Αποστολέας Θέμα: Type 97 "Chi Ha", Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 33473 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Type 97 "Chi Ha", Tamiya 1/35
« στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 02:16:21 μμ »
Το μέσο άρμα type 97 ήταν ένα τυπικό άρμα του Ιαπωνικού στρατού, σχεδιάστηκε το 1936 ως άρμα υποστήριξης πεζικού και για ν' αντικαταστήσει το παλαιότερο type 89. Εκείνη την εποχή ο Ιαπωνικός αυτοκρατορικός στρατός ήταν διχασμένος ως προς το τι χρειαζόταν και τι ήταν καταλληλότερο για τις ανάγκες του. Η διοίκηση και οι επιτελικοί αξιωματικοί του υποστήριζαν και επιθυμούσαν την ύπαρξη όσο το δυνατόν περισσότερων, απλών και άρα φθηνών, ελαφρών αρμάτων, ενώ αντίθετα τα κατώτερα κλιμάκια αλλά και τα πιο εμπειροπόλεμα στρατεύματα ζητούσαν ένα βαρύτερο άρμα με ικανοποιητικότερη απόδοση από ότι υπήρχε μέχρι τότε.
Καθώς και οι 2 πλευρές επέμεναν στις θέσεις τους αποφασίστηκε η παράλληλη εξέλιξη 2 ξεχωριστών πειραματικών τύπων. Πράγμα σπάνιο σχετικά με το τι συνηθιζόταν, καθότι μέχρι τότε, συνήθως δίνονταν οι απαιτούμενες προδιαγραφές στους κατασκευαστές οι οποίοι με τη σειρά τους καλούνταν να υποβάλλουν τις προτάσεις - σχέδιά τους.
Έτσι για να ξεχωρίζουν τα 2 σχέδια, στη βαρύτερη έκδοση που υποστηριζόταν από το στρατό δόθηκε η ονομασία "Chi Ha", ενώ η ελαφρότερη που υποστηριζόταν από την ανώτερη διοίκηση ονομάστηκε "Chi Ni". "Chi" είναι η συντομογραφία του "Chusensha" που σημαίνει «μέσος» ενώ το "Ha" & "Ni" αναφέρονταν στο σχέδιο "C" & "D" αντίστοιχα.

Το 1937 στο εργοστάσιο της Mitsubishi Heavy Industries Ltd. στο Tokyo ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο του Ha, ενώ στην Osaka το Ni.

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των 2 σχεδίων ήταν εμφανή από την αρχή όταν ακόμα ήταν στα σχέδια. Παρόλα αυτά και οι 2 πλευρές εμμένανε στις απόψεις τους μη συμφωνώντας ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των πρωτοτύπων. Στις 7 Ιουλίου 1937 όμως, ξεσπά ο Κινεζο-Ιαπωνικός πόλεμος και μετά από την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ενός τελικού σχεδίου αποφασίζεται εσπευσμένα η παραγωγή του Ha. Λίγο πιο πριν το Ha είχε δοκιμαστεί στο «Σχολείο Αρμάτων Στρατού» στη Chiba όπου διαπιστώθηκαν αρκετά προβλήματα. Ο σχεδιασμός της ανάρτησης και των εδαφιαίων τροχών που έμοιαζε αρκετά με αυτά των Tiger ή Panther, αποδείχτηκε προβληματικός καθώς οι ερπύστριες έβγαιναν εύκολα από τη θέση τους. Έγιναν γρήγορα κάποιες αλλαγές με αποτέλεσμα τους μικρότερους διπλούς τροχούς 2 ζεύγη στο κέντρο και μονοί ο 1ος και 6ος με ανεξάρτητη δική τους ανάρτηση και έγιναν οι τελικές δοκιμές.

Το άρμα ζύγιζε 15 τόνους, η θωράκισή του ήταν 25mm στο παχύτερό της σημείο και επανδρωνόταν από 4μελές πλήρωμα, 2 στο σκάφος και 2 στον πύργο.
Εφοδιαζόταν με ένα βραχύκαννο πυροβόλο 57mm (τύπος 97) το οποίο προοριζόταν για χρήση εναντίον πολυβολείων, πυροβολείων και γενικά οχυρωμένων θέσεων και η μικρή αρχική ταχύτητα βλήματος που διέθετε όπως, αποδείχθηκε καθυστερημένα, δεν ευνοούσε την χρήση του εναντίον αρμάτων. 
Ως δευτερεύοντα οπλισμό έφερε 2 βαρέα πολυβόλα των 7,7mm ένα εμπρός αριστερά στο σκάφος και ένα (ball mounted) στο πίσω μέρος του ασύμμετρα σχεδιασμένου πύργου. Μετέφερε 114 βλήματα και 4.035 σφαίρες.
Για την κίνησή του είχαν εξελιχθεί 2 διαφορετικοί κινητήρες, ένας από την Mitsubishi Heavy Industries Ltd. και ένας από την Ikegai Iron Works Ltd. αλλά επιλέχθηκε από τον στρατό αυτός της Mitsubishi, ένας αερόψυκτος πετρελαιοκινητήρας (diesel) άμεσου ψεκασμού. Οι Ιάπωνες σχεδιαστές είχαν μεγάλη εμπειρία σε αυτούς και τους εξέλισσαν ήδη από το 1934. Είχαν καταλήξει στο πετρέλαιο κατόπιν πολυετούς μελέτης και έρευνας και επειδή
1ον θεωρούνταν πιο οικονομικοί, αξιόπιστοι από τους βενζινοκινητήρες και έπιαναν φωτιά πολύ πιο δύσκολα σε περίπτωση που το άρμα δεχόταν χτύπημα.
2ον η Ιαπωνία είχε μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα βενζίνης και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου και
3ον  επειδή οι αερόψυκτοι κινητήρες εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ήταν πιο επιθυμητοί σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στις ζούγκλες και τα νησιά της ʼπω Ανατολής όπου επιχειρούσε κυρίως και όπου η έλλειψη νερού ήταν συνεχής. 

Διέθετε κιβώτιο 4 σχέσεων εμπρός και μίας πίσω, ενώ η τελική ταχύτητα ήταν 42 km/h αν και συνήθως στην πράξη αυτή δεν ξεπερνούσε ποτέ τα 38 χλμ. γιατί μετά τα 40 χλμ. ζεσταίνονταν υπερβολικά οι ελαστικές επιστρώσεις των τροχών.

Το άρμα, όσο παρέμεινε σε παραγωγή συναρμολογείτο από τα εργοστάσια της Mitsubishi Heavy Industries Ltd., Sagami Arsenal, Hitachi Ltd. κ.α. Παρήχθησαν συνολικά 2.123 άρματα.

Το κιτ της Tamiya με κωδικό 35075  παρότι παλαιάς παραγωγής (1975) «στέκεται» πολύ καλά ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Σε αυτό το σώζει ότι δεν είχε προβλεφθεί (όπως στα παλαιότερα αντίστοιχα κιτ) η τοποθέτηση ηλεκτρικού μοτέρ για να κινείται.

Η εφαρμογή του είναι πολύ καλή, το πάχος του πλαστικού είναι ικανοποιητικά λεπτό και το φλας σχεδόν ανύπαρκτο. Γενικά πρόκειται για ένα ευχάριστο κιτ στη συναρμολόγηση, που προσφέρεται για μια γρήγορη και απροβλημάτιστη κατασκευή...  :roll:

ΟΜΩΣ άλλοι οι σκοποί του ... τρελού με τον κόφτη ...    :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: Type 97 "Chi Ha", tamiya 1/35
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 02:38:12 μμ »
Πολυ ομορφο θεμα διαλεξες και οπως τα λες ειναι.Το εχω και εγω μαζι με δυο φιγουρες απο Verlinden.Αυτο που κανει ενδιαφερων ολο το θεμα ειναι και η πολιχρωμη παραλαγη :wink:
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 02:41:14 μμ »
Και ποιοι είναι παρακαλώ οι σκοποί του τρελού με τον κόφτη :?:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 02:44:29 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Τάσο.
κε χοτ-ντογκ μη βιάζεσαι, θα δεις  :twisted:

Σε πρώτη φάση και αφού κολλήθηκαν τα βασικά μέρη από το καπάκι του σκάφους και από τον πυργίσκο, με τον ταχυτροχό και με μια φρεζούλα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα "χτυπήθηκαν" οι επιφάνειες για να αποδοθεί η τραχιά υφή του χάλυβα όπως είδα από διάφορες φωτό από την πολλή και πλούσια βιβλιογραφία που για άλλη μια φορά με τροφοδότησε ... ποιός άλλος, γνωστός και σεσημασμένος πλέον κύριος gkontog, τον οποίο και ευχαριστώ.  :D

Επίσης με λίμες τρίφτηκαν τα φτερά ώστε να λεπτύνουν λίγο ακόμα,

στην τελευταία φωτό το αριστερό έχει ήδη τριφτεί ενώ το δεξί όχι ακόμα.

Επίσης κολλήθηκαν εσωτερικά φύλλα πλαστικού για να κλείσουν τα φτερά από την κάτω μεριά, μια από τις λίγες ελλείψεις του κιτ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 02:52:58 μμ »
(Image removed from quote.) [IMG]

ωραία επιλογή
καλη συνέχεια.
για δείξε μας λίγο καλύτερα τις "λίμες" σου.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 02:58:03 μμ »
... για δείξε μας λίγο καλύτερα τις "λίμες" σου.

Σταύρε το απόγευμα θα τις μαζώξω  :mrgreen: όλες (όλων των ειδών) για φωτογράφηση οπότε ανέμενε...  ::salut::

Ξέχασα να προσθέσω επίσης ότι σύμφωνα και με τη μόδα που έχει καθιερώσει τώρα τελευταία ο αξιότιμος (και "μουρλός" - αυτό τον τίτλο τον βάζω ως ΤΙΜΗΤΙΚΟ - Αλέξη  :mrgreen: ) κος Κοντηβέης προσπάθησα να μη χρησιμοποιήσω κανενός είδους βελτιωτικό (εκτός από λίγη ψιλή p/e σίτα) και όλες οι επεμβάσεις να γίνουν scratch από μήκη & φύλλο πλαστικού, αλουμινίου, σύρμα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 03:05:32 μμ »
(Image removed from quote.) [IMG]
[/quote]

A ρε αθανατη Tamiya!!!
Κοιτα διαμπερη γριλια και κακο...και εχεις μια Dragon(35 χρονια μετα  :shock: ) και στα δινει μασιφ πλακακι κουζινας... :evil: :evil: :evil:
Για "πεη"( :mrgreen:)ρε Νικολα!
Τι θα ζουζουνεψεις παλι βρε? 8)
Καλη αρχη brotherακι! ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 03:28:29 μμ »
τα θερμα μου συγχαρητηρια
ευγε
αντε και με ενα M113
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 04:03:37 μμ »
...ποιός ξέρει πως θα το καταντήσεις το άμοιρο το αρματάκι...   ::eusa_whistle:: :roll:
...αν και από κάποια λεγόμενα σου, το υποπτεύομαι το πώς  :shock: , οπότε ας ετοιμαστούμε για τα δέοντα κολλύρια...  ::Alcooli5::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 04:30:21 μμ »
Θα φτιάξεις σκράτς εσωτερικό????????

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 06:40:49 μμ »
Ευζαριστώ Κώστα  :D ::salut::
Φίλιππε... δεν θα το πειράξω  :twisted: πολύ
όχι ʼλεξ, δεν πρόκειται να του κάνω εσωτερικό και μάλιστα scratch, δεν έχω "φύγει" τόσο πολύ ... ακόμα  :?

και οι ... "λίμες" που το "περιποιήθηκαν" ...

παρεμπιπτόντως η πάνω πάνω δεξιά που είναι σαν παραλληλόγραμμο σφουγγάρι (από τον Hondo - απαλλοτριώθηκε από τη σύζυγο  :lol: ) είναι η καλύτερη και κάνει τόσο πολύ δουλειά όσο δεν κάνουν όλες οι υπόλοιπες μαζί. 

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 07:57:12 μμ »
...παρεμπιπτόντως η πάνω πάνω δεξιά που είναι σαν παραλληλόγραμμο σφουγγάρι (από τον Hondo - απαλλοτριώθηκε από τη σύζυγο  :lol: ) είναι η καλύτερη και κάνει τόσο πολύ δουλειά όσο δεν κάνουν όλες οι υπόλοιπες μαζί. 

αυτήν είχα δει  ::icon_thumright::
Χόντος   :shock:
ευχαριστώ πολύ
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 08:03:38 μμ »
Hondos και όπως είπα είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ

Όλοι οι τροχοί καθαρίστηκαν και κολλήθηκαν περιμένοντας να βαφτούν

... μερικούς τους περιποιήθηκα λίγο περισσότερο, ανοίγοντας με πολύ λεπτό τρυπανάκι κάποιες τρύπες

Ο πύργος συναρμολογήθηκε και αυτός, τα βασικά του δηλαδή, ενώ το πυροβόλο έτυχε και αυτό λίγο παραπάνω περιποίησης, "τρώγοντας" με διάφορες φρέζες και βαθαίνοντας λίγο περισσότερο την κάνη του

Η θυρίδα του αρχηγού πληρώματος που ανοίγει σε δύο διαφορετικά κομμάτια που πέφτουν αριστερά-δεξιά, έλαβε λίγο περισσότερη προσοχή, προσθέτοντας από πλαστικό κάποιες βίδες και λεπτομέρειες, συμβουλευόμενος πάντα φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 08:10:53 μμ »
Μπράβο Νίκο ωραία δουλειά κάνεις. ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 10:51:45 μμ »
Και τώρα τα "ζουζουνέματα" για τον φίλο μου τον Τάσο...  :mrgreen:  :wink:

Είπα ότι δεν θα χρησιμοποιήσω βελτιωτικά και ότι φτιάξω να είναι ΟΤΒ και να ξεπεταχτεί σε 1 βδομαδούλα το πολύ...  :roll:

Πουυυυυ όμως ;;;;  :evil: Έτσι λοιπόν ... ξεκινάμε με διάφορα "ψιλά" και τρελά  8) .

Στον πίσω καθρέφτη το άρμα έχει 3 φώτα σχηματισμού. Ένα πράσινο, 1 πορτοκαλί & 1 κόκκινο.

... όμως το πράσινο ... έχει σπάσει  :mrgreen: :mrgreen: και λείπει το lens ...

μετά πήρα αυτό...  :mrgreen:

και...

φτιάχτηκε ένα καινούργιο καπάκι ... ώστε να στραπατσαριστεί μετά και αυτό και το κουτί, και να δείχνουν αληθοφανέστερα.

και μετά από ένα χέρι αστάρι ...

...όλο το σύνολο σχεδόν έτοιμο και ταλαιπωρημένο.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 11:14:26 μμ »
Και τώρα τα "ζουζουνέματα" για τον φίλο μου τον Τάσο...  :mrgreen:  :wink:

Είπα ότι δεν θα χρησιμοποιήσω βελτιωτικά και ότι φτιάξω να είναι ΟΤΒ και να ξεπεταχτεί σε 1 βδομαδούλα το πολύ...  :roll:

Πουυυυυ όμως ;;;;  :evil:
...όλο το σύνολο σχεδόν έτοιμο και ταλαιπωρημένο.

...μωρέ εγώ σκέφτομαι την δική μας ταλαιπωρία...  :mrgreen:  ::glossa::

για λέγε, για λέγε...προβλέπω φροντιστηριακού επιπέδου κατασκευή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και δεν τη χάνω με τίποτα....α! ρε ταλαιπωρία...  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 11:18:38 μμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΠΕΤΑΓΕΣ!!
Ειναι ανιατη η αρρωστια μας Νικολααααααα
 :lol: :lol: :lol: :lol:
Εισαι τρελα μεχρι στιγμης!!! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 12:17:24 πμ »
Νίκο  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Τίποτα άλλο...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 11:07:59 μμ »
καλή συνέχεια
δες και ένα έτοιμο:
http://www.track-link.net/gallery/5588
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 11:48:19 μμ »
Ευχαριστώ Σταύρο (εις το τετράγωνο)  :wink:

Λοιπόν συνέχεια κατασκευής ...

άλλο ένα σημείο (και τελευταίο) που "φαλτσάρει" το κιτ της Tamiya είναι οι 2 εξατμίσεις που δίνονται μασίφ πλαστικές με ανάγλυφη τη μεταλλική σίτα που τις περιβάλλει.

έτσι λοιπόν αφού ήμουν πολύ τυχερός και στον πάγκο του Γ.Παπαδημητρίου (model gallery) στην έκθεση της IPMS έπεσα πάνω σε αυτό που χρειαζόταν ...

αποφάσισα να τις καρατομήσω  :twisted:  :mrgreen: και να φτιάξω scratch το εσωτερικό καζανάκι και να προσθέσω εξωτερικά την σίτα προφύλαξής του. "Πήρα" λοιπόν πατρόν το σχήμα και μέγεθος ...

και...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 11, 2007, 12:08:12 πμ »
... βούτηξα τις εξατμίσεις λοιπόν, τις έβαλα κάτω  :twisted: και τις κατάντησα  8) έτσι  ...

στη συνέχεια από κομμάτια ξύλου μπάλσα που διαμορφώθηκαν κατάλληλα με λιμάρισμα έφτιαξα τα καζανάκια ...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 11, 2007, 12:13:12 πμ »
Καλό ::icon_thumright::
Δώσε πράμα στο λαό σου. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 11, 2007, 10:55:46 πμ »
Τα Ιαπωνικά άρματα είναι τα αγαπημένα μου - πολύ μαστορική δουλειά, καλή συνεχεια! ::icon_thumright::
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 11, 2007, 01:21:18 μμ »
Εκπληκτική η πορεία του μοντέλου! Με την προσοχή που του δίνεις , πιστεύω θα βγεί καταπληκτικό!
Μπράβο!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 12:32:15 πμ »
Συνεχίζοντας με την κατασκευή του Chi-Ha περίλαβα τις 2 λαμαρίνες - καλύμματα που υπάρχουν πάνω από τις 2 πλαϊνές σχάρες πάνω από τον κινητήρα. Ενώ στην αρχή είπα να φτιάξω άλλες λεπτότερες από αλουμινόφυλλο, τελικά κάθισα και τις έτριψα... μέχρι τελικής πτώσεως  ::mpr:: για να λεπτύνουν αρκετά. Το ίδιο έκανα και με τις δύο λαμαρίνες - προφυλακτήρες εμπρός από τα καζανάκια των εξατμίσεων επάνω στα φτερά.

Στη συνέχεια είπα να ασχοληθώ με τα διάφορα εργαλεία (σκαπτικά, γρύλλο κλπ) να τα καθαρίσω και να τους φτιάξω καινούργια στηρίγματα πιο λεπτά και αληθοφανή. Αυτά ακόμα τα παλεύω ...   :x

Μετά, είπα στο χώρο του κινητήρα, για να μη φαίνεται χάος μέσα από τις περσίδες εξαερισμού και την ελαφρά ανασηκωμένη επάνω σχάρα, να φτιάξω "κάτι", έστω υποτυπώδες που να δίνει την εντύπωση κινητήρα, αν καταφέρει κανένα αδιάκριτο μάτο να "τρυπώσει" μέχρι εκεί  :mrgreen:  8)
Έτσι σε 5-10 λεπτά ξεπέταξα μια π@π@ρι@ από οτιδήποτε άχρηστο υπήρχε (κομμάτια μπάλσα, sprue, καπάκια από στυλό κ.α.) και ορίστε ... άβαφτο και βαμμένο μ'ένα μαύρο ματ. :D