Αποστολέας Θέμα: Στοκοσυζήτηση  (Αναγνώστηκε 12044 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mixalis46

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: πειραιας
  • ΕΤΩΝ 49
Απ: Στοκοσυζήτηση
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 09:26:36 μμ »
εγώ πάντως βάζω ακριλικό στόκο της vitex που είναι ούτε πηχτός ούτε νερουλός...
όταν ξεκινάω να το τρίβω λίγο νεράκι ψιλό γυαλόχαρτο και όλα οκ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 09:19:39 πμ »
εγώ πάντως βάζω ακριλικό στόκο της vitex που είναι ούτε πηχτός ούτε νερουλός...
όταν ξεκινάω να το τρίβω λίγο νεράκι ψιλό γυαλόχαρτο και όλα οκ
Μιχάλη τον δοκίμασα αυτό τον στόκο σε ένα υποβρύχιο που φτιάχνω για κάτι μεγάλες ραφές και έμεινα πολύ ευχαριστημένος... Άσε που βάφεται κι όλας...  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 15, 2011, 12:34:21 πμ »
Ξέρει μήπως κάποιος πού μπορώ να βρω τους στόκους της squadron σε σχετικά λογική τιμή;
Είχα να τον χρησιμοποιήσω αρκετό καιρό και ξεράθηκε.. :(
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 15, 2011, 10:05:59 πμ »
Επειδή κι εγώ με το στόκο δεν τα πάω καθόλου καλά, να σας πω μερικές μεθόδους που χρησιμοποιώ;

Πρώτη και καλύτερη το γνωστό ΖΤΠ (ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό). Βάζεις υγρή κόλλα στο σημείο που θες να κλείσεις, μία ή δύο (ή όσες χρειάζεται) κλωστούλες ΖΤΠ, πιέζεις προσεκτικά μην γεμίσει δαχτυλιές η γύρω περιοχή, ρίχνεις και από πάνω κόλλα αν χρειαστεί, αφήνεις να στεγνώσει, κόβεις, τρίβεις, επαναλαμβάνεις αν χρειαστεί και τέλειο. Είναι κάτι ανάλογο με το μείγμα κόλλας-πλαστικού, αλλά πιο... εστιασμένο.
Την παραπάνω ιδέα εμένα μου την έδωσε ο Δημήτρης (ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78) και αποδίδει στα δικά μου μοντέλα μια χαρά.

Ο στόκος σωληναρίου (δοκιμή σε italeri) αραιώνεται μια χαρά με leveling thinner (ακριβό για αυτές τις δουλειές όμως) ή με ασετόν για νύχια. Με το ίδιο υλικό και μία μπατονέτα, τρίβεται και καθαρίζει μια χαρά μετά που θα στεγνώσει. Με αρκετή προσοχή, μπορείτε να αποφύγετε ακόμα και το ντουκόχαρτο σε κάποιες περιπτώσεις. Προσοχή στο εξής: Εάν αραιωθεί, δεν πιάνει καλά στο πλαστικό (δεν ξέρω για ποιο λόγο), με το τρίψιμο μπορεί να σηκωθεί "φλούδα" εντελώς και να φύγει. Εάν όμως τον έχετε εφαρμόσει αυτούσιο, μπορείτε μετά να μαλακώσετε με ασετόν νυχιών και να καθαρίσετε.

Η ισοπροπυλική αλκοόλη δεν είναι οινόπνευμα.

Ο υγρός στόκος της gunze αραιώνεται τέλεια με διαλυτικό πολυουρεθάνης και ψεκάζεται απίστευτα ομαλά και με τέλειο στρώσιμο. Εγώ τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για primer. Απίστευτη επιφάνεια και λόγω του αερογράφου, πολύ καλύτερος έλεγχος απ' ότι με το σπρέι primer της ίδιας εταιρίας.

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 18, 2011, 03:51:33 μμ »
Καλησπέρα σε όλους !!!
Στόκος ακριλικός της Durostic χρησιμοποιώ που είναι και φθηνός και ποιοτικός όσον αφορά ξύλινες κατασκευές που ασχολούμαι αλλά απευθύνεται και σε άλλες χρήσεις. Τον εμπιστεύομαι απο την αρχή(εδω και 5 χρόνια) και δεν με έχει προδόσει ΠΟΤΕ!!!
Καλές κατασκευές σε όλους εύχομαι  ::keep_mod::
Με εκτίμηση
kapten bisbics
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος Nα-τα-πουμε?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 26, 2011, 06:33:17 μμ »
Εχει δοκιμασει κανεις τον light curing της Tamiya?

Η τεχνικη με το δυαλυμενο σε κολλα sprue ειναι παντως εξαιρετικη,ειδικα αν θελει κανεις να επαναχαραξει επανω στην στοκαρισμενη επιφανεια.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 04, 2011, 12:45:07 πμ »
.Ετσι βρηκα (δεν ξερω ποιας εταιριας..) τον Mr.Hobby Mr.Dissolved putty.Τον χρησιμοποιησα σε επιφανειακα "ανοιγματα" αλλα ξεραθηκε σε βαθμο αθλιο και τελικα η επιφανεια του ραγισε χωρις να εχω αποτελεσμα απ'το στοκαρισμα.
Φιλε μου εχω ακριβως τον ιδιο στοκο και ειναι ενας απο τους καλυτερους στοκους που κυκλοφορουν(κατα τη γνωμη μου).Ειναι της gunze.Οσο για το ραγισμα (επειδη μου εχει τυχει),φταιει το ανακατεμα.Ανακατεψε τον καλα και θα δεις οτι δε θα εχεις κανενα προβλημα. ::salut::