Ευχαριστώ Στέλιο, ... περίμενε και θα σου πω εγώ σε λίγο που ανήκεις ... (
ΚΡΑ, ΚΡΑ)

Λοιπόν Τασούλη μου (αλλά και Γρηγόρη για την προηγούμενη ερώτηση) ακούστε πως το σκέφτεται ο (χαζός) μυαλός μου να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.
Καταρχήν από όλες τις φωτό με έτοιμα που έχω δει, όλοι (ή το 95%) προτιμούν την εύκολη λύση για την παραλλαγή και πάνε στο πινέλο. Και αυτό γιατί είναι ΠΟΛΥ κοφτή. Το μασκάρισμα με χαρτοταινία δεν πολυενδείκνυται λόγω των πολλών "σκαλοπατιών", πολλών διαφορετικών μικρών πάνελ σε διάφορα επίπεδα και κλίσεις, αλλά και των πολλών πριτσινιών που έχει η επιφάνεια του Ιάπωνα. Κοινώς αν βάλεις ταινία, όλο και από κάπου θα έχεις διαρροούλες οπότε μετά αναγκαστικά θα πας για διορθώσεις με πινέλο. ʼρα πιστεύω ότι πιο καλή είναι η λύση του blue tack, με προσπάθεια να κάνει κάποιος πολύ λεπτά "φιδάκια" οριοθέτησης των περιοχών, ώστε να έχει όσο το δυνατόν πιο κοφτό σβύσιμο.
Τάσο το χρώμα της παραλλαγής όταν το ψεκάσω, θα φροντίσω και πάλι να "διασώσω" κάπως τις σκοτεινές περιοχές ή μετά θα κάνω και post shading αλλά και θα ξανοίξω πάλι πάνελς, οπότε βλέπουμε. Κι εγώ ψάχνοντας θα το πάω. Αν και στο τέλος όπως είπα θα πέσει τέτοια βρώμα, λάσπη, βροχόνερα, υγρασίες, σκόνες κλπ κλπ που μου φαίνεται ότι ίσως άδικα ταλαιπωρούμαι ...

είπαμε όμως ότι το συγκεκριμένο όταν το πήρα (και με 12 EUR τιμή) το είδα καθαρά και σαν test bed για διάφορα...
Πιστεύω να έδωσα να καταλάβετε τι εννοάααω