας στο net, μιας και δεν ευρέως γνωστό όχημα, παρατήρησα οτι και στο original υπήρχε το "χάσμα των γενεών"  ::arrowred:: Μήπως, λέω μήπως γιατί δεν έχω βρεί λεπτομέρειες, ήταν πολύ "έντονα" τα "τόξα" απο τα ελάσματα στις αναρτήσεις και "σήκωναν" το αμάξωμα (άρα απόσταση μεταξύ λάστιχου - λασπωτήρα) λόγω του οτι φορτωνόντουσαν με πολύ βαριά αντικείμενα  :?: :?: Και έτσι υπήρχε αυτό το "χάσμα" για να μην ακουμπά το λάστιχο και προκληθεί τριβή άρα καταστροφή του  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 02:00:31 πμ »
ρε συ Παναγιώτη για το κενό μεταξύ ζάντας και ελαστικού λέει ο nino δεν λέει για το κενό μεταξύ τροχού φτερού  :wink: :wink:

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 02:03:49 πμ »
Παναγιώτη δεν εννοώ το κενό μεταξύ λασπωτήρα-φτερού και ρόδας, αλλά το κενό μεταξύ ΖΑΝΤΑΣ και ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ

όσο για το κενό μεταξύ φτερού-τροχού είναι ΟΚ, τουλάχιστον πίσω, μπροστά κάτι δεν μου κάθεται καλά, σαν να είναι το φτερό πολύ χαμηλά τοποθετημένο και εξαφανίζεται ο τροχός στο εσωτερικό του.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 11:43:25 πμ »
 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ΡΕ τον ΜΑΠΑ δεν το είδα  :evil: :evil: :evil: :evil: στόκοοοοοοοο  :oops: :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 02:52:09 μμ »
Ο Ρητινάνθρωπος σε μια ακόμα "τρομοκρατική" επίθεση....   :lol: :lol: :lol:

Ρε Πανίκο θα δούμε κανένα τελειωμένο μοντέλο καμιά φορά ?  Όλα στο ξεκίνημα μας τα παρουσιάζεις  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Πρόταση : Σ' αυτό τουλάχιστον τελείωσε το Kubelwagen, βάψε μόνο το κάλυμμα....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 02:59:45 μμ »
Βρε Στέλιο, γιατί με "μαλώνεις"  ::director::  :mrgreen: :mrgreen: αφού το Vomag το τελείωσα  ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: εντάξει κάτι σκονίσματα - φορτώματα του έμειναν, να μήν αρχίσω άλλο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Πρέπει να ελατωθεί λίγο το στόκ μου  :twisted: :twisted:
 Το Kubel "πές πως έγινε"  ::077devil:: ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 03:23:35 μμ »
Πολύ καλό φαίνεται και για μοντελιστές με "ατσαλένια" νεύρα  ::salut::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 06:31:50 μμ »
 Γιώργο με πολύυυυυ ατσάλινα νεύρα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Πάντως, πέραν της πλάκας, Στέλιο χώρο έχω, χρόνο άφθονο και περίπου 30-35 ασταρωμένα αλλά μή βαμμένα κιτ.........ΧΡΩΜΜΑΤΑ δεν υπάρχουν  :evil: :evil: :evil:
Υπάρχουν στιγμές που "με πιάνει" αμόκ και λέω ".....κάτσε ρε 'σύ μάπα να τα βάψεις...", αλλά κοιτώ τον "πάγκο βαφής" αλλά χρώμματα γιόκ  :!: :!: :!: Βάφω μόνο με ακρυλικά (δεν ξέρω, enamel προτιμώ με πινέλο) στον αερογράφο. Τουλάχιστον για μένα προσωπικά τα ιδανικά ακρυλικά είναι τα tamiya + gunze. Τα lifecolor είναι πολύ καλά σε γκάμα κωδικών και απόδοση χρωμματισμού αλλά ειλικρινά "μπουκώνουν κάργα" τον infinity  :!: :!: :!: :!: Ίσως πήζουν πολύ γρήγορα........ Σαν θεσ/κιός ξέρεις οτι τα tamiya + gunze στην πόλη μας είναι, τουλάχιστον, ανέκδοτο  :evil: :evil: :evil: Δεν βρίσκονται με τπτ  :!: :!: :!: Πιό εύκολα βρίσκεις χρυσό  :mrgreen: :mrgreen: Δεν λέω, μήν γίνομαι άδικος, γίνονται φιλότιμες προσπάθειες απο 1-2 καταστήματα για προμήθεια τους, αλλά δυστυχώς πολύ λίγα "κομμάτια" και λίγοι κωδικοί  ::cry2:: ::cry2:: Όποτε σκέψου, το συναρμολλογείς - το ασταρώνεις - έχεις σκόνες / λάδια κτλ αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΩΜΜΑΤΑ  :!: :!: :!: ʼρα "τζίφος" η κατάσταση......ΜΑ την Παναγία έτσι μου 'ρχεται να φέρω κανα κοντέινερ χρώμματα  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 06:59:21 μμ »
       Η δικαιολογία περί ελλείψεως χρωμάτων.........ΦΤΗΝΟΤΑΤΗ.  :evil:

Κάθε Σάββατο πηγαίνω στο καφέ στην Ιπποκράτους...........

Κάθε Δευτέρα πηγαίνω στο ΚΤΕΛ Κηφισού.........

Εάν δώσεις παραγγελία μεσοβδόμαδα,Σαββάτο αγοράζω,Δευτέρα στέλνω,Τρίτη παραλαμβάνεις καί πάει λέγοντας......... ::icon_thumright::

Ο τάκαν (τέως) καί ο getsa που με προτιμάνε,κορόιδα είναι........... :?:

Δίδεται πίστωση ενός μήνα,τα μεταφορικά βαρύνουν τον πελάτη καί οι τόκοι θα πληρωθούν στα λαδάδικα όταν κάποια μέρα ανέβω Θεσσαλονίκη. :wink:

ʼκου λέει δεν βρίσκει χρώματα........ :?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 08:25:02 μμ »
       Η δικαιολογία περί ελλείψεως χρωμάτων.........ΦΤΗΝΟΤΑΤΗ.  :evil: .....

....   ʼκου λέει δεν βρίσκει χρώματα........ :?

Παλιά ...

Κι όμως δεν βρίσκονται πλέον, φίλε Νικ κάνε καμμιά βόλτα να δεις που οι κωδικοί έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται πλεόν ένας ένας και σε λίγο θα τα βρίσκουμε στην μαύρη  :evil:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 09:26:04 μμ »
Για την εύρεση χρωμάτων, όντως υπάρχει κάποιο μικρό ως μεγάλο πρόβλημα, ιδίως σε ορισμένα καταστήματα κι εδώ στην Θεσσαλονίκη και θέλει αρκετό ψάξιμο. Κι εγώ μόνο  Gunze λίγα Τamiya χρησιμοποιώ, τα Lifecolor που πήρα κάποτε τα πέταξα γιατί μόνο προβλήματα με μπουκώματα είχα.
Γι' αυτό όταν τα βρω τα προμηθεύομαι δύο δύο τα μπουκαλάκια. Τα enamel που έχω από τον καιρό του πινέλου (και είναι αρκετά) τα χρησιμοποιώ σαν έσχατη λύση.

......ΜΑ την Παναγία έτσι μου 'ρχεται να φέρω κανα κοντέινερ χρώμματα  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Τί μόνο ένα θα φέρεις ???? Τί θα μας κάνει ένα κοντέινερ.... εγώ θα έλεγα τουλάχιστον τέσσερα, με όοοοοοολους τους κωδικούς  :wink: :wink: :wink:

Μετά βέβαια δεν θα έχεις καμιά δικαιολογία, να ξέρεις  :o
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 09:40:23 μμ »
..ΜΑ την Παναγία έτσι μου 'ρχεται να φέρω κανα κοντέινερ χρώμματα  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Τι μόνο χρώματα θα φέρεις???   :twisted: :twisted: :twisted: ::smilieinbox::

Πάντως πριν μια βδομάδα το γνωστό μαγαζί στην Ναβαρίνου ήταν φουλ σε Gunze... Είχε ολόκληρη την σειρά σε καλό απόθεμα!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 12:27:13 πμ »
       Η δικαιολογία περί ελλείψεως χρωμάτων.........ΦΤΗΝΟΤΑΤΗ.  :evil:

Κάθε Σάββατο πηγαίνω στο καφέ στην Ιπποκράτους...........

Κάθε Δευτέρα πηγαίνω στο ΚΤΕΛ Κηφισού.........

Εάν δώσεις παραγγελία μεσοβδόμαδα,Σαββάτο αγοράζω,Δευτέρα στέλνω,Τρίτη παραλαμβάνεις καί πάει λέγοντας......... ::icon_thumright::

Ο τάκαν (τέως) καί ο getsa που με προτιμάνε,κορόιδα είναι........... :?:

Δίδεται πίστωση ενός μήνα,τα μεταφορικά βαρύνουν τον πελάτη καί οι τόκοι θα πληρωθούν στα λαδάδικα όταν κάποια μέρα ανέβω Θεσσαλονίκη. :wink:

ʼκου λέει δεν βρίσκει χρώματα........ :?
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου, εάν δεν βρίσκω πλέον θα "σ' αγγαρέψω"  :oops: :oops: Εννοείται άνευ πίστωσης --> πληρωμή άμεση αλλά ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ο τρόπος πληρωμής των τόκων  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Παλιά ...
Κι όμως δεν βρίσκονται πλέον, φίλε Νικ κάνε καμμιά βόλτα να δεις που οι κωδικοί έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται πλεόν ένας ένας και σε λίγο θα τα βρίσκουμε στην μαύρη  :evil:
Ωχχχχ Νίκο κατάλαβα "άρχισαν" και στην Αθήνα "τα όργανα"....να δείτε όπως "πάμε" θα κάνουμε ομαδικές για χρώμματα.......

Για την εύρεση χρωμάτων, όντως υπάρχει κάποιο μικρό ως μεγάλο πρόβλημα, ιδίως σε ορισμένα καταστήματα κι εδώ στην Θεσσαλονίκη και θέλει αρκετό ψάξιμο. Κι εγώ μόνο  Gunze λίγα Τamiya χρησιμοποιώ, τα Lifecolor που πήρα κάποτε τα πέταξα γιατί μόνο προβλήματα με μπουκώματα είχα.
Γι' αυτό όταν τα βρω τα προμηθεύομαι δύο δύο τα μπουκαλάκια. Τα enamel που έχω από τον καιρό του πινέλου (και είναι αρκετά) τα χρησιμοποιώ σαν έσχατη λύση.

Τί μόνο ένα θα φέρεις ???? Τί θα μας κάνει ένα κοντέινερ.... εγώ θα έλεγα τουλάχιστον τέσσερα, με όοοοοοολους τους κωδικούς  :wink: :wink: :wink:

Μετά βέβαια δεν θα έχεις καμιά δικαιολογία, να ξέρεις  :o
και 'γώ Στέλιο, ότνα τα "πετύχω" 2-2 τα παίρνω τα μπουκαλάκια.........Τότε (όταν θα βρίσκω normal) θα "πλακωθώ".....ούτε κεφάλι δεν θα σηκώνω....άντε το πολύ πολύ για κανα  ::eetsmakelijk:: ::shower:: ::toualet::  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πάντως πριν μια βδομάδα το γνωστό μαγαζί στην Ναβαρίνου ήταν φουλ σε Gunze... Είχε ολόκληρη την σειρά σε καλό απόθεμα!
Αχαααααα αύριο θα πάω για προμήθεια  ::sprint::  thnks Γιάννη  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 11:49:30 πμ »
Τα νέα ακρυλικά της Model Master / Testors που δοκίμασα με αερογράφο μου φάνηκαν πολύ καλά.  Εσύ τι λές?  Τα έχεις δοκιμάσει καθόλου?
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 12:28:25 μμ »
Γιατί δεν δοκιμάζετε και τα Air Vallejo????

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 12:31:05 μμ »
Γιατί δεν δοκιμάζετε και τα Air Vallejo????

Γιατί το dunkelgelb ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ  ::arrowred:: βλέπε πρασινο-μουσταρδί !!!!  ::glossa::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 12:31:56 μμ »
Δεν είναι λάθος, εσύ έχεις αχρωματοψία! :P

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 01:18:22 μμ »
 Φίλε Γιώργο ακρυλικά Testors έβρισκα στην Ιταλία όταν ήμουνα. Δεν ξέρω άμα άλλαξε η σύνθεση τους ή η συσκευασία τους, εγώ τα έβρισκα σε σακουλάκια, έτοιμα για χρήση, με ειιδικό στόμιο επάνω για προσαρμογή σε aztec αερογράφο. Έμοιαζαν με σακουλάκια αίμα ή πλάσμα  :mrgreen: :mrgreen: Απο γκάμα χρωμμάτων ήταν πολύ καλά αλλά ήταν πολύ "νερουλά" και είχαν σχεδόν μηδενική κάλλυψη.....για καλό αποτέλεσμα ήθελαν πολλά "χέρια" βαψίματος. Τώρα δεν μπορώ να τα βρώ, τουλάχιστον στην Θεσ/νίκη δεν τα έχω δεί  :roll: :roll: :roll: Κρίμα γιατί έχω εναν aztec 570 και "έρχόντουσαν κουτί" με το ειδικό στόμιο τους  ::icon_thumright::
 Χμμμμ Air Vallejo τα χρησιμοποιούσα "αβέρτα - κουβέρτα" στην Ιταλία. Τα μεγάλα μπουκάλια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Ατελείωτη ποσότητα χρώμματος....αλλά ΠΟΥ να τα βρώ  :?: :?: :?: Μιλάμε ΤΕΛΕΙΑ χρώμματα  :!: :!: :!: Για τα "γούστα" μου πάντα  :mrgreen: :mrgreen: Τα ίδια ακριβώς χρώμματα χρησιμοποιούσε και ενας φίλος που έκανε body painting........ Μάλιστα στην "Artistic" σειρά τους είχε τρελά χρώμματα......... π.χ. θυμάμαι υπήρχαν τα Νο 506 Dessert Sand αλλά και το Νο 507 Dessert Shadows to No 100 European Green ακαι το Νο 109 Fade European Green......Μιλάμε έβαφες με ενα χρώμμα και απλά άλλαζες με άλλο έτοιμο χρώμμα για σκιές ή "ανοίγματα". Κάτι ανάλογο "πήγε" να κάνει η Andrea με την συσκευασία για flesh.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 01:20:30 μμ »
... Χμμμμ Air Vallejo τα χρησιμοποιούσα "αβέρτα - κουβέρτα" στην Ιταλία. Τα μεγάλα μπουκάλια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Ατελείωτη ποσότητα χρώμματος....αλλά ΠΟΥ να τα βρώ  :?: :?: :?: ...

Στην Θεσσαλονίκη δεν ξέρω που θα τα βρεις, αλλά αμα θέλεις μπορώ να σου στείλω από εδώ!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 01:28:14 μμ »
Μάλλον θα "κατέβω" Αθήνα για μερικές αγορές  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ʼλεξ σοβαρά υπάρχουν Air Vallego στην Αθήνα  :!: :?: :!: :?: ΣΩΘΗΚΑ  :!: :!: :!: :!: :!: Που μπορώ να "δώ" κάποιο χρω/ταλογο ώστε να ψάξω κωδικούς  :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 01:33:19 μμ »
Μάλλον θα "κατέβω" Αθήνα για μερικές αγορές  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ʼλεξ σοβαρά υπάρχουν Air Vallego στην Αθήνα  :!: :?: :!: :?: ΣΩΘΗΚΑ  :!: :!: :!: :!: :!: Που μπορώ να "δώ" κάποιο χρω/ταλογο ώστε να ψάξω κωδικούς  :?: :?: :?:

Δες εδώ http://www.acrylicosvallejo.com/ θα τα ΔΕΙΣ ΟΛΑ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 01:36:38 μμ »

Στην δ/νση που σου έδωσε ο Νίκος θα δείς την διαθέσιμη γκάμα.

Μια βόλτα στην Αθήνα στην Ιπποκράτους (πιο ψηλά από το τρίγωνο των Βερμούδων) και θα βρείς τα περισσότερα απο αυτά
Βαγγέλης

Tags: