Πιθανώς οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει ή και ενδεχομένως μελετήσει για το Γερμανικό FG 1250 σύστημα σάρωσης και σκόπευσης με υπέρυθρο (infra-red) ''φωτισμό'' του στόχου, για νυχτερινές συνθήκες μάχης.
Οι σχετικές έρευνες από τους Γερμανούς για το εν λόγω σύστημα, είχαν αρχίσει ήδη από το 1936, με την έναρξη του πολέμου το όλο project ''παγωσε'' και ξεθάφτηκε πλεον κατά τα τελευταία στάδια του πολέμου μετά το 1943 και προς το 1944, όταν η πλάστιγγα του πολέμου άρχισε να κλίνει εμφανώς πλέον προς τη μεριά των συμμάχων.
Για να μην επεκτείνομαι περισσότερο, κάποιες πληροφορίες για το εν λόγω σύστημα, την ανάπτυξή του, περιγραφή και χρήση του μπορείτε να διαβάσετε στο ακόλουθο link
http://www.geocities.com/desertfox1891/nightfightingpanthers/nightfightingpanthers.htmΜοντελιστικά τώρα, αυτό που με έχει απασχολήσει προσωπικά όσο και μπερδέψει, είναι το χρώμα των κρυστάλλων και φίλτρων που έφεραν οι IR προβολείς. Από ότι έχω δει πολλοί τα βάφουν από έντονο κόκκινο, μέχρι σκούρο κόκκινο, καφέ, raw umber, έως και σκούρο μπλε ή μωβ.
Τέλος, ιστορικά και από ότι έχω διαβάσει σε τεχνικές αναφορές του συστήματος (όπου δυστυχώς η βιβλιογραφία είναι και περιορισμένη όσο και μπερδεμένη) περισσότερο πλησιάζουν μάλλον προς ένα καφέ πολύ σκούρο έως μαύρο.
Θα ήμουν χαρούμενος όσο και ευγνώμων να έχω τις απόψεις σας παρακαλώ

ΥΓ Πιστεύω ότι ''κολλάει'' στην συγκεκριμένη ενότητα, αν η διαχείρηση κρίνει διαφορετικά, παρακαλώ όπως μετακινηθεί.