Εντυπώσεις επι του pre-shading.
Πραγματικά πολύ έξυπνη τεχνική και δίνει πολύ αληθοφανές αποτέλεσμα ΑΝ την δουλέψεις βέβαια αρκετά. Αγαθά, άλλωστε, κόποις κτώνται!
Δέν μου άρεσε το στρώσιμο του χρώματος, δέν μου έδωσε την ομοιόμορφη επιφάνεια που είχα συνηθήσει μέχρι τώρα, λογικό απο τη μία γιατί θα εξαφανιζόταν το pre-shading, απο την άλλη όμως είχα την δυνατότητα, λόγω των χρωμάτων που χρησιμοποιώ, (xtra colour gloss) να κάνω wash με λάδια χωρίς την χρήση ακρυλικού βερνικιού αφου η αντοχή των xtra colour στα λάδια είναι τρομερή. Τώρα πρέπει να βάλω όπωσδήποτε ακρυλικό βερνίκι πρίν τα λάδια γιατί δέν το εμπιστεύομαι αλλιώς. Επίσης νομίζω οτι την παραλλαγή πρέπει να την μασκάρω γιατί με ελεύθερο χέρι κινδυνεύω να χάσω το ζητούμενο εφέ λόγω απειρίας στην τεχνική.
Μιά άποψη του πρώτου μου pre-shading

Τελείωσα το ανοιχτό γκρί των κάτω επιφανειών, το αποτέλεσμα δέν με τρέλλανε αλλά δέν με απογοήτευσε κιόλας. Λέω να το κρατήσω ώς έχει. Πιστεύω οτι με την παραλλαγή θα τα πάω καλύτερα.
Με τα πενιχρά φωτογραφικά μέσα που διαθέτω δυσκολεύτηκα να βγάλω φωτό της προκοπής γιατί γυάλιζε πολύ ο φωτισμός πάνω στο gloss χρώμα.
Αυτές είναι οι καλύτερες που έβγαλα.
Η κριτική σας ευπρόσδεκτη