Λοιπόν όπως καταλαβαίνεται δεν κρατιόμουν και από χτες έκανα τη σχετική δοκιμή. Πήρα μαύρο Gunze H12, το αραίωσα 1/1 με καθαρό οινόπνευμα και έκανα δοκιμές σε ένα 1/72 Grumman F4F-3 Wildcat. Και ιδού το αποτέλεσμα με την πίεση στα μόλις 10 psi:
Οπως βλέπετε πλέον τα ιταλικά smoke rings είναι εφικτά για πλάκα στην 1/72. Επίσης στο θέμα βούλες μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι ο Infinity είναι απλά τέλειος, οπότε εκείνο το Ki-45 που πάντα θέλατα να φτιάξετε, είναι καιρός να το πιάσετε.
Τώρα αν σας προβλημάτισε το Fw-200 της Revell (1/72) με εκείνο το ψυχεδελικό ζικ-ζακ από RLM65 στα πλαϊνά της ατράκτου, ορίστε η απάντηση στο πρόβλημά σας

Τώρα να τονίσω το εξής. Τέτοιο αποτέλεσμα μπορώ να βγάλω και από τον Badger 150 και τον Revell Professional και άμα το ζορίσω και από τον Graphotec αλλά θα έπρεπε να προηγηθούν πολλές δοκιμές και συνεχείς ρυθμίσεις κατά το βάψιμο. Με τον Infinity όμως το να το πετύχω ήταν
ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. Ορισα τη δέσμη που ήθελα στην προρύθμιση και ψέκασα ένα ολόκληρο μικρό μπουκαλάκι χωρίς να μου φύγει η δέσμη, χωρίς να μπουκώσει ποτέ η βελόνα των 0.15mm, χωρίς overspray και χωρίς να ξανασκεφτώ τίποτα άλλο παρά μόνο το που θα βάψω. Και όλα αυτά με πίεση
μόνο 10psi που μου επέτρεπε να έχω τη βελόνα σχεδόν να ακουμπάει πάνω στο μοντέλο. Η σύγκριση, τουλάχιστον με τον Badger 150 που είναι ότι καλύτερο διαθέτω και στα ίδια λεφτά, απλά δεν υπάρχει. Και τον πλέον απίστευτο είναι οτι και με την βελόνα του 0.2mm μπόρεσα και πέτυχα το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς καμμία προσπάθεια

Στο τέλος τα καθάρισμα απαιτεί τη μισή προσπάθεια από ότι έχω δει μέχρι τώρα σε αερογράφο.
Δεν έχω εμπειρία από άλλους αερογράφους πέρα αυτών που ανέφερα παραπάνω και σίγουρα οι παραπάνω εντυπώσεις είναι αυστηρά προσωπικές και ως εκ τούτου υποκειμενικές. Εν κατακλείδι έχω εντυπωσιαστεί από τον Infinity και δεν βλέπω την ώρα να τον θέσω σε δράση επί πραγματικών... στόχων. Για όλους τους 72άρηδες τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

Και πάλι ένα ευχαριστώ στον melpas1013 που μας ανέχτηκε και έφερε εις πέρας την παραγγελία