Αστα ρε Γιωργη..το ξερω για το gloss...
Δεν ξερω ακομα,αλλα ελεγα να το βαψω με χρωμα αυτοκινητων και να φαει και βερνικωμα....
Γιατι αμα περιμενω απο τα μοντελιστικα χρωματα...σωθηκα!
Το έχεις ξανακάνει; Εχοντας δουλέψει σε φαναρτζίδικο μπορώ να σε βαβειώσω οτι δεν είναι απλό. Για να αρχίσουμε πρέπει να βεβαιωθείς οτι το primer που θα βάλεις όντως σηκώνει χρώματα αυτοκινήτου και μετά να βρείς χρώματα σε μικρές ποσότητες που είναι δύσκολο. Και σου μένει το θέμα του φούρνου που το 1/1 αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα αλλά το κιτ... Και μιλάμε πάντα για ακρυλικό διπλής για να έχουμε καλή γυαλάδα.
Για κοίτα τη λύση με χρώμα σε σπρέυ. Αδειάζεις το σπρέυ σε ένα μπουκαλάκι και το ρίχνεις στο μοντέλο με τον αερογράφο. Μου φαίνεται πιο προσιτό και υπάρχουν σπρέυ καραgloss.
Α, και βγες για ψώνια. Polishing tissues από 2000 μέχρι και 10000 βαθμούς και αν καταλήξεις όντως στα χρώματα αυτοκινήτου πάρε και μία πάστα γυαλίσματος. Και γάντια υφασμάτινα λεπτά, ανάλογα με αυτά που έπιανε ο Double Ugly το F-4 στο GB2.
Και αν θες βοηθό για το φαναρτζίδικο, εδώ είμαστε 
Ναι,για σπρει ελεγα σε χρωμα αυτοκινητου.
Τα νικελ ας πουμε θα βαφτουν με σπρει για ζαντες
Οσο για το πραιμερ,αφου ειναι αυτοκινητου ειμαι ΟΚ.
Για το γυαλισμα,εχει και η Τamiya ενα κερι που ειναι γι'αυτον τον σκοπο..
Θα δειξει,εχουμε καιρο μεχρι τοτε.
.
στα καταστηματα με χρώματα αυτοκινητου πουλάνε κάποιες αποχρώσεις σε μικρά μπουκαλάκια,
υποτίθεται για μικροδιπορθώσεις.
έχω αγοράσει άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και έκανα ότι αποχρώσεις ήθελα.
πουλάνε έτσι και ακρυλικά διπλής (σε κουτάκια του μισού κιλού ή του κιλού).
το βερνίκι τους με το σκληρυντή και το διαλυτικό τους θα το πάρεις χωριστά.
και ασταράκι.
με προσεκτική χρήση (σωστή αραίωση/απόσταση ψεκασμού/πίεση κλπ.) δεν θα έχεις πρόβλημα.
τ'ετοια μαγαζιά που έχω ψωνίσει είναι ένας στη Μιχαλακοπούλου λίγο πριν "βγει" στη Μεσογείων και ένα στην αρχή της Κατεχάκη, 100 μέτρα απο τη Μεσογείων.
καλή τύχη.
Σ.Σ.