Αποστολέας Θέμα: ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 1350 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
« στις: Μαΐου 24, 2007, 09:20:24 μμ »
Εγώ τώρα λέει φτιάχνω το Beaver της Hobbycraft το οποίο η Hobbycraft λέει να το βάψουμε ή gloss white overall (RAAF) ή olive drab overall (USAAF). Κι επειδή και τα δύο μου κάνουν λίγο .... μπλιαχ τα δε σήματά της δε βλέπονται, πήρα το καταπληκτικό σετ της MAX Decals κι εκεί βρήκα ένα πανέμορφο silver - gloss white - gloss black - dayglo red που υπηρετούσε στην Αλάσκα το 1964. Μέχρι εδώ καλά.
Οπως αντιλαμβάνεσθε το παραπάνω Beaver απαιτεί ατέλειωτο μασκάρισμα. Ετσι έβαψα την άτρακτο και τα φτερά με το silver 4678 της ModelMaster (ακρυλικό) και μάσκαρα (εννοείται, ρε, αφού στέγνωσε καλά) για να βάψω gloss white τη ράχη της ατράκτου, Χρησιμοποιήθηκε η γνωστή ταινία της Tamiya η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά ως ταινία μασκαρίσματος (δεν πέρασε τίποτα) αλλά ΟΤΑΝ αφαιρέθηκε είχε πάρει μαζί της και σημαντικά κομμάτια από το silver ! Τώρα πρέπει να μασκάρω για να περάσω το dayglo red (ή μήπως να' πιανα το gloss black πρώτο?) και τρέμω με την ιδέα ότι θα "σηκωθεί" κι ότι silver έχει μείνει κι ίσως και το λευκό (είναι το enamel 22 της Humbrol). Και τι θα γίνει μετά όταν όλα μαζί πρέπει να μασκαριστούν για το τέταρτο χρώμα ?
Για ρίχτε καμιά ιδέα, γιατί μ' αρέσει το ... ρημάδι και δεν θέλω να πιάσω το ... σφυρί !
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2007, 10:00:20 μμ »
Rafa επειδή κι εγώ την πάτησα κάποτε έτσι με silver και επειδή αυτό δεν δένει καλά με το πλαστικό γι' αυτό σηκώνεται όταν τραβάς την ταινία, πέρασέ το ένα βερνίκι πριν μασκάρεις, Ή παρκετίνη, θα είναι μια χαρά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2007, 10:07:24 μμ »

Γνώμη μου είναι να ξεμασκάρεις τα πάντα,να τρίψεις ή να ξεβάψεις το αλουμίνιο και να περάσεις με κάποιο ποιο ανθεκτικό χρώμα,κατά προτίμηση Alclad.Επίσης,μια και βλέπω για Highly polished metal,μια μίξη polished aluminium με chrome silver και sealer της Testors και πρόσθετο sealer στο τέλος και με λίγες μέρες καλό στέγνωμα,δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα!
Αν κιόλας στην διάλυση προσθέσεις λίγο διαλυτικό νίτρου και ψεκάσεις 2-3 ελαφρά χέρια,δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.
Βέβαια φρόντισε και να μασκάρεις με ταινία που θα αφαιρέσεις ακόμη λίγο την κόλλα της...
Εναλλακτικά βάφεις με προσεκτικό μασκάρισμα,λευκό,dayglow red,ασημένιο και μαύρο
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2007, 10:47:03 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα το παλέψω και η νύχτα φαίνεται μακρυά (ευτυχώς δεν έχω δικαστήριο αύριο κι ακολουθεί τριήμερο :).

Γιώργο σωστά μάντεψες το μοντέλο, κουκλί δεν είναι το άτιμο ?
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Tags: