Αποστολέας Θέμα: Rolls Royce Merlin, the real thing!  (Αναγνώστηκε 1361 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος icecore

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: United Kingdom
  • plastic is fantastic
Rolls Royce Merlin, the real thing!
« στις: Ιουνίου 15, 2007, 08:22:21 μμ »
Καλησπερα σε ολους!
Το ερώτημα είναι ασυνηθιστο, αλλα πιστευω ότι όλο και κάποιος θα έχει την απαντηση. Δουλέυω ως συντηρητής μετάλλων στο μουσείο τεχνολογίας στο Λονδίνο. Πρόκειται να αντικαταστήσω μια σύνδεση στην περιοχή του  cooling tank σε μια Rolls Royce Merlin (φωτο συννημενες) αλλά δεν έχω αρκετές πληροφορίες για το πως ακριβως ήταν η πραγματική σύνδεση. Η παλαιότερη σύνδεση (copper mesh around rubber hose) δε μου κανει για αυθεντικη: μπορεί μεν να χρησιμοπιούσαν τα ίδια υλικά αλλά η συνδεσμολογία ήταν διαφορετική (κατά τη γνώμη μου, τα γερμανικά αεροσκάφη έχουν πολύ πιο high-tech  συνδεσμολογίες!)
Κάθε βοήθεια λοιπόν είναι καλοδεχούμενη!
Με εκτίμηση,
Στάθης
attachments:

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Απ: Rolls Royce Merlin, the real thing!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 15, 2007, 08:43:20 μμ »
Γεια σου Σταθη.Κατα την ταπεινη μου γνωμη (σαν απλος μηχανικος ) η συνδεσμολογια φενεται αυθεντικη.Αυτο γιατι απο χαλκοσωληνα,καταληγουμε σε αλουμινιο(αν δε κανω λαθος).Ετσι η ποιο ασφαλης μεθοδος ενωσης ειναι το ελαστικο το οποιο δεν αντιδρα με κανενα απο το δυο μεταλα.Αυτο το οποιο δεν ειναι αυθεντικο ειναι τα κολιε που σφιγκουν το σωληνα.Εσενα γιατι δεν σου φενεται αυθεντικο? και τι ακριβος περνα μεσα απο τον αγωγο αυτο? Νερο-αλκοολη? Εκεινη την εποχη που φτιαχτηκε ο κινητηρας Υπηρχε καποια αλλη μεθοδος ωστε να στεγανοποιουν σωστα δυο διαφορετικα μεταλα με διαφορετικο δεικτη διαστολης και διαφορετικη αντοχη στη διαβροση? Παντος οι Γερμανοι ηταν πιο μπροστα σε αυτα τα πραγματα.Μη ξεχνας οτι στην αρχη του ΒΠΠ πολεμουσαν με κινητηρες injection ενω οι Αγγλοι παλευαν με τα καρμπυρατερ. Αν βρεις τελικα τι γινεται ενημερωσεμε γιατι με ενδιαφερει!
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος icecore

• Scale 1/144
  • *
  • plastic is fantastic
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 15, 2007, 09:13:56 μμ »
Φιλε Θανάση, έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά τα υλικά σύνδεσης. Επίσης τα Jubilee brackets είναι νεώτερα (1991 τυπωμένο πάνω τους). το πρόβλημα είναι ότι κάποιος ιστορικός μου έιπε ότι τύλιγαν το δίχτυ γύρω από το rubber hose με τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει 1 cm περίπου και απο τις δυο άκρες του σωλήνα. στη συνέχεια δίπλωναν το mesh κάτω από το λάστιχο και από πάνω έσφιγγαν τα jubilee. Αυτό που μου λείπει έιναι μια αυθεντική φωτογραφία του cooling tank ώστε να το ταυτοποιήσω. Το ακριβές υγρό που χρησιμοποιούσαν, δυστυχώς δε το γνωρίζω. Επίσης, τα απομεινάρια του mesh που διαθέτω είναι μπρούτζος και δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμοποιούσαν μπρούτζινο ή χάλκινο δίχτυ. Ο σωλήνας είναι 100% σύγχρονος (φέρει βιομηχανικό κωδικό) αλλά για το δίχτυ δνε έχω καμιά απολύτως ένδειξη!

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!
Στάθης

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 15, 2007, 09:23:13 μμ »
Ο κινητηρας θα ειναι λειτουργικος η θα βρισκεται απλα σε εκθεση? Παντος θα ψαξω για φωτογραφιες.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 15, 2007, 10:43:05 μμ »
Η γνώμη μου είναι να μήν βασιστείς σε "προφορικές παραδόσεις", εικασίες και φωτογραφίες. Ψάξε να βρείς τα τεχνικά εγχειρίδια εποχής του συγκεκριμένου κινητήρα καθώς και τα βιβλία που αφορούν κοινούς τρόπους σύνδεσης σωλήνων, καλωδιώσεων κλπ της Rolls Royce πάλι της εποχής .
Αφού βρίσκεσαι πολύ κοντά στην "πηγή" θα είναι εύκολο να τα βρείς.

Αυτό που μπορείς να κάνεις επίσης είναι να έρθεις σε επαφή με κάποια απο τις εταιρείες που κάνουν restoration σε παλιά αεροσκάφη, (υπάρχουν αρκετές αυτή τη στιγμή στην Αγγλία)  αυτοί θα ξέρουν σίγουρα την απάντηση στο ερώτημά σου.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 15, 2007, 10:47:05 μμ »
Η γνώμη μου είναι να μήν βασιστείς σε "προφορικές παραδόσεις", εικασίες και φωτογραφίες. Ψάξε να βρείς τα τεχνικά εγχειρίδια εποχής του συγκεκριμένου κινητήρα καθώς και τα βιβλία που αφορούν κοινούς τρόπους σύνδεσης σωλήνων, καλωδιώσεων κλπ της Rolls Royce πάλι της εποχής .
Αφού βρίσκεσαι πολύ κοντά στην "πηγή" θα είναι εύκολο να τα βρείς.

Αυτό που μπορείς να κάνεις επίσης είναι να έρθεις σε επαφή με κάποια απο τις εταιρείες που κάνουν restoration σε παλιά αεροσκάφη, (υπάρχουν αρκετές αυτή τη στιγμή στην Αγγλία)  αυτοί θα ξέρουν σίγουρα την απάντηση στο ερώτημά σου.

Εχει απόλυτο δίκιο ο θείος Νώντας, βρίσκεσαι μέσα στην πηγή και ψάχνεις το νερό αλλού??? :roll:

Αποσυνδεδεμένος icecore

• Scale 1/144
  • *
  • plastic is fantastic
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 16, 2007, 06:01:17 μμ »
Ακόμη και στην Αγγλία, δεν είναι τόσο εύκολο να βριες πηγες όσον αφορά κάτι εντελώς εξειδικευμένο. Πάντως η ιδέα με τις εταιρίες  restoration φαινεται ελκυστικη. Επίσης, μιλάμε πάντα για στατικό μη λειτουργικό κινητήρα.
Στάθης

Tags: