Αποστολέας Θέμα: Επιλογή Αερογράφου  (Αναγνώστηκε 2986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Επιλογή Αερογράφου
« στις: Μαΐου 15, 2007, 12:05:24 μμ »
Δεν ξέρω κατα πόσο εχει καλυφθει ξανά το θεμα αλλά θέλω την βοήθεια σας προκειμένου να μην κάνω για τρίτη φορά το ιδιο λάθος...

Θελω εναν αερογράφο στα 150-160 ευρω max με τον οποιο μπορώ :

1. Να βρω ανταλακτικα και service αν χρειαστώ.
2. Να μπορώ να κάνω ψιλές γραμμούλες χωρίς ίχνος overspsay
3. Nα καθαρίζεται εύκολα και να έχει αντοχή στον χρόνο.
4. Να ειναι double action

Οχι, δεν θέλω να κάνει καφέ και τα σχετικά (σε προλαβα Κ. Κοντόπουλε :mrgreen:)

Αυτη την στιγμή εχω εναν paasche.. Δεν μπορώ να πω οτι ειμαι χαρούμενος πέρα του οτι καθαρίζει πανεύκολα..

Ευχαρίστω συντρόφια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Επιλογή Αερογράφου
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2007, 12:51:51 μμ »

ΝΑ ξεκινήσουμε ανάποδα,λέγοντας ότι ο καλύτερος αερογράφος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αν δεν δουλευτεί με σωστά αραιωμένο χρώμα, και με σωστή πίεση αέρα.

1) Στο θέμα ανταλλακτικών αν υπολογίσουμε την δυνατότητα αγοράς απ το Ιντερνετ,τότε δεν θα αντιμετωπίσεις απολύτως κανένα πρόβλημα με κάποια απ τις γνωστές και χρόνια στην αγορά μάρκες.
Αν μάλιστα φανείς προνοητικός τουλάχιστον στο θέμα βελόνας-μπεκ-τσιμουχάκια, που είναι και τα πιο συχνά σε προβλήματα,δεν θα έχεις πρόβλημα για πολλά πολλά χρόνια.

2)Εδώ θα χρειαστείς αρκετή προσπάθεια από μέρους σου και όχι από έναν αερογράφο πχ, με 02mm μπεκ
Το βασικότερο είναι όπως είπα παραπάνω το πως θα προετοιμάσεις το χρώμα.
Να πω εδώ ότι αν ένα μοντελιστικό χρώμα είναι χοντρόκοκκο,όσο και να το αραιώσεις δεν θα περνάει σωστά απ το μικροσκοπικό μπεκ.
Αν δοκιμάσεις να κάνεις μια γραμμή με μελάνι,θα διαπιστώσεις απίστευτη διαφορά.
Απ τους σημαντικότερους παράγοντες για σωστή δέσμη με τέλειο σβήσιμο,είναι και η εμπειρία.

3) Το θέμα καθαριότητας είναι υποκειμενικό...
Προσωπικά με βολεύουν περισσότερο οι αερογράφοι βαρύτητας( με το κυπελάκι από πάνω) παρά οι αναρρόφησης.
Οι βαρύτητας δουλεύονται και καθαρίζονται πιο εύκολα,θέλουν όμως προσοχή στο χρώμα,να μην περιέχει σκουπιδάκια που με την βαρύτητα θα μπουκώσουν το μπεκ(όχι ότι δεν γίνεται και στους αναρρόφησης...)
Επίσης αν υπάρχει δυνατότητα να πιάσεις το μελλοντικό σου αερογράφο θα ήταν καλό ώστε να δεις αν σε βολεύει στο πιάσιμο καιτι βάρος έχει,μιας και σε πολύωρα βαψίματα ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα...
Τέλος τα μοντέλα που έχω δουλέψει,γνωρίζω από πρώτο χέρι και θα πρότεινα είναι, Badger 100XF, Badger 150, Iwata HP-B,Olympus HP-101,
και τέλος,έναν ακόμη που αν και έχω δουλέψει ελάχιστα,τον θεωρώ απ τους κορυφαίους και από θέμα ποιότητας και από θέμα δυνατοτήτων και από θέμα τιμής,αλλά και στο θεμα φθηνών ανταλλακτικών.(Value for Money)
Μιλάω για τον Η&S Evolution.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?board=36.0
Πολλές πληροφορίες θα βρεις στις αντίστοιχες ενότητες!  :wink:

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2007, 01:19:09 μμ »
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω αλλά οι Iwata HP-B και Olympos HP-101 είναι σίγουρα over budget και πολύ κοντά στα 300 ευρώ έκαστος!!!

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι σε φθηνότερο Iwata μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει (αν και δεν έχω ακούσει τα καλύτερα) αλλά σε Olympos μια σχετικά φθηνότερη αλλά πολύ αξιόπιστη (made in Japan γαρ) επιλογή είναι ο HP-22 ή ο HP-23! Με βελόνα - μπέκ 0.2 και 0.3 αντίστοιχα που μπορούν να αλλαχτούν μεταξύ τους είναι ένας εκπληκτικός αερογράφος D.A. βαρύτητας που καθαρίζετε πανεύκολα! Το ποιο κορυφαίο χαρακτηριστικό του είναι η αιχμή της βελόνας του που είναι η πιο λεπτή που έχω δει σε αερογράφο!!! Η τιμή του είναι κοντά στα 180 - 200 ευρώ αλλά είπαμε Japan!!!!

Ακόμα ποιο οικονομική επιλογή ο Γερμανικός Η&S Evolution κοντά στα 130 ευρώ με bonus μπέκ - βελόνα, πολύ καλές επιδόσεις και ακόμα πιο εύκολο καθάρισμα! :wink:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2007, 03:02:14 μμ »
 Niko oi Olympos den kykloforoyn pia. :?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 15, 2007, 03:10:40 μμ »

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 15, 2007, 03:21:49 μμ »
 To stock poy exei meinei einai! :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 15, 2007, 03:39:04 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 15, 2007, 08:32:56 μμ »
Ο αερογραφος ειναι ενα εργαλειο με το οποιο το χερι σου θα περασει ατελειοτες ωρες .Ετσι πανω απο ολα πρεπει να σε ικανοποιει στο χερι. Ενας ολομεταλικος αερογραφος ισορροπει διαφορετικα απο εναν μισο πλαστικο μισο μεταλικο η ακομη η σκληροτητα της σκανδαλης αλαζει απο μοντελο σε μοντελο κλπ.Ετσι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βγεις στα μαγαζια και να <χουφτωσεις> ολα τα μοντελα.Αυτο στο λεω απο πρωσοπικη εμπειρια γιατι στα χαρτια ειχα βρει πολους αερογραφους αλλα οταν πηγα και τους ειδα απο κοντα...Για μοντελο δεν μπορω να σου πω γιατι δεν θα ειμαι αντικημενικος και δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου επιδη τα μονα μοντελα που εχω  ειναι ενας  Grafo tech και δυο  IWATA (HP-B PLUS και HP-BCS) Το πρωτο ειναι απλα οτι πληρωσεις.Με τα αλα δυο ομως ειμαι τρελα ερωτευμενος.Λοιπον αν ερχοταν καποιος σε μενα θα του ελεγα να παρει IWATA αλλα αυτο δεν ειναι σωστο.Τα κριτηρια που εθεσες ποιο πανω ειναι αρκετα για να βρεις μονοσου το καταληλο μοντελο.Το κλειδι ομως ειναι να  νιωσεις  το εργαλειο.Αυτα εχω να πω εγω :)
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 15, 2007, 09:58:07 μμ »
μπορεις να μου πεις τι μοντελο ειναι ο paasce γιατι εγω εχω τον milenium και ειμαι καταευχαριστημενος τοσο που σκεφτομαι να παρω και τον vl

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 15, 2007, 10:14:59 μμ »

Ειναι αυτός:

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ