η ιστορία αρχίζει ένα Σαβατιάτικο πρωινό στο σπίτι του Χάρη, όταν πέφτει το μάτι μου σ'ένα συναρμολογημένο και στοκαρισμένο Eurofighter 1/48 της Revell παρατημένο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μετά από μια σύντομη συζήτηση μου παρεχωρήθει για να ολοκληρωθεί ως Ελληνικό με την γνωστή παραλλάγή των F-16.
το μοντέλο σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλή λεπτομέρεια και πλούσιιο εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων και 2 IRIS-T. Για την συναρμολόγηση δεν μπορώ να σας πω πολλά μιας και το παρέλαβα ήδη συναρμολογημένο, όμως απ΄ότι κατάλαβα υπάρχει σοβαρό προβλημα στο σημείο που ενώνονται οι πτέρυγες με την άτρακτο μιας και αναγκάστηκα να βάλω επιπλέον στόκο και να ξαναχαράξω αυτά τα σημεία πριν προχωρήσω στο βάψιμο.
Για την παραλάγή χρησιμοποίησα τα εξής χρώματα modelmaster Light sea grey FS36307
Navy aggressor gray FS36251
Medium grey FS35237
Πριν το βάψιμο της παραλλάγής ψέκασα σαν αστάρι το dark ghost gray FS36320, όχι για κάποιο ιδιαίτεριο λόγο , αλλά γιατί υπήρχε διαθέσιμο, και παρά το χαρακτηρισμό dark μόνο dark δεν είναι (προσωπικά το βρίσκω πολύ καλό για αστάρωμα)..
Στην συνέχεια έκανα presade με μαύρο, και ψέκασα την παραλλάγή ελέυθερο χέρι, μ'ένα bagder 150 διπλής λειτουργίας. Σειρά έιχε το postsade που έγινε ξανίγοντας κάθε βασικό χρώμα με άσπρο σε ποσοστό 10% περίπου (ίσως να ήθελε και λιγο περισσότερο), ώστε να αποδοθεί η ταλαιπώρία της παραλλαγής από τα καιρικά στοιχεία την βρωμιά και γενικώς την ταλαιπωρία που υφίσταται κάθε Ελληνικό αεροπλάνο. Ένα πέρασμα με future και ήταν έτοιμο για σήματα, άλλο ένα από πάνω για να σφραγιστούν και μετά wash με raw umber. Τέλος ψεκάστηκε όλο με ματ βερνίκη modelmaster (πολύ καλό) αραιωμένο πάντα με το διαλύτικό που προτείνει η εταιρεία σε ποσοστό 50%, και ιδού το αποτέλεσμα. Βέβαια έχει τα λαθάκια του και σε κάποια σημεία δεν απόφυγα το silvering στις χαλκομανίες, αλλά αυτό δείνει το έναυσμα να είναι το επόμενο μου μοντέλο το καλύτερο
Ευχαριστώ Χάρη

που μου έδωσες την ευκαιρία να παρακάμψω το βαρετό αλλά και ουσιαστικό στάδιο της συναρμολόγησης ενός μοντέλου, αλήθεια έχεις κανενα άλλο έτοιμο για βάψιμο