Αποστολέας Θέμα: Let's Samba in... 1/72 (Brazilian P-47D)  (Αναγνώστηκε 19326 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Let's Samba in... 1/72 (Brazilian P-47D)
« στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 01:05:36 πμ »
Λίγη Ιστορία...

Είναι στους περισσότερους γνωστό ότι ο στρατός των συμμάχων κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αποτελούνταν μόνο από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις Αμερικής, Αγγλίας και Ρωσίας, αλλά συμμετείχαν και άλλα κράτη που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, συνέβαλλαν αποφασιστικά στην έκβαση του πολέμου. Ένα από αυτά υπήρξε και η Βραζιλία, το 4ο κράτος της Αμερικανικής ηπείρου που έστειλε δυνάμεις να πολεμήσουν εναντίον του άξονα μετά τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Δεν ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα χρόνια του πολέμου ότι η Βραζιλία θα στεκόταν στο πλάι των συμμάχων. Ο πρόεδρος της, Getulio Vargas, ήταν φιλοφασίστας αλλά οι εμπορικοί δεσμοί που είχε με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο τον ανάγκαζαν να παραμείνει ουδέτερος. Αυτό δε θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ καθώς οι ΗΠΑ ασκούσαν τρομερές πιέσεις για εγκατάσταση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στα βραζιλιάνικα εδάφη. Οι πιέσεις των Αμερικάνων τελικά ευοδώθηκαν και μέχρι το τέλος του 1941 διέθεταν αεροπορικές βάσεις στις πολιτείες της Μπαϊα, του Περναμπούκο και του Ρίο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Vargas, στις 28 Ιανουαρίου 1942 διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ιταλία. Η αντίδραση των Γερμανών υπήρξε άμεση. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών (Ιούλιος - Αύγουστος 1942) γερμανικά υποβρύχια βύθισαν πάνω από 20 εμπορικά και επιβατικά πλοία βραζιλιάνικων συμφερόντων με απολογισμό πάνω από 1000 νεκρούς. Τα γεγονότα αυτά, σε συνάρτηση με την αδιάλλακτη στάση του Vargas να παραμένει ουδέτερος, ξεσήκωσαν τον λαό που προέβη σε μποϊκοτάζ γερμανικών επιχειρήσεων και εστιατορίων καθώς και σε εντονότατες διαδηλώσεις. Τελικά ο Vargas στις  22 Αυγούστου 1942, μην μπορώντας διαφορετικά, κήρυξε τον πόλεμο στον ʼξονα.

Μετά την κήρυξη του πόλεμου, ξεκίνησε από κοινού με τις ΗΠΑ, μια τεράστια προσπάθεια οργάνωσης, εκπαίδευσης και εξοπλισμού των δυνάμεων που θα στέλνονταν στην Ευρώπη. Πήρε περίπου δύο χρόνια μέχρι να εκπαιδευτούν περίπου 25300 στρατιώτες και να πάρουν μέρος στην μάχη.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1943 δημιουργήθηκε το πρώτο μαχητικό γκρουπ (1ο GAVCA) της Forca Aerea Brasileira (FAB) όπου αποτελείτο από 350 άνδρες, εκ των οποίων 43 πιλότοι. Η ομάδα μεταφέρθηκε στον Παναμά για εκπαίδευση σε Curtiss P-40. Τον Μάιο του 44 το 1ο GAVCA κρίθηκε επιχειρησιακό και στις 22 Ιουλίου στάλθηκε στις ΗΠΑ να αναλάβουν τα P-47D Thunderbolt. Στις 19 Σεπτεμβρίου 1944 αναχώρησαν για την Ιταλία... 

Συνεχίζεται...

Το κιτ...

Το κιτ είναι της Revell στην 1/72, από τα καλύτερα κιτ του P-47 ανεξαρτήτως κλίμακας. Αποτελείται από 50 κομμάτια γκρι πλαστικού και 2 διάφανα της καλύπτρας.
Η λεπτομέρεια του κίτ είναι εκπληκτική για την 1/72. Παρόλα αυτά, είπα να πάρω και ένα βελτιωτικό της eduard έτσι για να δω τι παίζει αφού δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία. Τελικά επιλέχθηκε το no 73211 οποίο είναι ένα μοντέλο από μόνο του και αποτελείται ούτε λίγο ούτε πολύ από 82 (!!!) :shock: κομμάτια photoetched. Κακό μπελά στο κεφάλι μου έβαλα μου φαίνεται...

Από την ιστορία που παρέθεσα θα καταλάβατε ότι δε θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες του κιτ μιας και εγώ θέλω να αναπαραστήσω ένα P-47D Βραζιλιάνικο που έδρασε πάνω από την κοιλάδα του Πάδου στην Ιταλία το 1944. Έτσι αγόρασα από το aviation megastore κάτι χαλκομανίες αμφιβόλου ποιότητας μιας βραζιλιάνικης εταιρίας (FCM).

Εδώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας συνάδελφοι. Έχω δύο επιθυμίες για το βραζιλιάνικο P-47D. Ή θα το κάνω όλο μεταλλικό, να αναπαραστήσω δηλαδή το αεροπλάνο που πετούσε ο διοικητής του 1ο GAVCA, Nero Moura, ή ένα κλασσικό βραζιλιάνικο P-47D με Olive Drab (FS 34087) στις επάνω επιφάνειες και Neutral Grey (FS 36173) στις κάτω, με κωδικό Α4, που πετούσε ο πιλότος Alberto M. Torres, ο οποίος ήταν και ο πιλότος της Catalina που βύθισε ένα Γερμανικό U-199 κοντά στις ακτές τις Βραζιλίας.

Το πρόβλημα μου έγκειται στο εξης: το κιτ της Revell μου δίνει την δυνατότητα να αναπαραστήσω ένα P-47D-30 με έλικα Curtiss Electric και με το ραχιαίο πτερύγιο σταθερότητας (dorsal fin). Τα βραζιλιάνικα P-47D, στις περισσότερες πηγές αναφέρoνται ότι ήταν η σειρά D-25, με Hamilton Standard έλικα δηλαδή και χωρίς το ραχιαίο πτερύγιο σταθερότητας φυσικά μιας και αυτό ήταν μεταγενέστερη προσθήκη. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να βγάλω άκρη μιας και όσο περισσότερο ασχολούμαι τόσο χάνω την μπάλα. Κυκλοφορούν profiles βραζιλιάνικων P-47 D-25 'όπου φαίνεται καθαρά ραχιαίο πτερύγιο σταθερότητας ή αντίθετα, βραζιλιάνικα P-47 D-30 με Hamilton Standard έλικα... :?

Τελικά πιο είναι το σωστό δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Θα μου πείτε σιγά τα αυγά, κάντο όπως το έχει το κιτ και βάψτο όπως θες! Σύμφωνοι, αυτό θα κάνω τελικά, απλά θα ήθελα να γνωρίζω, τουλάχιστον Γι' αυτά τα δύο αεροπλάνα που θέλω να αναπαραστήσω πως ήταν τελικά, καθαρά για ιστορικούς λόγους και επίσης γιατί το P-47 είναι από τα λίγα συμμαχικά που γουστάρω τρελά και αυτό γιατί πέταξαν με βραζιλιάνικα χρώματα... (όπως και η Catalina PBY-5A  ::love7:: )

Το P-47D του Torres (ίσως και ο ίδιος). Η έλικα δεν μοιάζε με Hamilton Standard?

Υ.Σ.1: επειδή με photoetched δεν έχω ξανασχοληθεί, πείτε μου κολλάνε με υγρή κόλλα ή θέλει στιγμής? Επίσης υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Εμπρός ξεράστε τα όλα! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Υ.Σ.2: Ευχαριστώ θερμά από τα βάθη της μοντελιστικής μου καρδιάς τον Gkontog για το πλούσιο υλικό του P-47 και τον Mastora για τις πολύτιμες photos!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Υ.Σ.3: Πρόοδος εργασιών μηδαμινή μιας και έπεσα με τα μούτρα στην μελέτη!  ::book::Από εβδομάδα ελπίζω... :roll:

Υ.Σ.4: ʼσχετο! Πως δημιουργούμε thumbnail από το photobucket? Έχει πουθενά τέτοια επιλογή και δεν το βλέπω?   ::violent1:: Το imageshack σέρνεται τελευταία...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Let's Samba in... 1/72
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 01:08:10 πμ »
Γειά σου βρε Siva Σπαρτιάτη !!

Τα p.e θελουν "logo" για τα άλλα τα αεροπλανικά τα παιδιά ξέρουν καλύτερα απο εμένα..

Καλή κατασκευή φιλαράκο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 01:19:31 πμ »
Γειά σου βρε Siva Σπαρτιάτη !!

Τα p.e θελουν "logo" για τα άλλα τα αεροπλανικά τα παιδιά ξέρουν καλύτερα απο εμένα..

Καλή κατασκευή φιλαράκο  ::icon_thumright::

Γεια σου ρε φίλε... Φίλε!!! :lol:

Logo ε?? έχουν να κλάψουν μανούλες... :roll:  Ευχαριστώ Greg! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 01:31:01 πμ »
Γιαννακη μπραβο σου και συγχαρητυρια για το ομορφο αλλα και προτοτυπο θεμα που διαλεξες.
Δεν ξερω τι σου εστειλε ο καλος φιλος Gkontog αλλα προσφατα κατεβασα καμια δεκαρια βιβλια για το p47 για τον φιλο μου τον Ορεστη, που μπορεις να βρεις μεσα τα παντα για το p47 αν ενδειαφερεσε πες μου να στα κανω ενα cd και στα δινω στου Κιτσου.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 01:42:13 πμ »
Να σαι καλά ρε Μητσάρα! Ελπίζω το τελικό απoτέλεσμα να είναι αντάξιο της ομορφιά του P-47!

αν ενδειαφερεσε πες μου να στα κανω ενα cd και στα δινω στου Κιτσου.

Οτιδήποτε υλικό ευπρόσδεκτο!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 01:44:47 πμ »
Δεν γνωρίζω να φορέθηκε dorsal fin στα D-25.
Αν δεν κάνω λάθος ,το dorsal fin στα D-30 φορέθηκε μ ό ν ο στο εργοστάσιο του Evansville (D-30 RA).
Στα υπόλοιπα που φτιάχνονταν στο Farmingdale (D-30 RE),το dorsal fin φορέθηκε στις μονάδες πια και ο χ ι σε όλα τα αεροσκάφη.

Πάντως οι Βραζιλιάνοι είχαν και D-25 και D-27 και D-28  και D-30.Τα τρία τελευταία φόραγαν Curtiss Electric προπέλα αλλά μόνο το τελευταίο είχε dorsal fin.Δεν νομίζω να έχεις λοιπόν πρόβλημα με το κιτ ,απλώς πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά ποιο αεροσκάφος θα αναπαραστήσεις και καλύτερα να το διαλέξεις από φωτό παρά από προφίλ.....

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 02:36:36 πμ »
<<Κακό μπελά στο κεφάλι μου έβαλα μου φαίνεται... >>

Αφού δεν μπορεί να βάλεις μαλλιά, έβαλες μπελά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κοίτα μην το ψάχνεις και πολύ για το ποιο θα αναπαραστήσεις. Θα κάνεις αυτό που πετούσε ο κούνα τον ώρες (Torres), γιατί, σαν δάσκαλος που λες ότι είμαι, ............. έτσι θέλω................
και λέω να μην το βάψεις μεταλλικό γιατί αν δεν εφαρμόζουν καλά τα κομμάτια μεταξύ τους, θέλει στοκάρισμα και τρελλό τρίψιμο μετά, για να μην φαίνονται οι ενώσεις, (εδώ δεν βοηθάω).
Πάμε παρακάτω. Τα pe κολλάνε με οποιδήποτε κυανοκριλική κόλλα. Αλλά καλό θα είναι σε ορισμένα από αυτά να χρησιμοποιήσεις επιταχυντή για να στεγνώνει η κόλλα αστραπιαία. (εδώ βοηθάω).
Για το thumbnail, αν δεν απαντήσουν τα παιδιά, θα σου εξηγήσω στου Κιτσουμπαρ το Σάββατο (κι εδώ βοηθάω)

Α, επειδή κι εγώ γουστάρω που θα το φτιάξεις Βραζιλιάνικο, πριν κάνεις οτιδήποτε να μου το λες για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο.
Ο  ::sofos11:: μίλησε ο  ::sprechende_015:: ακούει.
ʼντε γιατί  ::punch::

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 03:19:46 πμ »
Πάντως οι Βραζιλιάνοι είχαν και D-25 και D-27 και D-28  και D-30.Τα τρία τελευταία φόραγαν Curtiss Electric προπέλα αλλά μόνο το τελευταίο είχε dorsal fin.Δεν νομίζω να έχεις λοιπόν πρόβλημα με το κιτ ,απλώς πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά ποιο αεροσκάφος θα αναπαραστήσεις και καλύτερα να το διαλέξεις από φωτό παρά από προφίλ.....

Έχεις απόλυτο δίκιο Κώστα! Το προφίλ μπορεί να είναι παραπλανητικό. Για παράδειγμα το παρακάτω αναπαριστά το P-47D-25RE 4226450 του Nero Mura με Dorsal Fin.... (εκτός και αν αυτό που έχω κυκλώσει δεν είναι dorsal fin... :roll: )

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 03:22:41 πμ »
<<Κακό μπελά στο κεφάλι μου έβαλα μου φαίνεται... >>

Αφού δεν μπορεί να βάλεις μαλλιά, έβαλες μπελά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
::icon_pai:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κοίτα μην το ψάχνεις και πολύ για το ποιο θα αναπαραστήσεις. Θα κάνεις αυτό που πετούσε ο κούνα τον ώρες (Torres), γιατί, σαν δάσκαλος που λες ότι είμαι, ............. έτσι θέλω................
Μάλιστα κύριε! ::sprechende_015::

και λέω να μην το βάψεις μεταλλικό γιατί αν δεν εφαρμόζουν καλά τα κομμάτια μεταξύ τους, θέλει στοκάρισμα και τρελλό τρίψιμο μετά, για να μην φαίνονται οι ενώσεις, (εδώ δεν βοηθάω).
Μακριά!  ::sprint:: Είπαμε θα κάνω του κούνα τον

Πάμε παρακάτω. Τα pe κολλάνε με οποιδήποτε κυανοκριλική κόλλα. Αλλά καλό θα είναι σε ορισμένα από αυτά να χρησιμοποιήσεις επιταχυντή για να στεγνώνει η κόλλα αστραπιαία. (εδώ βοηθάω).
Θες δε θες... ::eusa_whistle:: Εεε μάλιστα δάσκαλε!  ::mpr:: ::058love::

...πριν κάνεις οτιδήποτε να μου το λες για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο.
Αυτή την στιγμή σκέφτομαι να πάω για  ::toualet:: πες μου πως θα το κάνω όσο το δυνατό καλύτερο??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ο  ::sofos11:: μίλησε ο  ::sprechende_015:: ακούει.
ʼντε γιατί  ::punch::
Σεβασμός στους  ::sofos11:: πόσο μάλλον όταν είναι και συνταξιούχοι ::lol18:: ::lol18:: ::pop:: ::pop:: ::mastigoma:: ::icon_hang::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 07:59:18 πμ »
Καλή αρχή φίλε μου!

Αναλυτικές οδηγίες για το "photobucket"
http://photobucket.com/tutorials/index.php?link=topmenu

Οδηγίες για εμφάνιση thumbnails στο forum με χρήση του Photobucket.

Αφού "ανεβάσουμε" την φωτογραφία μας στο προσωπικό μας άλμπουμ του Photobucket,
θα τσεκάρουμε το κουτάκι που υπάρχει κάτω από κάθε φωτογραφία του άλμπουμ.
Μπορείτε να κάνετε πολλαπλό τσεκάρισμα.
Κάτω κάτω και δεξιά στην σελίδα θα δείτε ένα κουτάκι που λέει "Generate HTML and IMG Code"
Το πατάτε και σας εμφανίζει σε μία καινούργια σελίδα.
Πηγαίνετε στην επιλογή
IMG clickable thumbnails for message boards - recommended
Κάνετε copy(αντιγραφή Ctrl+c) του λινκ,
και μετά paste(επικόλληση Ctrl+v) στο ποστ που θέλετε
Το ολοκληρωμένο λινκ θα πρέπει να έχει έναν κώδικα της μορφής
[ url=http://i16.photobucket.com/albums/b41/Η φωτογραφία μου.jpg][img ]http://i16.photobucket.com/albums/th_Η φωτογραφία μου.jpg[/img ][/url ]

Ο βασικός κώδικας για ενεργοποίηση thumbnail είναι  [ url=http://το λινκ της φωτό][ img ]  το λινκ της φωτό με το th_ [ /img ][ /url ]

Η τελική εμφάνιση στο φόρουμ της φωτογραφίας μας θα πρέπει να έχει την μορφή 

όπου πατώντας πάνω στο thumbnail της φωτογραφίας να εμφανίζεται η κανονικού μεγέθους φωτογραφία!
Βασικά πλεονεκτήματα ?
Δεν επηρεάζεται αισθητά το φόρτωμα των σελιδών στο φόρουμ,για χρήστες με χαμηλές συνδέσεις,
Έχουμε καλαίσθητα ποσταρίσματα,
Και δεν κουράζεται το μάτι μας με τεράστιες φωτογραφίες!   :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 08:34:54 πμ »
Γιάννη Πολύ ωραίο θέμα!  ::icon_thumright::
Καλή αρχή και καλύτερη συνέχεια εύχομαι!!!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 11:47:47 πμ »
Ωρε! με τον δάσκαλο που έμπλεξες, κανόνισε να μην του αρέσει το αποτέλεσμα....  :roll:
Εγώ σου εύχομαι καλή συνέχεια στο ωραίο θέμα που διάλεξες.  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 26, 2007, 11:54:22 πμ »
...πριν κάνεις οτιδήποτε να μου το λες για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο.
Αυτή την στιγμή σκέφτομαι να πάω για  ::toualet:: πες μου πως θα το κάνω όσο το δυνατό καλύτερο??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Καλά ρε στις 3.22 τα ξημερώματα σου ήρθε  :?:   :mrgreen: 
Τέλος πάντων.........

Χαλάρωσε και απόλαυσέ το  :!: :!: :!:

Α, στο τέλος μην ξεχάσεις να τραξήξεις  το καζανάκι  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τί έγινε ρε έπεσες στην τρύπα  :?

Γιάννη ! Γιάννη !! Γιάννηηηηηηηηηηηηηη !!!!!!!!!!!!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
Απ: Let''s Samba in... 1/72 (Brazilian P-47D)
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 02:13:11 πμ »
Επανέρχομαι μετά από καιρό. Όλο αυτό το διάστημα μοντελάρω στο ρελαντί οπότε δεν υπάρχει και καμιά σοβαρή πρόοδος.

Τα p.e. εξελίσσονται σε μεγάλο μανίκι καθώς δεν είναι μόνο το μέγεθός τους που σου σπάει τα νεύρα, :? αλλά τοποθετώντας τα σωστά και βλέποντας πόσο πολύ αλλάζουν το μοντέλο προς το καλύτερο, όλο και κάτι ακόμα θέλεις να προσθέσεις. Κάπως έτσι την έχω πατήσει και εγώ.

Δείτε το κάθισμα του πιλότου όπως το δίνει η Revell και πως τελικά μου βγήκε εμένα. :roll: :roll: Οι ζώνες είναι από το σετάκι της eduard και το μαξιλαράκι είναι της "siva corporation"  :mrgreen: φτιαγμένο από εποξικό στόκο...

Επίσης ο καταπληκτικός πίνακας οργάνων και τα ποδοστήρια της eduard... Χρειάστηκε "επέμβαση" στον πίνακα της Revell όπου στην ουσία έμεινε μόνο το πίσω μέρος του, και μικρά μήκη πλαστικού για να "δέσουν" όλα μαζί.   

Βέβαια δεν πρόκειται να φαίνονται και πολλά όταν θα κλείσει η άτρακτος...  ::violent1::

Περαστικά μου  ::pop:: ::pop:: ::tanzen_009:: ::icon_hang:: ::Alcooli5::

Αποσυνδεδεμένος GosVa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
Απ: Let''s Samba in... 1/72
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 02:49:01 πμ »
Φιλαρακι φοβερη δουλεια ειδικα για τετοιο μεγεθος! Κριμα που δεν θα φαινονται ολα μετα το κλεισιμο. Καλο κουραγιο και καλη συνεχεια! ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 02:55:58 πμ »
Τζάμι ο πίνακας οργάνων. Βάλε λίγο κρισταλ κλιαρ ή γυαλιστερο βερνίκι πάνω στα όργανα για αναπαράσταση του γυαλιού.
Και το κάθισμα καλό είναι. Εκεί στο μαξιλαράκι κάτι δεν μου κολλάει καλά. Η πόρπη που είναι μπροστά δεν μπορώ να καταλάβω, κάτι έχει. Μήπως έπεσε παραπάνω κόλα ? Όπως επίσης και το λέρωμα του μαξιλαριού με προβληματίζει λίγο. Μπορεί να είναι και οι φωτο δεν ξέρω.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 08:45:29 πμ »
....η δουλια σου για αυτην την κλιμακα ειναι καταπληκτικη.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 08:46:45 πμ »
 :shock: :shock: :shock:
Ο πινακας ολα τα λεφτα!!!!!!!

Μπραβο φιλε μου!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 09:11:17 πμ »
Welcome to the club!!!

Σπαρτιάτη???? Ορμα. Ενα σου λεω... ΑΞΙΟΣ!!!!

Υ.Γ. Και γω δεν εχω συναντησει ποτε d-25 με dorsal. καποιο λάθος έχει το προφιλ, ή ο τυπος. Απορω.... :roll:
και συ μωρέ χάθηκε να φτιαξεις τον Βrageski???? σιγουρα πραματα!!!
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 09:13:26 πμ »
ψιτ, Γιάννη σκέψου να έτρωγες και προφιτερόλ...
Πράγματι ο πίνακας είναι πολύ καλός, κάνε και ότι σου λέιε ο Liverpool και...κρίμα που δεν θα φαίνεται.
Η "siva corporation" αναλαμβάνει και άλλες εργασίες για φίλους;;;;  ::glossa::

ΣΤΗΝ 1/72 ΕΙΠΑΜΕ  :?: :?: :?:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
Απ: Let’s Samba in… 1/72
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 11:13:50 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Με κάνετε και ντρέπομαι. :oops: :oops: :oops: Δεν νομίζω να μου αξίζουν τόσο καλά λόγια, έχω πολύ δρόμο να διανύσω ακόμα… Χαίρομαι πάντως που σας αρέσει.

Τζάμι ο πίνακας οργάνων. Βάλε λίγο κρισταλ κλιαρ ή γυαλιστερο βερνίκι πάνω στα όργανα για αναπαράσταση του γυαλιού.
Και το κάθισμα καλό είναι. Εκεί στο μαξιλαράκι κάτι δεν μου κολλάει καλά. Η πόρπη που είναι μπροστά δεν μπορώ να καταλάβω, κάτι έχει. Μήπως έπεσε παραπάνω κόλα ? Όπως επίσης και το λέρωμα του μαξιλαριού με προβληματίζει λίγο. Μπορεί να είναι και οι φωτο δεν ξέρω.

Στέλιο σήμερα θα τελειώσει ο πίνακας με το πέρασμα βερνικιού πάνω στα όργανα.
Στο μαξιλάρι προσπάθησα να αναπαραστήσω την ασπρίλα του δέρματος και ίσως το παράκανα λιγάκι. :roll: Θα προσπαθήσω το βράδυ να το διορθώσω…
Κάτι συμβαίνει με την πόρπη, όντως…  :shock: :lol: Δεν ξέρω γιατί φαίνεται έτσι, χθες το βράδυ δεν το πρόσεξα, ήταν περασμένη η ώρα για μένα… ::icon_rr::  πιθανολογώ ότι δεν είναι κόλλα αλλά περισσεύματα του wash.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις excellent sir…  ::sprechende_015:: :mrgreen:

Welcome to the club!!!

Σπαρτιάτη???? Ορμα. Ενα σου λεω... ΑΞΙΟΣ!!!!

Υ.Γ. Και γω δεν εχω συναντησει ποτε d-25 με dorsal. καποιο λάθος έχει το προφιλ, ή ο τυπος. Απορω.... :roll:
και συ μωρέ χάθηκε να φτιαξεις τον Βrageski???? σιγουρα πραματα!!!

Θέλω ποοοοολλλλλλλαααααααα ψωμια ακόμα για να μπω στο δικό σου club Alex! Κατ΄αρχήν δεν έχω πεθερά!  :mrgreen:
(επίσημα τουλάχιστον  :? )
Ποιος είναι αυτός ο Βrageski???? Κάτι σε Πολωνό σκηνοθέτη μου φέρνει…  :oops: ::glossa:: ::glossa:: ::sterb121::

Η "siva corporation" αναλαμβάνει και άλλες εργασίες για φίλους;;;;  ::glossa::

Αφού υπογραφεί το 108 ότι θέλεις…   :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 11:54:47 πμ »
Μπραβο Γιανναρε τα πας πολυ καλα συνεχισε την προσπαθεια.
Ειμαι συγουρος οτι θα γινει ενα μικρο αριστουργιμα. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 01:39:23 πμ »
Καλά  ::painting:: ::icon_thumright::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 08:33:58 πμ »
Παράθεση
Ποιος είναι αυτός ο Βrageski???? Κάτι σε Πολωνό σκηνοθέτη μου φέρνει...  Embarassed glossa glossa sterb121

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Φτιάχνεις τη Κανάτα, και δεν γνωριζεις τον Gabby????? Mε το πιο πασιγνωστο D-25????? ΗV-A????? Eιναι σαν να φτιαχνεις το Μe-109 και να μη γνωριζεις τον Hartman!!!

Nτροπή σου, ξανά στο σχολείο με τσαντα, μολυβια, κασετινα για επανεκπαιδευση!!!!

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 09:57:12 πμ »
Φτιάχνεις τη Κανάτα, και δεν γνωριζεις τον Gabby????? Mε το πιο πασιγνωστο D-25????? ΗV-A????? Eιναι σαν να φτιαχνεις το Μe-109 και να μη γνωριζεις τον Hartman!!!
Hartman...?  :roll: Ποιον εννοείς, μήπως το φίλτατο μέλος του modelclub..???  :mrgreen: :mrgreen: ::tsekouri:: ::prioniicon::

Καλά καλά μην βαράς!! Μαζεύω τα μπογαλάκια μου και πάω για διάβασμα...  ::salut::

Tags: p-47