Αποστολέας Θέμα: Albatros W4 Eduard 1/48  (Αναγνώστηκε 40060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Albatros W4 Eduard 1/48
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 10:39:37 πμ »
Εγώ πιστεύω ότι με τον καιρό θα υπάρξει πρόβλημα με τα Evergreen καθότι το πλαστικό τους είναι πολύ μαλακό και αργά η γρήγορα θα λυγίσουν...
Ούτε η ρητίνη κατα τη γνώμη μου είναι κατάλληλη εκτός άν καταφέρεις να ενσωματώσεις μεταλικό σκελετό όπως ειπώθηκε προηγουμένως. Μια άλλη λύση είναι να καλουπωθούν και να βγούν αντίγραφα απο λευκό μέταλο ή να κολλήσεις τα πειράκια στα Strutz με καλάι/ασημοκόλληση...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 03, 2008, 10:44:04 πμ »
...πέρασέ τα με κυανοακρυλική (ΖΑΡ...) και θα γίνουν πέτρα...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 12:52:13 μμ »
Τζιμάκο? Το πμ το είδες καθόλου????? Ακόμα περιμένω!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:05:00 μμ »
Βασιλη μου σε ευχαριστω για το ενδοιαφερον σου, ειλικρινα εχω εναποθεσει τις ελπιδες μου ολες επανω σου.
Αυριο στο μπαρ του κιτσου θα σου τα φερω ολα για να βγαλεις τα συμπερασματα σου. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 07:53:04 πμ »
Βγάλατε άκρη  :?:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 06:50:28 μμ »
Τα εδωσα στον Βασιλη και θα κανει αυτος οτι νομιζει, μου ειπε να μεινω υσηχος. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 07:10:02 μμ »
Μήπως ,εαν πάρεις πολύ ψιλό μπρούτζινο ή αλουμινένιο σωληνάκι και το "πατήσεις" κατά μήκος,με μια μέγγενη,ωστε να γίνει οβάλ,να γίνει κάτι??
Εαν καταφέρεις να του δώσεις το σωστό σχήμα ,θα καταλήξεις με οτι δυνατότερο μπορείς να κάνεις για στυλίδιο...... :roll:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 10:17:20 μμ »
Μήπως ,εαν πάρεις πολύ ψιλό μπρούτζινο ή αλουμινένιο σωληνάκι και το "πατήσεις" κατά μήκος,με μια μέγγενη,ωστε να γίνει οβάλ,να γίνει κάτι??
Εαν καταφέρεις να του δώσεις το σωστό σχήμα ,θα καταλήξεις με οτι δυνατότερο μπορείς να κάνεις για στυλίδιο...... :roll:

Μπα δεν νομίζω ότι θα πετύχει γιατί είναι απίστευτα μικρά σε διάμετρο. Εγώ που τα είδα από κοντά ήθελα μεγεθυντικό φακό για να τα δω.

ΥΓ. Και μην πει τίποτα κανένας σγουρομάλης ή γραψατέτοιος, για την καταπληκτική μου όραση, θα πέσουν  ::punch::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 10:29:12 μμ »
ΥΓ. Και μην πει τίποτα κανένας σγουρομάλης ή γραψατέτοιος, για την καταπληκτική μου όραση, θα πέσουν  ::punch::

...αφού εσύ βλέπεις μέσα από τα σκαλοπάτια της γνωστής σκάλας...τα στυλίδια δεν μπορούσες  :?: ή δεν είχαν το ανάλογο ενδιαφέρον  :?: :roll: :lol:
 ::sorry:: ::spam_smilie:: ::offtopic::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 06, 2008, 10:35:20 μμ »

...αφού εσύ βλέπεις μέσα από τα σκαλοπάτια της γνωστής σκάλας...τα στυλίδια δεν μπορούσες  :?: ή δεν είχαν το ανάλογο ενδιαφέρον  :?: :roll: :lol:
 ::sorry:: ::spam_smilie:: ::offtopic::

Απλά εχθές δεν καθίσαμε δίπλα στην σκάλα και τα μάτια μου δεν άνοιξαν καλά  :wink: :wink: :wink:

::offtopic::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 07, 2008, 11:46:41 μμ »
Σωστο και αυτο φιλε Κωστα, ::salut:: θα δω τι θα καταφερει ο Βασιλης με τα καλουπια του και αν δεν βγει κατι, θα δοκιμασω και αυτον τον τροπο,
δεν ξερω βεβαια εαν και ποσο ευκολο θα ειναι κατι τετοιο αλλα σιγουρα ειναι και αυτος ενας τροπος. :wink:

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις ιδεες σας ,πραγματι ειναι ολες πολυτιμες και καλοδεχουμενες  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 05, 2008, 12:14:17 πμ »
Να που βρισκόμαστε και εγώ φίλε ex Dimis.
Πάρα πολύ ωραία δουλεια.
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέχεια.
Keep it going!
DIO
Φιλικά,
Διονύσης

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 05, 2008, 12:22:01 πμ »
Να που βρισκόμαστε και εγώ φίλε ex Dimis.
Πάρα πολύ ωραία δουλεια.
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέχεια.
Keep it going!
DIO

Νασε καλα φιλε μου και εσυ συνεχισε την προσπαθεια και θα τα λεμε και στο εξοτερικο αλλα και στην πατριδα μας , στο φορουμ μας. ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 19, 2008, 06:49:18 μμ »
Λοιπον μετα απο αρκετο καιρο υπηρξε επιτελους μια προοδος με το Albatros και πιο συγγεκριμενα παρατισα τα στυλιδια προσωρινα και ειπα να ασχοληθω με τα βαψιματα, χαλκομανιες και αλλα ουσιαστικα πραγματα. Εδω θα πρεπει να πω οτι επελεξα να μην χρησημοποιησω τις χαλκομανιες που δινει η Eduard αλλα καπιες αλλες τυπομενες απο εμενα σε υπολογιστη. Για να εξηγησω καπια πραγματα για οσους ενδιαφεροντε θα πρεπει να σας πω οτι η Γερμανικη Ναυτικη Αεροπορια χρησημοποιουσε ενα τυπο πανιου επικαληψης με τυπομενο ενα σχεδιο απο εξαγονα με τρια χρωματα, "Naval lozenge". Συνηθης πρακτικη για την Γερμανικη αεροπορια της εποχης με πολες παραλαγες π.χ για την στρατιοτηκη αεροπορια χρησημοποιουνταν αλλες μια τετραχρωμη και μια πενταχρωμη με διαφορετικα χρωματα για τις επανω επιφανειες αποτι για τις κατω, αμα βαλεις και καπιες νυχτερινες καταλαβαινετε τι γινοταν.
Τωρα οσον αφορα την ναυτικη παραλαγη που μας ενδοιαφερει, αναφερονται δυο παραλαγες η "γκρι" και η "καφε" αναλογα με τις αποχρωσεις , αλλα και μια τριτη με μεγαλυτερα σε μεγεθος εξαγωνα. Η Eduard δινει αυτην με τα μεγαλα εξαγωνα αλλα με λαθος χρωματα (κατα γενικοτερη ομολογια, αλλα και κατα την ταπινη προσωπικη μου αποψη). Οποτε στην αρχη εψαξα σε ετοιμες χαλκομανιες που κυκλοφορουν στο εμποριο και συγγεκριμενα αυτες της Americal grifon αλλα βγαζει μονο στο μικρο μεγεθος.
Το συγγεκριμενο βεβαια αεροσκαφος που επελεξα να φτιαξω δεν φεναιτε αν ειναι τα μεγαλα η τα μικρα εξαγωνα αλλα απο μια ψιλοερευνα που εκανα υποθετω οτι πρεπει να εφερε τα μεγαλα μιας αεροπλανα απο την ιδια σειρα και παρτιδα φενονται να εχουν τα μεγαλα.

αριστερα ειναι αυτες που δινει η Eduard στην μεση η φτιαχτες και δεξια τις Americal.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 19, 2008, 07:35:29 μμ »
Για μενα ριξε τα home made!!

Ετσι γινεται ακομα πιο προσωπικο το μοντελο. Αφου το εχεις ψαξει κιολας και ειναι σωστη ή κλιμακα και οι τονικοτητες......βουρ!!!!

Αυτοι οι Γερμανοι απο νωρις φανηκαν οτι θα ειχαν τα πιο "αισθησιακα" καμο, γενιικοτερα!!!!

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 20, 2008, 01:44:57 μμ »
'Eτσι Μητσάρα έμπαινε γερά!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κια εγώ ψηφίζω τις home made! ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 24, 2008, 08:37:39 μμ »
Βουρ λοιπον στον "πατσα", στις home made δηλαδη. Το μονο προβληματακι, η μαλον ενα απο τα βασικα προβληματα ειναι οτι oi χαλκομανιες τυποθικαν σε διαφανες χαλκομανια και οχι την ασπρη με αποτελεσμα να πρεπει να βαφουν οι επιφανειες που θα τις δεχτουν ολες ασπρες. Στην αρχη αυτο μου φανικε αρκετα τραβηγμενο αλλα μετα απο οριμοτερη σκεψη κατεληξα στο συμπερασμα οτι θα εκμεταλευτω το γεγονος ετσι ωστε να αποδοσω και το weathering πριν μπουν οι χαλκομανιες :roll: :roll: :mrgreen:
ισως ακουγεται καπος περιεργο αυτο αλλα εχω την αισθηση οτι θα λειτουργησει τελικα, οποτε:

ευκαιρεια να δοκιμασω επιτελους και τον καινουργιο μου αερογραφο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 24, 2008, 09:09:53 μμ »
Το βαψιμο εγινε επιμελως ατιμελιτα ετσι ωστε σε σδιαφορα σημεια να φεγγριζει απο κατω το σκουρο του πλαστικου "διακριτικα" σαν ενα ειδος πρωτου pre shading  :wink:

και μετα αρχιζουν τα γουστα, RIB TAPES, κατασκευαστικαν απο ταινια μασκαρισματος Tamiya κομενης στις σοστη διασταση μα την βοηθεια του κοφτη διαμορφομενου με δυο λεπιδες εχοντας αναμεσα τους ενα φυλο πλαστικου ετσι ωστε να δημιουργειτε το αναλογο διακαινο, και ενος χαρακα.

αυτη ειναι η μαγεια των διπλανων ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 25, 2008, 12:13:55 πμ »
Αν και ξέρω τι απάντηση θα μου δώσεις, σου λέω ότι αργείς.... πολύ αργείς....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 25, 2008, 12:34:57 πμ »
ωραιος Μητσε ::eusa_clap:: ::salut:: να σε πω,η τυλιγμενη ταινια στο κοπιδι που εξυπηρετει? ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 25, 2008, 12:37:49 πμ »
Αν και ξέρω τι απάντηση θα μου δώσεις, σου λέω ότι αργείς.... πολύ αργείς....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Στελαρα ετσι ειναι οπως τα λες αλλα δυστυχος ο ελευθερος χρονος για μενα ειναι κατι πολυ σπανιο και πολυτιμο, παντος σημασια εχει οτι κουτσα στραβα το ξαναξεκινησα το μοντελακι και προχοραει παλι εστω και αργα αργα. ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 25, 2008, 12:45:08 πμ »
ωραιος Μητσε ::eusa_clap:: ::salut:: να σε πω,η τυλιγμενη ταινια στο κοπιδι που εξυπηρετει? ::salut::

Στο κοπιδι εχω βαλει δυο λαμες η μια ακριβος διπλα στην αλλη και αναμεσα τους εβαλα ενα κοματι απο φυλο πλαστικου ωστε το καινο που δημιουργειτε αναμεσα να ειναι ακριβος το παχος που εχουν τα rib tapes ,  με την ταινια απλα τα συγγρατω στην θεση τους ετσι ωστε οταν κοβω να μην μετακινουνται οι λαμες και μεταβαλουν το παχος της λουριδας. :wink:

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 25, 2008, 01:44:13 μμ »
Λοιπον παμε για update (μιας και μας την ειπε ο Στελιος) :D
Preshading (2) παιρναμε σε ολες τις επιφανειες, (πανω και γυρω απ τα rib tapes) ενα χερακι με το γνοστο 36622 της Gunze για να τονισουμε την αισθηση του βαθους αλλα και να λειτουργησει σαν προπλασμος για το weathering. Aπλα αυτο που θα πρεπει να εχουμε παντα στο μυαλο μας ειναι οτι δεν πρεπει να ειναι πολυ εντονο γιατι θα ειναι αφυσικο αλλα ουτε και πολυ διακριτικο γιατι δεν θα διακρινεται (ειπαμε ολα αυτα θα ειναι κατω απο τις διαφενεις χαλκομανιες ) :wink:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #98 στις: Απριλίου 25, 2008, 01:51:31 μμ »
Απλα εξαιρετικο και μπραβο στα χερακια σου ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Απριλίου 25, 2008, 02:04:10 μμ »
Τελικά εσύ θες  ::director:: για να αρχίσεις να γκαζώνεις  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Tags: