Αποστολέας Θέμα: Αερογραφος & Compressor  (Αναγνώστηκε 7668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« στις: Αυγούστου 19, 2005, 01:32:07 μμ »
Geia sas paidia,opws vlepete eimai newbie sto forum alla k sto hobby.Prwta apola epitreponte ta greeklish?Apla me voleuoun sto grigoro grapsimo.

Diavasa arketa apo ta post mipws k boresw na ma8w kana kolpaki giati endiaferomai poly. Molis prin liges meres pira ena compressor apo kalfaki ton weather mini mac, alla den exei afigrantira(to ema8a na to lew apo ta dika sas post :P ).Xreiazete na valw k an nai ginete na bei 3exwrista?
 Episis k stin arxi tou kalokairiou eixa parei enan aerografo antigrafo tis badger alla maimou.

Apoti eida pali se post sas, voi8ate neopes san emena :o Perigrafontas to den einai k to idanikotero alla 8a prospa8isw.

Xrisimopoiw xrwmata enamel..

Erwtisi:GIati kamia fora to xrwma "kovei" se kapoio simeio tis epifaneias?Kapoia simeia den vafontai k etsi menoun kapoia aspra strogylla simadia ta opoia den ta ftanei xrwma.

Exw akousei oti gia megales epifaneies kratame ton aera kratimeno wste na vapsoume tin epifaneia pou 8eloume..Isxiei? Otan to kanw auto o aerografos mou "ftynei" to xrwma k etsi exw kapoies stagones pio entones.Etsi exw katali3i na vafw me epanalambanomenous psekasmous.

Eida na milate gia vernikoma tou montelou sto telos tis kataskeuis tou,auto isxiei mono gia akrilika xrwmata?K se ti voi8aei?

Ama ginei la8os se kapoio kommati, pws borw na to alla3w? (Xrwma)

Me ti anakateuete ta xrwmata ama kolane ston pato tou koutiou?

Opws katalavate eimai arketa asxetos k to xeirotero einai oti 3ekinisa auto to hobby monos k pros to paron eimai monos.

Ka8e voi8eia einai epi8ymiti..Euxaristw gia ton xrono sas k elpizw na kanoume kali parea.. :arrow:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2005, 02:12:15 μμ »
Καλώς όρισες Βάγκο... Αν δε σου είναι κόπος τα ελληνικά, γράφε στη σωστή μορφή της τη γλώσσα μας... Θεώρησέ το σαν αρχή του Forum μας... Θα βρείς όση βοήθεια μπορούμε να δώσουμε και πρώτα ο Θεός θα βρεθούμε και από κοντά... ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ....
Στις ερωτήσεις σου...
Για τον αφυγραντήρα θα σου απαντήσουν οι πιο έμπειροι με τους αερογράφους, καθώς προσφάτως απέκτησα και εγώ και μάλιστα τον ίδιο που πήρες και εσύ... Το γεγονός ότι φτύνει το συγκεκριμένο μοντέλο αερογράφου το χρώμα αυτό συμβαίνει και σε εμένα που έχω αφυγραντήρα και χρησιμοποιώ ακρυλικά... Πέρα από αυτό σίγουρα παίζει ρόλο η οιποιαδήποτε υγρασιά και η ποιότητα και αραίωση του χρώματος (σωστά δάσκαλοι;  :D  :D )
Βερνίκωμα πάντα είτε βάφεις με enamel ή ακρυλικά. Προστατεύει και καλύπτει μικροατέλειες... Με λίγο ψάξιμο στη σελίδα μας θα βρείς αρκετές πληροφορίες για τις απορείες σου... Καλή αρχή και συνέχεια... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2005, 03:20:37 μμ »
Καλώς ήρθες στα λημέρια μας φίλε Βάγκο  8) Πάμε στις ερωτήσεις σου λοιπόν!

Erwtisi:GIati kamia fora to xrwma "kovei" se kapoio simeio tis epifaneias?Kapoia simeia den vafontai k etsi menoun kapoia aspra strogylla simadia ta opoia den ta ftanei xrwma.

- Αυτό το πρόβλημα ακούγεται σαν χαρακτηριστικό φαινόμενο υγρασίας ψεκασμένης μαζί με χρώμα... Για να το αποφύγεις χρειάζεται να προμηθευτείς ένα αφυγραντήρα, ένα αξεσουάρ απαραίτητο για κάθε κομπρεσέρ. Σίγουρα θα μπορέσεις να βρείς και για το δικό σου μοντέλο, κάνε μια επίσκεψη στον Καλφάκη.

Exw akousei oti gia megales epifaneies kratame ton aera kratimeno wste na vapsoume tin epifaneia pou 8eloume..Isxiei? Otan to kanw auto o aerografos mou "ftynei" to xrwma k etsi exw kapoies stagones pio entones.Etsi exw katali3i na vafw me epanalambanomenous psekasmous.

- Τι εννοείς κρατάμε τον αέρα κρατημένο? Μήπως σταθερή πίεση? Για μεγάλες επιφάνειες χρειάζεσαι κάπως μεγαλύτερη πίεση, αλλά γενικά η φιλοσοφία στον μοντελισμό είναι όλα να γίνονται αργά, σταθερά και σίγουρα, παρά βιαστικά και τσαπατσούλικα  :). Μεγάλη πίεση=μεγάλες ποσότητες χρώματος πάνω στην επιφάνεια του μοντέλου με άμεσο επακόλουθο τις σταγόνες που λες.. Βέβαια ακόμη και με μεγάλη πίεση μπορείς να το αποφύγεις, πριν ψεκάσεις στην επιφάνεια θα έχεις δίπλα σου ένα λευκό χαρτί στο οποίο θα ψεκάζεις εκεί με το πρώτο πάτημα στην σκανδάλη και στην συνέχεια με πατημένη τη σκανδάλη θα γυρίζεις στην επιφάνεια του μοντέλου, έτσι αποφεύγεις ανεπιθύμητες σταγόνες και υπερχειλίσεις χρώματος.
Γενικά πάντως ισχύει ο κανόνας, μεγάλη πίεση = μεγαλύτερη απόσταση απο το μοντέλο, μικρή πίεση = πιο κοντά. Πρέπει να πειραματιστείς για να βρεις τη χρυσή τομή σε αυτόν τον κανόνα.  :wink:

Για το βερνίκωμα απάντησε ο Κωστής  8) Χρειάζεται σε όλου του είδους τα βαψίματα για σφράγισμα και ασφάλιση του χρώματος και του φινιρίσματος του μοντέλου μας.

Ama ginei la8os se kapoio kommati, pws borw na to alla3w? (Xrwma)

- Έαν γίνει λάθος σε κάποιο κομμάτι σε τι μέγεθος? Αν είναι σε μορφή υπερχείλησης η σταγόνας υγρασίας, ο μόνος τρόπος ειναι να ξεβαφτεί όλο το μοντέλο και να ξαναβαφτεί από την αρχή, ή να τρίψεις τα σημεία εκείνα με ένα ψιλό ντουκόχαρτο και αφού επαναφέρεις την επιφάνεια σε ανεκτά επίπεδα, ξαναψεκάζεις προσεκτικά στο σημείο του προβλήματος.

Me ti anakateuete ta xrwmata ama kolane ston pato tou koutiou?

Τα χρώματα ανακατεύονται με το αντίστοιχο διαλυτικό τους πάντα. Οινόπνευμα-ΑΖΑΧ-Νερο-διαλύτικα εταιρίας για τα Ακρυλικα, Νέφτι- ή διαλυτικά εταιρίας για τα σμάλτου και ου το καθ'εξής.

Αυτά!  :D
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 20, 2005, 10:19:29 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά για την υποστήριξη  και για της απαντήσεις!

Το ελληνικό ονομα ειναι Βαγγος.:lol:

melpas1013 --> Να σου κάνω μια ερωτησούλα? Aν εχεις αυτον
σου σταματάει η λειτουργεία αμα δεν τον δουλέυεις?Γιατι παρολο που δεν εχω διαροη μου δουλευει ανα 5 δευτερολεπτα περιπου.

Brutalos-->- Τι εννοείς κρατάμε τον αέρα κρατημένο?
Εννοώ οτι αμα βάφω με κρατημένη πιστολιά.Ούτος η αλλος πίεση δεν μπορω να αλλάξω με αυτό το compresser εκτος αμα χαλαρώσω το καλώδιο του.
Οπως λες δοκίμασα κ απο διαφορετικές αποστάσεις αλλα τα ίδια.Ισως να φτάει ο αερογράφος μου.

Το βερνικι το περνάτε με σπρέι?Με αερογράφο?Πινέλο?

Όσο αναφορά το ανακάτεμα εννούσα, για παράδειγμα χρησιμοποιώ οδοντογλυφίδα.Αλλα χάνω αρκετο χρωμα με την αφαιρεση της απο το κουτί.Καμια καλυτερη ιδεα?Συνδετηρα για παράδειγμα?? :shock:Κανα αλλο εργαλείο?

Είδα σε άλλα post's τεχνικές παλαίωσης, φθοράς κτλ..Δεν ξέρω αν αυτό μπορέι να περιγραφεί με λογια(στην πραξη σίγουρα πάντος

:wink: )  Ειδα καποιες φώτο απο παιδιά που νίκησαν σε διαγωνισμούς κ νόμιζα οτι ηταν αληθινες  :?  Λασπες,καπνιες,χτυπήματα

Τί υλικά θέλω για αυτες τις τεχνικές? Τώρα φτιάχνω ---->
καμιά ιδέα για να το κάνω παλιό???

Παιδιά ευχαριστώ κ παλι για τον χρόνο σας και ελπίζω οντως να τα πούμε κ απο κοντά καποια στιγμή (Για ιπποκράτους ειμαι αρκετά κοντά!!)

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 21, 2005, 12:58:15 μμ »
Επισης θα ηθελα να ρωτισω γιατι ξυνετε ολο το μοντελο?Για να πατησει καλυτερα το χρωμα?

Ακομα πρεπει να περασω καποια βαση πριν βαλω το χρωμα μου?

Σε gloss χρωμματα μπορω να κανω wash η θα γινει χαλια η επιφάνεια?

Περιμενω με αγωνια απαντήσεις σας!! :o

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 21, 2005, 01:13:38 μμ »
Ξύνουμε... μόνο όταν το πιάνει φαγούρα  :lol:  :lol: Ας σοβαρευτώ τώρα  :D
Το "ξύσιμο" στην επιφάνεια ενός μοντέλου δεν είναι απαραίτητο εκτός και αν σκοπεύεις να το βάψεις με μεταλλική απόχρωση οπότε ναι, πρέπει να το τρίψεις με πολύ λεπτά ντουκόχαρτα (1000-2000 βαθμών) μέχρι να αποκτήσει μία όσο το δυνατόν πιο καθαρή και λεία επιφάνεια. Η προϋπόθεση για να πατήσει καλύτερα το χρώμα είναι η βάση που λες, ή αλλιώς primer. Χρησιμεύει αρκετά στο να δημιουργεί μια φιλόξενη επιφάνεια για το βάψιμο του καμουφλάζ ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σου υποδείξει κάποια μικρολαθάκια στο φινίρισμα τα οποία μπορείς να τα διορθώσεις πριν ξεκινήσεις το βάψιμο του μοντέλου σου. Να σημειώσω πως η βάση δεν είναι πάντα απαραίτητη, μπορείς όμως να δοκιμάσεις αν σε βολεύει-βοηθάει-δίνει καλό αποτέλεσμα και αναλόγως το εφαρμόζεις και στα επόμενα μοντέλα σου η όχι.

Ο μοντελισμός δεν είναι μονόδρομος, είναι ένα χόμπυ πειραματισμών και ιδιομορφιών. Όλα είναι πιθανά και δυνατά, αρκεί να έχεις τη θέληση και την υπομονή και πάνω απ'όλα, τον χρόνο  8)
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 21, 2005, 01:19:47 μμ »
Τα Gloss  χρώματα είναι τα πιο κατάλληλα για wash και weathering διότι δεν είναι πορώδη όπως τα ματ και προσδίδουν μια τέλεια επιφάνεια για την σωστή εφαρμογή της τεχνικής αυτής. Γι'αυτό το λόγο πολλές φορές πριν κάνουμε τις τεχνικές παλαίωσης σε ενα μοντέλο που έχει βαφτεί με ματ χρώματα το περνάμε με ένα γυαλιστερό βερνίκι ούτως ώστε να έχουμε την επιθυμητή επιφάνεια για την όσο το δυνατόν πιο αβίαστη πραγματοποίηση των τεχνικών παλαίωσης.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 21, 2005, 01:21:24 μμ »
Μπορεις να μου προτείνεις υλικα για

στοκαρισμα, primer, βερνικι -->(που σε ρωτισα πως το περνάνε σε προηγουμενο post).

Επισης κανα εργαλειακι? Μου φαινετε οτι χρειάζομαι κατι για να ανοιγω μικρές τρύπες.Υπαρχει?

Επίσης το στοκάρισμα ειναι για να κλείνει καποια κενα απο τις επαφές με τα κομμάτια? Πώς απλώνετε κ πώς αφαιρείς το περριτο?

Κ κατι σημαντικό για την υγεία :oops: Αναπνέεις χρώμα?Γιατι εμενα μου φαίνετε οτι το κανω :oops:

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 21, 2005, 01:25:49 μμ »
Αα κ κατι ακομα τωρα που σε εχω online  :wink:  φορας κανα γαντάκι? Παντα καταφέρνω να γεμίζω δαχτιλιες τα μοντελα μου.

Γενικα μπορεις να μου προτείνεις κανα εργαλειακι? Γιατι εχω μονο μια απλη λιμα ενα κοπιδι κανονικο,  μασκολ (την οποια δεν χρησμοποιω καλα γιατι οταν την αφαιρω μου τραβαει κ το χρωμα μαζι μιας κ ειναι πλαστικο)
Αυτα ..Ευχαριστω κ παλι για τον χρονο σου!!

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 21, 2005, 01:38:42 μμ »
Υλικά για στοκάρισμα :

1. Συμβατικός στόκος (Humbrol, Miliput, Revell, ktl.) Απλώνεται με μικρές μοντελιστικές σπάτουλες, ή ακόμη και με το δάχτυλο! Ότι σε βολεύει, εμένα με βολεύουν τα δάχτυλα  :lol: . Το περριτό μπορείς να το αφαιρέσεις τη στιγμή που το βάζεις πάνω στο κενό, ή με τρύψιμο με ντουκόχαρτο μετά από μία μέρα. Μην ξεχνάς τα ντουκόχαρτα είναι φτιαγμένα για να αποδίδουν σωστά μόνο αν τα βουτήξεις μέσα σε νερό. Έτσι δεν στομώνουν και διαρκούν περισσότερο, ενώ δεν αναπνέεις τη βλαβερή σκόνη απο το τρύψιμο.

2. Υγρός στόκος (Gunze Sangyo, Tamiya, ktl) Εξαιρετικό εργαλείο ο υγρός στόκος. Κατάλληλος για μικρά κενά και λεπτοδουλειές. Στεγνώνει μέσα σε λίγες ώρες.

3. Εποξικός στόκος ή στόκος δύο συστατικών (Μiliput, ktl) Αυτός ο στόκος είναι ένα επίσης πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά και λίγο δύσκολος στη χρήση του. Κατάλληλος για την κάλυψη μεγάλων κενών ή ακόμη και για τη δημιουργία εξογκωμάτων και καμπύλων απο το μηδέν.

Απ'όλα αυτά τα εργαλεία ο υγρός στόκος είναι αρκετά βλαβερός κατά την εισπνοή και θέλει προσοχή. Κατά κανόνα, οι κόλλες πλαστικών, οι κυανοακρυλικές κόλλες, τα χρώματα σμάλτου, τα διαλυτικά σμάλτου, καθώς και τα Lacquer χρώματα, είναι ιδιαίτερα βλαβερά και πρέπει να αποφεύγεις την εισπνοή τους, ή τουλάχιστον να δουλεύεις σε ένα καλά εξαεριζόμενο χώρο. Ένας ενδιάμεσος τρόπος είναι να προμηθευτείς μια χειρουργική μάσκα για να φιλτράρεις όσο το δυνατόν τις βλαβερές αυτές αναθυμιάσεις.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 21, 2005, 01:46:45 μμ »
Ένα πολύ καλό εργαλείο για άνοιγμα τρυπών είναι το Dremel το οποίο έρχεται σε μια κασετίνα με πάρα πολλά αξεσουάρ δίνοντας σου ουσιαστικά τη δυνατότητα να κάνεις ότι θες στα πλαστικά  :D . Η τιμή του είναι 55 ευρώ χωρίς την κασετίνα με τα επιπλέον αξεσουάρ και γύρω στα 70 ευρώ με την κασετίνα. Επίσης μπορείς να προμηθευτείς πολλά χρήσιμα εργαλεία απο χρωματοπωλεία και ρολογάδικα, καθώς και από μαγαζιά ψαρικών. Όρεξη να έχεις κ λεφτά!

Γάντια ναι, φοράω πάντα όταν βάφω τα μοντέλα ή αν έιναι δυνατό τα στηρίζω πάνω σε φελιζόλ η πάνω σε μια μεγάλη πρόκα καρφωμένη σε φελιζόλ.

Για εργαλεία πήγαινε Praktiker και πίστεψε με, θα βρείς ότι χρειάζεσαι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, απο κοπίδια μέχρι λαβύδες, πινέλα και μικροεργαλεία!
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 21, 2005, 11:03:53 μμ »
Βάγγο μια συμβουλή, από κάποιον λίγο παλιότερο από εσένα... Χαλάρωσε, μάθε από τα λάθη σου, διάβασε πρώτα ότι έχει γραφτεί εδωμέσα και το βασικότερο πειραματίσου... Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις με ένα κιτ των 80 euro, στην 1/32... Κάντο με ένα φθηνό της 1/72... Και να σου εξηγήσει κάποιος μια λειτουργία του αερογράφου, πως θα κάνεις wash, chipping, πως θα μασκάρεις και πώς θα τρίψεις τον στόκο, αν δεν το κάνεις μόνος σου, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να καταλάβεις που είναι το λάθος και που χρειάζεσαι βελτίωση... Μόνο όταν μάθεις τα βασικά, μπορείς και να καταλάβεις τι διαφοροποιεί η τεχνική που θα σου προτείνει ένας παλιότερος...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 22, 2005, 12:34:07 πμ »
Παράθεση από: melpas1013
Και να σου εξηγήσει κάποιος μια λειτουργία του αερογράφου, πως θα κάνεις wash, chipping, πως θα μασκάρεις και πώς θα τρίψεις τον στόκο, αν δεν το κάνεις μόνος σου, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να καταλάβεις που είναι το λάθος και που χρειάζεσαι βελτίωση..

Συμφωνώ μαζι σου φιλε melpa αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ουτε να μασκάρω ούτε να τσιπάρω ούτε να πλένω(τα μετεφρασα ολα) :P Το τρίψιμο του στόκου θα μπορώ να το κανω αμα μαθω πρωτα τι ειναι το ντουκόχαρτο :lol:  χαχαχα.. Γυαλοχαρτο ΟΚ αλλα ντουκοχαρτο? :roll:

80 ευρω δεν εχω δωσει ακομα..το μεγιστο ειναι στα 30 λεω ομως μεσα στην εβδομάδα να δωσω κατι παραπάνω  :idea:

θα πειραματιστω στο Dixi για wash αλλα εχω δει στο περίπου πως γινετε απο τα διαφορα site..

Εχει κανεις ιδεα πως να βαζεις λασπες σε αμαξια?

Thnx κ παλι!!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 22, 2005, 09:28:11 πμ »
Φίλε Βάγγο,καλό είναι να μάθεις πρώτα τα βασικά.Αυτό σημαίνει να μάθεις να κόβεις να κολλάς και να στοκάρεις ΣΩΣΤΑ.
Στον μοντελισμό πρέπει να μαθαίνεις κάποια πράγματα σωστά και μετά να περνάς στα επόμενα.
Μην βιάζεσαι να μάθεις φθορές,βρωμίσματα και λάσπες.Εκτός αν θες να καλύψεις κακοστοκαρίσματα :lol:
Πάρε πρώτα μερικά φθηνά μοντέλα και δοκίμασε σ'αυτά.
Πριν περάσεις στον αερογράφο,θα πρέπει να ξέρεις πολύ καλό πινέλο.
Η αραίωση ενός χρώματος είναι πρωταρχικής σημασίας είναι για βάψιμο με πινέλο είτε με αερογράφο.
Επίσης μην ξεχνάς ότι όλα αυτά είναι εργαλεία και θα πρέπει να τα φροντίζεις και καθαρίζεις προσεκτικά.
εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να μην σκέφτεσαι κάποιες παραπανίσιες τεχνικές και να καταπιαστείς να ξεκινήσεις ένα μοντέλο.Στην πορεία της κατασκευής,διάβαζε διάφορα πράγματα σχετικά με την κατασκευή σου.
Μην κοιτάς καθόλου τις πιο έμπειρες κατασκευές και μην προσπαθείς να τις φτάσεις,στην αρχή τουλάχιστον.
Τουλάχιστον έτσι και μέσα από εδώ,θα σε βοηθήσουμε σιγά σιγά να εφαρμόσεις στην πράξη τα όσα λέμε.
Προπάντων μην προσπαθείς να τα μάθεις όλα απ την αρχή,γιατί κάποιο στάδιο δεν θα το μάθεις καλά,και τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα... :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 22, 2005, 11:22:55 πμ »
Ατλακόλ δυαλυμμένη σε νερό, με το χρώμα λάσπης της αρεσκείας σου, χώμα και ένα πινέλο που θα έχεις μόνο για αυτό τον λόγο... Όχι πολύ αραιό το μίγμα για να στέκεται πάνω στο μοντέλο. Κοίτα εδώ... http://www.modelclub.gr/viewtopic.php?t=148&start=15

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 22, 2005, 12:06:29 μμ »
Παράθεση
Ατλακόλ δυαλυμμένη σε νερό, με το χρώμα λάσπης της αρεσκείας σου, χώμα και ένα πινέλο που θα έχεις μόνο για αυτό τον λόγο... Όχι πολύ αραιό το μίγμα για να στέκεται πάνω στο μοντέλο. Κοίτα εδώ... http://www.modelclub.gr/viewtopic.php?t=148&start=15

Τhnx για το tip.. Καλως τον mmaker!Δικιο εχεις σε αυτο που λες.Οποτε ρωταω..Τι ειναι ντουκοχαρτο? Χρειάζομαι τπτ αλλο να μαθω οσο αναφορα τον στόκο?

Αραίωση,εχω ακούσει πολλους απο εσας να λετε πυκνώτητα γαλακτος οποτε κ αυτο ακολουθω..

Οπως συνηθως καθε πληροφορία καλοδεχούμενη.. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 22, 2005, 12:12:15 μμ »
To ντουκόχαρτο είναι το ίδιο πράμα με το γυαλόχαρτο. Το ζητάς με κριτήριο το βαθμό σκληρότητας του από οποιαδήποτε χρωματοπωλεία. Ακόμη για μεγάλους βαθμούς ντουκόχαρτων μπορείς να προμηθευτείς απο τα μοντελάδικα.  :)
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 22, 2005, 12:27:27 μμ »
Πλάκα στην πλάκα πρέπει να φτιάξοθμε ένα faq... :lol:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 22, 2005, 12:31:35 μμ »
FAQ you  ρε!  :lol:  :lol:  :lol:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Come And Get IT.
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 22, 2005, 01:38:01 μμ »
Πλακα πλακα οπως λετε χρειάζετε ενα FAQ επισης κ ενα λεξικο με ορολογιες..ΕΕΕ admin viper τι λες???  :P

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
Αερογραφος & Compressor
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 12:44:00 πμ »
Παράθεση από: Brutalos
Έχει δίκιο ο φίλος μας, ξεστρατήσαμε απο το θέμα της συζήτησης  :?

αγαπητέ Φίλε,
άσχετο με το θέμα, αλλά πρέπει να σου πώ ότι μου αρέσει πολύ το Μι-2000 σου.  Εχεις μεγαλύτερη φωτό να μου στείλεις ? Θα ήθελα να την δείχνω. Και μοντέλο καλό και φωτό άψογη !!
STARFIGHTER

Tags: