Επειδή κι εγώ με το στόκο δεν τα πάω καθόλου καλά, να σας πω μερικές μεθόδους που χρησιμοποιώ;
Πρώτη και καλύτερη το γνωστό ΖΤΠ (ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό). Βάζεις υγρή κόλλα στο σημείο που θες να κλείσεις, μία ή δύο (ή όσες χρειάζεται) κλωστούλες ΖΤΠ, πιέζεις προσεκτικά μην γεμίσει δαχτυλιές η γύρω περιοχή, ρίχνεις και από πάνω κόλλα αν χρειαστεί, αφήνεις να στεγνώσει, κόβεις, τρίβεις, επαναλαμβάνεις αν χρειαστεί και τέλειο. Είναι κάτι ανάλογο με το μείγμα κόλλας-πλαστικού, αλλά πιο... εστιασμένο.
Την παραπάνω ιδέα εμένα μου την έδωσε ο Δημήτρης (ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78) και αποδίδει στα δικά μου μοντέλα μια χαρά.
Ο στόκος σωληναρίου (δοκιμή σε italeri) αραιώνεται μια χαρά με leveling thinner (ακριβό για αυτές τις δουλειές όμως) ή με ασετόν για νύχια. Με το ίδιο υλικό και μία μπατονέτα, τρίβεται και καθαρίζει μια χαρά μετά που θα στεγνώσει. Με αρκετή προσοχή, μπορείτε να αποφύγετε ακόμα και το ντουκόχαρτο σε κάποιες περιπτώσεις. Προσοχή στο εξής: Εάν αραιωθεί, δεν πιάνει καλά στο πλαστικό (δεν ξέρω για ποιο λόγο), με το τρίψιμο μπορεί να σηκωθεί "φλούδα" εντελώς και να φύγει. Εάν όμως τον έχετε εφαρμόσει αυτούσιο, μπορείτε μετά να μαλακώσετε με ασετόν νυχιών και να καθαρίσετε.
Η ισοπροπυλική αλκοόλη δεν είναι οινόπνευμα.
Ο υγρός στόκος της gunze αραιώνεται τέλεια με διαλυτικό πολυουρεθάνης και ψεκάζεται απίστευτα ομαλά και με τέλειο στρώσιμο. Εγώ τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για primer. Απίστευτη επιφάνεια και λόγω του αερογράφου, πολύ καλύτερος έλεγχος απ' ότι με το σπρέι primer της ίδιας εταιρίας.