Γιώργη περιμένω να ξεμασκάρεις την καλύπτρα γιά να πάρω κουράγιο καί να ξεμασκάρω κι εγώ το he 111 που έχω βάψει,αλλά δεν τολμώ να βγάλω τις ταινίες μασκαρίσματος
Νίκο το πιο αγχωτικό κομμάτι στα μοντέλα που φιάχνω είναι το ξεμασκάρισμα της καλύπτρας. Το μοντέλο έτοιμο με τα βερνίκια του, ξέρω πως οποιαδήποτε πατάτα θα είναι καταστροφική και πιθανότατα μη αναστρέψιμη. Οπότε σε καταλαβαίνω...
Caotonic ηπιες Αρχοντα μου??????

Αυτο με την ατλακολ δεν το ειχα ξαναδει, για πιον λογο την προτημισες σε σχεση με τον απλο στοκο και πως και ποτε την ετριψες??
Το έχει αναφέρει και παλαιότερα ο CROW. Το καλό με την ατλακόλ είναι πως όταν στερεοποιηθεί είναι διάφανη, οπότε αν φανεί μέσα από το cockpit δεν υπάρχει πρόβλημα. Την έτριψα μετά από 2 ώρες με μπατονέτα βρεγμένη σε νεράκι.
Το ασταρι αυτο που περασες το τριβεις μετα η δεν χρειαζετε?
Πέρασα λευκό Hycote και μέχρι τώρα ποτέ δε χρειάστηκε να το τρίψω, στρώνει πολύ όμορφα μόνο του.
Σορυ για τις ερωτησεις αλλα αν δεν ρωτας δεν μαθαινεις 
Τι σόρυ, μην ακούω τέτοια, για αυτό είμαστε όλοι εδώ!
Λοιπόν, invasion stripes. Πρώτη φορά που καταπιάστηκα και ποστάρω τα βήματα μήπως βοηθηθεί μελλοντικά κάποιος συμμοντελιστής. Αρχικά πέρασα ένα άσπρο Gunze H11 για να καλύψω εντελώς τις μικροατέλειες στην κάλυψη που είχε αφήσει το Hycote. Η Italeri αναφέρει εύρος γραμμών για την κλίμακα 10.8mm, αλλά για να μην τρελλαθώ εντελώς το στρογγύλεψα στα 11mm. Εκοψα λουρίδες masking tape εύτους 1mm και ξεκίνησα το μασκάρισμα.

Επειδή είμαι εντελώς γκάου, με ένα μολυβάκι σημάδεψα τις ζώνες που πρέπει να γίνουν μαύρες για να αποφύγω μελλοντικές τραγωδίες. Μετά με πιο φαρδιές λουρίδες κάλυψα τα κομμάτια που έπρεπε να μείνουν λευκά...

...και ψέκασα μαύρο ματ Gunze H12 προσέχοντας να ψεκάζω πάντα κάθετα στο μασκάρισμα και ποτέ κόντρα σε αυτό για να αποφύγω το σκαλοπάτι. Αφαίρεσα προσεκτικά το μασκάρισμα, εκτός από τις εξωτερικές λεπτές ταινίες και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα μου άρεσε.

Και τώρα που έχω την τεχνική θα πάω για την άλλη πτέρυγα και την άτρακτο. Ελπίζω να ξεμπερδέψω σύντομα και να πιάσω την παραλλαγή, δουλειάς επιτρεπούσης...