Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel  (Αναγνώστηκε 26581 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: Italeri 1/72 North American B-25C Mitchel
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2007, 04:59:00 μμ »
Βρε συ Γιωργη,αφου θα το βαλεις σε βαση γιατι σκοτιζεσαι αν καθεται η οχι!
Δεν θα το κολλησεις στην βαση?
Εκει που θελεις να βαλεις την σκαλωσια,δεν εχει κατι κεραιες? :roll:

Να σου πω πως θα το εψαχνα εγω(γιατι η σκαλωσια μου κανει λιγο...καπως :? ..)...
1.αν εχει καποια πορτα κοντα στην ουρα(εχει?δεν ξερω..),φτιαξε μια κανονικη σκαλα για πληρωμα και κολλησε την στο σκαφος για να το κρατησει οριζοντια.
2.δοκιμασε να φτιαξεις τακους,μπροστα και πισω απο τα πισω λαστιχα και κολλα τους με τα λαστιχα ετσι ωστε να μην μπορει να κανει μοχλο και να πεφτει πισω.(αυτο σε περιπτωση που ειναι μικρη η διαφορα βαρους μπρος και πισω)
3.αν δεν θελεις να το κολλησεις πανω στην βαση,τρυπα το προσθιο λαστιχο,χωσε μεσα ενα μεταλλικο κομματι(πχ κοψε εναν συνδετηρα) και στο αντιστοιχο σημειο στην βαση θαψε μεσα στο εδαφος εναν μαγνητη.
Προς το παρον αυτα εβρεξε στο brainstorming που μολις ειχα..... :roll: :roll: :roll:
 ::salut::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2007, 08:31:17 μμ »
Την αλλη την κοντη αν δε τη θες την παινω εγω να μη σε προσβαλω δηλαδη καιπαρεξηγηθεις...παει για Rabaul... ::salut:: :lol: :lol: :lol:
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2007, 09:33:05 μμ »
Με προλαβες Περικλη,ομως αν ειναι ξυλινη πως θα ,κρατησει, η σκαλα με τετοιο βαρος, απανω σε αυτην;Κανονικα η σκαλα δεν θα εβγαζε προβληματα; :? ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_rr::
Μα δεν κρατάει ΟΛΟ το βάρος του αεροσκάφους, μόνο τη διαφορά βάρους εμπρός-πίσω που μπορεί να είναι μόνο 10 κιλά. Αρα δε χρειάζεται να είναι και τεράστιας αντοχής.

Βρε συ Γιωργη,αφου θα το βαλεις σε βαση γιατι σκοτιζεσαι αν καθεται η οχι!
Δεν θα το κολλησεις στην βαση?
Δεν θα το κολλήσω γιατί θα κάνει πολύ δύσκολη τη μεταφορά του.
Ξέρεις, προς την έκθεση, όπου θα πάρει το besti of the show ::glossa::

Εκει που θελεις να βαλεις την σκαλωσια,δεν εχει κατι κεραιες? :roll:
Οχι

Να σου πω πως θα το εψαχνα εγω(γιατι η σκαλωσια μου κανει λιγο...καπως :? ..)...
1.αν εχει καποια πορτα κοντα στην ουρα(εχει?δεν ξερω..),φτιαξε μια κανονικη σκαλα για πληρωμα και κολλησε την στο σκαφος για να το κρατησει οριζοντια.
2.δοκιμασε να φτιαξεις τακους,μπροστα και πισω απο τα πισω λαστιχα και κολλα τους με τα λαστιχα ετσι ωστε να μην μπορει να κανει μοχλο και να πεφτει πισω.(αυτο σε περιπτωση που ειναι μικρη η διαφορα βαρους μπρος και πισω)
3.αν δεν θελεις να το κολλησεις πανω στην βαση,τρυπα το προσθιο λαστιχο,χωσε μεσα ενα μεταλλικο κομματι(πχ κοψε εναν συνδετηρα) και στο αντιστοιχο σημειο στην βαση θαψε μεσα στο εδαφος εναν μαγνητη.
Προς το παρον αυτα εβρεξε στο brainstorming που μολις ειχα..... :roll: :roll: :roll:
 ::salut::
Εγώ θέλω σκαλωσιά, θέλω σκαλωσιά, θέλω σκαλωσιά, θέλω σκαλωσιάαααααααααααααααααα ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Αλλωστε εσύ έβαλες διάγνωση, την περνάω βαριά τη ρημάδα...

Την αλλη την κοντη αν δε τη θες την παινω εγω να μη σε προσβαλω δηλαδη καιπαρεξηγηθεις...παει για Rabaul... ::salut:: :lol: :lol: :lol:
Τόσο πολύ σου άρεσε; Να σου φτιάξω ρε παιδί μου μία, για δώσε διαστάσεις, υλικά, χρώμα να σου βγάλω μία προσφορά. ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 08:10:45 πμ »
εγω θα ηθελα την σκαλωσια για να διαβασω μετα και την αναλογη ΙΣΤΟΡΙΑ  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #154 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 09:55:49 πμ »
Γιατι δεν τη κολλας με τη μασκολ που σου ειπα? εεεε? και παιδευεσαι τσαμπα ???? κολλας και ξεκολλας για πλακα....
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #155 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2007, 12:23:18 μμ »
Μινιατούρα με τα όλα της. Και παίρνει και μορφή αργά αλλά σταθερά. Τα  ::eusa_clap:: μου αγαπητέ.

Επίσης ενώνω τη φωνή μου με των υπολοίπων φίλων στη διαπίστωση ότι δεν δικαιούσαι να  ::eusa_clap:: να ξαναδιαμαρτυρηθείς περί ελλιπών ικανοτήτων.  ::salut::

Η σκαλίτσα είναι μια χαρά και καλά θα κάνεις να την βάλεις κάπου στη βάση που θα φτιάεις, και ας μην στηρίζει την ουρά (αν και αφού γίνεται, γιατί όχι).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #156 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2007, 12:52:04 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και την βοήθεια. Τώρα διανύω μία περίοδο αγρανάπαυσης λόγω τρελλής δουλειάς, αλλά από εβδομάδα θα ξαναπέσω με το κεφάλι. Κάπως έτσι ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2007, 05:06:22 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και την βοήθεια. Τώρα διανύω μία περίοδο αγρανάπαυσης λόγω τρελλής δουλειάς, αλλά από εβδομάδα θα ξαναπέσω με το κεφάλι. Κάπως έτσι ::eusa_wall::

::eusa_naughty:: Έχεις μεγαλώσει πια και νομίζω πως πρέπει να αρχίσεις να βάζεις τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή σου!!!

ʼντε, ξεπέταξέ τους εκεί και βουρ στο Mitchell... 8)

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2007, 04:36:30 μμ »
εμεις να δεις απο που θα πεσουμε αν συνεχισεις να φτιαχνεις τετοια!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 04:52:53 μμ »
αλλά από εβδομάδα θα ξαναπέσω με το κεφάλι. Κάπως έτσι ::eusa_wall::

1ον Η εβδομάδα πέρασε κατά πολύ.

2ον Γιατί χάνεις το χρόνο και τα νεύρα σου με τέτοια κιτ, τη στιγμή που υπάρχουν αντίστοιχα πολύ πιο απροβλημάτιστα..(πχ Hasegawa B-25). Πάντως μπράβο σου που ξεκινώντας από τέτοια βάση φτάνεις σε αυτά τα αποτελέσματα ( εγώ θα τα είχα σπάσει.... ::MP5:: )
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 01:50:13 πμ »
Τώρα που τελείωσε και η έκθεση είναι καλή ευκαιρία!!!
Μη μας αφήνεις "στεγνούς" τώρα που πήραμε μια πρώτη γευση... :(

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 08:03:16 μμ »
Λοιπόοοον, αφού μου πήρε μερικές ώρες να διαβάσω τις 11 μέχρι στιγμής σελιδες του θέματος (ακόμα απλό ιντερνετ έχω), μιας και δεν το είχα δει μέχρι τώρα  :oops: έχω να πω φίλτατε Γιώργη ότι με έχεις καταπλήξει με τα σκρατσαρίματά σου. Περιμένω η συνέχεια να είναι το ίδιο εντυπωσιακή.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

(έμαθα οτι με αναζητούσες στην έκθεση  ::salut:: ::salut:: ::salut:: )
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 09:32:19 μμ »
Παίδες από βδομάδα θα έχουμε και συνέχεια...

(έμαθα οτι με αναζητούσες στην έκθεση  ::salut:: ::salut:: ::salut:: )
Και που ήσουν; Σε συγχωρώ πάντως!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #163 στις: Δεκεμβρίου 23, 2007, 02:45:18 μμ »
Οταν ήμουν στο Δημοτικό θυμάμαι τη δασκάλα να μας λέει ότι πρέπει τις άγιες αυτές ημέρες πρέπει να θυμόμαστε τα επαγγέλμτα που αναγκάζονται να δουλεύουν. Και μάλιστα μας έβαζε να βρίσκουμε και τέτοια επαγγέλματα, οδηγούς λεωφορείων, τραίνων κλπ. Τότε ήμουν πολύ μικρός γα να πω δύο παρόμοια επαγγέλματα, πόρνες και προγραμματιστές...

Τέλος πάντων, χτες βράδυ, ύστερα από πολύ καιρό κόλλησα τους κινητήρες και έκανα έναν γενικό έλεγχο για στοκαρίσματα. Και βρήκα πολλά...

Με περιμένει στην καλύτερη περίπτωση ένα 4ωρο τρίψιμο και σίγουρα θα χρειαστεί και 2ο χέρι :( Η εφαρμογή των κινητήρων ήταν κυριολεκτικά για κλάματα και έπεσε μπόλικη παχύρευστη κυανοακρυλική για να κάτσουν σωστά. Και φυσικά μόνιμος πονοκέφαλος είναι τα σκέλη προσγείωσης που απαιτούν προσοχή για να μην σπάσουν :twisted: Μέχρι τώρα την έχουν γλυτώσει αλλά μερικές φορές έμεινα με την απορία πως άντεξαν!

Ελπίζω μέχρι το τέλος του χρόνου να έχω τελειώσει όλα τα ημιτελή γιατί δε μου αρέσει να μπεί ο καινούργιος και να κουβαλάω υπόλοιπα.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #164 στις: Δεκεμβρίου 23, 2007, 03:34:11 μμ »
Με περιμένει στην καλύτερη περίπτωση ένα 4ωρο τρίψιμο και σίγουρα θα χρειαστεί και 2ο χέρι :( Η εφαρμογή των κινητήρων ήταν κυριολεκτικά για κλάματα και έπεσε μπόλικη παχύρευστη κυανοακρυλική για να κάτσουν σωστά.
Μα κιτ είναι αυτά που πας μπλέκεις αδερφέ μου τη στιγμή που υπάρχουν τα Ηasegawa/Revell :?:
Kαλή συνέχεια...

Ελπίζω μέχρι το τέλος του χρόνου να έχω τελειώσει όλα τα ημιτελή γιατί δε μου αρέσει να μπεί ο καινούργιος και να κουβαλάω υπόλοιπα.
Να 'σουν ο μόνος... :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 01, 2008, 12:21:54 μμ »
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Επειτα από την 5η εφαρμογή στόκου, και ελπίζω την τελευταία, και περιμένοντας να στεγνώσει, είπα να δοκιμάσω το εργαλειάκι της Hasegawa και να χαράξω τις θύρες πρόσβασης του πληρώματος οι οποίος με τα τριψίματα πήγαν περίπατο. Μετά από τη δοκιμή σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τα σετάκια αυτά της Hasegawa. Μάλιστα θα αγοράσω και το αντίστοιχο με τις καμπύλες και όποιο άλλο βρω, είναι φανταστικά και επιταχύνουν τη διαδικασία επαναχάραξης κατά πολύ. Το μυστικό είναι να το σταθεροποιήσεις καλά πάνω στο μοντέλο, μόλις το πετύχεις είναι θέμα δευτερολέπτων να κάνεις τη χάραξη. Επίσης αν και σαν υλικό είναι πολύ ανθεκτικό και δεν χαράζεται ή καταστρέφεται από το χαρακτικό, ταυτόχρονα είναι και επαρκώς εύκαμπτο για να κολουθεί τις καμπύλες του μοντέλου.

Αντε, καλά μοντέλα σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 10:51:59 πμ »
Πώς πήγε τελικά αυτό Γιώργο?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 11:01:00 πμ »
Πώς πήγε τελικά αυτό Γιώργο?
Αν εννοείς το χάραγμα, πήγε μία χαρά. Αν εννοείς το μοντέλο είναι στην 7η εγαρμογή στόκου :evil: Είχα και μία ατυχία τρίβοντας όταν ξεκόλλησα το δεξί κάθετο σταθερό ::eusa_wall:: οπότε νέα καθυστέρηση. Ευελπιστώ όμως στο ΣΚ να βάφω invasion stripes.

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 10:27:25 μμ »
Γιώργο καλή συνέχεια (να δούμε και λίγο χρωματάκι πάνω σ' αυτή την ομορφιά)!!! ::icon_thumright::

Πόσο το μαλλί με τα στενσιλ;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 11:11:50 μμ »
Γιώργο αυτό το είχα ξεχάσει!!!!
7η εφαρμογή στόκου????????????
Τόσο χάλια εφαρμογή???????

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 09:33:18 πμ »
Γιώργο αυτό το είχα ξεχάσει!!!!
7η εφαρμογή στόκου????????????
Τόσο χάλια εφαρμογή???????
Κάτι η εφαμρογή, κάτι οι δικές μου χοντράδες, κάτι ο στόκος που με το κρύο κάνει ραγίσματα, ιδού οι 7 φορές...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 10:35:49 πμ »
έλα, έλα ωραίο γίνεται και θα γίνει, προχώρα το και μη μασάς, το 7 εξάλλου είναι και "σημαδιακό" νούμερο  ::glossa:: (7 ημέρες της δημιουργίας, 7 σοφοί, 7 θαύματα του κόσμου ... 7 χρόνια φαγούρα ... :mrgreen: )

ΥΓ και σε τελική ανάλυση τα 7 χέρια είναι και λίγα. Που να δεις που εμένα το SR-71 για το cold war GB μου 'φαγε καμμιά δεκαριά μέχρι να σβύσω τα σκαλοπάτια  :evil: και με το που το τελείωσα ο υιός το "τσίμπησε" μέσα από τα χέρια μου και το'κανε ρακέτα του τεννις, οπότε ...  :( άντε ξανά στα εξ ων συνετέθη  :cry:

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #172 στις: Μαρτίου 16, 2008, 10:06:48 μμ »
μην πτοησαι παλλικαρι μου αυτα θα μας κανουν τα νευρα ατσαλινα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #173 στις: Ιουνίου 19, 2008, 02:06:46 μμ »
Αντε να κλείνουμε εκρεμμότητες, γιατί έχουμε και μία ηλικία και θα μας βρει τίποτα ξαφνικό και θα μείνουν τα μοντέλα μισοφτιαγμένα (έχω μία αισιόδοξη διάθεση σήμερα...)

Λοιπόν μετά από πολλές εφαρμογές στόκου, τριψίματος με μπατονέτα και οινόπνευμα για να μη χαλάσει η υπερυψωμένη γράμμωση και ξανά μανά από την αρχή, έφτασε η ώρα να μασκάρω τα τζαμλίκια που έλεγε και ο εκ Κωσταντινουπολέως ορμόμενος παπούς μου. Τα νεύρα μου δοκιμάστηκαν ειδικά στις καμπύλες επιφάνειες του ρύγχους αλλά κάτι κατάφερα. Ανακάλυψα επίσης πως η masking tape της 3M αν και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι εφάμιλη της Tamiya, όταν κοπεί σε πολύ λεπτές λωρίδες, κάτω από 0.5mm, έχει κακή συμπεριφορά και δεν κολλάει καλά, κάτι που δεν παρουσιάζεται στην Tamiya. Πιθανότατα είναι κακός χειρισμός από μέρους μου, αν έχετε ανάλογη εμπειρία διαφωτίστε με παρακαλώ.

Γέμισμα τα χαοτικά κενά με ατλακόλ. Στη συνέχεια τρίψιμο με βρεγμένη μπατονέτα, έλεγχος και πάμε πάλι, σύνολο 4 φορές :evil:

Συνέχεια με κάλυψη των διαφανών μερών με Maskol (τι άλλο προτείνεται εκτός από Humbrol, έχω βαρεθεί τη μπίχλα!) και πέρασμα με interior green (Gunze H58) για να φαίνεται και καλά βαμμένη και από μέσα (είπαμε, η απάτη στην υπηρεσία του μοντελισμού).

Οπως θα παρατηρήσατε, σε μία χαρακτηριστική gkontog στιγμή, με περίσσεια χάρη έσπασα το ριναίο σκέλος ::eusa_wall:: Τέλος πάντων, συμβαίνου αυτά... Πέρασα και ένα χέρι Hycote (αλήθεια, υπάρχει και Lowcote; ::glossa:: ) και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τα invasion stripes...

...για τα οποία η Italeri δίνει τις διαστάσεις. Πολύ καλή κίνηση από μέρους της ::eusa_clap::

Αυτά για την ώρα.

ΥΓ
Ρε σεις, το εκρεμμότητες σωστά το γράφω; Ή μήπως θέλει δύο τ; Γέρασα και ξεκούτιανα...

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #174 στις: Ιουνίου 19, 2008, 02:14:59 μμ »
  :shock:  :shock:  :shock:
Τι μασκάρισμα είναι αυτό;
Να μας λωλάνεις θέλεις;
 :shock:  :shock:  :shock:

Δύο κ θέλει.  :wink: