Είναι αλήθεια ότι πέρασε πολύς καιρός,

με ταλαιπωρούσε όμως και το ταλαιπωρούσα με τους δικούς μου χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς

οπότε να τι έχει γίνει μέχρι τώρα :
"Έπαιξα" λίγο ακόμα με την απόδοση της ταλαιπωρημένης όψης του από τα στοιχεία της φύσης και κυρίως την σκόνη υγρασία, βροχή.
Επίσης βάφτηκαν κάποιες ακόμα ψιλολεπτομέρειες (φώτα, φωτιστικά σινιάλων, αντέννα πύργου, συρματόσχοινο....) ενώ απομένουν αρκετές ακόμα.
Συναρμολογήθηκαν οι μεταλλικές ερπύστριες της friul για τις οποίες, τι να πει κανείς, για την λεπτομέρεια; για το ρεαλιστικότατο κρέμασμά τους; το μόνο που έχω να πω είναι ότι ... ΧΑΛΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

Τέλος με τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις από σκόνες αγιογραφίας έφτιαξα το "χαρμάνι" με το οποίο θα γινόταν το λάσπωμα και σκόνισμα των τροχών, αναρτήσεων και όλων των κατώτερων σημείων του πήγματος. Με διαδοχικά περάσματα και έχοντα τις αναμείξει με τουρπεντίνη, ή με νερό, ή με νερό και ατλακόλ αλλά και σκέτες, έφτασε στο αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτό.

Οι ερπύστριες ασταρώθηκαν με hycote, βάφτηκαν με ένα χέρι red brown+panzer grey ακρυλικό, έγινε wash με 2-3 καφε-κοκκινο-γκρι μείγματα λαδιών και είμαι απομένει η φάση τριψίματος για να "βγει" η φθαρμένη μεταλλική επιφάνεια και τέλος το σκόνισμά τους και δέσιμο με το έδαφος.

Αυτά μέχρι στιγμής, ελπίζω να σας άρεσε κάπως.
Θα προχωρήσω με τις τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν (θυρίδες, καπάκια, εργαλεία, πολυβόλο διοικητή, πίσω "ράμπα") και τελευταίο διακριτικό σκόνισμα και δέσιμο με την βάση που ήδη έχει κι αυτή ξεκινήσει (φωτό και από κει σύντομα). Οπότε πιστεύω (αυτή τη φορά) γρήγορα να το δείτε ολοκληρωμένο.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.