Αντε να κλείνουμε εκρεμμότητες, γιατί έχουμε και μία ηλικία και θα μας βρει τίποτα ξαφνικό και θα μείνουν τα μοντέλα μισοφτιαγμένα (έχω μία αισιόδοξη διάθεση σήμερα...)
Λοιπόν μετά από πολλές εφαρμογές στόκου, τριψίματος με μπατονέτα και οινόπνευμα για να μη χαλάσει η υπερυψωμένη γράμμωση και ξανά μανά από την αρχή, έφτασε η ώρα να μασκάρω τα τζαμλίκια που έλεγε και ο εκ Κωσταντινουπολέως ορμόμενος παπούς μου. Τα νεύρα μου δοκιμάστηκαν ειδικά στις καμπύλες επιφάνειες του ρύγχους αλλά κάτι κατάφερα. Ανακάλυψα επίσης πως η masking tape της 3M αν και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι εφάμιλη της Tamiya, όταν κοπεί σε πολύ λεπτές λωρίδες, κάτω από 0.5mm, έχει κακή συμπεριφορά και δεν κολλάει καλά, κάτι που δεν παρουσιάζεται στην Tamiya. Πιθανότατα είναι κακός χειρισμός από μέρους μου, αν έχετε ανάλογη εμπειρία διαφωτίστε με παρακαλώ.

Γέμισμα τα χαοτικά κενά με ατλακόλ. Στη συνέχεια τρίψιμο με βρεγμένη μπατονέτα, έλεγχος και πάμε πάλι, σύνολο 4 φορές

Συνέχεια με κάλυψη των διαφανών μερών με Maskol (τι άλλο προτείνεται εκτός από Humbrol, έχω βαρεθεί τη μπίχλα!) και πέρασμα με interior green (Gunze H58) για να φαίνεται και καλά βαμμένη και από μέσα (είπαμε, η απάτη στην υπηρεσία του μοντελισμού).

Οπως θα παρατηρήσατε, σε μία χαρακτηριστική gkontog στιγμή, με περίσσεια χάρη έσπασα το ριναίο σκέλος

Τέλος πάντων, συμβαίνου αυτά... Πέρασα και ένα χέρι Hycote (αλήθεια, υπάρχει και Lowcote;

) και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τα invasion stripes...

...για τα οποία η Italeri δίνει τις διαστάσεις. Πολύ καλή κίνηση από μέρους της

Αυτά για την ώρα.
ΥΓ
Ρε σεις, το εκρεμμότητες σωστά το γράφω; Ή μήπως θέλει δύο τ; Γέρασα και ξεκούτιανα...