Αποστολέας Θέμα: T-55 "ENIGMA"  (Αναγνώστηκε 10504 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: T 55 "ENIGMA"
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 09:49:00 μμ »
Δεν κουραζεις κανεναν Στρατο!
Ισα,ισα που οσο πιο πολλα περιγραφεις τοσο πιο καλα θα το παρατηρησουμε! :mrgreen: :wink:
Περιμενω,μιας και αρματας(αλλης εποχης βεβαια αλλα το αρμα ειναι παντα αρμα!)το βαψιμο οπως και οι υπολοιποι! :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2007, 11:28:14 πμ »
Δεν ξέρω πόσα χρόνια ήσουν ανενεργός, αλλά δε βλέπω να έχεις χάσει κάτι από τότε που μοντέλαρες ,λογικά, μιας και οι βελτιώσεις που έχεις κάνει είναι μια χαρά... Συρματάκια, ρητίνη, PE, όλα καλά... Καλή συνέχεια με το βάψιμο...

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2007, 11:59:45 πμ »
Ευχαριστώ πολύ

Αυτό το άρμα που κόστισε πολύ χρόνο και χρήμα (αγόρασα 2 φορές το συγκεκριμένο κιτ μεταροπής). Ο χρυσός κανόνας κατά την άποψή μου στον μοντελισμό είναι να ασχολείσαι με το χόμπυ όσο έχεις κέφι, κουράγιο,καθαρό μυαλό και σταθερό χέρι, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος του ''κάνω μοντελισμό για να κάνω μοντελισμό''. Πιστεύω ότι ο μοντελσιμός πρέπει να μας προσφέρει αναψυχή και να μας ηρεμεί και όχι να μας αγχώνει.
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2007, 12:10:04 μμ »
Entupwsiako montelo! Kai ontws polu katharh douleia, mpravo! ::eusa_clap::
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2007, 07:19:35 μμ »
Πολύ ωραίο Στράτο! Προχώρα το
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2007, 10:54:47 μμ »
Φίλοι καλησπέρα και πάλι

Επανέρχομαι με το κατασκευαστικό μέρος του Τ55. Το κιτ μετατροπής προέρχεται απότ την Accurate armour και οι ''κομμα΄τι - κομμάτι'' ερπύστριες από την Modelkasten. Η ποιότητα των ερπυστριών είναι εξαιρετική μεν αλλά η τιμή τους είναι λίγο ''τσιμπημένη'' για τα ελληνικά δεδομένα. Προσωπικά προτιμώ τις ερπύστριες της Fruillmodelismo, αλλά είναι αρκετά ακριβότερες λόγω υλικού (μεταλικές) και και πιο δ΄θσκολες στην κατασκευή τους από τις αντίστοιχες πλαστικές.
Έχω κατεβάσει 13 φωτογραφίες που δείχνουν το άρμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.Τα ανοικτού χρώματος κομμάτια αφορούν στο κιτ μεταροπής , τα κομμάτια που είναι σε λαδί χρώμα αφορούν στα κομμάτια του κιτ της Tamiya, και τα ελάχιστα φωτοχαραγμένα κομμάτια στο γνωστό χρυσαφί χρώμα.Τα κομμάτια της ρητίνης αρχικά αριθμήθηκαν και καταχωρήθηκαν ανάλογα με το που ακριβώς πάνω στο άρμα θα τοποθετούνταν(πύργος, πήγμα). Στη συνέχεια καθαρίστηκαν, αν και τα περισσότερα ήταν απαλλαγμένα από το ενοχλητικό ''φλας'' της ρητίνης. Στο τέλος όλα τα κομμάτια κολλήθηκαν σε κολλητική ταινία διπλής όψεως της 3Μ για να μη χαθούν και τοποθετήθηκαν σε ένα αρκετά μεγάλο κουτί. Το φυυλάδιο οδηγιών της Accurate είναι αρκετά κατατοπιστικό και δεν αφήνει αμφιβολίες για την τοποθέτηση των κομματιών, και για το που ακριβώς πρέπει να επέμβει ο μοντελιστής στο κιτ της Tamiya. Τα σημεία στα οποία πρέπει να επέμβει ο μοντελιστής είναι: α) στον πύργο(φωτ.5,6,7) προκειμένου να απομακρυνθούν κάποιες εγχάρακτες χειρολαβές για να τοποθετήθει η ''απλικέ'' θωράκιση στα δύο μισά του πύργου , αριστερά και δεξιά(φωτ.6,11), καθώς και στο πίσω μέρος (φωτ.9,10), και β) στο πήγμα, όπου πρέπι να αφαιρεθούν με το πριονάκι της Χ-acto, δύο αρκετά μεγάλα κομμάτια του πήγματος (8 cm έκαστο) για να τοποθετηθεί το πλαίσιο και οι βάσεις στήριξης της πλευρικής ''απλικέ''θωράκισης εκατέρωθεν του πήγματος, πίσω από τους μπροστούς προφυλακτήρες μέχρι και τις πλευρικές δεξαμενές καυσίμου (φωτ.4,5,11). Στο πήγμα επίσης πρέπει να κοπούν και οι δύο πίσω προφυλακτήρες από τους αντίστοιχους του κιτ μεταροπής.Το ''γάζι'' της οξυγονοκόλλησης του πλαισίου της πίσω αναρτημμένης θωράκισης είναι εξαιρετικής υφής και δεν χρειάστηκε ούτε καν στόκο καθώς η διαμορφωσή του ήταν τόσο τέλεια που εφάπτεται άριστα στον υπάρχοντα πύργο του κιτ.Οι πίσω εφεδρικές δεξαμενές χρειάστηκαν περιποίηση με γενναίες ποσότητες υγρής λεπτόρευστης κόλλας, καθώς το ''εφέ'' που θα προσφέρει αυτό το πέρασμα με κολλά στο βάψιμο και στην παλαίωση του άρματος, που ίσως στη συνέχεια τη βρείτε κάπως υπερβολική κυρίως λόγω εκτεταμμένου ''chipping'', τεχνική για την οποία ''παρακαλάνε'' τα άρματα με μονόχρωμο βάψιμο και συγκεκριμένα αυτά που δρουν σε περιβάλλον ερήμου.Τα 16 κομμάτια της ''απλικέ'' θωράκισης εκατέρωθεν του πήγματος έρχονται με τις βάσεις τους και τοποθετούνται αρκετά εύκολα στο ρητινένιο πλαίσιο στήριξής τους. Η θωράκιση στο εμπρός πάνω και κάτω μέρος του πήγματος τοποθετήθε εύκολα και χωρίς προβλήματα, πλην του τριψήματος των αντίστοιχων κομματιών του πήγματος για την αφαίρεση των κομματιών του κιτ που δεν χρειάζονται. Στο σημείο αυτό το εργαλειάκι της Mission Models( μικρό σκαρπέλο) φάνηκε απίστευτα χρήσιμο καθώς αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες πλαστικού, ευτυχώς όχι σκληρού, πανεύκολα.Αυτό που πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό και κλείνω γιατί σας ξεθέωσα (υπάρχει και άλλο σας το λέω) είναι ότι τα μικρά κομμάτια, όπως αυτά τα δύο μακρόστενα(φωτ.5,6) που ενώνουν την ''απλικέ'' θωράκιση με τον πύργο τα πέρασα με υγρή κόλλα προτού τα κολλήσω γιατί αν θρυμματιζόντουσαν άντε φτάξτα. Και εγώ δεν είμαι dedalos για να μπορώ να αναπαριστώ άριστα τα σφραγίσματα σε φιγούρες Γερμανών στρατιωτών.

Παιδιά αυτά, ευχαριστώ και ''εις αύριον τα σπουδαία''. 
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2007, 11:00:10 πμ »
Αναμένουμε την πρόοδο των εργασιών - βαψίματα, φθορές και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις  :D

Εχεις "ρίξει" αρκετές εργατοώρες έως τώρα με τις μετατροπές και το αποτέλεσμα θα φανεί  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2007, 09:53:35 μμ »
Φίλοι καλησπέρα και πάλι.

Συνεχίζω με τα φωτοχαραγμένα κομμάτια και την κατασκευή της ερπύστριας.
Τα φωτοχαραγμένα κομμάτια περιορίζονται στα απούτως απαραίτητα, δηλαδή στα καλύμματα των προβολέων υπερύθρων του αρχηγού πληρώματος ακι του πυροβολητή, και στην εξάτμηση, πίσω αριστερά στο,πήγμα.
Η ερπύστρια, όπως είπα και στην αρχή, μου ξεκόλλησε τρεις φορές, και τρεις φορές είπα να την πετάξω και να τοποθετήσω αυτή που έδινε το κιτ της Tamiya , η οποία ήταν εξαιρετική, με πολύ καλή λεπτομέρεια μέσα και έξω, αλλά τι να κένει όταν με την πλαστική έχεις ένα τόσο φυσικό κρέμασμα χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Επιπροσθέτως η Modelkasten συνόδευς το σετ (MSK 59 working injection track) με οδηγό έναν χάρακα για την ευθυγράμμιση των κομματιών.Σας παραπέμπω στο PMMS και στο άρθρο του Terry Ashley για τον συγκεκριμένο τύπο ερπύστριας. Απλά έχω να πω ότι τα σετ των workable ερπυστριών της Modelkasten έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια και κολλούν μεταξύ τους με μια έξυπνη ''πατέντα''(snap)-θυμάστε τα snap μοντέλα της Monogram;-.κκαι δεν χρειάζονται καν κόλλα. αυτό βέβαια έκανα και εγώ και η ερπύστρια έμεινε στα χέρια μου κατά τη διάρκεια του παλαιώματος. Γι'αυτό ΚΟΛΛΑ και μάλιστα κυανοακρυλική για να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο. κάτι τελευταίο πριν κλείσω το κατασκευαστικό μέρος και πάω στο πιο''ζουμερό'' του βαψίματος, θα ήθελα να πώ ότι οι σωληνώσεις τροφοδοσίας καυσίμου στο πίσω δεξί μέρος του πήγματος κατασκευάστηκαν από πολύ λεπτό σύρμα, τα οποία πριν τοποθετηθούν στο άρμα μετρήθηκαν σχολαστικά, κόπηκαν και τοποθετήθηκαν για να ισιώσουν πλήρως κάτω από ένα κομμάτι μάρμαρο.

Αυτά προς το παρόν.

Ευχαριστώ

Αν δεν προλάβω να στείλω τις φωτογραφίες που θέλω με το έτοιμο μοντέλο, - γιατί όπως ξέρετε είμαι άσχετος στο posting φωτογραφιών-,πιστεύω να καταφέρω να το κατεβάσω στη φετινή έκθεση της IPMS Ελλάδας τον Οκτώβριο.   
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2007, 11:39:04 μμ »
Πολύ ωραίος...
έχω μια ερώτηση... δεν έχω δει ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι και αναρωτιέμαι αν... θέλουν καθάρισμα...  :roll:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 09:27:06 πμ »
Σπύρο

Πιστεύω ότι εξαρτάται από τις ερπύστριες. Οι σύγχρονες aftermarket ερπύστριες είναι εξαιρετικές και δεν θέλουν καθάρισμα. ορισμένες δε εξ αυτών ούτε κόλλα. Τα πέδιλα δηλαδή snaping together, ενώνονται δηλαδή μεταξύ τους με απλή πίεση του ενός με το άλλο. Καλό όμως είναι να πέφτει καιλίγη κόλλα γιατί η ερπύστρια ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια του weathering.
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 04:00:40 μμ »
Φίλοι καλησπέρα και πάλι.

Ακολουθούν απόπειρες να ανεβάσω φωτογραφίες από το έτοιμο, βαμμένο και πολύ παλαιωμένο Ιρακινό Τ -55

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 04:26:29 μμ »
Γιατί τις κάνεις κολλάζ; ανέβασέ τες μία μία σε μεγαλύτερη ανάλυση, να το απολαύσουμε κι εμείς ;)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 08:24:59 μμ »

By stratis70 at 2007-09-15
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 11:51:50 μμ »
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 11:55:24 μμ »
Αυτό είναι... κόλαση! ʼψογος!!!!
Πες μου ότι θα μπει σε διόραμα, αυτό πες μου μόνο! Τέλος!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 12:01:47 πμ »
Σπύρο ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. μάλλον δεν θα το βάλλω σε διόραμα, γιατί αφενός θα ήθελα να φαίνεται η όποια δουλειά έχει γίνει, και αφετέρου, γιατί δεν έχω ιδέα πώς φτιάχνεται ένα διόραμα. Το έχω τοποθετήσει σε φιμέ 10'' γυαλί (30cmx20cm) με τον τύπο του άρματος.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, μου δίνετε κουράγιο για το επόμενο project, σε κανά δυό χρόνια από τώρα.
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 12:06:08 πμ »
Κι εγώ δυστυχώς με παρόμοιους ρυθμούς προχωράω...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 12:29:18 πμ »
Στράτο είναι φοβερό!!!!!! Έχω μείνει να το χαζεύω και δεν ξέρω τι άλλο να πω, παρά μόνο ότι είναι τέλειο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼψογη κατασκευή,αλλά ακόμα πιο άψογο το βάψιμο και η παλαίωσή του. (Αλήθεια με τι χρώμα είναι βαμμένο;)
Χαλάλι τον κόπο, το χρήμα, και το χρόνο που επένδυσες επάνω του. Το τελικό αποτέλεσμα σε δικαιώνει απόλυτα.  ::icon_thumright::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 12:31:39 πμ »
Πολύ απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :!:
 ::icon_thumright::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 12:54:05 πμ »
Παίδες ευχαριστώ, δεν ξέρω τι να πώ. Με έχετε καταυποχρεώσει με τα σχόλιά σας. Η απόχρωση αποτελεί ανάμειξη διαφόρων ''γαιωδών'' χρωμάτων,- παρά την εκτενή έρευνα που προηγήθηκε δεν μπόρεσα να βρω κάποια standard χρώματα βαφής αυτών των αρμάτων-  που έχουν υποστεί αποχρωματισμό με στεγνό πινέλο και εκτεταμμένες φθορές. Πιθανόν η απόδοση του χρώματος να είναι λίγο πιο σκούρα από ότι επιθυμούσα, αλλά αυτό συνέβη εξαιτίας των λαδιών και του εκτενούς ''πλυσίματος'' του μοντέλου με σκούρες καφέ αποχρώσεις.  αναλυτική παρουσίαση του αποτελέσματος θα ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών λόγω φόρτου εργασίας.
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 01:04:42 πμ »
και κάτι άλλο

Το όμορφο αποτέλεσμα οφείλεται εν πολλοίς στις εξαιρετικές φωτογραφίες του ''κολλητού'' από το περιοδικό και όχι βέβαια στη δική μου προσπάθεια, αφού δεν ξέρω ούτε καλά - καλά από κινητό να βγάζω καλές φωτογραφίες. όσοι το δείτε από κοντά στην έκθεση, ίσως να μην σας αρέσει και τόσο.

Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 01:05:37 πμ »
Στράτο, είναι ΈΞΟΧΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 01:54:52 πμ »
εξαιρετικό βάψιμο Στράτο.
μπράβο.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 02:01:54 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Kαταπληκτικό βάψιμο... Μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 02:24:49 πμ »
Το αποτέλεσμα Στράτο είναι εκπληκτικό!!!

Tags: t-55 enigma