Αποστολέας Θέμα: Let's Samba in... 1/72 (Brazilian P-47D)  (Αναγνώστηκε 19316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
Απ: Let''s Samba in... 1/72 (Brazilian P-47D)
« Απάντηση #100 στις: Μαΐου 16, 2008, 09:28:29 πμ »
Siva πολύ ωραίο βάψιμο και σε μία τόσο μικρή κλίμακα. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Στην 1/48 που το έκανα, για να πετύχω τις φθορές ίδρωσα.  :evil:
Οσο γι το αποτύπωμα (που το είδε!!! - όταν βλέπει μοντέλλα φοράει "μπατομπούκαλα") είναι το γνήσιο της υπογραφής.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #101 στις: Μαΐου 25, 2008, 08:42:15 μμ »
Καλή η υπογραφή του καλλιτέχνη αλλά αποφάσισα να την.. παραχαράξω ή αλλιώς, να διορθώσω την π@π@ρια που είχα κάνει με την δαχτυλιά. Έτσι λοιπόν, τρίφτηκε προσεκτικά το σημείο και ξαναβάφτηκε με olive drab.

Σειρά είχε να βαφτεί το κάθετο σταθερό στα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, πράσινο και κίτρινο. Τελικά πολύ "πακέτο" το κίτρινο χρώμα... Προτιμήθηκε enamel No 15 της revell γιατί... μόνο αυτό είχα! :lol: Το αποτέλεσμα χάλια μαύρα!!! Το χρώμα δεν έστρωνε με τίποτα και σαν μην έφτανε αυτό, από τα πολλά χέρια έχτισε στο χώρισμα με την ταινία μασκαρίσματος. Αφού στέγνωσε, τρίφτηκε πολύ προσεκτικά με 800αρι ντουκόχαρτο και κάπως ήρθε σε αποδεκτό επίπεδο..

Η απόλυτη όμως καταστροφή με το κίτρινο έγινε στην έλικα.  :evil: Αφού είχα τα ίδια αποτελέσματα (χτίσιμο) προσπάθησα να τρίψω ξανά το χρώμα αλλά λίγο περισσότερο δύναμη από ότι έπρεπε και έσπασε. Λογικά θα την ξεβάψω και θα την βάψω πάλι από την αρχή κολλώντας την με κόλλα στιγμής.  :roll:

Τα σκέλη είναι έτοιμα βαμμένα και περάστηκε σε όλο το μοντέλο δυο χέρια παρκετίνη. Περιμένοντας υπομονετικά τα σήματα να ωριμάσουν (Πάνο!!  ::director:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: ) έχω αρχίσει ήδη και προετοιμάζω το επόμενο project..

Y.Σ.: Προτείνετε τι κίτρινο χρώμα να χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα. Κατά προτίμηση ακρυλικό.   ::icon_thumright::

Υ.Σ.2: Update μέσα στον ίδιο μήνα! :shock:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #102 στις: Μαΐου 25, 2008, 08:50:45 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννη εξαιρετικός! Προσεγμένη δουλειά και τα κατάφερες πολύ καλά με το ζόρικο μασκάρισμα στην ουρά.

Τώρα για το κίτρινο. ΠΟΤΕ δε βάφω κίτρινο ή/και κόκκινο αν δεν έχω πρώτα περάσει άσπρο. Πριν θεσπίσω τον παραπάνω απλό κανόνα είχα όχι μόνο τα προβλήματα που είχες εσύ αλλά έκανε και αιώνες να στεγνώσει. Με το άσπρο υπόστρωμα σώθηκα. Επίσης κίτρινο/κόκκινο με λευκό υπόστρωμα είναι τα πρώτα χρώματα που πέφτουν στο μοντέλο. Παρκετίνη, μασκάρισμα και ξαναβλέπουν ήλιο όταν έρθει η ώρα για τα σήματα.

Τα παραπάνω ισχύουν και σε μεγάλη γκάμα ανοικτών χρωμάτων, πχ αν έχω ένα Spitfire και το πλαστικό είναι πολύ σκούρο, πριν το british interior green ρίχνω ένα άσπρο. Απαραίτητο επίσης και για το clear dopped linen (Humbrol 74) για όσους φτιάχνουν διπλάνα.

Καλή συνέχεια! Που είναι ο προμηθευτής σου για τα σήματα; Τέτοια καθυστέρηση... απαράδεκτο ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #103 στις: Μαΐου 25, 2008, 09:01:38 μμ »
Υ.Σ.2: Update μέσα στον ίδιο μήνα! :shock:

Το ελπίζουμε, αν και ... κοίτα ποιός μιλάει  :oops:  :mrgreen:

Μπράβο βρε φιλαράκο, ωραία δουλίτσα  ::icon_thumright:: άψογη αποκατάσταση αβαρειών και πολύ ωραίο αποτέλεσμα με το ομολογουμένως δύσκολο κίτιρνο. Καλή συνέχεια.   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #104 στις: Μαΐου 25, 2008, 09:15:12 μμ »
Ευχαριστώ φιλαράκια!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γιώργο να πω την αλήθεια, έχοντας στην ουσία μελετήσει σχεδόν όλα σου τα threads που αφορούν κατασκευές σου, το έχεις αναφέρει για το άσπρο υπόστρωμα πριν το κίτρινο και το θυμόμουν αλλά... βαρέθηκα και καλά να πάθω! Την επόμενη θα ξέρω. Έτσι είναι αν δεν πάθεις...

Που είναι ο προμηθευτής σου για τα σήματα; Τέτοια καθυστέρηση... απαράδεκτο ::glossa::

Ο προμηθευτής έχει κλειδωθεί σε μια υπόγα και δεν βγαίνει έξω. Ανακοίνωσε ότι θα ξαναδεί το φως του ήλιου μόνο αν το στοκ μειωθεί κατά 2/3!  :shock: Πηγές αναφέρουν ότι τρέφεται με λιωμένη ρητίνη και πίνει azax classic, αυτό στο άσπρο - μπλε μπουκάλι. Από το οικογενειακό του περιβάλλον διαρρέει ότι κρατά όμηρο ένα κοριτσάκι ονόματι Dora αγνώστων λοιπών στοιχείων...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #105 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:17:24 μμ »
Ωραίος συνονόματε!
Πολύ καλή η αποκατάσταση του σημείου με τη δαχτυλιά.
Κρίμα για την έλικα, αλλά δεν το θεωρώ τρομερό πρόβλημα!
Καλή συνέχεια...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #106 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:21:37 μμ »
Να σαι καλά Γιάννη! Τα σχόλια από έναν μετρ του είδους έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα! ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #107 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:24:33 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #108 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:38:07 μμ »
και ΔΕΥΤΕΡΟ update στον ίδιο μήνα;;;; γιά ξάπλωσε αγοράκι μου μήπως σου περάσει... ::glossa::
Τα άλλα στα είπαν οι μετρ του είδους και εγώ σιωπώ χορεύοντας samba...
Γεία σου Γιάννη με τα ωραία σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #109 στις: Μαΐου 25, 2008, 11:16:47 μμ »
Να σαι καλά Φιλιππάκο!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #110 στις: Μαΐου 25, 2008, 11:19:19 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #111 στις: Μαΐου 25, 2008, 11:57:53 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τωρα Γιάννη..  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Απάνω του φιλαράκο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #112 στις: Μαΐου 26, 2008, 12:26:11 πμ »
Aaaaaa samba du Brazil......Brazil.....Brazil  :!: :!: :!: :!:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Γιάννη εξαιρετικό φίλε μου.....
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #113 στις: Μαΐου 26, 2008, 11:15:06 μμ »
Ασεεεε τον "προμηθευτή"....πήγε για ψάρεμα + εκδρομή με το σκάφος και το αλείφουν γιαούρτια  :cry: :cry: :cry:

Τι να σου κάνω, έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα!  :lol: :lol: :lol:

Πάνο, Γρηγόρη, ευχαριστώ πολύ φιλαράκια! Ελπίζω το επόμενο post να είναι κατασκευαστικά και το τελευταίο...  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #114 στις: Μαΐου 27, 2008, 05:55:55 μμ »
Πολυ καλη δουλεια φιλε μου.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Καλη συνεχεια και στα σηματα  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #115 στις: Μαΐου 27, 2008, 07:09:38 μμ »
Παθαίνεις μικρέ και μαθαίνεις  :wink:

Το παλεύεις κι αυτό μου αρέσει περισσότερο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #116 στις: Μαΐου 27, 2008, 10:04:33 μμ »
Γεια σου ρε Johnie με την μοντελαρα σου!!!!
Αντε να τελειωνει να το δουμε!!!! :-)

(Τωρα ειδα τo Spoiler..εδω ταιριαζει το ρητο: "Απο τοτε που βγηκε το Spoiler,χαθηκε το Spam") :-)

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #117 στις: Μαΐου 28, 2008, 05:56:07 μμ »
Πολυ καλη δουλεια φιλε μου.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Καλη συνεχεια και στα σηματα  ::icon_thumright::

Να 'σαι καλά Νώντα!  ::thanx::

Παθαίνεις μικρέ και μαθαίνεις  :wink:

Το παλεύεις κι αυτό μου αρέσει περισσότερο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Ευχαριστώ Δάσκαλε!  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::thanx::

Γεια σου ρε Johnie με την μοντελαρα σου!!!!
Αντε να τελειωνει να το δουμε!!!! :-)

Τρελιάρη να σαι καλά! Εγώ να δεις πως θέλω να τελειώσει...  ::thanx::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #118 στις: Ιουνίου 10, 2008, 12:51:03 πμ »
Γκούχου - γκούχου.........ο canon "έδρασε" = τα σήματα "βγήκαν".........όρισε τόπο & χρόνο παραλαβής  ::salut:: ::salut:: :wink: over now.....

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 05, 2008, 12:43:28 πμ »
Λίγη ιστορία... (συνέχεια από την σελίδα 1)

Tο πρώτο μαχητικό group (1ο GAVCA) της [wiki=]Forca Aerea Brasileira[/wiki] (FAB) έφθασε στο Λιβόρνο, στις δυτικές ακτές της Ιταλίας, στις 6 Οκτωβρίου 1944. Στην περιοχή της Tarquinia εγκαθιδρύθηκε η πρώτη λειτουργική βάση του group από όπου μπήκε αμέσως στην μάχη του πολέμου. Η ομάδα διαιρέθηκε σε τέσσερις υποομάδες (esquadrilhas)  : Α-κόκκινη, Β-κίτρινη, C-μπλε, και D-πράσινη, καθεμιά με έξι αεροπλάνα (που αριθμούνται από 1 έως 6) και δύο εφεδρικά. Υπήρχαν και ακόμα δύο αεροσκάφη, του Διοικητή του group και του διοικητή των επιχειρήσεων.

Το διακριτικό του 1ο GAVCA ήταν μια μαχόμενη στρουθοκάμηλος  και σύνθημά του η φράση "Senta a Pua" που σημαίνει στα αγγλικά, "Let''s go to it!". Στον ασύρματο του κέντρου επιχειρήσεων αναγνωρίζονταν με την κωδική ονομασία "Jambock" και επρόκειτο να γίνουν διάσημοι στο θέατρο του πολέμου με αυτό το όνομα.

Οι Βραζιλιάνοι πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό αριθμό επιχειρήσεων, επικεντρώνοντας κυρίως σε στόχους εδάφους με αξιοσημείωτη επιτυχία. Σε εκείνη την χρονική περίοδο οι Γερμανοί βρίσκονταν σε καθεστώς πλήρους άμυνας και γι΄ αυτό δεν υπήρξαν εναέριες συγκρούσεις βραζιλιάνικων P-47 με μαχητικά της Luftwaffe, πολλά όμως γερμανικά αεροσκάφη καταστράφηκαν στο έδαφος.

Η σημαντικότερη ημέρα των επιχειρήσεων και η πιο παραγωγική υπήρξε η 22η Απριλίου 1944, μέρα η οποία τιμείται και επίσημα στην Βραζιλία ως μέρα "Dia da Aviação de Caça", δηλαδή η μέρα των πιλότων.

Ενδεικτικά, κατά την περίοδο της 6ης έως 29ης του Απριλίου, το 1945, το 1ο GAVCA πραγματοποίησε το 5% όλων των τακτικών εξορμήσεων που εκτελέσθηκαν από τη ΧΧΙΙ τακτική Μοίρα εξορμήσεων των Συμμάχων και από τα συνολικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν εκείνη την περίοδο, στους Βραζιλιάνους αντιστοιχεί το 15% των θωρακισμένων οχημάτων που καταστράφηκαν, το 28% των γεφυρών, το 36% των αποθηκών καυσίμων και 85% των αποθηκών πυρομαχικών!

Συνολικά το 1ο GAVCA κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Ιταλία (11/11/1944 έως 4/5/1945) πραγματοποίησε 445 αποστολές με 5465 ώρες πτήσης. Ξεκίνησε αριθμώντας 48 πιλότους και τελείωσε τον πόλεμο με 23. Μόλις ο πόλεμος τελείωσε, οι Βραζιλιάνοι επέστρεψαν στη χώρα τους μεταφέροντας την εμπειρία του πολέμου στην επόμενη γενιά των βραζιλιάνων πιλότων μαχητών.

Μόλις... στις 22 Απριλίου του 1986 και ύστερα από πρόταση του προέδρου Ρέιγκαν, το Αμερικανικό Κογκρέσο τίμησε τους βραζιλιάνους πιλότους και το 1ο GAVCA για την συνολική προσφορά τους στον πόλεμο.

Ακόμα και σήμερα το "Senta a Pua" συνεχίζει να εμπνέει τους πιλότους της βραζιλιάνικης αεροπορίας...

Το μοντέλο...

Επίσημο τέλος για την βραζιλιάνα!  :shock: Αρκετά σας τα έπρηξα τόσο καιρό!

Όσον αφορά τα τελευταία κατασκευαστικά στάδια, χρησιμοποιήθηκαν και τα σήματα που αντέγραψε ο Raw_Shooter  ::proskino:: και αυτά της FCM. Έγινε wash με μαύρο λαδάκι και περάστηκε ένα χέρι ματ βερνίκι της Gunze. Στο τέλος βέβαια την έκανα την παπατιά μου   :evil: γρατζουνωντας την καλύπτρα στην προσπάθεια να απομακρύνω την ταινία μασκαρίσματος. Επίσης τα αποκαλυπτήρια της καλύπτρας ανέδειξαν αρκετά προβλήματα στο μασκάρισμά της επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για μένα.  :roll: :roll:  Τέλος πάντων διορθώθηκε όσο ήταν δυνατό με μπατονέτα και αυτό ήταν... το 2ο μοντέλο μου είναι έτοιμο!!

Και κάπου εδώ δεν είναι που πέφτουν οι ευχαριστίες? :lol:  Λοιπόν με τυχαία σειρά και για ξεχωριστούς λόγους που ο καθένας γνωρίζει, ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της μοντελιστικής μου καρδιάς για την βοήθεια, τους Raw_Shooter, philio, Liverpool, gkontog, CNCman, Mastora, Αλέξη Κοντηβεη, ʼγιο Δημήτριο, καθώς και όλους εσάς που ανέχεστε την παρέα μου..  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ακολουθούν φωτογραφίες του τελειωμένου μοντέλου.  ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: Προσοχή η βραζιλιανα κυκλοφορεί ημίγυμνη και γι΄ αυτό η παρουσία κηδεμόνα κρίνεται απαραίτητη!  ::eusa_naughty:: :mrgreen: :mrgreen:

Εμπρός συνάδελφοι, βαράτε αλύπητα!!!

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 05, 2008, 01:40:21 πμ »
αμάν αμάν! τι κουκλάρα είναι αυτή? :mrgreen: Φοβερή κατασκεύη! (...και πολύ καθαρή δουλειά στο φινίρισμα!) συγχαρητήρια! ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 05, 2008, 02:09:21 πμ »
Αποκάλυψη ο Ιωάννης  :shock: ...

Εύγε φίλε μου, πολύ καθαρή και προσεκτική δουλειά.. Μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 05, 2008, 02:10:57 πμ »
Γιαννη τα συγχαρητηρια μου,εχεις κανει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλεια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: βουρ για το site ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 05, 2008, 04:48:50 πμ »
Γιάννη φίλε μου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Χαίρομαι που βοήθησα έστω και υπερελάχιστα στο έργο σου και σ' ευχαριστώ ΕΓΩ για την παρέα σου φιλαράκο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 ::keep_mod:: ::good_job_smilie:: ::101:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 05, 2008, 08:30:27 πμ »
Γιάννη είναι πανέμορφο.
Συγχαρητήρια.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Tags: p-47