Αφού λοιπόν αρκετοί βγάλατε μαλλιά και γένια, ήρθε ο καιρός να πάτε στον μπαρμπέρη, μ' αυτά που θα δείτε παρακάτω

Μην νομίζετε ότι όλον αυτό τον καιρό δεν δούλευα. Δούλευα, σιγά σιγά, αλλά είπα να μην βάζω φωτο παρά μόνο όταν μαζευτούν αρκετές.
Εχουμε λοιπόν :
ΤΟΝΥ no 1 Αφού τελείωσε το εσωτερικό κλείσθηκαν τα δύο μισά χωρίς πολλά προβλήματα, (αλλά κάτι ξέχασα, τίιιιιιι ???? )

όταν όμως μπήκαν και οι πτέρυγες, που δίνονται μονοκόματες κατά το σύνηθες, τότε στα σημεία που ενώνονται αυτές με την άτρακτο, στην κάτω επιφάνεια, δημιουργείται ένα κοίλωμα το οποίο είναι αδύνατον να φτιαχτεί με στοκάρισμα χωρίς να χαθεί το πιρτσίνομα και οι γραμμώσεις που έχει το κιτ. Και τότε θέλει χάραγμα από την αρχή. Αλλά δεν αξίζει το κιτ τέτοια "περιποίηση". Επίσης στην ένωση των πτερύγων με την άτρακτο υπάρχει στην αριστερή πλευρά ένα σκαλοπάτι αρκετά έντονο, το οποίο με τρίψιμο, στοκάρισμα με milliput, το έφερα κάπως στα ίσα του.
Συνέχεια είχαν τα πολυβόλα, για τα οποία υπήρχε μόνο μια μικρή αυλακιά. (πρώτη φωτο) Έτσι με πολύ ψιλό τριπανάκι έδωσα βάθος στη λεπτομέρεια (δεύτερη φωτό) και αργότερα μπήκαν κομμάτια κατάλληλου διαμετρίματος, από σύρριγγα.

Μασκάρισα την καλύπτρα και περιμένει τώρα το αδερφάκι του.....
ΤΟΝΥ no 2

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, επειδή το κιτ της ARII μόνο προβλήματα μου δημιουργεί, αποφάσισα να φτιάξω παράλληλα και το παραπάνω κιτ της Hasegawa, το οποίο είναι σαφώς καλύτερο. Αυτό της ARII θα αποτελέσει το "πειραματόζωο" ή "πειραματοκιτ" για κάποιες τεχνικές που έχω κατά νου και τις οποίες θα εφαρμόσω για πρώτη φορά, σε άλλους είναι ήδη γνωστές και δοκιμασμένες, οπότε ότι λακαμία κάνω να γίνει πρώτα στον ΤΟΝΥ Νο 1.
Πρώτα έφτιαξα τον κινητήρα, (δεν ξέρω αλλά έχω ένα βίτσιο, κάθε αεροπλάνο που ξεκινάω φτιάχνω πρώτα τον κινητήρα ασχέτως οδηγιών). Αυτός ήταν κάπως καλύτερος και το μόνο που πρόσθεσα ήταν κάποια καλώδια από χαλκόσυρμα. Τον έβαψα πινελάτα με silver ακρυλικό της VALLEJO (πολύ καλό χρώμα, στρώνει τέλεια με πινέλο). Τον πέρασα με ακρυλικό glosse βερνίκι και τον έλουσα με μαύρο και καφέ λάδι σε επιλεγμένα σημεία.

Συνεχίζεται.........