Αποστολέας Θέμα: Τα φωτα σας για γραμμωση (οχι κοιλιακων)  (Αναγνώστηκε 2722 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
Τα φωτα σας για γραμμωση (οχι κοιλιακων)
« στις: Μαΐου 22, 2007, 10:45:32 μμ »
Δουλευω σε ενα F-4 και τα (σ)καταφερα να καταστρεψω μερικα σημεια της γραμμωσης του μοντελου κοντα στους αεραγωγους οι οποιοι οσο και να τους λιμαρα και να δοκιμαζα εχασκαν.Προκειμενου λοιπον να φυγω απο αυτο το χαροπαλευτικο step του μοντελου στοκαρισα οχι με υγρο στοκο και αναποφευκτα για να εξαλειφθει ο περισσευων στοκος κατα το τριψιμο εφτασα σ αυτο το σημειο που συζηταμε τωρα.Μετα διαβασα και την τεχνικη με το ταλκ και το βερνικι και ::eusa_wall::.Δεν εχω ιδεα λοιπον πως να επαναφερω τη γραμμωση.Η απορια μου ειναι πως αφου αυτη ειναι εκτυπη στο μοντελο αν την χαραξω θα πρεπει να την χαραξω και στα υπολοιπα σημεια του?Την απαντηση την μαντευω ηδη αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια  ::cry2::

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Τα φωτα σας για γραμμωση (οχι κοιλιακων)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:37:46 πμ »
Όχι απαραίτητα... Αν βρεις ένα εργαλείο όπως η OLFA, ου να μην ανοίγει μεγάλο αυλάκι, οπότε να μην διαφέρει πολύ από τη διατομή της γράμμωσης του υπόλοιπου μοντέλου, νομίζω θα είσαι οκ...

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 23, 2007, 12:43:58 πμ »
Χμμμ.Απλως εγω αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν θα φαινεται η διαφορα λογω του οτι η γραμμωση ηταν αναγλυφη στα συγκεκριμενα σημεια.Αν εγω την χαραξω και λιγο πιο περα συνεχιζει αναγλυφη δεν θα ειναι ασχημο αισθητικα?

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:04:18 πμ »
Γράψε λάθος... Δεν κατάλαβα ότι η γράμμωση ήταν ανάγλυφη... Οι λύσεις είναι δύο... Η εξής μία... Ζεσταμένο τεντωμένο πλαστικό...

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:21:44 πμ »
.....την οποια σκεφτηκα αλλα το πιθανοτερο ειναι να δειτε κανενα φαντομ στολισμενο με γιρλαντες σαν χριστουγεννιατικο δεντρο.Να κολλησω απευθειας οπτικες ινες να εχει και φωτισμο?Ουφ κουραγιο κατι μου λεει οτι θα το δοκιμασω κι οτι γινει.Τελευταια διευκρινιση:Το πλαστικο θα το διαμορφωσω και θα το κολλησω επειτα η εν θερμω επαφη με το πειραματοζωο?Σορρυ που ρωταω μπακαλιαρους κι ευχαριστω για την κατανοηση

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:24:32 πμ »
Θα ετοιμάσεις μήκη πλαστικού, που αφού παγώσουν θα τα κολλάς στο σημείο... Το αν θα μετράς από πριν ή θα κόβεις πάνω στο μοντέλο είναι κάτι που θα κάνεις όπως βολεύει εσένα...

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:33:43 πμ »
Ωραια ευχαριστω για τις διευκρινισεις κι ελπιζω να τα καταφερω αν και μου φαινεται παλουκι.Τελικα η τελειομανια ειναι μια απο τις πιο μεγαλες τυψεις....

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:45:39 πμ »
Τελικα η τελειομανια ειναι μια απο τις πιο μεγαλες τυψεις....

:mrgreen: :mrgreen:
Και βρηκες τους ανθρωπους εδω να το πεις!! :lol: :lol:
Λοιπον,επειδη το πλαστικο και ιδιως αυτο που δεν υπαρχει στο κιτ ειναι το παθος μου,να σου πω κι εγω την γνωμη μου.
Υπαρχουν απο την σειρα της Evergreen παρα πολλοι τυποι σε μηκη πλαστικου.
Κατι το οποιο θα σου φανει απιστευτα βολικο ειναι να βρεις το πιο λεπτο sprue κοντα στο πλατος της γραμμωσης που θελεις και να το κοψεις
κατα μηκος στο υψος που θελεις.
Με μια προχειρη παχυμετρηση σε καποια sprue που εχω εδω βλεπω οτι το μικροτερο σε παχος που εχω ειναι 0,26-0,28 του χιλιοστου.
Υψος εχω 0,85 αλλα αυτο δεν σε ενδιαφερει γιατι το κοβεις.
Ακομα κι αν ειναι παχυ με ενα περασμα με το κοπιδι αμεσως εχεις λεπτυνει αρκετα το sprue. :wink:
Το κερδος στην ολη υποθεση ειναι οτι εχεις παντα το ιδιο παχος κατα μηκος της γραμμωσης αλλα και με γραμμωσεις σε αλλα σημεια που μπορει να χρειαστει να βαλεις,κατι που ειναι δυσκολο να το πετυχεις με ΖΤΠ. :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:57:55 πμ »
Τυχαινει να εχω κι εγω 0,4 χ 4 αρκετα μεγαλο αλλα οπως ειπαμε κοβεται.Ξαναριχνοντας μια ματια στο φαντομ τωρα,ειδα οτι η γραμμωση εχει το παχος μιας τριχας η καλυτερα μυτης καρφιτσας,και ενα δακρυ κυλησε στο μαγουλο μου.Ρε παιδια πως να το κανω εγω αυτο το πραγμα?Παιζει και να ειναι και μισο χιλιοστο το παχος που πρεπει να τα κοψω.Δεν νιωθω νηφαλιος τωρα βασικα ισως φταιει και αυτο.Ισως να μην νιωθω νηφαλιος ουτε οταν τα εχω κοψει (λεμε τωρα) και ξαφνικα πεσουν κατω επειδη κολλησαν στο χερι μου και δεν το πηρα χαμπαρι.Φυσικα καλυτερα να μην ειστε εκει αν εχω επιτυχει ολα τα προηγουμενα βηματα και ειμαι σε φαση να κολλαω.Αν βρω καμια σφιγκα να την γεμισω κολλα και να βγαζει απο το κεντρι γιατι αλλιως θα γινει ενα ωραιο splash στη θεση του Rescue...και εκτιναξη απο το μπαλκονι

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 23, 2007, 02:06:35 πμ »
Καθε αρχη και δυσκολη!!
Πρωτα λεπτυνε το περιπου στο παχος που θελεις και μετα κοψτο στο υψος!
Ειναι πιο ευκολο στο ΑΚΡΙΒΕΣ κοψιμο υψους ετσι και επειδη οταν το τριβεις για να λεπτυνει θα ειναι φαρδυ,θα ειναι πιο ευκολο στον χειρισμο και δεν θα σου κοπει  :wink:
Το καλο επισης εναντι του ΖΤΠ ειναι οτι η βαση που θα κολληθει στο κιτ ειναι τετραγωνη και οχι στρογγυλη οποτε θελεις ελαχιστη(ιχνος) κολλα απλωμενη με το δαχτυλο στο sprue(ετσι κανω συνηθως εγω.ΠΟΤΕ στο κιτ η κολλα)
Δοκιμασε το πρωτα αλλου να παρεις τον αερα!
Εχεις πολυ ψιλη τσιμπιδα?
Αν εχεις εισαι αρχηγος!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 23, 2007, 02:09:46 πμ »
Οχι αλλα ειναι μεσα στο προγραμμα των επομενων αγορων μιας και αυτο που εχω παρει απο τον Hondo ειναι μονο για να μαδας μαργαριτες και να λες: Θα τελειωσει-Δεν θα τελειωσει (το κιτ παντα)

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 23, 2007, 03:54:07 μμ »
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
Καμπύλες και γράμμωση
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 10, 2007, 06:46:38 μμ »
Θα ήθελα να διαβάσω τις εμπειρίες σας με την χάραξη ολόκληρου μοντέλου. Το ζητούμενο εδώ είναι να αντικαταστήσουμε όλη την υπερυψωμένη γράμμωση με χαραγμένη.
Ποια είναι τα βήματα;
Τι κάνουμε με τις καμπύλες της ατράκτου;

Ευχαριστώ.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here