Αποστολέας Θέμα: HEAVY METAL  (Αναγνώστηκε 10709 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
HEAVY METAL
« στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:22:34 πμ »
 Εδώ και 2 μέρες "παλεύω" με το επόμενο "θηριό" που "έβαλα" στο μάτι να φτιάξω. Είναι ενα πραγματικά Heavy metal όχημα, Στην 1/35 και ακόμα και σύγχρονα άρματα τύπου Leo και Abraam ωχρειούν μπροστά του  :shock: :shock: Στην πραγματικότητα σίγουρα είναι ενα "τέρας"  8)
 Πρόκειται για τον τράκτορα Oshkosh M1070 μαζί με το τρέιλερ M1000 HEΤ, ο πλέον "ειδικός" στις αρματο-μεταφορές. Μπορεί να μεταφέρει οπουδήποτε, οποιοδήποτε άρμα του αμερικάνικου στρατού. Το μοντέλο είναι της Accurate Armor σε κλίμακα 1/35  και αποτελείται απο ρητίνη (τί πρωτότυπο  :mrgreen: ) και κομμάτια σε white metal. Μαζί παρέχονται 3 φύλλα p.e. για διάφορα μέρη τόσο του τράκτορα όσο και του τρέιλερ.
 Σήμερα το κιτ "βρίσκεται" σ' αυτό το στάδιο
το σασί ολοκληρωμένο πλέον μου προκαλεί εντύπωση τ' οτι σύμφωνα με τις οδηγίες οι πίσω τροχοί στρίβουν ακριβώς όπως οι μπροστινοί και όχι ανάποδα  :roll: :roll:
 Η καμπίνα, όπου "δίνονται" σε p.e. ακόμα και οι ζώνες ασφαλείας  :shock: οι σωλήνες στα πλαινά είναι το σύστημα παροχής οξυγόνου. Αφού μασκαριστούν τα παραθυράκια θα βαφτεί όλο το εσωτερικό με Light Green και μετά θα μπούν τα σπιράλ με το οξυγόνο.
 Το "ταμπλό"
και τέλος ενα dry fit να "δώ" μήπως "πιάνουν" οι τροχοί στα φατνώματα τους ..................

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: HEAVY METAL
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:25:02 πμ »
Τελικά Μ@μ@κιες "λένε" οι οδηγίες  :evil: ::tsekouri:: οι πίσω τροχοί στρίβουν ΑΝΑΠΟΔΑ με τους μπροστά  :evil: :evil: Καλά το φαντάστηκα  ::cry2:: ::cry2:: Ξεκόλλημα και ξανά  ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:27:35 πμ »
Παναγιώτη απ'ότι βλέπω σταμάτησε η καταιγίδα  :lol: και άρχισε άλλη, η καταιγίδα της ερήμου  :mrgreen:
Καλή συνέχεια και καλά ξεμπερδέματα με το ΤΕΡΑΣ. Πραγματικά εντυπωσιακότατο, πόσο βγαίνει σε μήκος;  ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:31:52 πμ »
Τελικά Μ@μ@κιες "λένε" οι οδηγίες  :evil: ::tsekouri:: οι πίσω τροχοί στρίβουν ΑΝΑΠΟΔΑ με τους μπροστά  :evil: :evil: Καλά το φαντάστηκα  ::cry2:: ::cry2:: Ξεκόλλημα και ξανά  ::mastigoma::

Και ότι ετοιμαζόμουνα να στο γράψω!
Θηρίο πραγματικό, ε??

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:43:30 πμ »
 Ok  ::mpr:: ::mpr:: ευτυχώς με logo και πείρους απο συνδετήρα διόρθωσα την κλίση των τροχών  ::mpr:: ::mpr::  Νίκο ο τράκτορας είναι όσο ενα φύλλο Α4 στο μήκος του, το τρέιλερ δεν ξέρω μιάς και δεν το έχω "πιάσει" ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:45:02 πμ »
Παναγιώτης Ρητινομοντελομπιχλιμπιδοκατασκευαστική ΟΕ. Ολα τα μεγέθη, από 0 για μωρά μέχρι gkontog! Περάστε κόσμε! ::glossa::

Ομολογώ οτι δε σε προφταίνω να διαβάζω, πόσο μάλλον να φτιάξω κάτι με τέτοια ταχύτητα :shock: Οσο για το συγκεκριμένο σίγουρα κάνει τη διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο 500ράκι. Βγάλε μία φωτο σε παρακαλώ με τα δύο οχήματα δίπλα δίπλα... Αλήθεια, όπως ρωτάει και ο nino, τι λέει από διαστάσεις; Επίσης εντύπωση μου κάνει η ρυμούλκα φόρτωσης, με 20 ρόδες αν φορτώσει ένα άρμα των 50 τόνων τότε θα έχει πίεση εδάφους 2.5 τόνους ανά ελαστικό, 10 τόνους ανά άξονα :shock: Δεν θα είναι εύκολο να φτιάξεις δρομολόγιο για το τέρας αυτό.

Τέλος αυτό με την παροχή οξυγόνου τι ακριβώς είναι :?: :shock: Τι το θέλει το οξυγόνο το τέρας αυτό;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Moderator
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:47:37 πμ »

Τέλος αυτό με την παροχή οξυγόνου τι ακριβώς είναι :?: :shock: Τι το θέλει το οξυγόνο το τέρας αυτό;

Μήπως για να δρα σε περιβάλλον ΡΒΧ (ραδιο-βιολο-χημικού) πολέμου μάλλον;  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:49:28 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολυ ομορφο φιελ μου!!!!!!!!!!!!!!!!

::proskino::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:53:57 πμ »

Μήπως για να δρα σε περιβάλλον ΡΒΧ (ραδιο-βιολο-χημικού) πολέμου μάλλον;  :roll:
Aπό όσα ξέρω τα συστήματα ΡΒΧ δημιουργούν θετική πίεση μέσα στην καμπίνα αντλώντας και φιλτράροντας αέρα από το περιβάλλον έτσι ώστε να μη μπορεί να εισέλθει "μολυσμένος" αέρας στο όχημα. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτουν την ανάγκη αεροστεγούς ασφάλισης της καμπίνας το οποίο θέτει σημαντικά κατασκευαστικά προβλήματα. Επίσης η παροχή οξυγόνου στο πλήρωμα δεν το προφυλάσσει γιατί πολεμικά αέρια όπως ο υπερίτης δρούν και με την επαφή πέραν της εισπνοής οπότε θα ήταν απαραίτητο για το πλήρωμα να φορά ΡΒΧ στολές κάτι που θα δυσκόλευε την οδήγηση του τέρατος.

Αντε, που είναι οι αρματάδες να μας διαφωτίσουν :?:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:55:06 πμ »
Παναγιώτης Ρητινομοντελομπιχλιμπιδοκατασκευαστική ΟΕ. Ολα τα μεγέθη, από 0 για μωρά μέχρι gkontog! Περάστε κόσμε! ::glossa::
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Το 500ρακι με τον τράκτορα  :?:  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Μέσα στην καμπίνα θα το βάλω  8)
Το "τέρας" Γιώργο φαντάσου οτι "υπηρετεί" στο Ιρακ δλδ ΑΜΜΟ  :!: :!: :!: Και όμως δεν βουλιάζει  :shock: :shock: :shock: Όποιος έχει το Faun της trumpeter αρκεί να το "στήσει" και να βάλει ακόμα 1/3  :!: Βασικά ο τράκτορας είναι 6x6 υπόψην  8)
 Η καμπίνα είναι πλήρως "μονωμένη" για Ρ.Β.Χ. πόλεμο, επάνω στην οροφή της καμπίνας υπάρχουν φίλτρα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα αλλά υπάρχει και μια τεράστια μπουκάλα με οξυγόνο μίγμα, που διοχετεύεται μέσα στην καμπίνα μέσω μασκών. Στα πλαινά λοιπόν, στα παραθυράκια, κρέμονται σωλήνες σπιράλ με μάσκες.

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 11:59:50 πμ »
Το σύστημα ΡΒΧΠ πολλών σύγχρονων οχημάτων (πέραν της ελαφράς υπερπίεσης που δημιουργεί στο εσωτερικό) παρέχει και καθαρό φιλτραρισμένο αέρα στις προσωπίδες του πληρώματος, όπως έγραψε και ο Παναγιώτης. Έτσι τα φίλτρα της ατομικής προσωπίδας του καθενός δεν φθείρονται.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:08:03 μμ »
Το "τέρας" Γιώργο φαντάσου οτι "υπηρετεί" στο Ιρακ δλδ ΑΜΜΟ  :!: :!: :!: Και όμως δεν βουλιάζει  :shock: :shock: :shock: Όποιος έχει το Faun της trumpeter αρκεί να το "στήσει" και να βάλει ακόμα 1/3  :!: Βασικά ο τράκτορας είναι 6x6 υπόψην  8)
Αμμο :!: :shock: Με συνολικό βάρος με το άρμα να φτάνει πιστεύω τους 70 τόνους :shock: Ρε παιδιά ένα βιντεάκι, κάτι να πάρουμε μάτι. Και φυσικά έτσι και κινηθεί πάνω σε άμμο αυτό ο στεγόσαυρος τι σύννεφο θα σηκώνει πίσω του...

Η καμπίνα είναι πλήρως "μονωμένη" για Ρ.Β.Χ. πόλεμο, επάνω στην οροφή της καμπίνας υπάρχουν φίλτρα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα αλλά υπάρχει και μια τεράστια μπουκάλα με οξυγόνο μίγμα, που διοχετεύεται μέσα στην καμπίνα μέσω μασκών. Στα πλαινά λοιπόν, στα παραθυράκια, κρέμονται σωλήνες σπιράλ με μάσκες.
Ομολογώ οτι πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο :shock:

Το σύστημα ΡΒΧΠ πολλών σύγχρονων οχημάτων (πέραν της ελαφράς υπερπίεσης που δημιουργεί στο εσωτερικό) παρέχει και καθαρό φιλτραρισμένο αέρα στις προσωπίδες του πληρώματος, όπως έγραψε και ο Παναγιώτης. Έτσι τα φίλτρα της ατομικής προσωπίδας του καθενός δεν φθείρονται.
Εντάξει, πρέπει να αρχίσω το διάβασμα...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Moderator
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:09:57 μμ »
Δείτε και τεχνικά χαρακτηριστικά να πάθετε  :shock: :shock:[wiki=]Heavy Equipment Transport System[/wiki]

Και λέει ότι είναι και αερομεταφερόμενος !!!  :shock:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:16:39 μμ »
Δείτε και τεχνικά χαρακτηριστικά να πάθετε  :shock: :shock:[wiki=]Heavy Equipment Transport System[/wiki]
Εχει 5 ταχύτητες και είναι αυτόματος :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ενα πράμα σαν το Matrix που έχω ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Και λέει ότι είναι και αερομεταφερόμενος !!!  :shock:
Κοίτα, το [wiki=]C-5 Galaxy[/wiki] χωράει και μένα μέσα ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:22:10 μμ »
Πάντως το "μυστικό" του τράκτορα, γιατί 500 άλογα δεν είναι και πολλά για τέτοιο "θηρίο", είναι αυτά τα κίτρινα βελάκια   :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Moderator
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:25:07 μμ »
Κοίτα, το [wiki=]C-5 Galaxy[/wiki] χωράει και μένα μέσα ::glossa::

Φαγωμένο  :roll: ή αφάγωτο;;;  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:41:34 μμ »
Παναγιώτη πόσο βαρύ είναι αυτό το μοντέλο :o :?: Σε τι βιτρινα θα το βάλεις :?: :?:
Καλή κατασκευή φίλε μου.
 Διαβάζω βαρος τράκτορα 20.5 τόννοι. Βαρος φορέα 25 τόννοι. Βάλε και ένα Μ1 άλλους 70 τόνους, πάμε στο 115.5 :!: :!: Πως τα κταφέρνει με 500 ΗΡ :?:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:47:11 μμ »
Πάντως το "μυστικό" του τράκτορα, γιατί 500 άλογα δεν είναι και πολλά για τέτοιο "θηρίο", είναι αυτά τα κίτρινα βελάκια
Εξηγήστε παρακαλώ γιατί μπερδεύτηκα...

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 12:52:54 μμ »
μπορεί να έχει μόνο 500hp...αλλά σύμφωνα με αυτό : Brake HP: 500 HP @ 2100 rpm θα έχει ροπή 2 τόννους  :lol: ::glossa::

Περισσότερα εδώ http://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/hets-m1070.htm
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 01:05:04 μμ »
Αρχίζει να πεφτει φως στο σκοτάδι.
Το αυτόματο κιβώτιο δεν εχει να κανει μόνο για να οδηγεί ο κάθε ημιάσχετος οδηγός του U.S Army. Yπάρχει σε συνεργασία με μετατροπέα ροπής - μία διάταξη που αυξανει την παρεχόμενη ισχύ στον άξονα. Βλέπω δύο ταχύτητες μετάδοσης. 9.85/1 και 2.464/1 :o :!: Προφανως το μεγαλύτερο θα είναι για να καταπολεμουν την αδράνεια στην εκκίνηση και η μικρότερη θα χρησιμοποιείτια κατά την κίνηση. Πάμε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 01:06:51 μμ »
μια αφελής ερωτηση,
:lol:
τη μεγάλη αγγαρεία στα ρητινένια,
δηλαδή το κόψιμο και καθάρισμα απο τα μπλοκ-φορείς,
ποιος το κάνει;
γιατι δεν μπορώ να καταλάβω πως προλαβαίνεις
 ::eusa_clap::

καλή συνέχεια
 ::icon_thumright::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 02:05:50 μμ »
Ποιός άλλος εκτώς απο τον Παναγιώτη?
Όταν πρόκειται να χρησημοποιήσει την σέγα, αρχίζει το τροπάριο με την κακιά λέξη " Σεγα........ω"
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 06:43:03 μμ »
Παναγιώτη πόσο βαρύ είναι αυτό το μοντέλο :o :?: Σε τι βιτρινα θα το βάλεις :?: :?:
Ο τράκτορας είναι περίπου ενάμιση κιλό. Η βιτρίνα του ετοιμάζεται  :wink:
Πάντως το "μυστικό" του τράκτορα, γιατί 500 άλογα δεν είναι και πολλά για τέτοιο "θηρίο", είναι αυτά τα κίτρινα βελάκια
Εξηγήστε παρακαλώ γιατί μπερδεύτηκα...
Γιώργο -->
Αρχίζει να πεφτει φως στο σκοτάδι.
Το αυτόματο κιβώτιο δεν εχει να κανει μόνο για να οδηγεί ο κάθε ημιάσχετος οδηγός του U.S Army. Yπάρχει σε συνεργασία με μετατροπέα ροπής - μία διάταξη που αυξανει την παρεχόμενη ισχύ στον άξονα. Βλέπω δύο ταχύτητες μετάδοσης. 9.85/1 και 2.464/1 :o :!: Προφανως το μεγαλύτερο θα είναι για να καταπολεμουν την αδράνεια στην εκκίνηση και η μικρότερη θα χρησιμοποιείτια κατά την κίνηση. Πάμε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.
αυτά τα "σωληνάκια" παρέχουν υδραυλικό υγρό και "ανεβάζουν" τα "τύμπανα" της ανάρτησης......

μια αφελής ερωτηση,
:lol:
τη μεγάλη αγγαρεία στα ρητινένια,
δηλαδή το κόψιμο και καθάρισμα απο τα μπλοκ-φορείς,
ποιος το κάνει;
γιατι δεν μπορώ να καταλάβω πως προλαβαίνεις
 ::eusa_clap::

καλή συνέχεια
 ::icon_thumright::

Σ.Σ.
Ποιός άλλος εκτώς απο τον Παναγιώτη?
Όταν πρόκειται να χρησημοποιήσει την σέγα, αρχίζει το τροπάριο με την κακιά λέξη " Σεγα........ω"
το dremel να είναι καλά  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 06:55:16 μμ »
Λοιπόν τράκτορος συνέχεια....
 Βάφτηκε το εσωτερικό της καμπίνας με Black Green, o "καναπές" και οι καρέκλες με buff, οι ζώνες με blue grey. Έγιναν λίγες φθορές αλλά πολύ σκόνισμα (Κόλπος βλέπεται  :wink: )
 Αφού βάφτηκαν οι σωλήνες παροχής οξυγόνου blue και τα φίλτρα με την αντλία του οξυγόνου off white, "κρεμάστηκαν" τα σπιράλ παροχής οξυγόνου
 Μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού της καμπίνας άρχισα να κολλώ τα "περιφεριακά" κομμάτια
 .................................................................................

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 07:05:56 μμ »
Εδώ τα πάντα για το τέρας της Oshkosh.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Tags: