Αποστολέας Θέμα: BADGER 175?  (Αναγνώστηκε 4566 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
BADGER 175?
« στις: Σεπτεμβρίου 28, 2005, 06:55:40 μμ »
Γειά σας! Είμαι το νέο μέλος!
Μπορεί κανείς να με βοηθήσει με τον BADGER 175?
Θέλω να τον αγοράσω, αξίζει? :roll:
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
BADGER 175?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2005, 07:07:02 μμ »
Καλωσήλθες φίλε Θανάση!
Καταρχήν τι μοντέλα και τι κλίμακα φτιάχνεις ή σκοπεύεις στο μέλλον να φτιάξεις...?
Θα σου πρότεινα κάτι πιο καλό,αλλά και ο Cresendo είναι πολύ καλός τουλάχιστον για να αρχίσεις,και στο μέλλον παίρνεις καλύτερο για λεπτοδουλειές...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
BADGER 175?
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2005, 07:36:18 μμ »
Γειά σου Γιώργο!
Ασχολούμαι πολύ καιρό με τον χώρο... Αεροπλάνα 1/48 1/32 και πολύ λίγο 1/72  Εχω ένα grapho AB237 ομως... Δε με πολυικανοποιεί

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
BADGER 175?
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2005, 09:17:18 μμ »
Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν σε 150 και με λίγα χρήματα παραπάνω και αν χρησιμοποιείς ακρυλικά,τον 100άρη...

Άσχετο...Έχεις/είχες συγγενή που να είχε ζαχαροπλαστείο?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
BADGER 175?
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2005, 06:24:02 μμ »
ευχαριστώ για την απάντηση
Μπορείς να την αιτιολογίσεις?
Λες να εχω και να μη το ξέρω? Αμαν! και τοσο καιρό πληρώνω για γλυκά?

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
BADGER 175?
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2005, 08:15:12 μμ »

Τότε μπορεί να έχεις σχέση με το μαγαζί με αθλητικά στου Ζωγράφου!  :lol:

Λοιπόν όσον αφορά τον 175, είναι ένας άξιος αερογράφος αλλά έαν πρόκειται για τον πρώτο σου, καλύτερα να πας σε ένα μοντέλο πιο φιλικό στην χρήση. Τα μοντέλα 100 και 150 καθώς και 155 έχουν προρύθμιση δέσμης και δεν απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες σταθερότητας και δεξιοτεχνίας από το χρήστη τους.
Αυτά όσον αφορά τους Badger, έαν θέλεις ρίχνεις μια ματιά και σε άλλες εταιρίες όπως η Iwata, Paache, Aztec κτλ. κτλ.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
BADGER 175?
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2005, 06:07:34 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
θέλω όμως air tip τύπου σταγόνας που μόνο οι 155&175 έχουν οπότε μάλλον πάω σε άλλη μάρκα...
Ψάξτε λίγο ακόμη! μπορεί να έχω κι άλλα μαγαζιά λέτε να είμαι πλούσιος?

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
BADGER 175?
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 12:17:41 πμ »
αγαπητέ φίλε,
επιτρέψτε μου να μπώ στην κουβέντα.
Δεν είναι μόνον ότι χρησιμοποιώ αερογράφο από το 1969, αλλά έχουν περάσει όλοι οι τύποι αερογράφων από τα χέρια μου και επειδή έχω και λόξα με αυτούς, έχω και μία συλλογή πάνω από 30 τύπους.
Η σκέψη σου για tip τύπου σταγόνα, είναι σωστή. Τα αγγεία της σταγόνας είναι ευρύτερα και δεν γίνεται πήξη του χρώματος λόγω τριχοειδών φαινομένων και στένωσης. Αυτό πολύ σημαντικό, γιατί τα μοντελιστικά χρώματα είναι παχύρρευστα, δηλαδή δεν είναι «μελάνια»

Οι BADGER 200-ΝΗ, 360, 155, 175, όλοι έχουνε τέτοιο tip.
Αποκλείεται να μην σου κάνει κανένας από αυτούς.
Ο 175 είναι επαγγελματικός, και είναι κορυφαίος, μακράν των IWATA, OLYMPOUS, PAACHE, κλπ. Δεν θα σου τον πρότεινα όμως, γιατί δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τα χρήματά σου, αν και είναι πολύ φθηνότερος από αυτούς που προανέφερα.
Θα πρότεινα τον 200-ΝΗ (New Head), στα € 119,00 ή τον 155.
Πάρε μια ιδέα των απόψεών μου στο λινκ :
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm

μίλα και με τον Χρίστο στην Ιπποκράτους να σου δείξει δουλειές με αυτόν τον αερογράφο.
φιλικά
Κ.Κ.

Παράθεση από: Ντόντος Θανάσης
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
θέλω όμως air tip τύπου σταγόνας που μόνο οι 155&175 έχουν οπότε μάλλον πάω σε άλλη μάρκα...
Ψάξτε λίγο ακόμη! μπορεί να έχω κι άλλα μαγαζιά λέτε να είμαι πλούσιος?
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
BADGER 175?
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 12:43:04 πμ »
Θα πάρω το θάρρος να μπω στη συζήτηση αυτή, πρώτα όμως να καλοσωρίσω τον Κο Καλφάκη στην παρέα μας, είναι τιμή μας να βλέπουμε άτομα που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στον μοντελισμό όσο εσείς, και ακόμη περισσότερο να συμμετέχουν και να μας συμβουλεύουν ζωντανά σε αυτό το φόρουμ! Καλως μας ήρθατε λοιπόν και μην μας ξεχνάτε! Η συμβουλή σας είναι χρυσός.:)  .

Τώρα όσον αφορά τον 175 επιτρέψτε μου να διαφωνίσω ελαφρά. Είμαι κάτοχος ενός Olympos HP-22C και ενός Iwata Revolution (της οικονομικής σειράς δηλαδή). Και οι δύο μου έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα και πραγματικά η ποιότητα κατασκευής τους καθώς και η προσοχή που έχει δοθεί στο ζύγισμα και στην εργονομία τους είναι μοναδικά. Χωρίς να θέλω να εκθιάσω τις συγκεκριμένες εταιρίες απλά θέλω να πω πως είναι πολύ καλά και αξιόπιστα εργαλεία. Ο 175 είναι ένα επίσης πολύ καλό και μοντέρνο εργαλείο, με πολύ μεγάλες δυνατότητες αναμφίβολα, αλλά δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να πλησιάσει στις επιδόσεις ένα Olympos Hp-101 ή Ηp-22/23. Να προσθέσω εδώ πως σκοπεύω σύντομα μάλιστα να προμηθευτώ ένα Badger διπλής λειτουργίας με tip τύπου σταγόνας και προρίθμιση δέσμης, και αυτό διότι θα ήθελα να δω αν πράγματι είναι δικαιολογημένη αυτή η διαφορά τιμών μεταξύ Badger & Iwata στα μοντέλα επιδόσεων. Να προσθέσω πως όσα είπα για τους Badger είναι όσα έχω διαβάσει από ξένα φόρουμ και περιοδικά, όπου και δίνουν καθαρό προβάδισμα στους Iwata ενώ δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους γι'αυτους χαρακτηρίζοντας τους σαν τους καλύτερους αερογράφους που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας απαιτητικός μοντελιστής. Διορθώστε με έαν κάνω κάπου λάθος, είμαι ανοιχτός σε διορθώσεις, προτάσεις και συμβουλές στο συγκεκριμένο θέμα μιας και είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενα ζήτημα...

Να τελειώσω εδώ θέτωντας μια απορία που έχω όσον αφορά τη σωστή λειτουργία των αερογράφων. Είναι απαραίτητη η λύπανση της κορόνας και του μπέκ σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην παρουσιάζονται φυσαλίδες στο μπουκάλι του χρώματος, ή πρόκειται για κάποιο ελάττωμα-κακοτεχνία του αερογράφου??
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Scale 1/48
  • *
BADGER 175?
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 01:51:23 μμ »
Παράθεση από: Brutalos
Θα πάρω το θάρρος να μπω στη συζήτηση αυτή, πρώτα όμως να καλοσωρίσω τον Κο Καλφάκη στην παρέα μας, είναι τιμή μας να βλέπουμε άτομα που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στον μοντελισμό όσο εσείς, και ακόμη περισσότερο να συμμετέχουν και να μας συμβουλεύουν ζωντανά σε αυτό το φόρουμ! Καλως μας ήρθατε λοιπόν και μην μας ξεχνάτε! Η συμβουλή σας είναι χρυσός.:)  .

Τώρα όσον αφορά τον 175 επιτρέψτε μου να διαφωνίσω ελαφρά. Είμαι κάτοχος ενός Olympos HP-22C και ενός Iwata Revolution (της οικονομικής σειράς δηλαδή). Και οι δύο μου έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα και πραγματικά η ποιότητα κατασκευής τους καθώς και η προσοχή που έχει δοθεί στο ζύγισμα και στην εργονομία τους είναι μοναδικά. Χωρίς να θέλω να εκθιάσω τις συγκεκριμένες εταιρίες απλά θέλω να πω πως είναι πολύ καλά και αξιόπιστα εργαλεία. Ο 175 είναι ένα επίσης πολύ καλό και μοντέρνο εργαλείο, με πολύ μεγάλες δυνατότητες αναμφίβολα, αλλά δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να πλησιάσει στις επιδόσεις ένα Olympos Hp-101 ή Ηp-22/23. Να προσθέσω εδώ πως σκοπεύω σύντομα μάλιστα να προμηθευτώ ένα Badger διπλής λειτουργίας με tip τύπου σταγόνας και προρίθμιση δέσμης, και αυτό διότι θα ήθελα να δω αν πράγματι είναι δικαιολογημένη αυτή η διαφορά τιμών μεταξύ Badger & Iwata στα μοντέλα επιδόσεων. Να προσθέσω πως όσα είπα για τους Badger είναι όσα έχω διαβάσει από ξένα φόρουμ και περιοδικά, όπου και δίνουν καθαρό προβάδισμα στους Iwata ενώ δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους γι'αυτους χαρακτηρίζοντας τους σαν τους καλύτερους αερογράφους που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας απαιτητικός μοντελιστής. Διορθώστε με έαν κάνω κάπου λάθος, είμαι ανοιχτός σε διορθώσεις, προτάσεις και συμβουλές στο συγκεκριμένο θέμα μιας και είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενα ζήτημα...

Να τελειώσω εδώ θέτωντας μια απορία που έχω όσον αφορά τη σωστή λειτουργία των αερογράφων. Είναι απαραίτητη η λύπανση της κορόνας και του μπέκ σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην παρουσιάζονται φυσαλίδες στο μπουκάλι του χρώματος, ή πρόκειται για κάποιο ελάττωμα-κακοτεχνία του αερογράφου??

σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, αν και αισθάνομαι ήδη πολύ άχαρα.
Κάπου αλλού σε φόρουμ, χρίστηκα "τοπικός άρχοντας" και "αγιογδύτης".
Τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι ζω σε λάθος χώρα.

Για το θέμα σου.
Το μόνον που «λαδώνεις» και μόνον με λιπαντικό σιλικόνης είναι το «κουζινέτο» που στραγγαλίζει την βελόνα, μέσα στο σώμα του αερογράφου, και πίσω από το σημείο που έρχεται ο αέρας της σκανδάλης. Το κουζινέτο αυτό στα BADGER είναι ένα λευκό κυλινδρικό τεφλόν.
Αν σου βγαίνουν φυσαλίδες στο δοχείο του χρώματος, σημαίνει ότι έχει διαρροή αέρα που διαφεύγει από τις διόδους που περνά το χρώμα.
Έχεις σαφώς βλάβη. Την βλάβη θα την διαπιστώσει το κατάστημα που σου πούλησε τον αερογράφο.
Σου εύχομαι να βρεις τον Badger που ψάχνεις και την αερογραφική αυτογνωσία, σε φτηνές τιμές ή τζάμπα από το Internet.
Εγώ σαν καταστηματάρχης στην Ελλάδα, μάλλον θα πάω να βρω τους δεινοσαύρους ή τον Ταρζάν.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
BADGER 175?
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 02:38:14 μμ »
Κε Καλφάκη όπως σας έγραψα σε κάποιο άλλο σημείο, εδώ θα βρείτε και καλά και άσχημα πράγματα γραμμένα (όχι μόνο εσείς...). Το forum υπάρχει εδώ και έναν χρόνο περίπου, με καλύτερο το διάστημα από τις αρχές του καλοκαιριού και έπειτα... Τότε κανείς δεν υπήρχε εδώ όπως εσείς, να ακούσει τα παράπονα και την πίκρα μας, οπότε είναι δικαιολογημένη η όποια αντίδραση και χρήση λέξεων. Απλά μιλάγαμε στο φίλο μας και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αφ'ενώς γιατί δεν απαγορεύεται, αφ'ετέρου γιατί έτσι συνηθήσαμε να το κάνουμε, χωρίς ντροπή, φόβο και πάθος... Προείπα ότι είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την κατάσταση... Δεν εννοώ να κατεβάσετε τις τιμές στο κόστος και τελικά να το κλείσετε το μαγαζάκι επειδή δε βγαίνετε, αλλά να ακούσετε, να κατανοήσετε και να δράσετε. Το πώς και το αν είναι δικό σας και μόνο θέμα...
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που έχουν ανδρωθεί μοντελιστικά στο κατάστημά σας και στα υπόλοιπα μοντελάδικα... Σας δίνουν οι περισσότεροι τον ιδρώτα και το χαρτζιλίκι τους και τους αξίζει λίγη περισσότερη προσοχή και ανεκτικότητα. Ξέρουν να κρίνουν και αυτό πρέπει να κάνουν, έστω και αν καμιά φορά ξεφεύγουν λίγο από τα όρια...

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
BADGER 175?
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 04:18:15 μμ »
Κανένα σχόλιο...
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Scale 1/48
  • *
BADGER 175?
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2005, 05:24:54 μμ »
χαίρομαι για την απάντησή σου, καταλαβαίνω και κανέναν δεν αποποιούμαι.
Γίνονται πάντως «καπελώματα» τιμών στην Ελλάδα και έχετε δίκιο.
Καλόν είναι πάντως να ψάχνεστε και οι επιλογές σας πρέπει να είναι ελεύθερες.
Όλοι έχουμε προβλήματα και προσπαθούμε το καλύτερο με μοντελιστικό φιλότιμο.
Η αμοιβαία κατανόηση είναι το παν.

"Γέρασα" και εγώ μέσα σε αυτόν τον χώρο,
και με τίποτα δεν θα άλλαζα την ζωή μου ή την καριέρα μου,
γιατί τους ανθρώπους του μοντελισμού τους χαίρομαι, με εκφράζουν
και είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί.
Ίσως είμαι λίγο παραπονιάρης γιατί τόσα βλέπω κάθε μέρα, μην με κατακρίνετε.

Καλό μοντελιστικό Σαββατοκύριακο και μην αγχώνεστε με το Super Detailing.
Φτιάξτε τα μοντέλα σας πρώτα για σας και όπως σας αρέσει,
ώστε να τα βλέπετε και να τα χαίρεστε στην συλλογή σας.
Φιλικά
Κ.Κ.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
BADGER 175?
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 22, 2005, 07:30:36 μμ »
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, νομίζω πως βρήκα τον κατάλληλο αερογράφο τον οποίο έχω ήδη προμηθευτεί(Iwata HPBCS). Δεν περίμενα να πάρει τέτοια τροπή η συζήτηση... Εχω μείνει ενθουσιασμένος από το μοντέλο αυτό, αφού συνδυάζει εργονομία, πρακτικότητα και πάνω απ' όλα ποιότητα!
Κύριε Καλφάκη, ειλικρινά σας θαυμάζω για την μέχρι τώρα πορεία σας στο χώρο. ΓΙΑΤΙ βρήκα τον 175 Badger αλλού πολύ φθηνότερο απ' ότι στο κατάστημά σας? Είναι θέμα πολιτικής? Ο λόγος που δεν τον επέλεξα ήταν για το κατά την αποψή μη εργονομικό του σχήμα, τελικά (αφού είδα και τον Iwata). Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος antwnis

• Scale 1/144
  • *
    • http://clubs.pathfinder.gr/sattv
BADGER 175?
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 15, 2005, 07:11:18 μμ »
Γεια χαρά …
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ , φτιάχνω χρόνια μοντέλα ,κύριος άρματα, στην 1/35.
Ήμουν  κατά του αερογραφου ,όλα στο χέρι με το πινελάκι ,πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για ένα αερογραφο.
Διάβασα τα παραπάνω ,και το ποιον τελικά  αερογραφο πήρε ο φίλος, που έκανε την πρώτη ερώτηση στο τοπικ,για τα 1/35 άρματα υπάρχει κάτι ποιο κοντά?
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Antwnis
Στο Δρόμο Του Θεού!!

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
BADGER 175?
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 15, 2005, 07:39:47 μμ »
Καλώς ήρθες Αντώνη στην παρέα μας, όσο για τον αερογράφο που λες, ένα κατάλληλο μοντέλο της Badger για εσένα μιας και δουλεύεις 1:35 θα ήταν ο Badger-200, εύκολος στη χρήση, φθηνός και αποδοτικός. Υπάρχουν τα εξής μοντέλα του εν λόγω αερογράφου :

Model 200SG ("Slotted" Cup, Gravity Feed)

Model 200G (Gravity Feed)

Model 200NH (Bottom Feed)(uses the anthem tip/cone)

Model 200-20
The model 200-20 (Bottom Feed), Badger's newest single action airbrush, was designed with the professional model painter in mind, who is looking for fine detail using a siphon feed single action airbrush

Οι τιμές των παραπάνω αερογράφων κυμαίνονται απο 38 εώς 50 ευρώ σε καταστήματα του εξωτερικού χωρίς να συμπεραλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος antwnis

• Scale 1/144
  • *
    • http://clubs.pathfinder.gr/sattv
BADGER 175?
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 16, 2005, 12:25:01 μμ »
Καλός σας βρήκα!!
Σε ευχαριστώ και την άμεση και περιεκτική απάντηση….
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Antwnis
Στο Δρόμο Του Θεού!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
BADGER 175?
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 16, 2005, 04:39:30 μμ »
Που εχει 50 ευρω να παρω 2-3? :P