Καλησπέρα Παιδεία

.
Μετά από 7 μέρες βαρετής υπηρεσίας

σκεφτόμουνα τι θα σας παρουσιάσω.χάζευα τα αρχεία μου και βρήκα αυτό το άρμα.Aμεσος το επίλεξα αυτό το θέμα γιατί βρίσκω ενδιαφέρον το πως έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα.Όλη αυτή η περιπέτεια διάρκησε 3 περίπου χρονια

Το μοντέλο είναι το MERKAVA από την Tamiya και το πήρα δώρο τα χριστούγεννα το 2003....από τους γονείς μου. Aμεσος κάθισα να το φτιάξω.Μην με ρωτήσετε πια χρώματα χρησιμοποίησα τότες γιατί δεν θυμάμαι καθόλου.Πάντως το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου και το άρμα μου έδειχνε πολύ....πεθαμένο.Περίπου ένα χρόνο έμεινε έτσι στο ράφι ώσπου μια μέρα το ξανά έπιασα και του άλλαξα τα φώτα.Θα σας περιγράψω όλη την διαδικασία βήμα βήμα όσο πιο καλά μπορώ για να πάρει ο ένας η ο άλλος καμια ιδέα το τι να κάνει με ένα παλιό μοντέλο που δεν αρέσει άλλο πια.

Πριν τρία χρονια...
Η Φωτογραφία που βλέπετε είναι το άρμα πριν τρία χρονια.όπως βλέπετε και εσείς το μοντέλο δεν έχει καθόλου ζωή και το στεγνό πινέλο είναι χαλια.

Το πρώτο βήμα ήτανε να βγάλω το παλιό χρώμα.Αυτό το έκανα με ένα σπρέυ του φούρνου το αφίσα 20 λεπτά πάνω και μετά το ξέπλυνα με χλιαρό νερό.Αυτό που έμεινε ήτανε το πράσινο χρώμα τις Revell...αν θυμάμαι καλά.Το αφίσα να στεγνώσει πολύ καλά...δυο εβδομάδες περίπου.Μετά από αυτό πρόσθεσα μερικά αξεσουάρ όπως κουτιά,συρματόσχοινο,κουβέρτες κλπ.Έβαλα και τα πλαϊνά ασπίδια και τα επεξεργάστηκα με μαχαίρι για να δείξει ταλαιπωρημένο.Το μπροστινό προστατευτικό το έκοψα εντελώς ώστε να δείξει και η ερπύστρια.Χρησιμοποίησα και ένα μικρό βελτιωτικό tis Legends Productions που περιέχει τα πολυβόλα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ξυστήκανε μερικά σημεία με γυαλόχαρτο.Το μπροστινό αριστερό μέρος του πύργου "στοκαριστικε".Το αλουμινόχαρτο είναι το πανί αναγνωρίσεις.
Μετά από αυτό έμεινα πάλι στάσιμος γιατί έψαχνα σαν τρελός να βρω καλές πληροφορίες για το σωστό χρώμα και οι περισσότεροι από σας ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.Αχ αχ αυτό το ισραηλινό χρώμα μου κόστισε παρα πολύ χρόνο.All ευτυχώς βρήκα καλές ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα και είναι εδώ στο forum έδει γνωστες.
Το μοντέλο βάφτηκε με χρώμα από την Lifecolor.Πρώτα έγινε το Pre Shading με μαύρο ακριλικό, πέρασμα του βασικού χρώματος και μετά τα ανοίγματα προσθέτοντας λίγο άσπρο χρώμα.

Το χρώμα ονομάζεται Israeli Sand Grey 1982 UA035.Μετά το στέγνωμα περάστηκε ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι για να βάλω τις χαλκομανίες.Αφού στεγνώσανε καλά καλά "ξαναπερστικε" ένα χέρι βερνίκι και το άρμα ήτανε έτοιμο για wash.Το wash έγινε με λάδια ζωγραφικής.Το "μιξ" ήτανε μαύρο και καφέ.Μετά από μια μέρα στέγνωμα πέρασα το στεγνό πινέλο με χρώμα τις Humbrol Beige με τον αριθμό 121.Σειρά είχε το Paint Chipping που έγινε με ένα λεπτό πινέλο και χρώμα τις Vallejo.

Για να πετύχετε ένα ρεαλιστικό Paint Chipping πρέπει να κρατάτε το πινέλο σχεδόν 90 μοίρες στο σημείο που θέλετε να επεξεργασετε.

Σε αυτήν την φωτογραφία φαίνεται και ένα μικρό λαθάκι στις ερπύστριες

Ιδού το αποτέλεσμα
Οι σκόνες και οι λάσπες γίνανε με Mig Pigments και Tamiya διαλυτικό.Με το που στέγνωσε περαστήκανε δυο χερια βερνίκι matt τις Modelmaster.
Για να δείξει το τέρας σιδερένιο έκανα την διαδικασία Metalising με ένα μαλακό μολύβι και για φρέσκες γρατζουνιές χρησιμοποίησα ένα ασημένιο μολύβι

Εδώ το μαλακό μολύβι που ονομάζεται Derwent Sketching Light Was HB

Και οι ερπύστριες περαστήκανε με το ίδιο μολύβι

Οι φρέσκες γρατζουνιές με το ασημένιο μολύβι τις Faber Castell.
Τα υπόλοιπα αξεσουάρ βαφτήκανε με πινέλο και ακριλικά χρώματα.Οι φιγούρες είναι τις Blast Models .Τα πρόσωπα βαφτήκανε με λάδια ζωγραφικής και οι στολές με ακριλικά τις Vallejo.

Λοιπόν παιδεία αυτά.Εύχομαι να σας αρέσει και πριν πετάξετε ένα παλιό μοντέλο ξανά σκεφτείτε το καλά και προσπαθήστε να το κάνετε καλύτερο. Αυτό το άρμα δημοσιεύτηκε και στο γερμανικό μοντελιστικό περιοδικό Modell Fan
Να είστε όλοι καλά
Lucas