Αποστολέας Θέμα: Το παλιότερο μου μοντέλο.  (Αναγνώστηκε 6355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
Το παλιότερο μου μοντέλο.
« στις: Ιουλίου 08, 2007, 09:40:29 μμ »
Επ'ευκαρία της ανάσυρσης απο το χρονοντούλαπο του Sd. Kfz. 251 της Tamiya ,σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το τόπικ . όπου θα παρουσιάζουμε το παλιότερο μοντέλο μας σε όποια κατάσταση και αν αυτό βρίσκετε.
Οι λόγοι καθαρά συναισθηματικοί !!!!
Εχω και άλλα παλαιότερα του χάνομαγκ......
Βέβαια πολλά θα έχουν πεταχτεί ,αλλά βάση αυτών που έχουν μείνει ποιό είναι το παλαιότερο μοντέλο μας;;;
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Απ: Το παλιότερο μου μοντέλο.
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 09, 2007, 01:47:34 πμ »
Να ρίξω ένα μιραζάκι όταν κατέβω να φάω μούντζα με την σέσουλα?  :mrgreen: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 09, 2007, 12:21:51 μμ »
Και εγώ, το εν ζωή παλαιότερο είναι ένα M2K... Κάποια στιγμή θα παίξουν και φώτο...

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 09, 2007, 12:35:04 μμ »
Το παλαιότερό μου μοντελάκι είναι ένα Μ3 LEE της Monogram 1:35 βεβαίως - βεβαίως το οποίο τώρα είναι σε κατάσταση εξαϋλωσης ( βλ. δέν το βρίσκω πουθενά ) και το είχα φτιάξει το '82.
Για φωτογραφίες , ούτε συζήτηση!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 09, 2007, 01:13:44 μμ »
Το παλαιότερο μοντέλο που υπάρχει ακόμα σε κατάσταση "μάχιμη" (οχι "εξαφανισμένο"  :mrgreen: ) είναι το παμπάλαιο Νίκη - Ηρακλής της Revell σε κλίμακα κάτι ανάμεσα σε 1/32 --> 1/35, απο την σειρά "Historic Colectives" ή κάτι τέτοιο.......Αγορασμένο το 1980-81 απο το κατάστημα Νίκος στην πλατεία Αγίας Σοφίας.....

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 09, 2007, 01:50:09 μμ »
Τον έχω ξαναποστάρει τον πάνθηρα παλιότερα. Η πρώτη μου κατασκευή στα 12-13 μου. Πινελάτος, με αρκετή "φυσική" σκόνη!  :lol: Αν θυμάμαι καλά το κιτ ήταν της Tamiya το type G late version.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 09, 2007, 02:15:31 μμ »
Το παλιότερο εν ζωή μοντέλο μου πρέπει να είναι ένα Ελληνικό Leopard 1 A4, βαμένο φυσικά με πινέλο. Θα ψάξω να το βρω και θα το φωτογραφίσω. Έχει υποστεί βέβαια πολλές φυσικές φθορές, αλλά τότε μου άρεσε πάρα πολύ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 09, 2007, 09:00:04 μμ »
Να ρίξω ένα μιραζάκι όταν κατέβω να φάω μούντζα με την σέσουλα?  :mrgreen: ::glossa::

EEEEE!!! Δεν γίνετε δουλειά έτσι. Δεν θέλω τέτοια , εδώ είπαμε να ανεβάσουμε φωτό απ ότι υπάρχει ας είναι και ενα φτερό . Αρκεί να είναι κάτι που το έχουμε κρατήσει και έχει συναισθηματική αξία.
Μην ξανακούσω για μούντζες ούτε για αστείο. Και καλό θα ήταν μαζί με την φωτό να υπήρχε και η χρονολογία κατασκευής .
Εγώ να δείς κάτι μοντέλα (υπολείματα) που θα ανεβάσω. Ακόμα και αν δεν έχουμε φωτό να πούμε ποιό ήταν το πρώτο.
Ετσι ρε παιδιά να τα τιμήσουμε . Να κάνουμε την γιορτή του πρώτου μας μοντέλου. Μάλλον για να είμαι σαφέστερος του πιο παλιού εν ζωή μοντέλου.
Να δούμε και πιο θα είναι το παλαιότερο.  Εχω δεί στα άβαταρ ηλικίες ανω των 40 ....... Γιά να δούμε τι θα δούμε .
Εγώ θα το ρίξω απόψε αργἀ το δικό μου.
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:14:38 μμ »
Το ποιο παλιό εν ζωή είναι ένα Helldiver. Χρονολογείται πριν το 87 ... για να μην πω πριν το 85  :roll: ::noidea::

Υπάρχουν όλα τα κομμάτια του σχεδόν, εκτός έλικας  :roll:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:16:25 μμ »
Το 1983 δεν είχα καμία πληροφορία για τον μοντελισμό όπως αυτός μας είναι γνωστός. Εντελώς τυχαία μια μέρα περνούσα απο την  Αχαρνών με το αυτοκίνητο του πατέρα μου.......... ΩΩΩπα τι είναι αυτό ,γυρίζω το κεφάλι μου και το κολάω  στο τζάμι κοιτώντας και κραυγάζοντας. Αυτό που είχα δεί ήταν μια μακέτα αεροδρομίου που είχε ένα μαγαζί στην βιτρίνα του. <<Μπαμπά πότε θα ξαναπεράσουμε απο εδώ;;>>. Κάποια στιγμή κανονίσαμε και την επίσκεψη στο εν λόγο  μαγαζί και αυτό ήταν !!!!! Απο τότενες είναι άρωστο το παιδί !!!
Η απόσταση όμως ήταν μεγάλη και κανείς δεν είχε όρεξη να με πηγαίνει εκεί με το αμάξι....και να ξηλώνεται. Ετσι τα πρώτα ψώνια γίνονταν απο ενα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Μετά το σχόλασμα απ'το σχολείο μαζευώμασταν όλοι οι πιτσιρικάδες και χαλβαδιάζαμε την βιτρίνα . Η οποία βιτρίνα ήταν πλήρως ενημερωμένη , με φτιαγμένα μοντέλα, μακετούλες απο τα μάτσμποξ 76άρια και μόνο βιβλιοπωλείο δεν θύμιζε. Τότε  μπορούσες να βρείς τρελά πράγματα σε βιβλιοπωλεία και ψιλικατζίδικα. Από εκείνο λοιπόν το βιβλιοπωλείο και απο το χαρτζιλικι που προοριζόταν για τυρόπιτα αναψυκτικά και άλλες τέτοιες αηδίες. Είχα αγοράσει σχεδόν οτι έβγαζε η μάτσμποξ σε 1/76 άρματα -οχήματα -αεροπλάνα. Ξεχνιούνται αυτά τα χρυσά χρόνια ; Με τίποτα .
Σχολικό έτος  1982 - 1983 Πήγαινα στην πέμπτη δημοτικού << μισή ώρα με το στανιό να θυμηθώ το πότε .......>> Τι στο διάολο !!! Αρχίσανε οι αμνησίες ;;!!

Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό, να μην βάλω και τις καλλιτεχνικές απικονίσεις των κουτιών.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:20:47 μμ »
Το ποιο παλιό εν ζωή είναι ένα Helldiver. Χρονολογείται πριν το 87 ... για να μην πω πριν το 85  :roll: ::noidea:

Υπάρχουν όλα τα κομμάτια του σχεδόν, εκτός έλικας  :roll:

ΟΟΟΟΥΥΥΥΥΑΑΑΑΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥ !!!!!  Εχω ανοίξει το πιο τρελὀ τόπικ με φτιάχνει πολύ . Ειλικρινά Δημήτρη το κοιτάζω εκστατικά.
Ε πως θα το κάνουμε ρε παιδιά είναι η ζωντανή μικρή ιστορία μας.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:29:40 μμ »
Ασε βρε συ, απόψε έχω "πάει" πολύ πίσω... :cry:

...Ετσι τα πρώτα ψώνια γίνονταν απο ενα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Μετά το σχόλασμα απ'το σχολείο μαζευώμασταν όλοι οι πιτσιρικάδες και χαλβαδιάζαμε την βιτρίνα . Η οποία βιτρίνα ήταν πλήρως ενημερωμένη , με φτιαγμένα μοντέλα, μακετούλες απο τα μάτσμποξ 76άρια και μόνο βιβλιοπωλείο δεν θύμιζε. Τότε  μπορούσες να βρείς τρελά πράγματα σε βιβλιοπωλεία και ψιλικατζίδικα.....

Αλλα χρόνια φιλέ  :roll:

Το Φλεβάρη πάντως πήρα πάλι το Wellington της Revell (πλεον)  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:32:08 μμ »

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:41:47 μμ »
Να και το δικό μου, παλαιότερο σωζόμενο, ...τέλη 10ετίας 1970...δεν θυμάμαι κάτι παραπάνω  :cry:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:43:48 μμ »
Δυστυχώς μια γερή μάζωξη πριν από 6-7 χρόνια μου στέρησε τη χαρά να σας δείξω τα "αριστουργήματα" του τότε!!! Το ποιο παλιό εν ζωή μοντέλο μου είναι ένα Jagdpanther της Tamiya στην 1/35 φτιαγμένο (με zimmerit παρακαλώ) εν έτη 1993 αν θύαμε καλά. Θα προσπαθήσω για φωτο αύριο!

Επειδή όμως  το μοντέλο αυτό δεν εχει καν ενηλικιωθεί όπως είπε και ο Μήτσος θα προσπαθήσω να βρω 2 φωτο που με εχει τραβήξει ο αδερφός μου!!! Η μια καθώς φτιάχνω της ερπύστριες του Jagdpanther το 93 και άλλη μια ακόμα ποιο μικρός (νομίζω γύρο στα 10 -11) ενώ συναρμολογώ ένα mosquito της μάτσμποξ στην 1/72!!!
Θα πέσει γέλιοοοοοοοοοοοοοοο!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:46:07 μμ »
το παλιοτερο εν ζωη μοντελο και μοναδικο σωζόμενο που εχω, ειναι ενα Τ-34 στην 1/35:

και το παλιοτερο σε φωτογραφιες μονο, ειναι ενα 2λιτρο
η ποιοτητα ειναι χαλια αφου ειναι τραβηγμενες με kodak απο το περιπτερο :mrgreen:

και τα δυο ειναι απο το 1992 με 95
the devil lies in the details

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:56:04 μμ »
Δυστυχώς μια γερή μάζωξη πριν από 6-7 χρόνια μου στέρησε τη χαρά να σας δείξω τα "αριστουργήματα" του τότε!!! Το ποιο παλιό εν ζωή μοντέλο μου είναι ένα Jagdpanther της Tamiya στην 1/35 φτιαγμένο (με zimmerit παρακαλώ) εν έτη 1993 αν θύαμε καλά. Θα προσπαθήσω για φωτο αύριο!

Επειδή όμως  το μοντέλο αυτό δεν εχει καν ενηλικιωθεί όπως είπε και ο Μήτσος θα προσπαθήσω να βρω 2 φωτο που με εχει τραβήξει ο αδερφός μου!!! Η μια καθώς φτιάχνω της ερπύστριες του Jagdpanther το 93 και άλλη μια ακόμα ποιο μικρός (νομίζω γύρο στα 10 -11) ενώ συναρμολογώ ένα mosquito της μάτσμποξ στην 1/72!!!
Θα πέσει γέλιοοοοοοοοοοοοοοο!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σοβαρά μιλάς !!!!;;;; ΆΑΑΑΑ αυτά είναι τα καλά . Είσαι ο πιο τυχερός μου φαίνετε . Εχεις φωτό μικρός να φτιάχνεις μοντέλο ;;
ΠΩ-πω πω θα τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα.
Δώσε και σε μένα μπάρμπα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 09, 2007, 11:59:52 μμ »
το παλιοτερο εν ζωη μοντελο και μοναδικο σωζόμενο που εχω, ειναι ενα Τ-34 στην 1/35:
και το παλιοτερο σε φωτογραφιες μονο, ειναι ενα 2λιτρο
η ποιοτητα ειναι χαλια αφου ειναι τραβηγμενες με kodak απο το περιπτερο :mrgreen:
και τα δυο ειναι απο το 1992 με 95

Ἐίσαι κα 'σύ απο μικρός στα ναρκωτικά εεεε;;;;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 10, 2007, 12:09:32 πμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3325.msg58288#msg58288

Τι είναι όλα αυτά ; Στοκατζίδικο έχεις ανοίξει  :shock: :shock:;
Η κάνατε ριφιφί στο Φραγκιαδάκη :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Μάλον τα κρατάς για να τα πουλήσεις στη μαύρη αμα γίνει πόλεμος . :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 10, 2007, 12:11:01 πμ »
Ρε Μήτσο τι φωτιές μας ανάβεις πάλι?
Μήπως θέλετε να σας φέρω το Σάββατο μια σακούλα με διαλυμένα 76άρια από Matchbox και Airfix?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 10, 2007, 01:21:13 πμ »
Μη βαράς αρχηγέ, χούμορ κάνω! ::glossa:: Αύριο που θα κατέβω Ναύπλιο θα ανεβάσω φωτό :wink:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 11, 2007, 04:36:30 μμ »
Να και το δικό μου παλαιότερο,σωζώμενο,μοντέλο.Το έφτιαξα το '85 ή το '86.
Δεν ήταν μοντέλο αλλά...παιχνίδι με κινήσεις και ήχους(!) ενός φίλου και μετά από ανταλλαγή ήρθε στα χέρια μου.Του έκανα αρκετή δουλειά ωστε να χάσει την παιχνιδοδιάστασή του(νέα καλύπτρα,κόκπιτ,πιλότο,εκτοξευτές πυραύλων,κλπ) και τέλος έκανα και τις φθορές και τα χτυπήματα από  λέιζερ με καύτρα από τσιγάρο!

Δυστυχώς τίποτα παλαιότερο δεν σώζεται,μετά από την επίθεση της μαμάς στην βιβλιοθήκη όταν ο γιός της έφυγε στο Λονδίνο για σπουδές κι "έκοψε πια τις μαλακίες". :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:59:35 πμ »
Όπως υποσχέθηκα μετά από πολυυυυυυ ψάξιμο βρήκα μερικές φωτο παλιών μοντέλων αλλά και μερικές στιγμές δράσης!!!!

Έτος 1994 ενώ βάφω της ερπύστριες του Jagdpanther της Tamiya.
Άξια παρατήρησης:
Α) Η μπλε ζελατίνα (χρωμοφάν) που έχω στερεώσει πρόχειρα στην άκρη του κρεβατιού (του αδερφού μου εννοείται) με το διαλυμένο χρώμα πάνω της!!! :?

Β) Το κουτί του Jagdpanther πίσω μου!

Γ) Το λαβαράκι ITALIA 90 δώρο του αδερφού μου από Ιταλία!!! (Ξέμεινε εκεί μέχρι το επόμενο mundial) :lol:

Δ) Το look ατίθασο νιάτο με το τσουλούφι πεσμένο μες τα μούτρα!!! (α ρε μάνα πως με άφηνες και κυκλοφόραγα έτσι???)

Έτος 1995 ενώ βάφω την μπάρα για το διόραμα The spark of war!
Άξια παρατήρησης:
A) Το πινελάκι κάνει κατάδυση κατευθείαν μες το χρώμα!!! :?

Β) Το χρώμα είναι MOLAK!!!!! :shock:

Γ) Την Amiga 500 με το εξωγήινο μαους!

Δ) Το γαλάζιο πιτζαμάκι (α ρε μάνα πάλι)

Ε) Το χνούδι αντί για γένια!!! :mrgreen:

ΣΤ) και πάλι το look ατίθασο νιάτο με το τσουλούφι μαζεμένο προς τα πίσω αυτή τη φορά!!! :twisted:

Το Jagdpanther αφού κατέβηκε αυτόνομο το 95 στο modeling show και διακρίθηκε, μπήκε σε αυτό το διόραμα μαζί με το self propelled gun crew της Dragon και με γύψινη ιδιοκατασκευή το κτίριο! Δυστυχώς το μόνο που σώζεται σήμερα από αυτό το διόραμα είναι το Jagdpanther.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 12, 2007, 05:23:11 μμ »
Να συμπληρώσω?
Ε) Ο υπόλοιπος Τσίτσος που είναι???????????????
:D :D :D :D :D :D :D

Tags: