Αποστολέας Θέμα: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)  (Αναγνώστηκε 24866 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:34:19 πμ »
Σιγκαπουριανέ κλέφτη p/e βελτιωτικών  ::glossa:: (θα σε καταγγείλω στο Hannants έννοια σου  :twisted: ) με εκπλήττει η ευρηματικότητά σου  ::icon_thumright:: Όσο για το 1973 !!! καλά του έκανες και το άφησες. Καλή συνέχεια, δώσε μόνο πλιζζζζζ καμμιά επιπλέον πληροφορία για το Zip kicker, που το βρίσκουμε, πόσο κάνει κλπ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:42:35 πμ »
Σιγκαπουριανέ κλέφτη p/e βελτιωτικών  ::glossa:: (θα σε καταγγείλω στο Hannants έννοια σου  :twisted: ) με εκπλήττει η ευρηματικότητά σου  ::icon_thumright:: Όσο για το 1973 !!! καλά του έκανες και το άφησες. Καλή συνέχεια, δώσε μόνο πλιζζζζζ καμμιά επιπλέον πληροφορία για το Zip kicker, που το βρίσκουμε, πόσο κάνει κλπ.  ::salut::

κατ΄αρχήν καλή συνέχεια και στους δύο, αν και ο ένας περιμένει στη στροφή  ::glossa:: :oops: με την ετεροχρονισμένη κόντρα  ::eusa_clap::

...ναι βρε κοντογκιε, μας κλωτσας στη μούρη ένα Zip kicker και δεν μας λες περισσότερα... why  :?: :?: :?: :evil: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:47:25 πμ »
Καλό αυτό το κόλπο με την εκτύπωση των βελτιωτικών, το είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο αυτό που τυπώνεται αντιστοιχεί στις πραγματικές διαστάσεις.

Προχώρα ΓΚΟΝΤΟΓΚαρε ο Μιχάλης προπορεύεται, αλλά το παραμύθι με τον λαγό και την χελώνα δεν την ξέρει  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:50:54 πμ »
Έστειλα ένα βιαστικό function στο μυαλό μου και πήρα μηδενική απάντηση.  :oops:
Πες μας λίγο σε παρακαλώ πως υπολόγισες την κλίμακα και εκτύπωσες τα photoetched.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 10:55:14 πμ »
Παίδες, δεν είμαι σπίτι για να βάλω φωτό δυστυχώς. Εγώ το αγόρασα από GEHobbies, αν θυμάμαι καλά 18 EUR, ένα μπουκάλι των 227ml, πάλι αν θυμάμαι καλά. Από ότι είδα με την κατανάλωση που απαιτεί, το μπουκάλι φτάνει για... χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.zapglue.com/New%20Pages/Zap%20Kicker.html

Επίσης από την ίδια εταιρεία θα σας πρότεινα και το Debonder. Αχρείαστο να είναι, αλλά αν χρειαστεί σώζει καταστάσεις. Και πάλι το δικό μου το πήρα από GEHobbies.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:05:28 πμ »
Πες μας λίγο σε παρακαλώ πως υπολόγισες την κλίμακα και εκτύπωσες τα photoetched.
Εκλεισα δοκιμαστικά τα δύο μισά της ατράκτου και μέτρησα το άνοιγμα στο οποίο θα έπρεπε να μπει το διαχωριστικό. Ανοιξα το jpg στο Corel και έβαλα 2 rulers σε απόσταση ίδια με το άνοιγμα της ατράκτου. Αυξομείωση τη διάσταση έτσι ώστε το διαχωριστικό με έχει στο ζητούμενο σημείο τη διάσταση που όρισαν οι δύο rulers. Λόγω του ότι η αυξομείωση του μεγέθους γίνεται αναλογικά χωρίς παραμόρφωση του λόγου μήκους/πλάτους, αρκεί να φέρεις στο σωστό μέγεθος μία μόνο διάσταση, η άλλη θα ακολουθήσει.

Φυσικά το pe ήταν φτιαγμένο για άλλο μοντέλο και απαιτήθηκε ψιλοτρίψιμο για να μπεί στην άτρακτο της Matchbox, ειδικά στο κάτω μέρος, αλλά με το κόλπο αυτό το 95% της δουλειάς γίνεται σε χρόνο πρακτικά μηδενικό. Με τον ίδιο τρόπο έχω κατασκευάσει και το κάθισμα http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=5271.msg124988#msg124988.

Σε μία άλλη έξαρση προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, σας προτείνω να επισκέφτεστε το site της Eduard (http://www.eduard.cz). Εκεί υπάρχουν σχεδόν όλα τα manuals των pe βελτιωτικών της εταιρείας. Αν δεχτούμε οτι είναι σωστά, αποτελούν ένα ανεκτίμητο βοήθημα για το που μπαίνει τι, αν αποφασίσετε να προσθέσετε λεπτομέρεια σε κάποιο μοντέλο και δεν έχετε καλές αναφορές για να βασιστείτε.

Με βλέπω να μετακομίζω στη Sunshine Square... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:06:41 πμ »
Γιωργο, προσοχη φιλε στις αναθημιασης αυτου του υλικου ειναι τοξικες.
Θα βρω τα απαραιτιτα και θα τα βαλω εδω, αναμεινατε ::salut::
Des sto link sthn selida auti
ekei poy leei click for MSD sheet (Safety data sheet) koinos
http://zap.supergluecorp.com/pt15.html
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:10:22 πμ »
Εκλεισα δοκιμαστικά τα δύο μισά της ατράκτου και μέτρησα το άνοιγμα στο οποίο θα έπρεπε να μπει το διαχωριστικό. Ανοιξα το jpg στο Corel και έβαλα 2 rulers σε απόσταση ίδια με το άνοιγμα της ατράκτου. Αυξομείωση τη διάσταση έτσι ώστε το διαχωριστικό με έχει στο ζητούμενο σημείο τη διάσταση που όρισαν οι δύο rulers. Λόγω του ότι η αυξομείωση του μεγέθους γίνεται αναλογικά χωρίς παραμόρφωση του λόγου μήκους/πλάτους, αρκεί να φέρεις στο σωστό μέγεθος μία μόνο διάσταση, η άλλη θα ακολουθήσει.

Ευχαριστώ.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:21:15 πμ »
Γιωργο, προσοχη φιλε στις αναθημιασης αυτου του υλικου ειναι τοξικες.
Θα βρω τα απαραιτιτα και θα τα βαλω εδω, αναμεινατε ::salut::
Des sto link sthn selida auti
ekei poy leei click for MSD sheet (Safety data sheet) koinos
http://zap.supergluecorp.com/pt15.html
Ευχαριστώ ::proskino::

Το αναφέρει και η συσκευασία οτι έχει τοξικές αναθυμιάσεις και απαιτεί αερισμό. Γενικός πάντως κανόνας είναι οτι το οποιοδήποτε υλικό στο μοντελισμό, πλην ίσως του ίδιου του πλαστικού, είναι τοξικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:30:44 πμ »
Ρε τι να κάνω με όλους εσάς τους καλλιτέχνες... το να επαναλαμβάνεσαι είναι πλέον κάτι το σύνηθες..

ΜΠΡΑΒΟ σου κύριε Συνforumίτη, ΑΞΙΟΣ, πές μας κι άλλα..., δείξε μας και άλλα... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::proskino::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:48:02 πμ »
Ωχχχχ ωχχχχ..... :shock: :shock: :shock:

ΔΗΛΑΔΗ θα εχουμε ανταπαντηση απο τον εταιρο ....Μονομάχο????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αντε μωρέ Γιωργη, δωσε γκαζι λιγο, να τελειωνεις με δαυτο (κι οχι μονο βλ. Β-25) να πιασεις το ....cutaway!!!!!

Εκει θελουμε special presentation!!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 12:32:47 μμ »
 ::spam_emoticon::
Aστο καλύτερα Αλέξη το δώρο του. Το συγκεκριμένο κιτ το έχει και άλλο μέλος του forum και το χαζεύαμε αφτιακτο προχτές. Οτι και να γράψω λίγα θά ναι με τα photo-etched που έχει. ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::brancard::
Και μια που τό έφερε η κουβέντα, ποιά είαι η απόψη σου για χρήση photo-etched βελτιωτικών που τα έχει κατασκευάσει ο μοντελιστής :?: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 12:40:06 μμ »
Aστο καλύτερα Αλέξη το δώρο του. Το συγκεκριμένο κιτ το έχει και άλλο μέλος του forum και το χαζεύαμε αφτιακτο προχτές. Οτι και να γράψω λίγα θά ναι με τα photo-etched που έχει. ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::brancard::
Και μια που τό έφερε η κουβέντα, ποιά είαι η απόψη σου για χρήση photo-etched βελτιωτικών που τα έχει κατασκευάσει ο μοντελιστής :?: :wink:

Αχχχχχ.....μα αυτά ειναι ...βιολογικά προιοντα Γιαννο!!!!! Εχουν άλλη γευση!!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 12:49:47 μμ »

Αχχχχχ.....μα αυτά ειναι ...βιολογικά προιοντα Γιαννο!!!!! Εχουν άλλη γευση!!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
PE από το χωριό, από τα χεράκια της γιαγιάς ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 08:48:26 πμ »
Μονομάχου συνέχεια.

Πίνακας οργάνων. Σπιτικός με τη μέθοδο του αμφίψωμου. Ενα άσπρο πλαστικό δίνει το σωστό χρωματικό υπόβαθρο, ένα διαφανές μιμείτε το τζάμι των οργάνων και ένα άλλο με τις σχετικές τρύπες αποτελεί την επιφάνεια του πίνακα. Εύκολη, γρήγορη λύση και πειστική λύση για την 1/72. Για παραπάνω κλίμακες μπορείτε να τυπώσετε τα όργανα σε χαρτί και να το βάλετε πίσω από το "τζάμι" πετυχαίνοντας έτσι ρεαλιστικότατους πίνακες οργάνων με ελάχιστη προσπάθεια.

Να και το cokcpit τελειωμένο να περιμένει αστάρωμα και βάψιμο. Δεξιά έχει ασταρωθεί με άσπρο hycote.

Αφού το cockpit βάφτηκε british interior green (Model Master 2062), σειρά είχαν οι ζώνες πρόσδεσης. Αυτές του Gladiator ξεκινούσαν από το πίσω μέρος της ατράκτου, μία μονή ζώνη, είχε ένα μεταλλικό σύνδεσμο όπου ξεκινούσαν οι δύο ζώνες της πλάτης και πέρναγε μέσα από τα διαχωριστικά που βρισκόντουσαν στην πλάτη του πιλότου. Αρχικά με Tamiya masking tape ένωσα δύο μήκη πλάτους περίπου 1mm και στο σημείο σύνδεσης τύλιξα ένα μικρό κομμάτι αλουμίνιο από καπάκι Nescafe (όχι ντεκαφεϊνέ, κανονικό ::glossa:: ). Στη συνέχει πέρασα τη χώνη μέσα από τα διαχωριστικά.

Να και το cockpit βαμένο και έτοιμο να κλείσει μέσα στα δύο μισά της ατράκτου, Οι λεπτομέρεις στην πυξίδα μπροστά από το stick έγιναν με φιλό μαρκαδοράκι. Τελικά ελάχιστα θα φαίνονται κάτω από την καλύπτρα της Matchbox...

Κόλλησα το πάτωμα του cockpit στο δεξί ήμισυ της ατράκτου και με μία λαβίδα έβαλα προσεκτικά τις ζώνες στη θέση τους. Προς μεγάλη μου έκπληξη το πύτυχα με την πρ'ωτη χωρίς να σπάσω τίποτα. Μία σταγόνα κυανοακριλική ασφάλισε τα πάντα στη θέση τους.

Τα δύο μισά κολλήθηκαν και παρακαλώ κάντε μία σύγκριση της εφαρμογής της Matchbox με την πολυδιαφημισμένη Pavla των 25EUR.

Τέλος πάντων... Περασμένα, ξεχασμένα! Κολλήθηκαν και τα φτερά και το όλο σύνολο θυμίζει αεροπλάνο. Τώρα έχει στοκαριστεί και περιμένει.

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 09:19:21 πμ »
Ν'αρχισω να...ανησυχω Γιωργο ?  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 10:33:01 πμ »
Αρχικά με Tamiya masking tape ένωσα δύο μήκη πλάτους περίπου 1mm και στο σημείο σύνδεσης τύλιξα ένα μικρό κομμάτι αλουμίνιο από καπάκι Nescafe (όχι ντεκαφεϊνέ, κανονικό ::glossa:: ).

... δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχείς Mike, εγώ πάντως ανησυχώ γιατί ενώ η όλη κατασκευή του Γιώργου είναι στα κλασικά στάνταρντ ΤΟΥ, πάει και χρησιμοποιεί αλουμίνιο από όχι ντεκαφεϊνέ...και μαμάει την όλη κατασκευή, κρίμα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::,
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 10:54:01 πμ »
Ωπ! Αυτό είναι massive update!
Ωραία δουλειά καταρχήν και επίσης ζήτω η Matchbox και ουουουου! η Pavla!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 11:23:33 πμ »
Ρε μαστρο-Γιώργηηηη λάσκαρε λίγο τη ζώνη γιατί με σφίγγει  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 27, 2008, 11:00:18 μμ »
Τρέμε Mike ο Γιώργος πήρε φόρα!!  ::glossa:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 28, 2008, 12:22:30 πμ »
Ωραία δουλίτσα Γιώργη!
Το κάθισμα απο που είναι?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #146 στις: Ιανουαρίου 28, 2008, 09:48:02 πμ »

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #147 στις: Ιανουαρίου 28, 2008, 09:49:31 πμ »
Αρχικά με Tamiya masking tape ένωσα δύο μήκη πλάτους περίπου 1mm και στο σημείο σύνδεσης τύλιξα ένα μικρό κομμάτι αλουμίνιο από καπάκι Nescafe (όχι ντεκαφεϊνέ, κανονικό ::glossa:: ).

... δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχείς Mike, εγώ πάντως ανησυχώ γιατί ενώ η όλη κατασκευή του Γιώργου είναι στα κλασικά στάνταρντ ΤΟΥ, πάει και χρησιμοποιεί αλουμίνιο από όχι ντεκαφεϊνέ...και μαμάει την όλη κατασκευή, κρίμα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::,
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Αυτό το χιούμορ της τρίτης ηλικίας... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #148 στις: Ιανουαρίου 28, 2008, 12:38:10 μμ »

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Αυτό το χιούμορ της τρίτης ηλικίας... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Είδες είδες δεν το καταλαβαίνει σχεδόν κανένας  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 08:49:30 πμ »
Εχω κουλαθεί εντελώς ::kranke_010:: Είναι η 4η φορά που βάζω στόκο στο συγκεκριμένο σημείο για να κλέισω ένα γα^%$^%@# κενό στην ένωση πτέρυγας-ατράκτου ::eusa_wall::
Αντε να δούμε τι θα γίνει...

Tags: