Αποστολέας Θέμα: Junkers Ju-87 B-2 Stuka 1/72 Revell  (Αναγνώστηκε 1901 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Γιαννης

• Επισκέπτης
Junkers Ju-87 B-2 Stuka 1/72 Revell
« στις: Ιανουαρίου 09, 2008, 03:48:02 μμ »
πριν απο αρκετο καιρο εφτιαξα ενα αεροπλανακι για ενα φιλο...
αποφασισα να του φτιαξω το Stuka επειδη δεν ειχε προβλημα με το τι θα ειναι απλα ηθελε ενα μοντελο.Ετσι παραθετω καποιες φωτογραφιες του αεροσκαφους εδω να μου πειτε αν σας αρεσει.

ΠΡΕΠΕΙ ομως να πω κι αυτο: η δουλεια εγινε γρηγορα γιατι το ηθελε να το δειξει σε καποιους φιλους απο οτι μου ειπε και ετσι δεν ειναι προσεγμενο οπως θα επρεπε - αν ειχα χρονο στη διαθεση μου. το μοντελο ολοκληρωθηκε μεσα σε 10 μερες το πολυ αν θυμαμαι καλα. οποτε τα συμπερασματα και σχολια δικα σας απο δω και περα...

http://img166.imageshack.us/img166/2038/dsc01064ld1.jpg

http://img409.imageshack.us/img409/1498/dsc01070cp4.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/5044/dsc01215gl2.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/1348/dsc01219mw4.jpg

http://img166.imageshack.us/img166/3609/dsc01221zj5.jpg

http://img409.imageshack.us/img409/327/dsc01222ll3.jpg

Η ολη κατασκευη ειναι στα χερια του φιλου μου και απο οτι μου ειπε εχει κοψει την κεραια και δεν ξερω κι εγω τι αλλες ζημιες του εχει προκαλεσει :!: :evil: :evil: :evil:

Θαυμαστε λοιπον κατι που δεν υπαρχει.... :!:  :lol: :lol: :lol:

Γιαννης

• Επισκέπτης
Απ: Jumkers Ju-87 B-2 Stuka 1/72 Revell
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 09, 2008, 03:49:48 μμ »
Επισης κατι ακομα. η παραλλαγη του αεροπλανου ειναι διχρωμη αλλα δεν φαινεται καλα απο τις φωτος. αν δειτε προσεχτικα σε καποιες φαινεται.

Αποσυνδεδεμένος 5leptos

• readiness και... γουστα να γινονται!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλιμος
  • we keep 'em flying day 'n night
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 01:26:32 μμ »
γεια χαρα γιαννη :!:
επειδη αγγιξες ενα αεροσκαφος-ειδωλο για μενα και εν αναμονη της εναρξης κατασκευης του παρακατω

δεν ηταν δυνατον να μην ασχοληθω και με το δικο σου.
το μοντελο επειδη ειναι φιλου σου,καταλαβαινω οτι δεν το ''πονεσες'' και τοσο πολυ ετσι ωστε να βαλεις ολη σου την τεχνη.κατα τα αλλα και οσο με βοηθουν οι φωτο σου,ειναι μια ομορφη κατασκευη.οι μοναδικες μου ενστασεις ειναι στην φθορα (οι γερμανοι τα ψιλοπροσεχαν τα αφη τους και ιδιαιτερα οι ασσοι οι οποιοι δεν ανεχονταν το προσωπικο τους αφος να ειναι ενα χρεπι :!:) οποτε μην υπερβαλεις θα σε συμβουλευα.
επισης πισω απο την καλυπτρα,η ενωση των δυο μισων της ατρακτου ειναι πολυ ορατη.
ακομα απο οτι παρατηρησα στις φωτο,εχεις μονο στην μια πλευρα του καθετου σταθερου την σβαστικα :?: η αλλη πλευρα :?: :mrgreen:
παντως μια χαρα ειναι σε γενικες γραμμες,το δικο σου πιστευω οτι θα ειναι αστερι  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:
advrider.com

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 01:47:19 μμ »
Γιαννη, θα συμφωνησω και γω με το συναδελφο 10lepto!

Οι φθορές εχουν ορια και πανε αναλογα με την κλιμακα. Και αν υποθεσουμε οτι ο Λουφτεν δεν το προσεχε το αεροσκαφος, ειναι υπερβολικές οι φθορες για 1/72 σε σημειο που να χανεται η παραλλαγή και η αισθηση της επιφανειας.

Μοντελιστικά υπάρχουν κάποιες προχειροτητες που θα μπορουσες να τις ειχες αποφυγει (το επιτρεπει η κλιμακα).

Αν ομως ο φιλος σου, δεν εκτιμησε το κοπο που εκανες να του φτιαξεις το μοντελο, και το χει απο κλωτσο και απο μπατσο, ....τοτε καλά το εκανες!!!

Αν το εφτιαχνες για σενα τοτε θα μου επιτρεψεις να πω οτι θες δουλεια ακομα και εξασκηση. Με ολο το Θαρρος της γνωμης μου. Μπορει να σε στεναχωρεσα αλλά....  :?
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 02:05:15 μμ »
Ωραίο!

Θα έλεγα ότι τώρα που το έχεις φτιάξει μία φορά στα γρήγορα μπορείς πλέον να το ξαναφτιάξεις ακόμη καλύτερο αφού έχεις την εμπειρία του τι θέλει και που και πως και γιατί και και... και όλες αυτές τις λεπτομέρειες που μας κάνουν να λέμε "αν ποτέ το αξανφτιάξω θα προσέξω να ... και να μην... και.... και..."

Μπράβο λοιπόν!

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 09:23:49 μμ »
 ::arrowred::το μοντελο επειδη ειναι φιλου σου,καταλαβαινω οτι δεν το ''πονεσες'' και τοσο πολυ ετσι ωστε να βαλεις ολη σου την τεχνη.κατα τα αλλα και οσο με βοηθουν οι φωτο σου,ειναι μια ομορφη κατασκευη.οι μοναδικες μου ενστασεις ειναι στην φθορα (οι γερμανοι τα ψιλοπροσεχαν τα αφη τους και ιδιαιτερα οι ασσοι οι οποιοι δεν ανεχονταν το προσωπικο τους αφος να ειναι ενα χρεπι :!:) οποτε μην υπερβαλεις θα σε συμβουλευα.

κοιταξε να δεις πως εχει η κατασταση φιλε 12λεπτε :!: :mrgreen:
εννοειτε οτι δεν εβαλα ολη την ''τεχνη'' μου στο μοντελο αυτο διοτι ο φιλος δεν ειναι ανθρωπος που το προσεχει και πολυ ή καλυτερα που θα επρεπε να το προσεχει οπως αναλογη στα στατικα μοντελα :!:  :cry:
επισης, οσον αφορα τη φθορα,ειναι λεπτομερειες (χρησιμες και βασικες!) αυτα που μου λες για τους Γερμανους πιλοτους γιατι ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτοταν να με ρψτησει ο φιλος μου  ::arrowred:: για τη φθορα. μην ξεχνας οτι η δουλεια εγινε σε υπερβολικα μικρο χρονικο διαστημα, οποτε εκανα πασαληματα και προχειροτητες!  :( Αν ειχα το χρονο θα γινοταν κουκλι!!! ::1st:: :P

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2008, 09:31:52 μμ »

επισης πισω απο την καλυπτρα,η ενωση των δυο μισων της ατρακτου ειναι πολυ ορατη.
ακομα απο οτι παρατηρησα στις φωτο,εχεις μονο στην μια πλευρα του καθετου σταθερου την σβαστικα :?: η αλλη πλευρα :?: :mrgreen:
παντως μια χαρα ειναι σε γενικες γραμμες,το δικο σου πιστευω οτι θα ειναι αστερι  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

εχεις δικιο για την ενωση αλλα που χρονος για στοκαρισμα....!  :( εδω μολις και μετα βιας ειδα μια φωτογραφια  ::book:: για να παρω ιδεα πως θα το βαψω.
επισης, το τελικο αποτελεσμα ειναι στις φωτογραφιες με τη βαση. η σβαστιγκα ειναι και απο τις δυο πλευρες απλα δεν τραβηξα φωτο για να φαινεται.

αν ποτε ασχοληθω ξανα στο μελλον με το συγκεκριμενος αφος θα φτιαξω το Ju-87 G2 Stuka που μου αρεσει πολυ. και θα ειναι σιγουρα στην 1/48! στην 1/72 φτιαχνω μονο αεροσκαφη που βρισκω στις 1/72 και 1/48, οποτε ξεκιναω με το μικρο, κανω ολες τι βλακειες μου εκει και οταν ακουμπαω το 48αρι τοτε το χαιδευω!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

για να αποφασισω να ασχοληθω αποκλειστικα με την 1/72 πρεπει να μην μπορω να βρω το αφος στην 1/48 και να θελω πολυ να το φτιαξω οποτε αναγκαστικα το φτιαχνω στην 1/72!  :(

ελπιζω να σε καλυψα καπως,ε?  :D

Tags: ju-87 stuka