Λοιπόν μιας και ανακάμπτω από τις πρόσφατες λαχτάρες και όλα επανέρχονται σιγά σιγά στο φυσιολογικό, είπα να ξαναπιάσω κοπίδια και να πέσω με φόρα. Πέρα από τα ήδη projects εν εξελίξη, ήθελα κάτι γρήγορο, αν γίνεται μέσα σε ένα ΣΚ. Πρόσφατα ψάχνοντας το forum ανακάλυψα ένα θέμα που από όσα βρήκα μέχρι τώρα δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί και το Σάββατο πηγαίνοντας την καθιερωμένη μοντελότσαρκα εντελώς τυχαία ανακάλυψα σκονισμένο στα κάτω μέρος ενός ραφιού ένα Panzerkraftwagen A7V στην 1/72! Για για όσους δεν ξέρουν τι είναι αυτό, δεν είναι τίποτα άλλο από το τέρας των γερμανών στον Α ΠΠ:

Μιας λοιπόν και δεν έχουμε κανένα αρματικό θέμα του Α ΠΠ και το κιτ είναι πανεύκολο στην κατασκευή, το τσίμπισα και το ξεκίνησα με το που έφτασα σπίτι. Μόλις τελειώσει θα γράψω αν θέλετε και λίγα λόγια σχετικά με τα άρματα του Α ΠΠ και πως τότε γεννήθηκαν οι ιδέες που έδωσαν τη βάση σε αξιωματικούς σαν τον Guderian να εδραιώσουν ένα νέο είδος πολέμου 20 χρόνια αργότερα.
Τώρα στο μοντέλο. Λοιπόν πιο απλό δε γίνετε! Μόλις 13 βασικά κομμάτια με ρόδες-ανάρτυση-ερπύστριες να δίνονται σε ένα κομμάτι για κάθε πλευρά. Παρά τον απλοϊκό της κατασκευής, η εξωτερική λεπτομέρεια είναι κορυφαία και ακόμα και τα πριτσίνια της θωράκισης συμφωνούν με τις φωτογραφίες του πραγματικού

Η κατασκευή είναι απλούστατη και ολοκληρώθηκε σε μισή μόλις ώρα. Αν το φτιάξετε κολήστε πρώτα το σώμα και μετά τις ερπύστριες γιατί η θέση των ερπυστριών δεν είναι σαφής και ακόμα και 1mm λάθος και δεν θα κλέινει το υπόλοιπο... Ευτυχώς μετά τη συναρμολόγηση του πήγματος είναι πολύ πιο εύκολο να τις τοποθετήσεις.

Νάτο και τελειωμένο! Και αν νομίζετε οτι είναι μικρό, σας πληροφορώ οτι συναγωνίζεται επάξια το Jagdtiger σε μέγεθος, οπότε μόνο μικρό δεν ήταν...

Οι ερπύστριες έχουν ένα άσχημο σημάδι κατά μήκος τους, που είναι πολύ χρονοβόρο να καθαριστεί. Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείτε μαζύ του. Δυτικό μέτωπο στον Α ΠΠ σήμαινε λάσπη, ΠΟΛΥ λάσπη. Λασπώστε λοιπόν την ερπύστρια και δεν θα φαίνεται τίποτα.

Από ότι βλέπετε η εξωτερική λεπτομέρεια είναι πολύ καλή και ακριβής από όσο μπόρεσα να ελέγξω με τις φωτογραφίες που έχω στη διάθεσή μου. Επίσης στη δεξιά φωτό βλέπετε και το μόνο σημείο που μπήκε λίγος στόκος Humbrol και τρίφτηκε με μπατονέτα και οινόπνευμα.

Για να διευκολύνθώ στο βάψιμο το τρύπησα από κάτω και το στήριξα σε ένα ξύλινο καλαμάκι (είναι ο άκρως απόρρητος τύπος A7V Suvlakenwagen

) και το πέρασα ένα χέρι άσπρο Hycote (νά 'σαι καλά nino1969 που μας το έδειξες και μας το έφερες

). Τελικά το άσπρο μου άρεσε πάρα πολύ και μετά βίας συγκρατήθηκα να μην κάνω εκείνο το whatif ασθενοφόρο...

Βαψίματος συνέχεια και τι να κάνουμε, αεροπλανάς είμαι, αυτά ξέρω, πάρτε ένα postshading (το παιδί και το σκυλί είναι όπως τα μάθεις...)

Επόμενο βήμα γέμισμα τα panels (τα ποια

: ) με το βασικό γκρι (Humbrol 145)

Συνέχεια με το γκρί για να σκεπαστεί εν μέρη το preshading και έπειτα μεγάλες field drab βούλες παντού (Model Master 1702, FS30118). ΠΡΟΣΟΧΗ, field drab και όχι olive drab, μη γίνει και καμμία παρεξήγηση... Οι βούλες έγιναν οι μισές με τον Badger 150 και οι άλλες μισές με τον Infinity. Σας παραθέτω του σχετικούς χρόνους:
Badger 150
========
Προετοιμασία χρώματος 1 min.
Δοκιμές συνδιασμού δέσμης - πίεσης 10 min
Βάψιμο με πολλά μπουκώματα, καθαρισμό βελόνας και μπεκ και επαναρύθμιση 90min
Infinity
========
Προετοιμασία χρώματος 1 min.
Δοκιμές συνδιασμού δέσμης - πίεσης, προρύθμιση 5 min
Βάψιμο 10min
Οπτική διαφορά πραγματικά δεν υπάρχει, τώρα για τους χρόνους και την ευκολία σας αφήνω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Παρκετίνη, στέγνωμα και πάμε για τα σήματα...

...τα οποία ήταν
κορυφαίας ποιότητας. Στην πρώτη φωτό στο σήμα αμέσως μόλις έχει τοποθετηθεί πάνω στο μοντέλο. Είναι προφανές οτι η επιφάνεια στην οποια πρέπει να πατήσει είναι "δύσκολη". Στη δεύτερη φωτό το ίδιο σήμα 15min μετά ΧΩΡΙΣ να έχει χρησιμοποιηθεί βελτιωτικό. Με ελάχιστο βελτιωτικό το σήμα έγινα ένα με την επιφάνεια και το λίγο film που φαινόταν χάθηκε

Στη συνέχεια wash με μαύρο (Humbrol 33), dry brush με steel (Humbrol), σκόνες σε μερικά σημεία, και γενικά ότι ιδέα ξεσήκωσα από τις super κατασκευές αρμάτων στο forum, την έκανα πράξη.

Για τη συνέχεια έχουμε σκουριές, κόλλημα οι εξατμίσεις και το βασικό άρμα τέλος! Το δύσκολο θα αρχίσει με το λάσπωμα γιατί λασπωμένο άρμα χωρίς βάση δε λέει, οπότε δεν τη γλυτώνω αυτή τη φορά, κάτι πρέπει να φτιάξω. Και μετά το διαφωτιστικότατο σεμινάριο του Σταύρου στην έκθεση δεν έχω πλέον δικαιολογίες...
Αυτά! Ευελπιστώ να τελειώσει Τρίτη ή Τετάρτη, το πιο γρήγορο build από τότε που ήμουν 10 ετών, και να επιστρέψω στα πετούμενά μου.