Αποστολέας Θέμα: EMHAR 1/72 Panzerkraftwagen A7V ή πως άρχισαν όλα...  (Αναγνώστηκε 9840 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
EMHAR 1/72 Panzerkraftwagen A7V ή πως άρχισαν όλα...
« στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 12:22:35 πμ »
Λοιπόν μιας και ανακάμπτω από τις πρόσφατες λαχτάρες και όλα επανέρχονται σιγά σιγά στο φυσιολογικό, είπα να ξαναπιάσω κοπίδια και να πέσω με φόρα. Πέρα από τα ήδη projects εν εξελίξη, ήθελα κάτι γρήγορο, αν γίνεται μέσα σε ένα ΣΚ. Πρόσφατα ψάχνοντας το forum ανακάλυψα ένα θέμα που από όσα βρήκα μέχρι τώρα δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί και το Σάββατο πηγαίνοντας την καθιερωμένη μοντελότσαρκα εντελώς τυχαία ανακάλυψα σκονισμένο στα κάτω μέρος ενός ραφιού ένα Panzerkraftwagen A7V στην 1/72! Για για όσους δεν ξέρουν τι είναι αυτό, δεν είναι τίποτα άλλο από το τέρας των γερμανών στον Α ΠΠ:

Μιας λοιπόν και δεν έχουμε κανένα αρματικό θέμα του Α ΠΠ και το κιτ είναι πανεύκολο στην κατασκευή, το τσίμπισα και το ξεκίνησα με το που έφτασα σπίτι. Μόλις τελειώσει θα γράψω αν θέλετε και λίγα λόγια σχετικά με τα άρματα του Α ΠΠ και πως τότε γεννήθηκαν οι ιδέες που έδωσαν τη βάση σε αξιωματικούς σαν τον Guderian να εδραιώσουν ένα νέο είδος πολέμου 20 χρόνια αργότερα.

Τώρα στο μοντέλο. Λοιπόν πιο απλό δε γίνετε! Μόλις 13 βασικά κομμάτια με ρόδες-ανάρτυση-ερπύστριες να δίνονται σε ένα κομμάτι για κάθε πλευρά. Παρά τον απλοϊκό της κατασκευής, η εξωτερική λεπτομέρεια είναι κορυφαία και ακόμα και τα πριτσίνια της θωράκισης συμφωνούν με τις φωτογραφίες του πραγματικού :shock:

Η κατασκευή είναι απλούστατη και ολοκληρώθηκε σε μισή μόλις ώρα. Αν το φτιάξετε κολήστε πρώτα το σώμα και μετά τις ερπύστριες γιατί η θέση των ερπυστριών δεν είναι σαφής και ακόμα και 1mm λάθος και δεν θα κλέινει το υπόλοιπο... Ευτυχώς μετά τη συναρμολόγηση του πήγματος είναι πολύ πιο εύκολο να τις τοποθετήσεις.

Νάτο και τελειωμένο! Και αν νομίζετε οτι είναι μικρό, σας πληροφορώ οτι συναγωνίζεται επάξια το Jagdtiger σε μέγεθος, οπότε μόνο μικρό δεν ήταν...

Οι ερπύστριες έχουν ένα άσχημο σημάδι κατά μήκος τους, που είναι πολύ χρονοβόρο να καθαριστεί. Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείτε μαζύ του. Δυτικό μέτωπο στον Α ΠΠ σήμαινε λάσπη, ΠΟΛΥ λάσπη. Λασπώστε λοιπόν την ερπύστρια και δεν θα φαίνεται τίποτα.

Από ότι βλέπετε η εξωτερική λεπτομέρεια είναι πολύ καλή και ακριβής από όσο μπόρεσα να ελέγξω με τις φωτογραφίες που έχω στη διάθεσή μου. Επίσης στη δεξιά φωτό βλέπετε και το μόνο σημείο που μπήκε λίγος στόκος Humbrol και τρίφτηκε με μπατονέτα και οινόπνευμα.

Για να διευκολύνθώ στο βάψιμο το τρύπησα από κάτω και το στήριξα σε ένα ξύλινο καλαμάκι (είναι ο άκρως απόρρητος τύπος A7V Suvlakenwagen ::glossa:: ) και το πέρασα ένα χέρι άσπρο Hycote (νά 'σαι καλά nino1969 που μας το έδειξες και μας το έφερες ::icon_thumright:: ). Τελικά το άσπρο μου άρεσε πάρα πολύ και μετά βίας συγκρατήθηκα να μην κάνω εκείνο το whatif ασθενοφόρο...

Βαψίματος συνέχεια και τι να κάνουμε, αεροπλανάς είμαι, αυτά ξέρω, πάρτε ένα postshading (το παιδί και το σκυλί είναι όπως τα μάθεις...)

Επόμενο βήμα γέμισμα τα panels (τα ποια :?: ) με το βασικό γκρι (Humbrol 145)

Συνέχεια με το γκρί για να σκεπαστεί εν μέρη το preshading και έπειτα μεγάλες field drab βούλες παντού (Model Master 1702, FS30118). ΠΡΟΣΟΧΗ, field drab και όχι olive drab, μη γίνει και καμμία παρεξήγηση... Οι βούλες έγιναν οι μισές με τον Badger 150 και οι άλλες μισές με τον Infinity. Σας παραθέτω του σχετικούς χρόνους:

Badger 150
========
Προετοιμασία χρώματος 1 min.
Δοκιμές συνδιασμού δέσμης - πίεσης 10 min
Βάψιμο με πολλά μπουκώματα, καθαρισμό βελόνας και μπεκ και επαναρύθμιση 90min

Infinity
========
Προετοιμασία χρώματος 1 min.
Δοκιμές συνδιασμού δέσμης - πίεσης, προρύθμιση 5 min
Βάψιμο 10min

Οπτική διαφορά πραγματικά δεν υπάρχει, τώρα για τους χρόνους και την ευκολία σας αφήνω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Παρκετίνη, στέγνωμα και πάμε για τα σήματα...

...τα οποία ήταν κορυφαίας ποιότητας. Στην πρώτη φωτό στο σήμα αμέσως μόλις έχει τοποθετηθεί πάνω στο μοντέλο. Είναι προφανές οτι η επιφάνεια στην οποια πρέπει να πατήσει είναι "δύσκολη". Στη δεύτερη φωτό το ίδιο σήμα 15min μετά ΧΩΡΙΣ να έχει χρησιμοποιηθεί βελτιωτικό. Με ελάχιστο βελτιωτικό το σήμα έγινα ένα με την επιφάνεια και το λίγο film που φαινόταν χάθηκε :shock:

Στη συνέχεια wash με μαύρο (Humbrol 33), dry brush με steel (Humbrol), σκόνες σε μερικά σημεία, και γενικά ότι ιδέα ξεσήκωσα από τις super κατασκευές αρμάτων στο forum, την έκανα πράξη.

Για τη συνέχεια έχουμε σκουριές, κόλλημα οι εξατμίσεις και το βασικό άρμα τέλος! Το δύσκολο θα αρχίσει με το λάσπωμα γιατί λασπωμένο άρμα χωρίς βάση δε λέει, οπότε δεν τη γλυτώνω αυτή τη φορά, κάτι πρέπει να φτιάξω. Και μετά το διαφωτιστικότατο σεμινάριο του Σταύρου στην έκθεση δεν έχω πλέον δικαιολογίες...

Αυτά! Ευελπιστώ να τελειώσει Τρίτη ή Τετάρτη, το πιο γρήγορο build από τότε που ήμουν 10 ετών, και να επιστρέψω στα πετούμενά μου.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: EMHAR 1/72 Panzerkraftwagen A7V ή πως άρχισαν όλα...
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 12:44:20 πμ »
Welcome back grosse  ::salut:: . Μπράβο το αγόρι μου  :mrgreen:   ::eusa_clap::  ... τα υπόλοιπα όταν θα είναι τελειωμένο ΣΤΗ ΒΑΣΗ του  :wink:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 12:46:42 πμ »
Kοιτα να δεις που τελικα ειναι ωραιο!Και σαν μοντελο και σαν κατασκευη! ::eusa_clap:: Μιν αργεις ομως γιατι εκεινο το 262 :( κοιταει με παραπονο!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 01:07:57 πμ »
Μπράβο Γιώργο, μας στράβωσες πάλι νυχτιάτικα!  :shock: :shock: :shock:
Γρήγορη και ποιοτική κατασκευή, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι χθές το έβλεπα στο cafe ως κιτ και μια μέρα μετά το βλέπω μοντέλο!!
Και μάλιστα πάρα πολύ ωραίο μοντέλο!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 01:30:09 πμ »
και σου είπα μη κάτσεις κοντά στον Μέλπα ..........είδες τί έπαθες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  κόλλησες από την ταχύτητα του .....

πολύ ωραίος Γιώργο   ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 01:45:52 πμ »
...ναι, καλά. Το είχες φτιάξει όταν ήσουν 10, χθες πήρες το ίδιο και μας το μόστραρες....    ::glossa::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: για την τρέλα σου...πάντως πολύ όμορφο!!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 07:56:15 πμ »
ωραίο και γρήγορο
 ::eusa_clap::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 08:28:11 πμ »
Γρήγορο και όμορφο.
Το flash όμως στις γρίλιες γιατί το άφησες?  ::sprechende_015::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 08:58:42 πμ »
Mας έχεις τρελλάνει εντελώς βρε Γιώργο!!!
Δύο μέρες δουλειά... :shock:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 09:01:27 πμ »
Φίλε Γιώργο, αντιλαμβάνεσαι πλέον, την ευκολία των ΟΟΒ, που δεν θέλουν πολύ στοκάρισμα... Εξαιρετική δουλειά...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 10:47:28 πμ »
Μπράβο Γιώργο εξαιρετική δουλειά. ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 11:32:44 πμ »
ΓΚΟΝΤΟΓΚούλη κατ' αρχήν περαστικά στο αδερφάκι σου (το είδα σε άλλο τοπικ).  ::icon_thumright::

Καλά έκανες και το έφτιαξες αυτό για να ξεφύγεις από το άγχος και το στρες είχες τον τελευταίο καιρό. Πραγματικά είναι πολύ όμορφο και όταν το περιποιηθείς κατάλληλα θα γίνει ακόμα περισσότερο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αλλά πρόσεχε μην κολλήσεις καμιά αρματίτιδα και παραπονούνται τα πετούμενά σου μετά  :wink:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 12:13:27 μμ »
Μπράβο gkontog!!!
Να και ένα πραγματικά ενδιαφέρων θέμα, μακριά από τίγρεις και σέρμαν...
Το έχω και εγώ αλλά το πηγαίνω λάου, λάου...
Μικρό μειονέκτημα του κιτ ότι δεν έχει τις βίδες στους λασποτήρες (τα κομμάτια ανάμεσα στις ερπύστριες) μπροστά και πίσω.
'Εκανες πολύ καλά δεν έβαλες τις εξατμίσεις...

Όσο για την παραλλαγή το σκέφτομαι ακόμα.
Απλά δεν μου αρέσουν αυτές που δίνει το κιτ.
Εάν δεις τα καμουφλάζ που είχαν στα ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝΤΑ συμμαχικά σου δημιουργούνται πολλές απορίες...

ΥΓ το jagdtiger που έχεις για σύγκριση, ποιάς εταιρείας είναι;

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 08:19:02 μμ »
Γεώργιε Ευγε! ::icon_thumright:: Ωραιότατο το Suvlakenvegen σου!
Τελικά, είσαι καλλυτέχνης ....μεγαλου ειδικού βάρους :wink:!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 12:54:24 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους! Χαίρομαι που σας άρεσε η κονσέρβα με το Zwan (είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος!)

Το flash όμως στις γρίλιες γιατί το άφησες?  ::sprechende_015::
Αμα το είχα δει θα του έδειχνα εγώ! Τώρα που μου το είπες το έσφαξα δεόντως... Merci!

Φίλε Γιώργο, αντιλαμβάνεσαι πλέον, την ευκολία των ΟΟΒ, που δεν θέλουν πολύ στοκάρισμα...
Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο. Φυσικά δεν αγγίζει καν την ποιότητα των δικών σας κατασκευών, αλλά ομολογώ οτι μπορεί να προχωρήσει με ταχύτητα πολλαπλάσια από αυτήν της κατασκευής ενός αεροσκάφους.

Μικρό μειονέκτημα του κιτ ότι δεν έχει τις βίδες στους λασποτήρες (τα κομμάτια ανάμεσα στις ερπύστριες) μπροστά και πίσω.
Μωρέ θα φάει λάσπη που ούτε θα το καταλαβαίνει ακόμα και ο πιο ανοικτομάτης!

'Εκανες πολύ καλά δεν έβαλες τις εξατμίσεις...
:?: Σε όσες φωτό έχω τα A7V έχουν τις εξατμίσεις τους. Το συγκεκριμένο άρμα σε μία φωτό δεν τις έχει αλλά είναι αφού το περιποιήθηκαν οι υποχωρούντες γερμανοί με εκρηκτικά. Ξέρεις κάτι που μου διαφεύγει :?:

Όσο για την παραλλαγή το σκέφτομαι ακόμα.
Απλά δεν μου αρέσουν αυτές που δίνει το κιτ.
Εάν δεις τα καμουφλάζ που είχαν στα ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝΤΑ συμμαχικά σου δημιουργούνται πολλές απορίες...
Να τολμήσω μία πρόταση;

ΥΓ το jagdtiger που έχεις για σύγκριση, ποιάς εταιρείας είναι;
Italeri.

Λοιπόν, μικρό update για σήμερα γιατί έπηξα στη δουλειά. Έκανα λίγες σκουριές και του έριξα σκόνες της CMK (dark dust, sand dust).

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Αύριο μάλλον θα φάει ένα ματ βερνίκι και θα δω αν θα βάλω τις εξατμίσεις (αχ βρε OANNHSEA, σε διλλήματα με έβαλες...). Επίσης θα αρχίσω τη βάση η οποία λέω να περιλαμβάνει μέρος χαρακώματος, 1-2 κρατήρες από οβίδες και το τέρας να περνάει από πάνω. Τώρα μου έχει κολλήσει, τρομάρα μου, να βάλω και αγκαθωτό σύρμα σε πασάλους. Φυσικά τα αγκάθια στην κλίμακα δεν θα φαίνονται (ευτυχώς!) Ελα όμως που στον Α ΠΠ το σύρμα δεν ήταν κουλούρα αλλά όπως στη φωτό:

Πασαλάκια πάνω στα οποία δενόταν το σύρμα δημιουργώντας ένα οριζόντιο χαλί περίπου 60-70cm πάνω από έδαφος. Αντε να δω πως θα το κάνω...

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 07:54:23 πμ »
Παράθεση
Question Σε όσες φωτό έχω τα A7V έχουν τις εξατμίσεις τους. Το συγκεκριμένο άρμα σε μία φωτό δεν τις έχει αλλά είναι αφού το περιποιήθηκαν οι υποχωρούντες γερμανοί με εκρηκτικά. Ξέρεις κάτι που μου διαφεύγει Question
Υπάρχει ένα site για τον Βππ - εάν το ξέρεις γράφει εκεί για αυτό.
Εάν όχι θα το δώσω το βράδυ που θα είμαι στο σπίτι.

Όσο για τις παραλλαγές - αυτό ακριβώς εννοούσα.
Γιατί όμως η Emhar δίνει τις συγκεκριμένες στο κιτ της;

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 08:58:09 πμ »
Οριίστε πως μπορείς να φτιάξεις
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=107
Βέβαια στην 1/72 είναι λιγάκι πιο μικρό αλλά βγαίνει σχετικά εύκολα!
Χρόνο θέλει...και Band Aid για τα τρυπίματα! :lol:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 09:02:35 πμ »
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=107
Χρόνο θέλει...και Band Aid για τα τρυπίματα! :lol:
Ωραία η μεθοδος που παρέθεσες και έχει και αλλου εφαρμογή :wink: Αλλά.....για φυλακισμένους :!:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 11:51:33 πμ »
Όσο για τις παραλλαγές - αυτό ακριβώς εννοούσα.
Γιατί όμως η Emhar δίνει τις συγκεκριμένες στο κιτ της;
Ελα ντε! Εχω δει αρκετές φορές εταιρείες να αγνοούν όμορφες και σπάνιες παραλλαγές για κάποιες εντελώς κοινές. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν, ίσως για να προσφέρουν "εύκολες" παραλλαγές και να μην απογοητεύσουν έναν επίδοξο αγοραστή. :roll:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ναι, σχετικά εύκολα, αν η ταχύτητα παραγωγής των 3cm/ημέρα σου φαίνεται λογική! Δε νομίζω οτι στην 1/72 μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε και σε καμμία άλλη κλίμακα άλλωστε. Τώρα αν στο πραγματικό υπήρχαν αγκίδες κάθε 20cm, στην 1/72 πρέπει να απέχουν 2.78mm, μιλάμε για δουλειά που θα άγχωνε και ρολογά :!:

Χρόνο θέλει...
Μάλλον χρόνια θέλει.

...και Band Aid για τα τρυπίματα! :lol:
Χειρουργείο θα χρειαστώ ::brancard:: :!:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 01:07:56 μμ »
Φίλε Γιώργο πολύ ωραία δουλειά  ::icon_thumright:: Προσωπικά πιστεύω οτι είναι πιο εύκολο να βάψεις - κολλήσεις ενα μοντέλο 1/35 πάρα ενα στην 1/72, γιαυτό και θαυμάζω τις "δουλειές" στην 1/72 (ίσως είμαι λίγο "αρτζούμπαλος"  :mrgreen: ). Στο ίδιο τάνκ αλλά στην  1/35 απο την Tauro Models υπάρχουν κάποιες προτάσεις περι άλλου τύπου καμουφλάζ. Μάλιστα σε κάποιο site είχα δεί και ενα βαμμένο λευκό με τύπου panzer grey "λουρίδες"  :shock:
 Γιώργο μην ξεχάσεις φίλε μου τα scwarlotz πολυβόλα να τα βάψεις gun metal  :wink: Περιμένω να το δώ στην βασούλα του  8)  Όπως ξέρεις όλα τα άρματα του Α' Π.Π. είχαν μακρυές ερπύστριες για να περνούν πάνω απο τα φαρδιά χαρακώμματα.....δεν ξέρω εάν σου "έδωσα" ιδέα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 01:14:47 μμ »
...Τώρα αν στο πραγματικό υπήρχαν αγκίδες κάθε 20cm, στην 1/72 πρέπει να απέχουν 2.78mm, μιλάμε για δουλειά που θα άγχωνε και ρολογά :!:

Θες βοήθεια???
Έχω κάτι συρματάκια από ακουστικά που ούτε καν τα βλέπεις αν φτιαχτεί από αυτό το σύρμα θα είναι σίγουρα on scale!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 01:31:13 μμ »
Φαντάζομαι το πρόβλημα του Γιώργου είναι να τυλίγει κάθε τρία χιλιοστά το σύρμα και όχι το πόσο λεπτό είναι!
Κάπου πρέπει να έχω έτοιμο 72άρι...
Βασικά  μια άλλη πατέντα είναι με έτοιμη μεταλλική κατά προτίμηση σίτα (ή τούλι?) όπου κρατάς ένα κομμάτι σε ευθεία,και κόβεις απ τις δύο πλευρές τα κάθετα σημεία...Δεν ξερω αν εγινα κατανοητός...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 02:07:40 μμ »
Γιώργο είναι φανταστικό!!!!
Εχω φτιάξει το ίδιο στην 1/35 πριν πολλά χρόνια, που είχε ερπύστριες PVC κομμάτι, κομμάτι και τις έννωνες με σύρμα! Οταν πάω στο εξοχικό μου, θα το φέρω!

Αποσυνδεδεμένος Dante

• Scale 1/48
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 02:08:44 μμ »
Γιωργο πολυ ωραιο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Yπαρχει ετοιμο συρματοπλεγμα απο την Games-Workshop
 :arrow: http://uk.games-workshop.com/cityfight/miniatures-gallery/12/
το οποιο κοστιζει γυρω στα 10 με 11 euro στα fantasy Shop και βγαινει γυρω στα 40-50cm. Δεν ειμαι ομως σιγουρος αν ειναι εντος κλιμακας για την 1/72...

Αποσυνδεδεμένος 5leptos

• readiness και... γουστα να γινονται!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλιμος
  • we keep 'em flying day 'n night
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 06, 2007, 06:43:46 μμ »
Πουλακι μου  :?:?:?:   :?:?:?:?:?:
εξοχο :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:
advrider.com

Tags: