Αποστολέας Θέμα: ''Winsor & Newton'' βερνικι ???  (Αναγνώστηκε 17051 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: ''Winsor-Newton'' βερνικι ???
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 04:16:52 μμ »
Ειχαμε μεινει και οι δυο και χαμογελουσαμε σαν Ιαπωνες τουριστες.

Μιλάμε πέθανα στα γέλια.........
Προχθές κοίταγα τα κλασικά λαδάκια W & N στο Πλ. και παρατήρησα ότι είχαν αλλάξει μέγεθος.
Ρωτάω την κατά τ' άλλα ευγενέστατη υπάλληλο αν είναι τα ίδια με τα παλιά ή τα έχουν
αλλάξει - ήταν λίγο διαφορετική και η τοποθέτησή τους στο ράφι - εάν αραιώνονται κανονικά
με νέφτι κλπ και απαντά "όχι αυτά είναι με νερό". Λάδια με νερό της λέω, δεν θα είναι ίδια με
αυτά που δουλεύω. Μισό λεπτό να ρωτήσω λέει και ω εκ του θαύματος όταν γύρισε τα λάδια
αραιώνονταν με νέφτι!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 05:58:49 μμ »
Τα βερνίκια της Valejo τα έχει αραιώσει κανείς μόνο με νερό της βρύσης για πέρασμα με αερογράφο??? Γιατί το δυαλυτικό τους δεν το είχα βρει και σε δοκιμές που έκανα αραιώνοντας με νερό δεν στρώνουν σωστά

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 09:47:16 μμ »
Τα βερνίκια της Valejo τα έχει αραιώσει κανείς μόνο με νερό της βρύσης για πέρασμα με αερογράφο??? Γιατί το δυαλυτικό τους δεν το είχα βρει και σε δοκιμές που έκανα αραιώνοντας με νερό δεν στρώνουν σωστά

Με οδοστρωτήρα δοκίμασες? ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Ρε καθάρισε καλά τον αερογράφο σου, αραίωσε σωστά το βερνίκι, ψέκασε σωστά και άσε τα δε στρώνει! Μια χαρά βερνίκια είναι και στρώνουν άψογα διαλυμένα με απλό νεράκι. ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 09:59:16 μμ »
Καθαρός είναι ο αερογράφος... Πόση αραίωση περίπου και πόση πίεση? Με σχεδόν καθόλου αραίωση έκανε επιφάνεια σαν ντουκόχαρτου, με 2 σταγόνες παραπάνω νερό σχεδόν έτρεχε!!! Έβαλα το 0,4 μπεκ στον infinity. Να δοκιμάσω με το 0,2?

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 10:30:00 μμ »
Τι βερνίκι βάφεις? Ματ, σατινέ ή gloss? Με όποιο πάντως και να βάφεις υποπτεύομαι ότι το πρόβλημα είναι στο συνδυασμό πίεση - ψέκασμα.
Αραίωση 1/1 το πολύ, πίεση κοντά στο 1 bar λίγο πάνω λίγο κάτω θα το βρεις σε ένα scrap ώστε να μην σου κάνει τρεξίματα και ψέκασε με σταθερή απόσταση 10cm  από το μοντέλο, ίσως και από πιο κοντά αρκεί να σου αφήνει υγρή επιφάνεια (χωρίς να χτίζει) πάνω στο μοντέλο. Όταν στεγνώσει το πρώτο χέρι πέρνα και ένα δεύτερο και είσαι οκ.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 03:28:36 μμ »
Καλησπέρα, σήμερα ανακάλυψα το νήμα αυτό και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το σφράγισμα του χρώματος με το οποίο έβαψα τη γάστρα από το ξύλινο πλοίο που ετοιμάζω.
Μετά από το αστάρωμα της γάστρας αποφάσισα να βάψω τα ανάλογα σημεία της με το black dull της admiralty. Η γυαλάδα που αφήνει αυτό το χρώμα όταν στεγνώνει είναι ικανοποιητική δεν είναι η αντιαισθητική "λαδομπογίστικη" που νόμιζα. Μετά από δύο στρώσεις αυτού του χρώματος με 10αρι μαλακό πινέλο, αποφάσισα να το "σφραγίσω" με το ματ βερνίκι (acrylic mediums, matt varnish) της winsor & newton.
Το βερνίκι αυτό που καλώς ή κακώς πέρασα αναραίωτο με πινέλο (δεν υπάρχει εμπειρία αερογράφου) σύντομα φάνηκε πως δεν αποδίδει αυτό που ήθελα. Εκτός του ότι έδωσε μια ματ πιο υφή στο μαύρο χρώμα (που ήταν επιθυμητή μέχρι κάποιο βαθμό) σε κάποια σημεία έκανε πολύ πιο "μουντό" το μαύρο χρώμα, σε άλλα σημεία στέγνωνε σαν... στρώμα πάχνης κι εκτός αυτού οι διαδοχικές πινελιές κατά το άπλωμα του δημιούργησαν μια αρνητική κατ' εμέ εικόνα διότι στο στέγνωμα φαίνονταν (βλ. φωτο). Είδα στα σχόλια σας κάτι για το αντίστοιχο gloss varnish, πχ
Έχετε κάποια συμβουλή ως προς την επιλογή του ή κάποιο εναλλακτικό προϊόν;
Το μόνο που θέλω είναι να προστατέψω το χρώμα της βαφής με ένα βερνίκι διαφανές που να μη γυαλίζει πολύ.
Ευχαριστώ.
..
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 04:28:42 μμ »
Το ματ της W & N είναι από τα πιο "καθαρά" και ματ βερνίκια της αγοράς.
Δεν κιτρινίζει με το χρόνο και στρώνει πολύ καλά με τον αερογράφο.
Με πινέλο που έχω δοκιμάσει πάλι, δεν έκανε πινελιές. Μήπως δεν είχε
στεγνώσει το πρώτο χέρι ;
Για σατινέ δεν σου κάνει. Πάρε το gloss της ίδιας και αραίωσέ το με
διαλυτικό ακρυλικού. Αραιωμένο χάνει πολλή από τη γυαλάδα του.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 04:37:37 μμ »

Κώστα σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Είχε στεγνώσει το 1ο χέρι. Το μόνο σενάριο που πιθανά έφταιξε ήταν το ότι δεν το αραίωσα καθόλου και το ότι πήρα περισσότερη ποσότητα από ο,τι έπρεπε, με το πινέλο...
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 12:31:29 μμ »
Το matt της Winsor&Newton είναι όντως πολύ καλό! Καλό κούνημα στο μπουκάλι και άπλωμα με πινέλο, αρκεί να μην φοβηθεί κανείς την πολύ γαλακτερή αρχική μορφή που έχει! Το αποτέλεσμα είναι όντως πολύ matt και αποζημιώνει. Όσον όμως αφορά το gloss της ίδιας εταιρείας το έχει δοκιμάσει κανείς με πινέλο?

ή μήπως να δοκιμάσω το gloss της talens

ή της marabu

Ποιό μου προτείνεται από τα παραπάνω? :roll: Να σημειώσω ότι μετά το βερνίκι θα ακολουθήσει wash με λάδια Winsor&Newton!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 12:49:04 μμ »
Της Talens έχω δοκιμάσει το ματ με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά σαν τελικό βερνίκι οπότε δεν ξέρω αν αντέχει σε wash κλπ, μιας και αραιώνεται με white spirit...

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 12:55:38 μμ »
Eγω τα σταματησα ολα αυτά τα βερνίκια διοτι αφηνουν μια λεπτη στρώση επάνω στο μοντελο με αποτελεσμα αν γινει κατι δεν μπορεις να τριψεις καθόλου.
Ειναι καλά μονο γιά τελικό χερι δηλαδή ψεκάζεις στεγνώνει και το μοντελο παει βιτρίνα.
Τωρα τελευταία που περασα Closs και πηγα να κανω Wash και μου  σηκωσε το βερνίκι.
Και δεν χρησιμοποιώ white spirit.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 01:26:51 μμ »
Nα διευκρινίσω ότι η αραίωση των λαδιών θα γίνει με sansodor της Winsor&Newton και το wash μόνο στις εσοχές-χαραγμένες επιφάνειες και όχι λούσιμο του μοντέλου!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 04:32:07 μμ »
Eγω τα σταματησα ολα αυτά τα βερνίκια διοτι αφηνουν μια λεπτη στρώση επάνω στο μοντελο με αποτελεσμα αν γινει κατι δεν μπορεις να τριψεις καθόλου.
Ειναι καλά μονο γιά τελικό χερι δηλαδή ψεκάζεις στεγνώνει και το μοντελο παει βιτρίνα.
Τωρα τελευταία που περασα Closs και πηγα να κανω Wash και μου  σηκωσε το βερνίκι.
Και δεν χρησιμοποιώ white spirit.

Ερώτηση... πέρασες Gloss ακρυλικό βερνίκι της Winsor & Newton πάνω σε ακρυλικά χρώματα και αφού στέγνωσε, έκανες wash (με τί?) και στο σήκωσε ή συνέβη κάτι άλλο?

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 06:13:58 μμ »
Ερώτηση... πέρασες Gloss ακρυλικό βερνίκι της Winsor & Newton πάνω σε ακρυλικά χρώματα και αφού στέγνωσε, έκανες wash (με τί?) και στο σήκωσε ή συνέβη κάτι άλλο?

Στεγνωσαν 2 μερες

Λαδια Van Gogh και το αρεωσα με ενα OIL COLOUR  γραφει ARTISTS QUALITY .
Εχει σκιστει η υπολοιπη ετικετα και δεν ξερω τι μαρκα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 10:48:29 μμ »
Προσωπικά δουλέυω το gloss της winsor & newton με πινέλο με πολύ καλά αποτελέσματα.Στρώσιμο απροβληματιστο χωρίς πινελιές.Στεγνώνει πολύ γρήγορα αφήνοντας ενα λεπτό και αρκετά ανθεκτικό φίλμ.Ειναι πιστέυω εξαιρετική επιλογή βερνικιού φίλε μου!!!!!

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 12:05:02 πμ »
Προσωπικά δουλέυω το gloss της winsor & newton με πινέλο με πολύ καλά αποτελέσματα.Στρώσιμο απροβληματιστο χωρίς πινελιές.Στεγνώνει πολύ γρήγορα αφήνοντας ενα λεπτό και αρκετά ανθεκτικό φίλμ.Ειναι πιστέυω εξαιρετική επιλογή βερνικιού φίλε μου!!!!!
Έλα όμως που δεν μπορώ να το βρώ :? Το πλαίσιο έχει ξεμείνει και δεν έχουν ξαναφέρει αρκετό καιρό! :evil:  Αλήθεια σε wash με λάδια πώς αντιδράει?

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 07:12:19 μμ »
Αντιδρά μια χαρά!!!! δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα αραιωμένα λάδια με white spirit.Εγώ στο τέλος και αφου εγω αφήσει τα λάδια κανενα 24 ωρο σφραγίζω με το ματ βερνίκi της marabu.Πάντως στο plaisio στο περιστέρι είδα gloss varnish της w&n την Δευτέρα.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 09:01:13 μμ »
Αντιδρά μια χαρά!!!! δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα αραιωμένα λάδια με white spirit.Εγώ στο τέλος και αφου εγω αφήσει τα λάδια κανενα 24 ωρο σφραγίζω με το ματ βερνίκi της marabu.Πάντως στο plaisio στο περιστέρι είδα gloss varnish της w&n την Δευτέρα.
Ευχαριστώ πολύ! ::salut:: Απλά το Περιστέρι πέφτει μακρυά για εμένα! :( Θα περιμένω μήπως ξαναστοκάρουν κάπου πιο κοντά!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 09:26:17 μμ »
Αν τα έχει στο διαδικτυακό του κατάστημα το πλαίσιο συμφέρει, 3 ευρώ έχει μεταφορικά, όσο δηλαδή 2 εισιτήρια του ΟΑΣΑ...

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 09:35:35 μμ »
To κακό είναι ότι στο διαδικτυακό κατάστημα το έχει να το αγοράσεις αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα όπως φαίνεται μέσα από το online σύστημά τους, σε επιτόπιο έλεγχο που έκανα μαζί με πωλητή χθές!!!! :? Η εναλλακτική της υπομονής μήπως το ξαναφέρουν  ::eusa_pray:: είναι το Marabu Klarlack το οποίο όμως δεν ξέρω αν είναι ακρυλικό (δεν είναι της σειράς aqua της ίδιας εταρείας)
και αν αντέχει σε wash με λάδια :roll: Το έχει κανείς χρησιμοποιήσει????

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 09:43:16 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι σμάλτου.... Χρησιμοποιούσα το αντίστοιχο ματ... Οπότε με λάδια θα το "σηκώσει".....

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 09:51:30 μμ »
Είναι σμάλτου προσοχή!!!!! Κανοντας πλύσιμο με λάδια λογικά θα έχεις θέμα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 01, 2013, 12:12:09 πμ »
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι σμάλτου.... Χρησιμοποιούσα το αντίστοιχο ματ... Οπότε με λάδια θα το "σηκώσει".....
Είναι σμάλτου προσοχή!!!!! Κανοντας πλύσιμο με λάδια λογικά θα έχεις θέμα!!!!!
Aυτό φοβόμουν και εγώ :(!!!! Οπότε αναμονή μέχρι την επάνοδο του winsor & newton!!!

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 05, 2013, 11:19:29 μμ »
Σήμερα πήρα από ένα Πλαίσιο ματ και γκλος. Έκανα 3 τεστ με το γκλος, το ένα από το μπουκάλι στον αερογράφο, το δεύτερο 60% βερνίκι 40% νερό, και το τρίτο 50% βερνίκι 50% νερό. Ψέκασα με 20 π.ς.αΐ (αερογράφο βαρύτητας), μικρές στρώσεις , ίσα που έστελνε βερνίκι ο αερογράφος. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν χρειάζεται αραίωση ή όχι το συγκεκριμένο βερνίκι (για το ματ δεν ξέρω). Νομίζω ότι και απευθείας από το μπουκάλι με μικρές ποσότητες ψεκασμού (όχι τέρμα πίσω δηλ η βελόνα) τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, δεν βρίσκω κάποια διαφορά με τις αραιώσεις που έκανα. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι άλλο και έχει κάποια άλλη άποψη ας μας πει.  ::salut::
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 06, 2013, 12:04:25 πμ »
το W&N ουτε καν το σκεφτηκα να το παρω να το δοκιμασω οταν πηγα στο Πλαισιο.μαλλον ευθυνοταν κ η υπαλληλος η οποια μου προτεινε κατ'ευθειαν για πλαστικο το απο πανω εικονιζομενο της Marabu.εχω δοκιμασει και τα 2 ,matt & gloss.πανω απο Gunze ,Tamiya ακρυλικα. Αψογο. Απο πανω απο το ματ Marabu εκανα wash με λαδια w&n.κανενα προβλημα επισης! μονο που επειδη το εκανα με πινελο ,θελει λιγη ποσοτητα στις τριχες και οχι περασμα το ιδιο σημειο πολλες φορες.

Ωπα..τωρα το ειδα. μαλλον το συγκεκριμενο ειναι σμαλτου??γιατι η marabu δινει επισης matt & gloss αλλα Aqua σειρα μαλλον για ακρυλικα.βεβαια δεν εννοει τα μοντελιστικα ακρυλικα που δεν αραιωνονται με νερο.Αν ειναι σμαλτου κ εγω απο πανω περασα λαδια χωρις προβλημα..παιζει να ειμουν απλα κ#λοφαρδος ? :? :?: