Αποστολέας Θέμα: BAΨΙMATA  (Αναγνώστηκε 2121 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος πυροβολητηςΜ48

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 109
  • modelclub.gr
BAΨΙMATA
« στις: Ιουνίου 05, 2007, 08:48:18 μμ »
kαλησπερα σε ολους 2 ερωτησουλες 1)αναμειγνηωντε λαδι με enemal,αν ναι πως?κ με αερογραφο?
                                                  2)μπορουμε να βαψουμε ενα μοντελο αποκλειστηκα με λαδι(με αερογραφο)
                                                                :lol: :lol: :lol: :lol:
ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
             355 ΕΜΑ

Αποσυνδεδεμένος jogiav

  • ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1456
  • Age: 59
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 05, 2007, 08:56:47 μμ »
Τα enamel δεν έχουν ακριβώς ίδια σύσταση με τα λάδια, ή για να το πω διαφορετικά, τα λάδια είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία χρωμάτων-υλικών. Μπορεί να διαλύονται με white spirit αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να αναμιχθούν με επιτυχία με χρώματα enamel (εδώ προβλήματα υπάρχουν σε μίξεις μεταξύ ακρυλικών π.χ. Gunze με Tamiya).
Κατηγορηματικός δεν μπορώ να είμαι μιας και δεν έχω δοκιμάσει κάτι ανάλογο αλλά η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα πετύχει και ιδιαίτερα με αερογράφο όπου θέλει πολύ καλή αραίωση και τα λάδια θέλουν ΠΟΛΥ κόπο για να αραιωθούν σωστά (για χρήση με αερογράφο).

Να η ευκαιρία να το δοκιμάσεις εσύ και να μας πεις τα αποτελέσματα  :lol:



Γιάννης Γιαβάσης


Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

  • Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 829
  • Age: 60
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 06, 2007, 07:29:25 μμ »
Να οι 2 απαντησουλες στις 2 ερωτησουλες.
1) Οχι δεν αναμιγνυεις λαδι με enamel,ουτε και τιποτε αλλο παρα μονο με...λαδι,με τον ιδιο τροπο που δεν μπορεις
να αναμειξεις λαδι με νερο.
2) Μπορεις να βαψεις ενα μοντελο με λαδια αν και μαλλον θα χρειαστει ιδιαιτερο δουλεμα με white spirit ή/και λαδι ραφινε και πολυ καλο σουρωμα για να μην περασουν κοματια λαδιου στον αερογραφο και τον βουλωσει.
   Μπορεις ομως να βαψεις εξ ολοκληρου ενα μοντελο με λαδια με πινελο,αρκει να περασεις το μοντελο ενα ασταρι πρωτα.
   Με προσεκτικη δουλεια μπορεις να κανεις  ο,τι και με τον αερογραφο με πρωτο και καλυτερο το soft blending ή ελληνικα μαλακο σβησημο μεταξυ των χρωματων.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 9893
  • Age: 54
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 06, 2007, 08:51:36 μμ »
Και όμως!
Τα λάδια αναμιγνύονται μια χαρά με σμάλτα(Humbrol) και έχουν ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα σε φθορές και drybrush.
Συνηθίζω να αναμιγνύω βασικά χρώματα της Humbrol με λευκό ή κάποιο σκουρότερο λάδι,για πιο "απαλό" αποτέλεσμα σε drybrush με ταχύτερους χρόνους στεγνώματος από σκέτο λάδι,αλλά και να μην παιδεύομαι να κάνω μίξεις με λάδια μόνο για να πετύχω κάποιο FS.

Επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα μπορείς να έχεις,ψεκάζοντας λάδια μόνα τους ή με σμάλτα.
Ο λεπτός κόκκος τους κάνει ιδαίτερα καλό σβήσιμο.
Σε συνδιασμό με τα ειδικά υγρά "mediums" που υπάρχουν για καλύτερη ροή και ταχύτερο στέγνωμα του λαδιού,μπορείτε να βελτιώσετε πολλά!
Μηδαμινό πρόβλημα στεγνώματος χρώματος στην βελόνα και στο μπεκ,και λεπτότερες και καθαρότερες δέσμες.
Τα συγκεκριμένα υγρά είναι ιδανικά και για σμάλτα,μιας και βελτιώνουν την ροή,και βοηθάνε να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα χρώματα,ιδιαίτερα τα γυαλιστερά(αυτοκινητομοντελισμός)
Επίσης η μίξη αυτών των υγρών με λάδια τα κάνει αρκετά διαφανή,και σε συνδυασμό με προσθήκη βερνικιού,τα κάνει ιδανικά για postshading!

Τέλος θέλω να δοκιμάσω το αντίστοιχο βελτιωτικό ροής για ακρυλικά, για να δούμε αν θα μειωθεί το φαινόμενο της συνοχής των μορίων,που έχει άσχημα αποτελέσματα σε περίπτωση wash με ακρυλικά.
Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση,αραίωση με οινόπνευμα,ΑΖΑΧ ή νερό με ελάχιστο σαπούνι,βελτιώνει τα πράγματα....
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 2517
  • Age: 62
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 06, 2007, 09:13:30 μμ »
.......................

Τέλος θέλω να δοκιμάσω το αντίστοιχο βελτιωτικό ροής για ακρυλικά, για να δούμε αν θα μειωθεί το φαινόμενο της συνοχής των μορίων,που έχει άσχημα αποτελέσματα σε περίπτωση wash με ακρυλικά.
Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση,αραίωση με οινόπνευμα,ΑΖΑΧ ή νερό με ελάχιστο σαπούνι,βελτιώνει τα πράγματα....


 ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: Πες μας περισσότερα για το παραπάνω με το βελτιωτικό ροής και ιδιαίτερα αυτό με το σαπούνι (πρώτη φορά το συναντάω)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 9893
  • Age: 54
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 06, 2007, 10:06:55 μμ »

Τα ακρυλικά(τέμπερες,ακρυλικά για φιγούρες,κ.α.),όταν αραιώνονται για wash και ιδιαίτερα με νερό,λόγω της συνοχής των μορίων του νερού (βλέπε δημιουργία σταγόνων),παρατηρείτε να μαζεύεται το wash σε άσχετα σημεία περισσότερο χρώμα,και ιδιαίτερα να δημιουργείται ένα σαφές όριο σαν λεκές εκεί που μένει το wash.
Παρατηρείστε επίσης τα πλυμμένα ποτήρια ή ακόμη και το μη σκουπισμένο με δέρμα,πλυμμένο αμάξι μας, με πολλές στάμπες απ το πλύσιμο,για να καταλάβετε ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να δημιουργηθεί στο wash με χρώμα όμως!
Ένας άλλος τρόπος wash που χρησιμοποιείτε κατά κόρον σε ευπαθή μεταλλικά βαμμένα μέρη,είναι με σκόνες παστέλ ή αγιογραφίας,αναμειγμένα με νερό,και πάλι λίγο σαπούνι,όπου βέβαια τώρα μετά το στέγνωμα καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί για να μείνει σε γραμμώσεις και εσοχές!  :wink:
Με την προσθήκη ελάχιστου σαπουνιού για τα πιάτα στο μείγμα μας,διασπάται αυτή η συνοχή
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 2517
  • Age: 62
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 06, 2007, 10:11:06 μμ »
 ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος CROW

  • magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 5195
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: BAΨΙMATA
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 06, 2007, 11:35:42 μμ »
 Kαι φυσικα το κολπακι με το σαπουνι δουλευει μια χαρα και με τα διαφορα μελανια (π.χ. Citadel ) που κυκλοφορουν για wash σε φιγουρες.

Tags: ëáäéá