Αποστολέας Θέμα: "Στρατιωτάκια" στην 1/72 - Ρωμαίοι και Αιγύπτιοι της Zvezda  (Αναγνώστηκε 6602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Δεν ξέρω για εσας αλλά εγώ μικρός έπαιζα με τετοια στρατιωτάκια, πολύ πριν γίνουν μόδα με τα wargames.
Matchbox, Airfix και θεματολογία Β' ΠΠ άντε και Αγρια Δύση. Αργότερα ήρθαν τα Esci (B' ΠΠ και σύγχρονα) και πολύ πολύ αργότερα η Zvezda με θεματολογία.....ότι μπορείς να φανταστείς
(http://www.zvezda.org.ru/?lng=eng&cat=3)

Οι τελευταίες της κυκλοφοριες είναι για το
Roman Auxiliary Infantry (8052)

και το Ancient Egyptian Army (8051)

Τα κουτιά τους έχουν ωραίες ζωγραφιές πολύ ελκυστικές, ενώ το πίσω μέρος είναι οδηγός για το βάψιμο

Οι Ρωμαίοι δίνονται σε τρία όμοια πλαίσια, 30 κομματιών έκαστο, για 14 φιγούρες , συνολικά δηλαδή 3 Χ 14 = 42 φιγούρες
(12 τοξότες, 3 πελταστές, 18 με ακόντια, 9 με ξίφη)

οι ασπίδες, τα ακόντια, και κάποια χέρια με όπλα (ακόντια και ξίφη) δίνονται χωριστά και κουμπώνουν.

σε ένα μονό πλαίσιο με 6 κομμάτια δίνεται ένας αξιωματικός, ένας σαλπιγκτής και ο ...τύπος με το λυκοτόμαρο και το "μυστήριο" κοντάρι με το ζωάκι στην κορυφή.

Οι Αιγύπτιοι δίνονται σε τρία όμοια πλαίσια, 24 κομματιών έκαστο, για 14 φιγούρες , συνολικά δηλαδή 3 Χ 14 = 42 φιγούρες
(9 τοξότες, 18 με ακόντια, 6 με ξίφη, 9 με "τσεκούρια-σπάθες")

οι ασπίδες, τα ακόντια, και κάποια χέρια με όπλα ("τσεκούρια-σπάθες") δίνονται χωριστά και κουμπώνουν.

σε ένα μονό πλαίσιο με 6 κομμάτια δίνεται ένας αξιωματικός, ένας άλλος βαθμοφόρος, ένας με ταμπούρλο και ο ένας τύπος με το "μυστήριο" κοντάρι (όπως και ο αντίστοιχος Ρωμαίος, είναι για να δίνουν οπτικά σήματα - παραγγέλματα αλλα δεν γνωρίζω πως λέγονται επίσημα).

η λεπτομέρεια τους είναι πολύ καλή, όπως φαίνεται στις φωτό
λυκοτόμαρο
αξιωματικός

αξιωματικός
ο...άλλος τύπος

δεν προσπάθησα να τις βάψω, διότι τις απαλλοτρίωσε ήδη ο Δημήτρης ο γιος μου για παιχνίδι
(έχει και αντίστοιχες σε playmobil οπότε δεν είχε πρόβλημα)
για τους wargamers, στο κουτί περιλαμβάνονται πλέον των απλών οδηγιών συναρμολόγησης και πίνακες με τη μαχητική ικανότητα κάθε φιγούρας, για ενδεχόμενο παιχνίδι.
προσωπικά μου άρεσαν πολύ, σχεδόν με ενθουσίασαν (ίσως γιατί είχα χρόνια να δω τέτοια "στρατιωτάκια")
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: "στρατιωτάκια" στην 1/72 - Ρωμαίοι και Αιγύπτιοι της Zvezda
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 18, 2007, 09:40:12 μμ »
αν δεν κανω λαθος λεγονται βανδοφοροι αυτοι με το κονταρι

Tags: