Έχω μπερδευτεί λιγάκι. Στην προσπάθειά μου να βάλω τα πράγματα σε σειρά όσον αφορά το θέμα βάψιμο - wash - βερνίκι, πίστευα ότι τα είχα καταλάβει, αλλά τυχαία έπεσα σε κάποια posts του Melpa και μπερδεύτηκα.
Έχουμε και λέμε: Αν υποθέσουμε ότι βάψουμε ένα μοντέλο με enamel χρώματα και το περάσω με παρκετίνη - όπως έχω κάνει με τη συμβουλή του συνονόματου Gkontog - δεν θα έχω πρόβλημα να κάνω wash με enamel χρώμα, έτσι; Αν ΔΕΝ είχα περάσει την παρκετίνη, θα μπορούσα να κάνω wash με enamel; Ναι ή ου; (που λέει και ο Φιλιππίδης). Είχα καταλάβει «ου», αλλά ο Melpa λέει «ναι». Ποιο είναι το σωστό τελικά;
Μετά από όλα αυτά, τι βερνίκι να περάσω στο τέλος; Έχω το Matt Cote της Humbrol, δεν θα έχω πρόβλημα αν το περάσω σε μοντέλο βαμμένο με enamel; (Ή επειδή έχω περάσει παρκετίνη Γι' αυτό δεν θα υπάρχει πρόβλημα).
Με λίγα λόγια, καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα με τους διαλύτες. Το ερώτημα είναι ποιο απ' όλα επηρεάζει τι: το βάψιμο, το wash, το βερνίκι; Κάποιο από τα δύο ή και τα τρία;
Αχ ρε Melpa... αυτά τα «+» και «-» σου με μπέρδεψαν περισσότερο (από άλλο post).
Για την ιστορία, έκανα το πρώτο βάψιμο με αερογράφο και το έχω περάσει με παρκετίνη (και έχει μείνει έτσι). Σκεφτόμουν να περάσω τις χαλκομανίες, να κάνω wash (σκούρο γκρι με white spirit) και, τέλος, να περάσω βερνίκι.
Α, επίσης, το βερνίκι πώς περνιέται; Με πινέλο έτσι όπως είναι ή διαλυμένο (και με τι) με αερογράφο; Και ο αερογράφος με τι καθαρίζεται μετά;
Ευχαριστώ. Αν και σας έχω πρήξει τα συκώτια, παρ' όλα αυτά είμαι κοντά στο να τα βάλω όλα σωστά μέσα στο μυαλό μου... μέχρι τις επόμενες απορίες.