Αποστολέας Θέμα: How to : Πως να βάψετε ένα F-16C  (Αναγνώστηκε 6761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
How to : Πως να βάψετε ένα F-16C
« στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 09:18:33 μμ »
Να ξεκινήσουμε με τα χρώματα.
Σύμφωνα με τα επίσημα Federal Standard τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι

FS 36307 Light Sea Grey
Humbrol:141 *
Xtracolor X134
-----
FS 35237 Dk blue/grey
Humbrol:145
Xtracolor X126
-----
FS 36251 Medium grey
8*Humbrol:64 + 3*Hu:156 + 1*Hu:106
Xtracolor X132
-----
FS 36270 Neutral grey
1*Humbrol:156 + 1*Humbrol:34
Xtracolor X133
* Να σημειώσουμε ότι το FS 36307 σε Humbrol 141 δεν κυκλοφορεί πια αφού η εταιρεία το κατήργησε πριν αρκετά χρόνια.Αν δεν βρείτε το αντίστοιχο Xtracolor X134,καλό θα ήταν να παίξετε με αναμείξεις διαφόρων γκρι.Δοκιμάστε διάφορες μίξεις των 64,147,129 όλα σε Humbrol.
Επίσης προσθέστε και κάποιο μπεζ.
Επίσης σε όλα τα χρώματα καλό είναι να προσθέτετε ένα μικρό ποσοστό απ τον άλλο κωδικό,ώστε στην τελική παραλλαγή να υπάρχει μια ομοιομορφία.

Πάμε τώρα να δούμε πως θα βάψουμε όσο πιο καλά μπορούμε το Viper μας.
Παραθέτω το σχέδιο παραλλαγής των F-16C
http://koti.welho.com/msolanak/f-16modelling2.html
Tο ιδανικό είναι να έχετε αερογράφο διπλής λειτουργίας ώστε να γίνει πολύ κοφτό σβήσιμο στα όρια των χρωμάτων.
Όμως υπάρχει και άλλος τρόπος για όσους δεν διαθέτουν κάποιον ακριβό αερογράφο.
Χρησιμοποιώντας ένα απλό Spray gun ή φθηνό αερογράφο μονής λειτουργίας,μπορείτε να κάνετε θαύματα!
Να τονίσω ότι ένα τέτοιο Spray Gun είναι στην ουσία αερογράφος εξωτερικής μίξης με περιορισμένες δυνατότητες ψιλής δέσμης.
Είναι όμως ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο,κατάλληλο για όλους και πολύ βολική λύση για ψέκασμα μονόχρωμων καμουφλάζ και βερνικιών.
Όπως όμως θα δούμε παρακάτω, κάνει θαύματα με λίγη προσπάθεια.
Εκτός από τα χρώματα και τον αερογράφο με μια μπουκάλα αέρα,θα χρειαστείτε,μια ταινία μασκαρίσματος,έναν κόφτη,και Blue Tac.Το συγκεκριμένο είναι ένα υλικό σαν πλαστελίνη ή καλύτερα σαν τσίχλα,και χρησιμεύει στο να κολλάτε σημειώσεις.Θα το βρείτε σε καταστήματα γραφικών τεχνών και βιβλιοπωλεία.
Και ξεκινάμε το βάψιμο...
Ψεκάστε πρώτα το ανοιχτότερο γκρι.Αφήνετε να στεγνώσει καλά για 24 ώρες.Στην συνέχεια και βάση του σχεδίου παραλλαγής αρχίζετε να σχεδιάζετε τα όρια της παραλλαγής με ένα μαλακό μολύβι.
Στην συνέχεια και με κομμάτια Blue Tac, φτιάχνετε με τις παλάμες σας μικρά σκουληκάκια!!!  Ναι,όπως φτιάχναμε όταν είμασταν μικροί!
Αυτά τα φιδάκια τα τοποθετούμε προσεκτικά στα σημεία που σημειώσαμε με μολύβι,θέτοντας έτσι ένα διαχωριστικό.
Αφού ολοκληρώσουμε το μασκάρισμα ενός χρώματος,συμπληρώνουμε τα σημεία που θέλουν προστασία από το spray με ταινία.Για μεγαλύτερες επιφάνειες χρησιμοποιείτε χαρτοταινία ή κομμάτια από ναυλον σακούλες με ταινία στα όρια τους.
Στην συνέχεια εκεί που κολλήσαμε τη Blue Tac,πιέζουμε προσεκτικά ώστε αυτή να πατηθεί.
Σκοπός είναι όταν ψεκάσουμε το επόμενο χρώμα να δημιουργηθεί με την βοήθεια της Blue Tac, ένα όριο με μικρό σβήσιμο του χρώματος όπως στο πραγματικό.
Αυτό θα γίνει αν ψεκάσετε ΚΑΘΕΤΑ στην επιφάνεια του μοντέλου,ή και με λίγη κλίση από τα μασκαρισμένα σημεία προς την άβαφτη επιφάνεια.
Αφού στεγνώσει καλά το χρώμα,συνεχίζουμε με το άλλο.
Εδώ θα πρότεινα να μην αφήσετε τη Βlue Tac πολύ καιρό γιατί μπορεί να σηκώσει χρώμα ή να το λερώσει.
Αν σας φοβίζει η όλη διαδικασία, δοκιμάστε το σε ένα παλιό μοντέλο πρώτα ή άλλη επιφάνεια.
Το μυστικό είναι να κατανοήσετε το εφέ του σβησίματος απ το overspray του αερογράφου σε σχέση με την Blue Tac.
Σημασία εχει επίσης,το πόσο θα πιέσετε την BT.Όσο περισσότερο τόσο πιο κοφτό σβήσιμο.
Επίσης μεγάλη προσοχή στο να μην τρέξει το χρώμα κάτω απ την ΒΤ.
Ψεκάζουμε πάντα με ελαφρά χέρια και όχι κοντινές αποστάσεις από το μοντέλο.
Δοκιμάστε και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 09:36:13 μμ »
επισης να προσθεσω οτι τα χρωματα βγαινουν και απο την life-colour τα οποια νομιζω τα φερνει ο σισσας...
την ιδια ερωτηση εχω κανει και γω στην κατηγορια συγχρονα αεροσκαφη...
Γιώργος Παπανικολάου

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 09:36:19 μμ »
το εχω βαλει εδω Γιωργο

http://www.modelclub.gr/viewforum.php?f=12&topicdays=0&start=50

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 09:57:35 μμ »
Παράθεση από: viper
το εχω βαλει εδω Γιωργο

http://www.modelclub.gr/viewforum.php?f=12&topicdays=0&start=50

Και ήμουν σίγουρος ότι το είχα ποστάρει!!! :lol:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 10:16:17 μμ »
Παράθεση
Είναι όμως ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο,κατάλληλο για όλους και πολύ βολική λύση για ψέκασμα μονόχρωμων καμουφλάζ και βερνικιών.
Όπως όμως θα δούμε παρακάτω, κάνει θαύματα με λίγη προσπάθεια.

Θα διαφωνίσω εδώ με το φίλο μας το Γιώργο όσον αφορά την ποιότητα του ψεκασμού αυτών των φθηνών αερογράφων. Λόγω κατασκευής και τρόπου λειτουργίας ο κόκκος του χρώματος βγένει πιο τραχύς και πολύ πιο μεγάλος σε όγκο σε σύγκριση με ένα μετρίου ποιότητας εσωτερικής μίξης αερογράφου. Το υπογράφω αυτό, ύστερα απο προσωπική εμπειρία με βάψιμο 2 τέτοιων εξωτερικής μίξης φθηνών αερογράφων. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτού του τύπου οι αερογράφοι πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χοντροδουλειές και διοράματα και όχι στα πολύτιμα μοντέλα μας μιας και το αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι μακράν χειρότερο απο τους αντίστοιχους εσωτερικής μίξης.
Εξάλλου η αγορά ενός αερογράφου εσωτερικής μίξης και μονής λειτουργίας είναι πια ιδιαίτερα προσιτή...  :roll:  :roll:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 10:40:36 μμ »
Εννοείται Αντρέα ότι ο συγκεκριμένος αερογράφος δεν συγκρίνεται σε κανέναν τομέα με τους ακριβότερους αερογράφους.
Είναι όμως άπειρες φορές καλύτερος από οποιοδήποτε βάψιμο με πινέλο,και που είναι ο σκοπός αυτού του άρθρου.
Καιρό τώρα ισχυρίζομαι και πιστεύω ότι πρέπει να μάθεις να βάφεις και να στοκάρεις καλά πριν βάψεις με αερογράφο.
Ακόμη και στον μοντελισμό υπάρχουν στάδια και τάξεις.
Καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα καλό κομπρεσέρ και έναν απλό αερογράφο, παρά με έναν πολύ καλό αερογράφο και φιάλες αέρα...
Με το κομπρεσέρ και έναν απλό αερογράφο θα πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία και να τον ξεζουμίσεις και με τον καιρό και περνώντας σε ποιο ποιοτικό και ακριβό αερογράφο θα είσαι πραγματικά έτοιμος να δουλέψεις αερογράφο με μεγάλες δυνατότητες.
Και θα έχεις και τον απλό για μονόχρωμα και εύκολα βαψίματα.
Ξέρεις τι παίδεμα είναι το καθάρισμα του αερογράφου.Με τον εξωτερικής μίξης,ψεκάζεις εύκολα και γρήγορα τα κόκπιτ,κλπ, και καθαρίζεται με δυο τρία ψεκάσματα με διαλυτικό...
Έχω ακούσει ιστορίες για πανάκριβους αερογράφους που δουλεύανε με φιάλες και που τους τελείωνε ο αέρας στην μέση του βαψίματος ή πάγωνε η φιάλη,ή στέγνωνε το χρώμα μέσα στο μπεκ...
 Ακόμη θα σου πω ότι διαφωνώ στην άποψη σου ότι το χρώμα δεν ψεκάζεται καλά.
Απ την στιγμή που έχει έστω και υποτυπώδες μπεκ μπορεί να ψεκάσει με ανεκτό κόκκο,αρκεί να αερωθεί σωστά.
Αν έχει πέσει στην υπόληψη σου κανένα απ τα παλιά βιβλία του Paine και Verlinden θα δεις ότι βάφουν με αυτούς τους αερογράφους...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 11:13:56 μμ »
Ε τώρα πας να συγκρίνεις Ferrari με Yugo? Για βαψίματα κόκπιτ οκ, συμφωνώ πως είναι κατάλληλοι μιας και δεν είναι τόσο ορατή η υφή και ποιότητα του βαψίματος, αλλά στο ίδιο το μοντέλο δεν θα επιχειρούσα ποτέ να βάψω με τέτοιους αερογράφους. Και το τόνισα πως είναι η δική μου ταπεινή γνώμη, ύστερα από κάποια εμπειρία χρήσης τους. Δεν θα χρησιμοποιούσα λοιπόν τέτοιο αερογράφο για να βάψω οποιοδήποτε μοντέλο μου στις εξωτερικές του επιφάνειες, συμφωνώ με την άποψη σου για το βάψιμο μικρών επιφανειών μιας και όντως είναι πολύ ξεκούραστοι στο καθάρισμα. Όσον αφορά το παράδειγμα σου με τους εσωτερικής μύξης και τη χρήση φιαλών δεν το καταλαβαίνω... όποιος λειτουργεί με φιάλες... δυστυχώς έπαιξε και έχασε! Δεν είναι τρόπος αυτός για να τροφοδοτείς ένα αερογράφο, και σίγουρα αποτελεί ένα απόλυτα ξεπερασμένο και αναξιόπιστο τρόπο για την παροχή αέρα σε αυτόν. Το ότι μπορεί να ξεραθεί χρώμα στο σώμα του μπεκ ενός εσωτερικής μύξης πάει να πει πως τον χάσαμε? Εδώ δεν συμφωνώ! Με ένα προσεκτικό καθάρισμα βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση σαν καινούργιος!
Να ξαναπώ πως το ότι έχει μπεκ, δεν σημαίνει πως προσδίδει τα ίδια αποτελέσματα, και δεν εννοώ στη λεπτότητα της δεσμής αλλα στην ποιότητα αυτής, άλλο εσωτερική άλλο εξωτερική ανάμιξη...

....Ότι αγοράζεις παίρνεις.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 11:16:55 μμ »
Παράθεση από: Brutalos
Όσον αφορά το παράδειγμα σου με τους εσωτερικής μύξης και τη χρήση φιαλών δεν το καταλαβαίνω... όποιος λειτουργεί με φιάλες... δυστυχώς έπαιξε και έχασε! Δεν είναι τρόπος αυτός για να τροφοδοτείς ένα αερογράφο, και σίγουρα αποτελεί ένα απόλυτα ξεπερασμένο και αναξιόπιστο τρόπο για την παροχή αέρα σε αυτόν.

αυτο ακριβως εννοει κι ο Γιωργος :wink:

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 11:44:23 μμ »
Όσον αφορά το παράδειγμα σου με τους εσωτερικής μύξης και τη χρήση φιαλών δεν το καταλαβαίνω... όποιος λειτουργεί με φιάλες... δυστυχώς έπαιξε και έχασε! Δεν είναι τρόπος αυτός για να τροφοδοτείς ένα αερογράφο, και σίγουρα αποτελεί ένα απόλυτα ξεπερασμένο και αναξιόπιστο τρόπο για την παροχή αέρα σε αυτόν.

Και εγώ που αναφέρθηκα περί φιαλών?  :shock:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 31, 2005, 11:51:24 μμ »

Και εγώ που αναφέρθηκα περί φιαλών?  :shock:

ενα συμβολικο παραδειγμα εδωσε :)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 12:21:08 πμ »
Ε τώρα πας να συγκρίνεις Ferrari με Yugo? Για βαψίματα κόκπιτ οκ, συμφωνώ πως είναι κατάλληλοι μιας και δεν είναι τόσο ορατή η υφή και ποιότητα του βαψίματος, αλλά στο ίδιο το μοντέλο δεν θα επιχειρούσα ποτέ να βάψω με τέτοιους αερογράφους. Και το τόνισα πως είναι η δική μου ταπεινή γνώμη, ύστερα από κάποια εμπειρία χρήσης τους. Δεν θα χρησιμοποιούσα λοιπόν τέτοιο αερογράφο για να βάψω οποιοδήποτε μοντέλο μου στις εξωτερικές του επιφάνειες, συμφωνώ με την άποψη σου για το βάψιμο μικρών επιφανειών μιας και όντως είναι πολύ ξεκούραστοι στο καθάρισμα.

Ρε συ Αντρέα δεν έχεις καταλάβει το ύφος μου και το σκεπτικό με το οποίο έγραψα και σύγκρινα πράγματα και καταστάσεις...
Για σένα και για άλλους με πείρα στο αντικείμενο μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι χρήσιμος με κακή δέσμη,όχι καλό στρώσιμο,χοντρό κόκκο,κλπ.
Για ένα πιτσιρικά ή έναν που θέλει να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με το άθλημα μας,είναι μια χαρά.
Μην περιμένεις από κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να βάφει με "αεροβάφω"(και όχι "αερογράφω") να θέλει και να μπορεί να κάνει παπάδες...
Εδώ ταιριάζει η Ferrari με το Yugo!
Όταν ξεκίνησες να οδηγάς πως θα σου φαινόταν να έπαιρνες μια ωραία Ferrari,και στην πρώτη σου "βόλτα" να μέτραγες τους κύκλους που γράφει η πισοκούνα???

.

Τι είναι αυτά που λες???
Μάλλον δεν έχεις περάσει απ την εποχή που μαζεύαμε δεκάρικο δεκάρικο απ το χαρτζιλίκι μας για να πάρουμε ένα μοντέλο,τότε που ο αερογράφος ήταν όνειρο θερινής νυχτός και το κομπρεσέρ θαύμα αν μπορούσες να το πάρεις....
Το να μην έχει ή να μπορεί να διαθέσει κάποιος πιτσιρικάς ή και μεγάλος χρήματα για ένα κομπρεσέρ και να καταφεύγει σε φιάλες το θεωρείς απλά αναξιόπιστο και ξεπερασμένο?
Ξέρεις πόσος κόσμος είναι ξεπερασμένος όπως λες?
Η που χρησιμοποιεί ξεπερασμένους αερογράφους και παροχές αέρα?

Το ότι μπορεί να ξεραθεί χρώμα στο σώμα του μπεκ ενός εσωτερικής μύξης πάει να πει πως τον χάσαμε? Εδώ δεν συμφωνώ! Με ένα προσεκτικό καθάρισμα βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση σαν καινούργιος! .

Δεν είπα ότι ο αερογράφος είναι χαμένος!
Απλά τόνισα το γεγονός ότι κάποιοι χρησιμοποιούν κάτι χωρίς να έχουν την κατάλληλη γνώση και εμπειρία για να το κάνουν,και που στην τελική υπάρχουν πιο φθηνά εργαλεία που δεν διακινδυνεύεις να κλάψεις τα χρήματα σου ή το μοντέλο σου από φτύσιμο αερογράφου λόγο ξεραμένου χρώματος.
Και μπορει να μην χάνεις τον αερογράφο όπως λες αλλά χάνεις τις στραβωμένες ή σπασμένες βελόνες,τα ξεχειλωμένα μπεκ,τα διαφράγματα που καίγονται απ το πολύ διαλυτικό νίτρου...

Να ξαναπώ πως το ότι έχει μπεκ, δεν σημαίνει πως προσδίδει τα ίδια αποτελέσματα, και δεν εννοώ στη λεπτότητα της δεσμής αλλα στην ποιότητα αυτής, άλλο εσωτερική άλλο εξωτερική ανάμιξη....

Ρε Αντρίκο θα μας τρελλάνεις ρε φίλε!!!
Τα ίδια θα λέμε?
Μάλλον δεν διαβάζεις καλά τι γράφω και μπερδεύουμε και τον κόσμο...
Παράθεση
Απ την στιγμή που έχει έστω και υποτυπώδες μπεκ μπορεί να ψεκάσει με ανεκτό κόκκο,αρκεί να αερωθεί σωστά.

Δεν είπα ότι θα συγκρίνουμε εξωτερικής ανάμιξης με εσωτερικής διπλής...
Είπα ότι αντί ο μοντελιστής να παιδεύεται να βγάλει ένα καμουφλάζ σε ένα 72άρι με πινέλο,ή να προσπαθεί να καλύψει με μπατανόβουρτσα ένα 32άρι,μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν απλό αερογράφο που δουλεύεται πανεύκολα(μονής),δεν παιδεύεσαι να τον καθαρίσεις(εξωτερικής μίξης).
Και αν νομίζεις ότι το καλό βάψιμο έχει να κάνει με τον ψιλό κόκκο,την ποιότητα και τον τρόπο που θα στρώσει στην επιφάνεια το χρώμα μάλλον δεν το έχεις ψάξει αρκετά...
Υπάρχουν μοντελιστές ακόμη που δεν καθαρίζουν καλά ή και καθόλου πριν βάψουν το μοντέλο τους,ή που αφήνουν τα μοντέλα τους να στεγνώσουν στο μπαλκόνι όπου από κάτω στρώνουν χαλίκι για τον δρόμο...!!!

Αυτό με έστειλε τελείως... :roll:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 12:35:07 πμ »
Παράθεση
Το υπογράφω αυτό, ύστερα απο προσωπική εμπειρία με βάψιμο 2 τέτοιων εξωτερικής μίξης φθηνών αερογράφων.

Αλήθεια τι πήγες να κάνεις και δεν πέτυχε?
Για εξήγησε μου μήπως φταίει κάτι άλλο...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όπως θα το θέλαμε,φταίει το εργαλείο,το αμάξι,ο φούρνος κλπ...
Το ότι δεν μπορείς να μπεις σε μια στροφή με 100 με ένα αμάξι,πάει να πει ότι φταίει το αμάξι.(Με 2 διαφορετικά αμάξια να ακριβολογούμε)
Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος δεν μπορεί να το βάλει με περισσότερα χιλιόμετρα και με ανοιχτή την πόρτα!
Το να είχες, παραδείγματος χάριν, τα νεύρα σου και όταν έβαψες να μην σου πέτυχε η μίξη,το αραίωμα,η πίεση,ή ότι μπορεί να είχε μια ίνα από το χαρτί του προηγούμενου καθαρίσματος,υπογράφεις ότι ο αερογράφος είναι άχρηστος και δεν κάνει αυτά που λέει?
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 01:14:34 πμ »
Επειδή το θέμα ξέφυγε και εσύ το πήρες προσωπικά που δεν ήταν ο σκοπός μου αυτός, αλλά στο να εκφράσω την προσωπική μου άποψη καλύτερα ας μην συνεχιστεί αυτός ο διαπληκτισμός.
Και προς απάντηση του σχολίου σου :

Παράθεση
Μάλλον δεν έχεις περάσει απ την εποχή που μαζεύαμε δεκάρικο δεκάρικο απ το χαρτζιλίκι μας για να πάρουμε ένα μοντέλο,τότε που ο αερογράφος ήταν όνειρο θερινής νυχτός και το κομπρεσέρ θαύμα αν μπορούσες να το πάρεις....
Το να μην έχει ή να μπορεί να διαθέσει κάποιος πιτσιρικάς ή και μεγάλος χρήματα για ένα κομπρεσέρ και να καταφεύγει σε φιάλες το θεωρείς απλά αναξιόπιστο και ξεπερασμένο?

Μάλλον εσύ δεν θυμάσαι τις συζητήσεις μας?? Έκανα μοντέλα απο το 1990 και 3 χρόνια έβαφα αποκλειστικά με πινέλα μέχρι να καταφέρω να πάρω τον πρώτο μου αερογράφο μαζί με κομπρεσέρ (λεφτά τα οποία μάζευα ούτε και γω ξέρω πως εκείνη την εποχή), και βλέπεις απο 15 χρονών ήξερα πως ήταν τελείως άτοπο να παίρνεις αερογράφο χωρίς κομπρεσέρ. Το τι κάνουν οι τωρινοί μοντελιστές δεν με απασχολεί και τόσο. Δικό τους θέμα είναι εξάλλου, εμείς τους προτείνουμε εκείνοι επιλέγουν.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 01:19:24 πμ »
Επειδή το θέμα ξέφυγε και εσύ το πήρες προσωπικά που δεν ήταν ο σκοπός μου αυτός, αλλά στο να εκφράσω την προσωπική μου άποψη καλύτερα ας μην συνεχιστεί αυτός ο διαπληκτισμός.

διαπληκτισμος με τον Γιωργο φανταζει ουτοπια παντως, δε ξερω ετσι τον εχω κοψει...  :lol:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 01:22:56 πμ »
Δεν το πήρα προσωπικά!
Απλά κάποιος που μας διαβάζει τώρα καταλαβαίνει άλλα πράγματα.
Μου βάζεις κάποια θέματα και εγώ απαντάω.
Όταν μου λες ότι υπογράφεις για έναν αερογράφο,είναι λίγο εριστικό το να το δεχτώ χωρίς να απαντήσω...
Α και απαντάω επειδή έχω και χρόνο τώρα!(Είμαι βράδυ στην δουλειά) :lol:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 01:25:55 πμ »
Παράθεση
Brutalos έγραψε:

Αυτό με έστειλε τελείως... Rolling Eyes

Ναι συγνώμη αυτό που ήθελα να πω είναι, ότι πληρώνεις παίρνεις
 :roll:  :roll:  :roll:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 01:29:18 πμ »
Και προς απάντηση του σχολίου σου :

Παράθεση

Μάλλον εσύ δεν θυμάσαι τις συζητήσεις μας?? Έκανα μοντέλα απο το 1990 και 3 χρόνια έβαφα αποκλειστικά με πινέλα μέχρι να καταφέρω να πάρω τον πρώτο μου αερογράφο μαζί με κομπρεσέρ (λεφτά τα οποία μάζευα ούτε και γω ξέρω πως εκείνη την εποχή), και βλέπεις απο 15 χρονών ήξερα πως ήταν τελείως άτοπο να παίρνεις αερογράφο χωρίς κομπρεσέρ. Το τι κάνουν οι τωρινοί μοντελιστές δεν με απασχολεί και τόσο. Δικό τους θέμα είναι εξάλλου, εμείς τους προτείνουμε εκείνοι επιλέγουν.

Άμα το έπαιρνα προσωπικά θα ήμουν έξω απ το σπίτι σου τώρα! :lol:
Για αυτό μου έκαναν εντύπωση αυτά που είπες.Επειδή τα ξέρεις και συ.
Δεν είπα ότι είναι Ο αερογράφος ή ότι δεν υπάρχει άλλος.Απλά ότι κατά την γνώμη μου είναι ο πιο "value for money and experience"
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 04:53:45 πμ »
Να τονίσω το γεγονός ότι αναφέρομαι σε αερογράφο σαν και αυτόν και όχι σαν αυτόν
Απλώς να πω ότι αν είχες βάψει με τον δεύτερο,σίγουρα θα είχες πρόβλημα!
Ο πρώτος θεωρείται αερογράφος εξωτερικής ανάμιξης μονής λειτουργίας,ενώ ο δεύτερος ενώ αναφέρεται/θεωρείται λανθασμένα έτσι,στην ουσία είναι Spray Gun,καθότι δεν έχει ρύθμιση δέσμης.Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι στην ουσία βάφεις όπως και με μια μπουκάλα spray...
Στην ουσία πιθανόν και να μιλούσαμε για διαφορετικά πράγματα!!!
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 10:02:50 πμ »
Έχοντας διαβάσει τον διάλογο που είχε ο Γιώργος με τον Αντρέα, θα ήθελα να πω πως και οι δύο προσέφεραν σημαντικές γνώσεις και εμπειρία μέσα από αυτά που έγραψαν. Όμως επιτρέψτε μου, από τη σκοπιά του μοντελιστή που πλέον έχει τη δυνατότητα και θέλει να μυηθεί για τα καλά στο μοντελισμό, να συμφωνήσω με τη θέση του Γιώργου. Όχι ότι διαφωνώ μαζί σου Αντρέα, αλλά για την περίπτωσή μου τουλάχιστον νομίζω πως είναι καλύτερα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αποκτήσω εμπειρία σταδιακά.

Ο αερογράφος που είχα αγοράσει πιτσιρικάς είναι ακριβώς αυτός που περιγράφει ο Γιώργος. Τότε όμως δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα όχι για κομπρεσέρ, αλλά ούτε για το μανόμετρο του κομπρεσέρ. Πέρασαν ΠΟΛΛΑ χρόνια (τα περισσότερα με αποχή από το χόμπι λόγο σπουδών, κλπ) και τώρα πλέον σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός κομπρεσέρ. Ακόμα και τώρα όμως θα χρησιμοποιήσω τον παλιό αερογράφο (και αυτό εν γνώσει της χαμηλής του ποιότητας) με σκοπό να ΜΑΘΩ τουλάχιστον τα βασικά. Όταν θα είμαι σε θέση να κάνω το επόμενο βήμα τότε σίγουρα θα φροντίσω να πάρω ένα πολύ καλό αερογράφο του οποίου όμως τις δυνατότητες θα είμαι σε θέση να εκμεταλλευτώ σε κάποιο βαθμό.

Take care και καλό μήνα.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
.....
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 10:48:12 πμ »
......παιδες για να μην προβληματιζεστε γυριστε στο πινελο....να μην αισθανομαι γραφικος και εγω..
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 11:13:29 πμ »
Παράθεση από: mmaker
Να τονίσω το γεγονός ότι αναφέρομαι σε αερογράφο σαν και αυτόν και όχι σαν αυτόν
Ο πρώτος θεωρείται αερογράφος εξωτερικής ανάμιξης μονής λειτουργίας,ενώ ο δεύτερος ενώ αναφέρεται/θεωρείται λανθασμένα έτσι,στην ουσία είναι Spray Gun,καθότι δεν έχει ρύθμιση δέσμης.Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι στην ουσία βάφεις όπως και με μια μπουκάλα spray...

Αναφερόμουν στον πρώτο.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 11:35:15 πμ »
Παράθεση από: mmaker

Αναφερόμουν στον πρώτο.

Και γω αυτόν λέω!
Έλα ρε συ μια χαρά είναι...
Δεν είδες mottle που έβγαλε ο Κώστας στο Μ-48? :D
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 11:42:42 πμ »
Παιδια κ εγω τον πρωτο εχω.  :lol: Κανεις πολλα πραγματα αλλα δυσκολα μεγαλη λεπτομερεια.Αλλα γενικα για εξωτερικες δουλειες ειναι καλος.

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 03:57:09 μμ »
Ναι ρε συ Αντρέα, αφού έβγαλα από αυτό που λέει ο Γιώργος... :lol:  :lol:
Καλός είναι αλλά πρέπει να είσαι λίγο μάστορας για να κάνεις πολύ καλή δουλειά... Έχει το θετικό ότι δε μπουκώνει εύκολα, και ότι καθαρίζει επίσης εύκολα. Τώρα αν λειτουργεί και χωρίς το λαστιχάκι θα σας πω λίαν συντόμως... :?

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 01, 2005, 08:15:42 μμ »
Πόσες φορές πρέπει να το πω, πως δεν είναι θέμα του πόσο μάστορας είσαι όταν χειρίζεσαι αερογράφους κάτω του μετρίου... το θέμα τράβηξε πολύ ως έχει όπως προείπα και δεν έχω καμία διάθεση να επαναλαμβάνομαι.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Tags: f-16 ghost