Αποστολέας Θέμα: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)  (Αναγνώστηκε 24877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: ΚΟΝΤΡΕΣ !!!
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 30, 2007, 04:59:14 μμ »
Τι εγινε,ζοριστηκες ε ?  :mrgreen:
Δε ζορίστηκα, απλά σκέφτηκα πόσο μα@#@#$ μας πιάνουν οι εταιρείες με τα απαράδεκτα καλούπια! Θα το κλείσω και τέλος. Και που να δείτε την άτρακτο, οτι και να κάνεις, 0.5mm σκαλοπάτι κάπου θα το έχεις... Είναι το πρώτο Pavla που φτιάχνω και μάλλον θα είναι και το τελευταίο. Και η Azur short run είναι, και αυτή low pressure μηχανές έχει αλλά χαίρεσαι να δουλεύεις με τα μοντέλα της. Δε λέω, θέλουν τις διορθώσεις τους αλλά όχι και έτσι!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 30, 2007, 05:10:47 μμ »
Σε καποιο εγγλεζικο μοντελιστικο περιοδικο ειχε πολυσελιδο  κατασκευαστικο αρθρο για το κιτ της Pavla.Κλαφτα Χαραλαμπε!Δεν εχεις δει τιποτα ακομα!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 30, 2007, 05:19:39 μμ »
Αγαπητέ gkontog μην λες μεγάλες κουβέντες, γιατί η pavla εχει και καποιο άλλο 72άρι διπλάνο που με λίγη καλή θέληση γίνεται και ελληνικό. Καλο κουράγιο και καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 30, 2007, 05:40:41 μμ »
Τα πράγματα επανήλθαν στο φυσιολογικό αφού κόλλησα ένα κομμάτι "θωράκισης" που δίνει η Pavla αν θες να κάνεις το cockpit ανοικτό.

Λίγο τρίψιμο μόλις στεγνώσει και τέλος η περιπέτεια.

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
Απ: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 02, 2007, 11:09:55 πμ »
Φιλοι συνμοντελιστες -και ειδικα Γιωργο gkontog- λογω αναχωρησης μου το Σαββατο για διακοπες -επιτελους- για τις επομενες δυο εβδομαδες δεν θα ποσταρω κατι στο συγκεκριμενο ποστ.
Ετσι κι αλλιως τα τρεξιματα που ειχα το τελευταιο διαστημα δεν μου επετρεψαν να ασχοληθω και πολυ.
Ευχομαι σε ΟΛΟΥΣ καλο καλοκαιρι   ::hlioskaytos:: -οσο εμεινε- και θα τα ξαναπουμε   ::gathering:: απο 20 Αυγουστου με οποιους θα ειναι εδω τοτε

ΥΓ Γιωργο κανε λιγο κρατει γιατι σε βλεπω να το τελειωνεις πριν γυρισω και τοτε δεν θα ειναι παραλληλη η κατασκευη-παρουσιαση   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 02, 2007, 11:19:03 πμ »
Φιλοι συνμοντελιστες -και ειδικα Γιωργο gkontog- λογω αναχωρησης μου το Σαββατο για διακοπες -επιτελους- για τις επομενες δυο εβδομαδες δεν θα ποσταρω κατι στο συγκεκριμενο ποστ.
Ετσι κι αλλιως τα τρεξιματα που ειχα το τελευταιο διαστημα δεν μου επετρεψαν να ασχοληθω και πολυ.
Ευχομαι σε ΟΛΟΥΣ καλο καλοκαιρι   ::hlioskaytos:: -οσο εμεινε- και θα τα ξαναπουμε   ::gathering:: απο 20 Αυγουστου με οποιους θα ειναι εδω τοτε

ΥΓ Γιωργο κανε λιγο κρατει γιατι σε βλεπω να το τελειωνεις πριν γυρισω και τοτε δεν θα ειναι παραλληλη η κατασκευη-παρουσιαση   :mrgreen:
Καλά να περάσεις και ρίξε και καμμιά βουτιά και για μένα τον άτυχο...
Οσο για το Gladiator, μην ανησυχείς, θα περιμένει!

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 20, 2007, 08:22:46 πμ »
Εεεεπ !
Να μαι παλι πισω (διακοπες τελος  :cry: -αληθεια ποιοι ειναι εδω βρε παιδια,ποιοι εφυγαν και γυρισαν,ποιοι δεν εφυγαν ακομα και ποιοι δεν θα φυγουν καθολου ?)
Γιωργο πιασε το Gladiator  ::director::

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 23, 2007, 08:55:34 μμ »
Αντε να ξεκιναω και γω σιγα σιγα,ξεκουραστος και ορεξατος.
Εχουμε λοιπον και λεμε...
Αρχιζω με μια πρωτη ελαφρα προσθηκη στον σκελετο στον χωρο του κοκπιτ,μιας και απ οτι δειχνουν τα πραγματα εκεινη η περιοχη θα φαινεται με κλειστη ατρακτο και ανοιχτη θυρα πιλοτου που σκοπευω να το κανω
συνεχιζω τρυπωντας τις εξατμισεις (χωρις να αιμορραγησω Γιωργο) και το καθισμα του πιλοτου στο υψος της μεσης    και προχωρω ανοιγωντας δεκαδες μικροσκοπικες (λεμε τωρα)τρυπες στην πτερυγα και την ατρακτο,γιατι το αρρωστημενο μυαλο μου σκεφτηκε το εξης:γιατι να τελειωσω το μοντελο και μετα να κατσω να περναω τα "συρματοσχοινα" ενα ενα και να μην ανοιξω τις τρυπες τωρα,να συναρμολογησω το κιτ και πριν το βαψιμο της παραλαγης να περασω ΜΙΑ πετονια απο ΟΛΕΣ τις τρυπες και -προσεξτε εδω- να ασφαλισω με κυανοακρυλικη την πετονια στην θεση της,να κοψω τα τμηματα που θα περισσευουν,να στοκαρω τις τρυπες απο τις πανω επιφανειες της επανω πτερυγας και τις  τρυπες απο τις κατω επειφανειες της κατω πτερυγας -στις τρυπες της κατω επιφανειας της επανω πτερυγας και σε αυτες της επανω επιφανειας της κατω πτερυγας μαλλον μια σταγονα υγρου στοκου αρκει-και να βαψω !
Σας μπερδεψα με τις τρυπες ?
Αν καταφερετε και ακολουθησετε το παραλληρημα μου θα δειτε οτι εχει καποια λογικη -δεν θελω ουου-
Ιδου και η πτερυγα για του λογου το αληθες -σε υψηλη αναλυση θα δειτε τις περιφημες τρυπες -
Αυτα τα λιγα για τωρα,μεσ το ΣΚ ελπιζω να "βαλω" μερικες ωρες,τωρα παω να χαζεψω το Τ-2 Buckeye 1/48 της Collect Aire που μολις παρελαβα για να κανω προστυχα ονειρα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 23, 2007, 11:08:36 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά βλέπω οτι ο Μιχάλης άρχισε τα μαγικά του. Δε διαφωνώ ως προς το τρόπο τοποθέτησης των συρματόσχοινων, αλλά θα βρεθείς με συρματόσχοινα παραλλαγής μετά το βάψιμο...

συνεχιζω τρυπωντας τις εξατμισεις (χωρις να αιμορραγησω Γιωργο)
Αμα δεν πέσει αίμα Μιχάλη, εξάτμιση δε γίνεται ::glossa::

Λοιπόν, στα δικά μου. Χθες ξεκίνησα σε ένα διάλλειμα από το Β-25 να καθαρίζω τα δύο μισά της ατράκτου και την κάτω πτέρυγα για να κάνω ένα dry fit. Τρόμος με κατέλαβε! Η εφαρμογή ήταν ανύπαρκτη, ούτε Airfix στα χειρότερά της δεν πλησιάζει καν αυτό το χάλι. Οπως και να τα έβαζα έπρεπε να αποφασίσω που θα ήθελα το 1mm σκαλοπάτι, στην πάνω ή στην κάτω ένωση. Τέλος πάντων, ας πάει στο καλό και δοκιμάζω την πτέρυγα. Κλαυθμός και οδυρμός ::cry2:: Ουδεμία σχέση με μοντέλο, προϊστορική λιθογλυπτική ίσως, αλλά πλαστικό μοντέλο με τίποτα... Και αυτό το αίσχος στην τιμή των 25 EUR όταν με 6 EUR παίρνω το αστέρι Ρ-47 της Revell και με 12 EUR το πολύ καλό Ρ-40Ν της Academy :?

Επειδή ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος και πολύτιμος η πρώτη σκέψη ήταν να αποσυρθώ, ατιμασμένος μεν αλλά ψυχοσωματικά ακέραιος. Μετά είπα να το πάρω πιο ήρεμα, έβαλα το κιτ στην άκρη προς αναμονή αποφάσεων. Ευτυχώς όμως οι θεοί του μοντελισμού αποφάσισαν να φανούν γενναιόδωροι με τον μικρό gkontog, και σήμερα σε επίσκεψή μου στην Αργυρούπολη βρήκα επιμελώς κρυμμένο κάτω από έναν πάγκο ένα Gladiator της παλιάς καλής Matchbox :!: Οπως θα περίμενε κανείς η εφαρμογή είναι κάτι σαν Revell στα καλύτερά της και η χαραγμένη γράμμωση είναι σκάλες ανώτερη από τα ασαφή σχέδια της Pavla. Και σε τιμή λιγότερη από τη μισή :shock: ::eusa_wall::

Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε σε 4ms. Θα κατασκευάσω το κιτ της Matchbox προσθέτοντας όση λεπτομέρεια μπορώ και χρησιμοποιώντας τις ρητίνες της Pavla όπου είναι απαραίτητο. Και αν ξαναπάρω ποτέ Pavla θα απαιτήσω να ανοίξω επιτόπου το κιτ και να ενώσω τα δύο μισά της ατράκτου...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 23, 2007, 11:22:20 μμ »
 ::arrowred:: Μιχάλη ωραία το ξεκίνησες το μοντέλο!  ::icon_thumright::

::arrowred:: Γιώργο, έπαθα πλάκα με το Pavla  :shock:
Κρίμα τα χρήματα που έδωσες...  :(
Καλή αρχή με το matchbox που δείχνει να είναι κλάσεις ανώτερο!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 23, 2007, 11:47:42 μμ »
Γιώργο είσαι πολύ τυχερός που βρήκες το Matchboxάκι :twisted:
Τελεία και... Pavla :mrgreen:

Μιχάλη είμαι στο ίδιο στάδιο (του... τρυπήματος!) σε ένα Swordfish της Matchbox αλλά εγώ λέω να βάψω πρώτα τις επάνω επιφάνειες της κάτω πτέρυγας και τις κάτω της επάνω πτέρυγας, να περάσω τη πετονιά και κατόπιν στοκάρω (άν χρειάζεται) και βάφω τις υπόλοιπες επιφάνειες... Έτσι με λίγη προσοχή (και κάποιο μασκάρισμα) δέν θα λερωθεί η πετονιά :wink:

Υ.Γ. Πώς θα γίνει να... βλεφαριάσουμε και εμείς λιγάκι το Τ-2? :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 23, 2007, 11:57:17 μμ »
Παιδιά μην παιδεύεσται! Ανοίξτε τρύπες με τρυπανάκι 0.3mm ή 0.4mm, περάστε την πετονιά και μετά αν φαίνεται η τρύπα, πράγμα που αμφιβάλλω, στάξε μία σταγόνα χρώμα και τέλος. Ψεκάστε ένα ματ βερνίι που θα τονίσει την πετονιά και voila!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 24, 2007, 12:13:33 πμ »
Όπως το λές... Εγώ τρύπησα με 0,2 και με δυσκολία τις... βλέπω ::glossa::
ʼμα πέσει και χρώμα...

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 24, 2007, 12:23:44 πμ »
Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε σε 4ms. Θα κατασκευάσω το κιτ της Matchbox προσθέτοντας όση λεπτομέρεια μπορώ και χρησιμοποιώντας τις ρητίνες της Pavla όπου είναι απαραίτητο. Και αν ξαναπάρω ποτέ Pavla θα απαιτήσω να ανοίξω επιτόπου το κιτ και να ενώσω τα δύο μισά της ατράκτου...

Το Matchbox Gladiator γίνεται κουκλί - δες εδώ τι κάνει ο άνθρωπος με παλιά 72άρια για έμπνευση! :wink:
http://aviation-flash.air-nifty.com/aviation_flash/gladiator/index.html
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 24, 2007, 12:28:37 πμ »
Αν άνοιξες τις τρύπες πρωτού βάψεις, τότε θα έχεις ένα θέμα να τις βρείς αφού βάψεις... Ασε που μπορεί η μπογιά να τις βουλώσει. Εγώ τουλάχιστον πάντα πρώτα βάφω και μετά τρυπάω.

Corto ::arrowred:: Ευχαριστώ! Πολύ υλικό για ιδέες και ο φίλος είναι φοβερός. Μακάρι να μπορούσα να το φτιάξω και εγώ έτσι! Θα το παλέψω όμως και όπου βγει.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Αυγούστου 24, 2007, 12:38:15 πμ »
Αν άνοιξες τις τρύπες πρωτού βάψεις, τότε θα έχεις ένα θέμα να τις βρείς αφού βάψεις... Ασε που μπορεί η μπογιά να τις βουλώσει. Εγώ τουλάχιστον πάντα πρώτα βάφω και μετά τρυπάω.

Ναί το φοβάμαι αυτό :roll:
Θα πρέπει να πέσει όσο το δυνατόν λιγότερο χρώμα...

Μακάρι να μπορούσα να το φτιάξω και εγώ έτσι! Θα το παλέψω όμως και όπου βγει.

Έλα που δέ μπορείς... :twisted: Γιά να δούμε, πόσο εύκολα θα ταιριάξουν οι ρητίνες της Pavla στο Matchbox...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #91 στις: Αυγούστου 24, 2007, 12:51:27 πμ »
Μακάρι να μπορούσα να το φτιάξω και εγώ έτσι! Θα το παλέψω όμως και όπου βγει.
Έλα που δέ μπορείς... :twisted:
Λες να μην το ξέρω, ο τύπος έχει κεντήσει :shock:

Γιά να δούμε, πόσο εύκολα θα ταιριάξουν οι ρητίνες της Pavla στο Matchbox...
Αμα δε ταιριάξουν θα το κάνω scratch build  :!: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 24, 2007, 08:18:21 πμ »

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Απ: ΚΟΝΤΡΕΣ !!! (κατασκευη Gloster Gladiator)
« Απάντηση #93 στις: Αυγούστου 24, 2007, 08:21:27 πμ »
Υ.Γ. Πώς θα γίνει να... βλεφαριάσουμε και εμείς λιγάκι το Τ-2? :twisted:

Ευχαριστως να το φερω το Σαββατο για οφθαλμολουτρο (αν υπαρξουν πολλες...συμμετοχες θα βαλω και εισητηριο)  ::glossa:: :lol:

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #94 στις: Αυγούστου 24, 2007, 08:23:18 πμ »
συρματόσχοινα παραλλαγής μετά το βάψιμο...

Μωρε ας τα τοποθετησω με ηρεμια και μετα τα βαφω...

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2007, 10:22:55 πμ »
Λοιπον τερμα οι διακοπες,οι ζεστες,οι τεμπελιες,το διαλλειμα και μεσα τα κεφαλια.
Και επειδη δεν βλεπω τον Γιωργο να το εχει παρει ζεστα -μαλλον κωλωσε έ Γιωργο  ::glossa::- και ασχολειται με Β-25 ειπα να ποσταρω μια μικρη προοδο που ειχα αυτες τις ημερες...
Αρχη με το κοκπιτ φυσικα που γινεται κατευθειαν απ' το κουτι με μονη προσθηκη τις ζωνες απο ιατρικη ταινια και φυλλο πλαστικου και τα ποδωστηρια απο φυλλο πλαστικου.
Ο πινακας οργανων βαφτηκε βασει φωτο πραγματικων Μονομαχων -εν μερει - και των οδηγιων του κιτ

Ακολουθει ο κινητηρας -επισης κατευθειαν οπως ειναι- που με ενα καλο βαψιμο δειχνει μια χαρα μεσα στο καλυμα του.
Μονη παρατηρηση οτι αν ακολουθησετε τις οδηγιες ,μετα το μοτερ δεν χωραει στο cowling γι'αυτο αφησα τις εξατμισεις -που καταληγουν στο μπρουτζινο χειλος προσβολης του καλυματος- για μετα την εισοδο του μοτερ στο καλυμα

Τελος,κοληθηκαν οι κατω πτερυγες στα αντιστοιχα μισα των ατρακτων και περαστηκαν τα συρματοσχοινα μπροστα απο το κοκπιτ ωστε κλεινοντας η ατρακτος αυτα να ειναι στην θεση τους και το μονο που θα θελουν ειναι τεντωμα και κολημα στην επανω πτερυγα

Αυτα για τωρα,υποσχομαι οτι μεσα στο ΣΚ θα ειμαι καλο παιδι,εεε θελω να πω θα προχωρησει λιγο ακομα και συντομα θα εχετε νεα.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 01:18:02 πμ »
Το κάλυμμα με τι χρώματα το έβαψες  :?:

Πολύ καλό  ::icon_thumright::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 09:36:47 πμ »
Το καλλυμα βαφτηκε με Νο12 Copper της Humbrol και μετα περαστηκε με ενα σκουρο καφε ξηρο παστελ για παλαιωση ενω οι εξατμισεις (τα σκουρα εξαγωνα) βαφτηκαν με Νο98 Chocolate και τους εγινε στεγνο πινελο με Νο100 Red brown
Τελος ολα ψεκαστηκαν με ουδετερο βερνικι

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 10:55:50 πμ »
Το καλλυμα βαφτηκε με Νο12 Copper της Humbrol...

Μιχάλη ήθελα να το αναφέρω χθές στη συνάντηση αλλά το ξέχασα... :oops:
Έχεις δοκιμάσει τις μεταλικές "πάστες" τις Agama? Δίνουν ένα καταπληκτικό φινίρισμα χωρίς κόκκους και με απίστευτη αντοχή στα πιασίματα. Και άν το απλώσεις απλά με μιά μπατονέτα, δέν χρειάζεται ούτε κάν γυάλισμα...

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2007, 11:31:05 πμ »
Δυστυχως δεν τις εχω δοκιμασει ακομα αν και τις εχω στα "προσεχως"
Ειναι απο τα πραγματα που ολο θελω να κανω αλλα μετα απο λιγο τα ξεχναω και παει λεγοντας...

Tags: