Loipon θα κατσω και θα φτιαξω ενα πινακα με χρωματα.. και οποιος θελει ας βοηθήσει!
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τον πλήρη χρωματισμό των οπλισμών, πλην μερικών όπλων. Δηλαδή τι χρώμα έχει το κυρίως σώμα, τι τα πτερύγια, τι ο κώνος κτλ..
Στο "Πύραυλοι αεροσκαφών και πώς τους ξεχωρίζουμε" φαίνεται πως έχουμε καλύψει τον χρωματισμό των Sidewinder AIM-9L/M, AIM-120, AIM-7, αλλά και πάλι θα πρέπει να διαβάσει κανείς και τις 4 σελίδες για να βγάλει άκρη.
Οι οδηγίες των εταιριών δίνουν καμιά φορά λάθος χρώματα ή μάλλον όχι της έκδοσης που θέλουμε. Πχ η Hasegawa στο 48αρι F-4E δίνει τους Sparrow με βασικό χρώμα το λευκό και με γκρι κώνο προφανώς αναφερόμενη στο μοντέλο Ε, ενώ στα τελευταία χρόνια χρήσης στην ΠΑ πρέπει να είχαμε την έκδοση F ή Μ όπου το σώμα είναι γκρι και ο κώνος άσπρος.
Θα πρότεινα να συγκεντρώσουμε σε μία μόνο λίστα τους χρωματισμούς των όπλων σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες αναγνώρισης του είδους αναλόγως του χρώματος των λωρίδων, όπως πχ εκπαιδευτικών, ενεργών κτλ.
Κάπου υπάρχει και ένα ανάλογο θέμα που περιέχει συνοπτικά όλα τα καμουφλάζ που χρησιμοποιεί η ΠΑ.
Κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε.
Επίσης μπορούν να μας διαφωτίσουν όσοι εργάζονται στην ΠΑ και είναι μέλη του MC.
Αρχίζω με τις οδηγίες της Kinetic για τους AIM-120 που φαίνονται σωστές:
AIM-120B/C: Σώμα Γκρι FS36375 - Gunze H308 - Humbrol 127
Κώνος Gloss White
: - Gunze H1 - Hu 22 {Εμένα για ματ μου φαίνεται από τις φωτογραφίες}
Πτερύγια Metal black - Gunze H28 - Hu 53
AIM-7F: Βλέπε ΑΙΜ-120B/C
AIM-9L/M: O φίλος Πάνος έβαλε το παρακάτω όπου το γκρι είναι το Hu128
FS36320 ενώ στις οδηγίες της Kinetic δίνει το Hu127
FS36375
:
Αυριο μπορει να χω και για ΑΙΜ-120...
Προς το παρον ελπιζω αυτο να βοηθησει στο βαψιμο ενος AIM-9L/M...
Η Hasegawa από την άλλη στα Weapons set τους έχει λευκούς με μαύρο κώνο.... τελείως άκυρο. Ποιό είναι τελικά το σωστό χρώμα για το σώμα των ΑΙΜ-9, 36320 ή 36375
:
:
:
Οι
Mica για τα -5 και τα Rafale φαίνεται από φωτογραφίες πως είναι βαμμένοι με τον συνδυασμό των ΑΙΜ-120 εκτός βέβαια των πτερυγίων, σωστό ή λάθος
:
:
:
AIM-54.... Μια από τα ίδια με τους sparrow: Πότε το σώμα λευκό με γκρι κώνο - πότε γκρι σώμα με λευκό κώνο...
Συμφορουμίτες σηκωθείτε από καναπέδες και ντιβάνια και φτιάξτε database για να μην κλαίμε τα μοντέλα μας..