Αποστολέας Θέμα: Type 97 "Chi Ha", Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 31876 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Type 97 "Chi Ha", Tamiya 1/35
« Απάντηση #325 στις: Μαΐου 27, 2008, 01:10:10 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #326 στις: Μαΐου 27, 2008, 02:00:55 μμ »
 :DΤι να γράψω για αυτό σου το μοντέλο φίλε  nino   τα έγραψαν εξάλλου οι προηγούμενο :roll:ι
Απλά σου λέω ότι έχεις ανεβάσει τον πήχη ψηλά . :shock: :shock: Συγχαρητήρια   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μεταμόρφωση, Αττικής
« Απάντηση #327 στις: Μαΐου 27, 2008, 03:02:28 μμ »
Μπράβο Νικό είσαι φοβερός.  ::icon_thumright::Τις ερπύστριες θα τις σκονίσεις  και άλλο για να μπει στο διόραμα ;

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #328 στις: Μαΐου 27, 2008, 05:39:47 μμ »
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Θέλω να το δω και αό κοντά στην έκθεση :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #329 στις: Μαΐου 27, 2008, 06:07:27 μμ »
Αν και δεν ειμαι καθολου ειδικος σε αρματα και δεν γνωριζω πολλα, μ'αρεσει παρα παρα παρα παρα πολυ. Καταπληκτικη δουλεια φιλε Νινο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #330 στις: Μαΐου 27, 2008, 07:01:40 μμ »
Ninoύκο,  δεν είχα ιντερνετ τις τελευταίες μέρες και οι φωτο που έβαλες ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσα να δω μπαίνοντας ξανά στο φορουμ. Δεν υπάρχει τίποτα να πω που να μην το είπαν τα άλλα παιδιά. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την εξαιρετική δουλειά σου.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #331 στις: Μαΐου 27, 2008, 09:47:13 μμ »
Ώπα ρε παιδιά να οργανωθούμε λίγο... :mrgreen:
Ξεκινάω κανένα αρματάκι, πλακώνουν και ποστάρονται αεροπλάνα... Φτιάχνομαι και ξεκινάω αεροπλάνο και μου αρχίζετε κάτι ο Λουκιανός, κάτι εσύ και βάζετε κάτι τέτοια και χάνουμε τη μπάλα! Να συγχρονιστούμε ρε παιδιά! :twisted:

Πέρα απο τη πλάκα, ειλικρινά Νικόλα - όπως λέει και ο έτερος συνονόματος (Τσίτσος) - πιστεύω πώς είναι απο τα καλύτερα που έχουν "βγεί" ποτέ στο Modelclub... Να'σαι καλά βρε φίλε! ΜΠΡΑΒΟ!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

...Τώρα σχετικά με το σατινέ της υφής έχει προκύψει λόγω του ότι το καφέ χρώμα ήταν Gunze (που έχουν τέτοια υφή ως χρώματα) αλλά και ένεκα της παρκετίνης. Υποτίθεται ότι εκκρεμεί ένα τελικό ψέκασμα με ματ βερνίκι, αλλά επειδή κι εμένα μ'αρέσει αυτή η εντύπωση μετάλλου που δίνεται τώρα, το σκέφτομαι και προβληματίζομαι μήπως να το άφηνα έτσι.  :roll:
Και εμένα μ'αρέσει πολύ όπως είναι... Ψηφίζω να μείνει ώς έχει!
Και μιά μικρή παρατήρηση που ίσως να είναι και χαζομάρα αλλά ξέρεις ότι είναι καλοπροαίρετη και θα την αξιολογήσεις κατάλληλα... Έχω την αίσθηση πως τα δόντια του κινητήριου απο τη "μέσα" πλευρά (που "βλέπουν" στο πήγμα) δέν έρχονται σε επαφή με την ερπύστρια και δέν θα έπρεπε να είναι τόσο φθαρμένα... Λεπτομέρεια βέβαια, αλλά αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #332 στις: Μαΐου 27, 2008, 09:54:27 μμ »
H γυαλάδα, εαν τελικά σε "ενοχλεί" στο μάτι, μετά την τοποθέτηση στη βάση, μπορείς να την "μετριάσεις", με λίγο πέρασμα με pastels, "the old way", αφιξάριστα, που θα δώσουν όμως αίσθηση του "γυαλιστερού αλλά σκονισμένου"
κατα τ' άλλα,
είναι απο τα 2-3 ωραιότερα "γιαπωνεζάκια" που έχω δει ποτέ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
και μην ξεχνιόμαστε...
τη βάση έτσι  :wink:  και τις φιγούρες....
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #333 στις: Μαΐου 27, 2008, 11:03:37 μμ »
Αγαπητοί φίλοι, Γιώργηδες (Getsa & Giorgos800) Δημήτρη, Αιμίλιε Leo-Φάνη, γάτε-felix, Στέλιο-you never walk alone, αγριόγατε συνονόματε και Σταύρε, σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας.

Νικόλα έχεις δίκιο για τους κινητήριους, διορθώνεται και αυτό και κανα-δυο άλλα φαλτσαρισματάκια που φαίνονται μόνο με αυτές τις πολύ κοντινές φωτό και όχι δια γυμνού οφθαλμού  :wink:
Σταύρο ακριβώς όπως το είπες "the old way" κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και βλέπουμε. :wink: Όσο για τη βάση έχω ήδη πλακωθεί και έχει ξεκινήσει, όπως και κάποιες από τις φιγούρες.

Αιμίλιε (sorry ξέχασα να απαντήσω στο ερώτημά σου) σκόνισμα στις ερπύστριες αλλά και γενικότερα θα γίνει στο τέλος και αφού τοποθετηθεί στη βάση με ένα αδιόρατο ψέκασμα, ώστε να "δέσει" το όλο σύνολο.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #334 στις: Μαΐου 27, 2008, 11:16:00 μμ »
Νικόλα επειδή δεν μας έχεις συνηθίσει σε τόσο έντονους ρυθμούς δουλειάς κόψε λίγο για να μας έρχονται σιγά σιγά... :shock: :shock: :shock: :shock:

Τι να λέμε τώρα... Καταπληκτικό!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #335 στις: Μαΐου 28, 2008, 01:30:48 πμ »
Νίκο φίλε μου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ κατασκευή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Εάν δεν πείς οτι είναι κιτ και με την κατάλληλη φωτογράφιση ΑΝΕΤΑ το "περνάς" για αυθεντικό "χαμένο" κάπου στα άπειρα νησιά του Ειρηνικού  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #336 στις: Μαΐου 28, 2008, 09:18:42 πμ »
Νικόλα επειδή δεν μας έχεις συνηθίσει σε τόσο έντονους ρυθμούς δουλειάς κόψε λίγο για να μας έρχονται σιγά σιγά... :shock: :shock: :shock: :shock:

:lol: δίκιο έχεις Γιάννη, έχω 'οντως "καεί" τις τελευταίες ημέρες.  :lol: :lol: Σ'ευχαριστώ.

Όπως κι εσένα Παναγιώτη. Ετοιμάζω και "φόντο" και σε αναμένω για καλλιτεχνική φωτογράφηση  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #337 στις: Μαΐου 28, 2008, 07:47:37 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #338 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:57:04 πμ »
Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό...για άλλη μια φορα μπράβο σου ::eusa_clap::

Lucas

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #339 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:24:35 πμ »
Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα - καλό καλοκαίρι.  ::hlioskaytos::

Για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω όλους σας, για τα θετικότατα σχόλιά σας, όσο και την υποστήριξη.  ::thanks_smilie::
Σε αυτό το σημείο έχω την μεγάλη χαρά να κυρήξω το πέρας των εργασιών της Τσι-Χλας η οποία επιβραβεύθηκε και με ένα χρυσό μετάλλιο στην έκθεση του star club (πράγμα που δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα πιο τρελλά όνειρά μου όταν το ξεκινούσα). Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο άρμα το είχα άχτι από πιτσιρικάς και αγοράστηκε με σκοπό να πειραματιστώ επάνω του σε αρκετές τεχνικές βαψίματος και φθοράς. Να κλείσω λέγοντας ότι ευχαριστήθηκα την κατασκευή του όσο τίποτε άλλο. Αφήνω την φλυαρία και ανεβάζω τις τελευταίες φωτό που δεν είχα προλάβει ούτε καν να τραβήξω καθότι τελείωσε τελευταία στιγμή την Παρασκευή και έφυγε κατευθείαν για την έκθεση, 'ωστε να το δουν και όσοι δεν το είδαν από κοντά.  ::salut::

και μερικές από τις αγαπημένες μου zoom-αριστές (υπομονή, μην βαράτε, είναι άλλες τόσες)  :mrgreen:

Κλείνοντας θέλω να αφιερώσω το άρμα και την όλη κατασκευή του στον πολύ καλό φίλο Γιώργο Κοντογιάννη - gkontog  ::eusa_clap:: (ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ) γιατί χωρίς την πλούσια βιβλιογραφία που μου παρείχε όσο και την τεχνική και ψυχολογική υποστήριξη δεν θα ήταν δυνατόν να το φτάσω σε αυτό το σημείο.

Επίσης να ευχαριστήσω πολύ και τα δυό πολύ καλά φιλαράκια Φίλιππο και Γρηγόρη που και αυτοί συνέβαλαν αφάνταστα (κυρίως ψυχολογικά) στην όλη κατασκευή.

ΥΓ Σύντομα (πιστεύω) να επανέλθω με το διοραματάκι του (βάση και φιγούρες) που είναι στο στάδιο κατασκευής ακόμα.

Σας ευχαριστώ όλους και χαιρετώ 'ολη την απίθανη μοντελοπαρέα μας.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #340 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:26:53 πμ »
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼξια πήρε την διάκριση που του αναλογούσε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #341 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:31:28 πμ »
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να πει ότι δεν πήρε ΑΞΙΑ το χρυσό μετάλλιο αυτό το αριστούργημα.
Μπράβο, μπράβο, μπράβο.......... 100000000 μπράβο Νικόλα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #342 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:31:48 πμ »
Και εις ανώτερα Νινάκο.. Οσο για το μέταλλο , μόνον εσύ δεν μπορούσες να το φανταστείς  :wink:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #343 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:42:04 πμ »
Οχι μόνο ΑΞΙΑ τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
αλλά αυτό το άρμα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εφαρμογής των διαφόρων τεχνικών κατασκευής , φθορών και παλαίωσης, που τόσο απλόχερα  μοιράστηκε μαζί μας στο παρόν τόπικ.

Μακάρι Νίκο να μας δίνεις συχνά τη χαρά να μοιραζόμαστε μαζί σου «μοντελιστική γνώση».
Συγχαρητήρια και από εδώ.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #344 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:44:39 πμ »
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼξια πήρε την διάκριση που του αναλογούσε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Συμφωνώ απόλυτα.
 ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #345 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:12:56 πμ »
Συγχαρητήρια φιλαράκο για την διάκριση σου άξιζε και με το παραπάνω μπράβο και πάλι μπράβο.  ::salut::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #346 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:40:26 μμ »
NINO Ο "ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ"  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #347 στις: Ιουνίου 02, 2008, 03:11:04 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
συνχαριτιρια για τη διακριση δασκαλε κανεισ δεν θα περιμενε κατι λιγοτερο απο αυτο που σου απονεμθηκε
οι διδακτορικες τεχνικες βαψιματος ειναι οπως παντα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::
αλλα δασκαλε  το κολπακι με το τσιγκακι για το καπακι της εργαλιοθηκης ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
εμεινα με το στομα ανοιχτο σαν χανος ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: :shock: :shock: :shock:
δειξε μας στο αμμεσο μελλον και αλλα τετοια

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #348 στις: Ιουνίου 02, 2008, 03:18:57 μμ »
επισης να προσθεσω οτι εχεις καταφερει να μας κανεις
να προσεχουμε και φιγουρες αρματων ,που προσωπικα
θα τις προσπερναγα αβλεπει σ'ενα μαγαζι
την τεχνικη με το μεταλλικο καπακι τη προσπαθισες με αλλουμινοχαρτο
 αν ναι τι????????????????? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #349 στις: Ιουνίου 02, 2008, 03:38:11 μμ »
Congratulations και από μένα και εύχομαι πολλές τέτοιες διακρίσεις στο μέλλον και  γιατί όχι στην αλλοδαπήν  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Βαγγέλης