Επειδή μόνον ο φίλος ramfighter αποφάσισε να κρατήσει ένα επίπεδο, και αντιπαρερχόμενος τα καυστικά σχόλια αγαπητών συναδέλφων περί των προσωπικών μου περιπετειών με τον SQL Server (θα απαντήσω επ’ αυτών στις καταγγελίες), ιδού η ιδέα μου. Δεν απέχει από τα γραφόμενα του ramfighter αλλά είναι πλήρως κανονικοποιημένη μέχρι και τον 3ο βαθμό και επιτρέπει την ύπαρξη ν λέξεων κλειδιών ανά άρθρο. Εν ολίγοις το σχήμα θα είναι σε γενικές γραμμές αυτό:

Το σκεπτικό είναι οτι:
Υπάρχουν εκδότες (publishers), που εκδίδουν βιβλία-περιοδικά (books) που περιέχουν άρθρα (articles) τα οποία χαρακτηρίχονται από κάποιες λέξεις κλειδιά. ΠΧ ένα άρθρο με τίτλο "Nakajima Ki-43, το γεράκι του Ειρηνικου", έχει πιθανότητα τις λέξεις λειδιά Japan, PΤΟ, fighter, Nakajima. Ομοίως ένα άρθρο για το Spitifire θα έχει τις λέξεις κλειδιά England, ETO, fighter, Supermarine. Η λέξη κλειδί fighter είναι κοινή και στα δύο, οπότε μπορώ να βρώ όλα τα fighter. Ομοίως όλα τα καταδιωκτικά που έδρασαν στον Ειρηνικό (fighter, PTO) κοκ.
Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των λέξεων κλειδιών για κάθε άρθρο. Κρατώντας το πεδίο ΒΟΚ_ISBN nullable μπορούμε με την ίδια δομή να χειριστούμε βιβλία και περιοδικά. Οπως πολύ σωστά ανέφερε ο ramfighter, μπορεί να προσθεθεί κωδικοποίηση χωριταξίας ή εναλλακτικοί κωδικοί πέραν του ΙSBN.
Αυτά σαν αρχή. Ακούω βελτιώσεις-προτάσεις-διορθώσεις...
ΥΓ
Sorry αλλά έχω μεγάλη πίεση στη δουλειά και έχω βαρέσει εξαφάνιση. Το παρών ήταν ένα καλό διάλειμα...
ΥΓ2
Ρε που κατέληξα! Ακόμα και εδώ να σχεδιάζω βάσεις. Αίσχος...