Αποστολέας Θέμα: M8 Greyhound του Νίκου Λεοντσίνη  (Αναγνώστηκε 1462 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
M8 Greyhound του Νίκου Λεοντσίνη
« στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 01:06:05 μμ »
του Νίκου Λεοντσίνη

κριτική, σχόλια, προτάσεις

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: M8 Greyhound του Νίκου Λεοντσίνη
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 01:24:58 μμ »
καλή προσπάθεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
είναι τελειωμένο ?
εαν ναι  :wink: του "ξεφύγαν" 2-3 πραγματάκια όπως τα "ασβεστωμένα" εργαλεία , οι βάσεις των κεραιών και κυρίως το συζυγές πολυβόλο (διπλα στο πυροβόλο)
επίσης, επειδή δεν έχω εύκαιρη τη βιβλιογραφία, το "COLBERT" έχει εμφανιστεί σε φωτό με "λευκό" βάψιμο?
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 08:27:18 μμ »
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το μοντέλο είναι 35αρι ή 72αρι.
Αν είναι 72αρι είναι πολύ καλό καθώς το μοντέλο της Ιταλέρι δεν είναι καθόλου καλό σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε στις φωτό, που είναι εξαιρετικό
Αν είναι 35αρι θέλει δουλειά (ή και αντικατάσταση) το πολυβόλο. Μια όμορφη προσθήκη θα ήταν οι "τοξωτές" κεραίες στο πίσω μέρος και ίσως κάποια φορτώματα.
Επίσης θα προτιμούσα πιό λεπτά προστατευτικά στα μπροστινά φώτα (φωτοχαραγμένα ή από συνδετηράκια συρραπτικού)
Στις φωτό δεν φαίνεται το εσωτερικό του πύργου (που είναι λάθος στο 72αρι της Ιταλέρι - δεν ξέρω για το 35αρι)
Μου αρέσει πάρα πολύ το 37αρι πυροβόλο, το δε βάψιμο είναι εξαιρετικό.

Σχετικά με τα ασβεστωμένα εργαλεία που παρατήρησε ο Σταύρος, νομίζω οτι είναι απόλυτα λογικό αφού το whitewash βαφόταν όπως-όπως

Χωρίς να θέλω να κάνω τον πονηρό: Οι Colbert ήταν στρατηγοί του Ναπολέοντα (ήταν οικογένεια τριών αδελφών - όλοι τους στρατηγοί). Η συνήθεια να ονομάζονται
οχήματα - άρματα με ονόματα στρατηγών του Ναπολέοντα ήταν (απόλυτα λογικά) των Γάλλων. Με βάση αυτά και καθώς η βιβλιογραφία μου δεν με βοηθά ΔΕΝ είμαι
σίγουρος ότι το serial number έπρεπε να λέει USA

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 09:51:54 μμ »
Δεν θα σχολιάσω καθόλου την ιστορική ακρίβεια διότι απλά δεν την κατέχω ΚΑΘΟΛΟΥ για συμμαχικά οχήματα/άρματα.

Μπορώ όμως να σχολιάσω την τεχνική του Νίκου την οποία προσωπικά την βρίσκω εξαιρετική στο Μ8.. Εξηγούμαι:

1. To σχήμα του δεν βοηθάει καθόλου για ευκολο whitewash.. Το οχημα είναι σχετικά μικρό και καμπυλωτό κάτι που δυσκολεύει την δουλειά του δημιουργού.
2. Δεν το παραέκανε και "εσβησε" το λευκό στα σωστά σημεία αφήνοντας ομαλά το πέρασμα απο το λευκό στο olive drab.
3. H Λάσπη του είναι πολύ καλή και στα σωστά σημεία (δεν έβαλε δηλαδή οπως συνηθίζεται λάσπη στο πινέλο και "απάνω τους μακεδονομάχοι" ή αλλιώς το γνωστό "φλάπα φλούπα"
4. ΣΙΓΟΥΡΑ δέν το έχει τελειώσει.. Αυτό φαίνεται και απο την τελευταία φωτο οπου το αρμα γυαλίζει ακόμη απο το βερνίκι (εκτός αν του έδωσε βρεγμένο λούκ σε συνδυασμό με την νωπή λάσπη).
5. Αν έπρεπε να σχολιάσω κάτι αυτό θα ήταν η καθαρή κάνη του πυροβόλου (λίγο κάπνα θα την ήθελε ιδιαίτερα στο λευκό) και οτι θα ήθελα για τα γουστα μου πάντα λίγο σκόνισμα στο περασμα των λασπωμένων σημείων με το λοιπό όχημα στα κάτω σημεία.

Εν γένει με τα φορτώματα και τις τελικές πινελιές (δεν νομίζω ότι αφησε το 0,30 και τα εργαλεία άβαφτα επίτηδες) περιμένω να δώ ακόμη μια πολύ καλή δουλειά του Νίκου.

Συγχαρητήρια  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 10:12:54 μμ »
Το βάψιμο με το ξεθωριασμένο-ξεπατωμένο-ξεβρακωμένο λευκό μου αρέσει πάρα πολύ. Πιστεύ και εγώ πως το όχημα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αλλά το υποκείμενο πράσινο είναι olive drab; Πιθανότατα το αλλοιώνει η φωτογραφία, αν όχι δεν είναι πολύ "πράσινο" για olive drab;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 12:30:27 πμ »
θα διαβιβάσω όλα τα σχόλια - προτάσεις σας

πάντως δεν είναι ολοκληρωμένο

μου ζήτησε να το "εκθέσω" ακριβώς για σχόλια, προτάσεις

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 03:58:37 μμ »
Αλλά το υποκείμενο πράσινο είναι olive drab; Πιθανότατα το αλλοιώνει η φωτογραφία, αν όχι δεν είναι πολύ "πράσινο" για olive drab;

πολύ πράσινο για olive drab  :( :( :(

οπότε ...ολική επαναφορά

Tags: