Αποστολέας Θέμα: Είμαι αρχάριος  (Αναγνώστηκε 1288 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

madcap

• Επισκέπτης
Είμαι αρχάριος
« στις: Αυγούστου 04, 2007, 04:33:59 μμ »
Θα ήθελα να πω της καλησπέρα μου σ΄ όλα τα μέλη του modelclub. Εδώ και καιρό αγνοούσα ότι υπήρχε ένα φόρουμ με θέμα τον μοντελισμό, αυτό οφείλετε βέβαια ότι εδώ και πολλά χρόνια είχα παρατήσει την ενασχόληση μου με τον μοντελισμό και κυρίως με την δημιουργία φιγούρων. Ξαφνικά όμως μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να ξανά ξεκινήσω. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα και εδώ έρχονται τα μέλη του modelclub να βοηθήσουν. Έχω ξεχάσει τα πάντα, όταν λέμε τα πάντα δεν θυμάμαι τίποτα. Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας στα εξής θέματα:

1. Χρώματα που θα πρέπει να αγοράσω για αρχή και πινέλα.
2. Υπάρχουν διάφορα extra που μπορούν να βοηθήσουν στην κατασκευή μιας φιγούρας
3. Πως θα μπορέσω να φτιάξω το πρόσωπο (τεχνικές, χρώματα). Πάντα με παίδευε αυτό.
4. Τα λάδια πως δουλεύονται.
5. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μια σχετικά εύκολη φιγούρα για αρχή. Υπόψη είμαι αρχάριος.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: Είμαι αρχάριος
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2007, 04:41:44 μμ »
Καλώς ήρθες στη παρέα μας και καλή διαμονή  :D
Όσον αφορά τα ερωτήματα θα σου απαντήσουν οι ειδικοί στις φιγούρες.  ::salut::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2007, 04:44:17 μμ »
Φιλε madcap καλως ορισες στην παρεα μας. Εγω δουλευω λαδια μονο πανω απο ακρυλικα. Επισης βαφω μονο αρχαιους Ελληνες και Ρωμαιους οποτε αμα ειναι για κατι συγχρονο δεν εχω και πολες γνωσεις. Τωρα εγω προσωπικα για προσωπα χρησιμοποιω τα ακολουθα χρωματα

Mars Yellow 2

Tint Flesh   6

Titanium White 1

Mars Brown 1

τα νουμερα διπλα ειναι οι αναλογιες που χρησιμοποιω. Αφου βαψω με ακρυλικο flesh με λιγο καφε για ηλιοκαμενα προσωπα βαφω με το αρχικο μειγμα λαδιων. Πριν στεγνωσει περναω σκιες με προσθηκη Mars Brown στο μειγμα και μετα φωτισματα με προσθηκη Titanium White. Την επομενη μερα νεες σκιες με περισσοτερο Mars Brown και νεες σκιες με περισσοτερο Titanium White. Στην ιστοσελιδα μου εχω δυο μικρα αρθρακια που μπορει να σε βοηθησουν. Οτι αλλο θες εδω ειμαστε!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2007, 06:03:41 μμ »
Γεια σου και καλός όρισες στην παρέα μας.Εγώ θα σου συνιστούσα μη μεγάλη φιγούρα για την αρχή ώσπου να μάθεις τα βασικά.Στης μεγάλες φιγούρες οι λεπτομέρειες φαίνονται καλύτερα

Lucas ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Για τους φιλους Γιωργος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • To create something you must be something.
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2007, 09:23:29 μμ »
Καλωσηρθες πισω στο αθλημα! Τωρα για εξτρα... :mrgreen: Εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Τι φιγουρες θα φιαξεις (πλαστικες, μεταλικες, ρυτηνη?) Γενικως λιγο πολυ τα συνηθισμενα. Κολες για  πλαστκες φιγουρες, κολες για μεταλικες (εποξικες δυο συστατικων, κυανοακρυλικες). Λιμες ψιλες, ντουκοχαρτα, στοκοι, κοπιδια, και διαφορα αλλα που θα τα προμηθευτης με το καιρο, ειτε αγοραζοντας τα ειτε μαζευοντας τα απο τη φυση μονος σου. Οπως ειπε ο Λουκας παρε μια μικρη φιγουρα για αρχη. Δε μπορω να σου προτεινω τιποτα αφου δε ξερω τις προτιμησεις σου. Ειμαι κι εγω οπως κι Περικλης των "αρχαιων" θεματων. Στο θεμα βαψιμο με λαδια ο Περικλης ξερει πολυ καλυτερα απο μενα τα μυστικα τους.
Λοιπον καλός όρισες στην παρέα μας, και οτι αλλο θες θα βοηθαμε κι εμεις οσο μπορουμε, αλλος περισσοτερο, κι αλλος λιγοτερο (εδω μπαινω εγω  :mrgreen:).
When we accept tough jobs as a challenge and wade into them, miracles can happen!

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 04, 2007, 10:47:00 μμ »
Καλώς ήρθες madcap :D

Οπως είδες η ανταπόκριση για συμβουλές  ήταν άμεση

Καλή παραμονή και πολλές νέες δημιουργίες  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 04, 2007, 11:06:13 μμ »
 ::geiasou:: φιλαρακι καλοσορισε........... εδω με τιν παρεα θα λειθουν πολες αποριες σου ::icon_thumright:: το καλύτερο εργαλιο για τιν φιγουρα ειναι η υπομονή.. αν γνωρίζεις αγγλικα  δες στον περικλη έχει ένα πολύ καλώ ενθέτω για τα λαδιά στο πρόσωπο, εγώ αποκεί περνο πολύ καλές λύσεις... είναι καλύτερο να πάρεις φιγούρα στην 1/72, θα σε κούραση λήγω ώμος όταν μπεις στην 1/35 θα σου είναι σχετικά εύκολη. πάρε και κάτι μεγεθυντικής γυαλιά τα οποία θα σε βοηθήσουν στο να βλέπεις  λεπτομερειακά.
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 05, 2007, 03:05:08 πμ »
καλώς ήρθες...και γω αρχάριος είμαι αν σκεφτείς ότι έχω φτιάξει μόνο 2 μοντέλα και έχω άλλα 2 μισά.
αλλά εδώ με τον καιρό θα αποκτήσεις πολλές γνώσεις κ τεχνικές χάρη στα παιδιά που κάνουν φοβερή δουλειά...

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 11, 2007, 06:21:03 μμ »
Καλωσηρθες ! Ελπίζω να ακολουθήσεις την πορεία των συναδέλφων Περικλή και sirhogr οπως και εγώ.. Αρχαίους Έλληνες :mrgreen: :mrgreen:  αλλα οτι και αν κάνεις καλο κουράγιο και καλη ... όρεξη :wink:

Κώστας  ::salut::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Tags: