Αποστολέας Θέμα: Tiger I Mid production Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 7139 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
Απ: Tiger I Mid production Tamiya 1/35
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 03:10:31 μμ »
Ποπο. Πολύ βαρβατίλα φαίνονται .. Μην τις βάψεις άστες έτσι να δείχνουν ότι είναι μέταλλο  ::glossa:: ::glossa::

Καλή συνέχεια
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:04:38 μμ »
ωραια το πας και οι μεταλικες ερπυστριες πολλη καλες καλη δουλεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 02:46:44 πμ »
Προοδος εργασιων.

Μετα απο αρκετα χερια και προσπαθειες βγηκε το επιθυμητο αποτελεσμα.(μακρια απο τα ακριλικα χρωματα Lifecolour,οτι ποιο ελεηνο δουλεψα μεχρυ τωρα!Μπουκωνουν τον αερογραφο,δεν καθονται ακομη και με ασταρωμα,πολυ δυσκολα στο αραιωμα)

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

zimmerit δεν θα γινει οπως καταλαβατε γιατι δεν μου ηρθε ακομη η χτενα ουτε το ρολο!
Next time
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 02:13:44 μμ »
ʼντε συνέχιζε . Εμείς θέλουμε να δούμε τις ερπύστριες τελειωμένες σε 1 ώρα από τώρα!!! gogogo ::fahr39::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 09:55:01 μμ »
Μια χαρα παει.Αντε και στο ...κυριως :D :D μερος τωρα.Τελικα μ αυτα τα Lifecolors τι γινεται ρε παιδια,ειναι καλα η οχι?

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 11:54:54 μμ »
Zimmerit δεν βλέπω, αλλά θα κάνω τα στραβά μάτια :P
Το βάψιμο από όσο μπορώ να διακρίνω, είναι ωραίο!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 12:17:02 πμ »
Μια χαρα παει.Αντε και στο ...κυριως :D :D μερος τωρα.Τελικα μ αυτα τα Lifecolors τι γινεται ρε παιδια,ειναι καλα η οχι?

ΜΑΚΡΙΑ λεμε...
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 12:32:54 πμ »

ΜΑΚΡΙΑ λεμε...

Πραγματικά πολύ μεγάλος μπελάς. Μπορεί να στρώνουν φανταστικά, αλλά σου βγάζουν την ψυχή με τα μπουκώματα του αερογράφου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 02:11:29 πμ »
Εγώ βρε παιδιά με τα lifecolor κάνω καλή δουλίτσα.. Απλά θέλουν πολυυυύ αραίωμα με το δικό τους διαλυτικό και χαμηλή πίεση..

Nebel απο όσο μπορώ να διακρίνω το βάψιμο σου είναι ωραιότατο. Καλή συνέχεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 11:47:51 πμ »
Μπράβο Αλβίνε! Ωραιότατο το τιγράκι σου!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 04:45:06 πμ »
2 φωτογραφιες

αυριο θα βγαλω αρκετες και καλυτερες

Click to see the original size.Click to see the original size.

Αλβινος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 03:43:28 μμ »
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Tο κιτ γενικα κυλησε ομαλα διχως προβληματα.
Βαση βαφτηκε german grey.Αφου στεγνωσε ψεκαστησκε με Dunkelgelb της Lifecolor.Ζορικα τα χρωματα αυτα αλλα μετα απο αρκετα χερια εδεσε πολυ ομορφα.
Μετα για τα stripes χρησιμοποιηθηκε dark green (mr hobby) στην ποιο λεπτη δεσμη και με χαμηλη πιεση ωστε να πετυχω το αποτελεσμα που ηθελα.
Εγινε μετα wash με διαλυμα απο σκομη Εurope dust.Στεγωνο πινελο και λιγο chipping.
Οι ερπυστριες ειναι μεταλλικες link by link βαφτικαν απο κατω gun metal και μετα απο πανω με διαλυμα απο russian earth και οσο ηταν ακομη υγρη η ερπυστρια τοποθετισα σκονες beach sand και europe dust.
Φθορες πολλες δεν εκανα μιας και ηθελα να ξεφυγω λιγο απο την 'μανια','μοδα' που εχει κατακλισει τον μοντελιστικο κοσμο  να κανουν τα μοντελα αγνωριστα απο τις σκονες και τις φθορες.Και πιστεψτε με δεν ειναι ευκολο πραγμα να ειναι ενα αρμα σχετικα καθαρο και οτι μολις πατισε στο πεδιο μαχης ,συγκρατηθηκα αρκετες φορες.Με εβλεπαν οι σκονες και μου ελεγαν ....''ελα τωρα αφου θελεις ....'' :mrgreen:
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 03:48:10 μμ »
Πολύ καλό με αρκετά ρεαλιστικές και σε λογικό επίπεδο φθορές,  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 04:18:00 μμ »
ʼλβι πολύ όμορφο!  ::icon_thumright::  Ο τρόπος που έχεις φθείρει την χαλκομανία κάνει το σήμα να φαίνεται βαμμένο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 04:20:21 μμ »
ʼλβι πολύ όμορφο!  ::icon_thumright::  Ο τρόπος που έχεις φθείρει την χαλκομανία κάνει το σήμα να φαίνεται βαμμένο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
χ2 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 04:26:45 μμ »
Μου αρέσει πολύ :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 05:01:47 μμ »
Σχετικα με την χαλκομανια.

Χρησιμοποιηθηκαν τα βελτιωτικα της microscale.

αφου εδεσε η χαλκομανια με το πλαστικο και στεγνωσε πηρα ενα παρα πολυ λεπτο ντουκοχαρτο και το ετριψα με πολυ απαλες κινησεις,
Να πω την αληθεια δεν ηξερα το αποτελεσμα των πραξεων μου οτι θα αποφερει ενα σχετικα καλο αποτελεσμα.Δουλεψε μια χαρα πιστευω γιατι με το τριψιμο αφηνε και λιγο χρωμα απο κατω απο την χαλκομανια λογω της χρησης του βελτιοτικου

ευχαριστω παιδια !
 ::icon_thumright::
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 11:17:01 μμ »
Είδες τι κάνει η "μικρο σκαλε" ? (αυτό για τον LAMPAKIA, ξέρει αυτός).

ʼλβι όντως η φθορά στις χαλκομανίες είναι πολύ καλή και ταιριάζει με τις υπόλοιπες φθορές του άρματος. Αλλά θα μου επιτρέψεις να σου προτείνω κάτι ακόμα (βέβαια ως μη αρματάς ίσως να μη το δικαιούμε). Να σκόνιζες λίγο την επιφάνεια των χαλκομαινιών, κυρίως περιμετρικά, γιατί ναι μεν φθαρμένες είναι αλλά πολύ καθαρές. Το κάνω εγώ στα αεροπλάνα μου αυτό και δένουν, πιστεύω, καλύτερα με το υπόλοιπο μοντέλο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 11:38:22 μμ »
και εμένα μου αρέσει πολύ η προσέγγιση σου...οι φθορές και το ελαφρύ σκόνισμα  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Stabilo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 11:54:23 πμ »
Απλά καταπληκτικό λέω εγώ!  ::icon_thumright::
μια αποριούλα όμως... επειδή το φτιάχνω και εγώ, αλλά σε γκρι παραλλαγή, τι χρώμα να χρησιμοποιήσω για τις φθορές (κυρίως για την σκουριά εννοώ)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 02:58:00 μμ »
Απλά καταπληκτικό λέω εγώ!  ::icon_thumright::
μια αποριούλα όμως... επειδή το φτιάχνω και εγώ, αλλά σε γκρι παραλλαγή, τι χρώμα να χρησιμοποιήσω για τις φθορές (κυρίως για την σκουριά εννοώ)

πρωτο ας το πουμε 'tip'.
απο οτι γνωριζω γκρι tiger mid δεν υπηρχαν.ολα ηταν με παραλλαγη.Το γκρι ηταν περισσοτερο στα early prod.Εσυ εχεις αυτο το συγκεκριμμενο?(mid )

Αυτο στο λεω πληροφοριακα γιατι οτι θελεις το βαφεις.Οτι μας γεμιζει και μας ευχαριστει ειναι το θεμα! :wink:

Για τις φθορες για την σκουρια εγω χχρησιμοποιησα το rust της mr hobby.Το χρησιμομοιησα σε πολυ μικρες ποσοστητες με dry brushing σε σημεια που προεξεχουν και μπορει να εχουν σκουριαστει.
Γδαρσιματα εγιναν με το ιδιο χρωμα αλλα με ενα πολυ σκληρο πινελο παλι στεγνωμενο καλα.Στις εξατμισεις αφου βαφτικαν με το rust λιγο πριν στεγνωσει το χρωμα και ηταν ακομη λιγο υγρο προσθεσα σκονες light rust και russian earth.
Οσον αφορα λοιπες φθορες γιατι ειναι θα ειναι γκριζο το αρμα δοκιμασε το burnt iron της mr hobby καλα διαλυμενο.Αυτο ειναι γκρι με κοκκους(στυλ ριζισματα)απο steel.Θα δεσει ωραια πιστευω.Αυτα απο εμενα υπαρχουν και αλλοι που μπορουν να σε βοηθησουν εδω με αλλες τεχνικες.

@Liverpool

θα το δοκιμασω αυτο στο μοντελο Στελιο και σε επομενα ::icon_thumright:: Ευχαριστω για την συμβουλη

Για αεροπλανακιας ξερεις πραγματα....

::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 04:40:59 μμ »
Και εμένα μου αρέσει πολύ η προσεγμένη και καθαρή δουλειά που έχεις κάνει οι σωστές φθορές και το ελάχιστο λέρωμα του μοντέλου.  ::icon_thumright::
Μπράβο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 06:55:29 μμ »
Ωραιο το βαψιμο ::icon_thumright:: . Για ζιμμεριτ δεν πειραζει, ας το παρει το ποταμι ::eusa_whistle:: Μια και βλεπω οτι δεν εβαλες ακομη νουμερα προσοχη. :twisted: Το 506 s.Pz-Abt. ειχε για καθε Kompanie διαφορετικο χρωμα. εσυ εχεις την 2 , αρα τα νουμερα πρεπει να ειναι χρωματος κοκκινο οπως το W στο σημα. Επισις το 506 δεν χρεισιμοποιουσε τριψηφια νουμερα επειδη η καθε Kompanie ειχε αλλο χρωμα 1η ασπρο, 2η κοκκινο, 3η  κιτρινο και πρασινο Stab.Τωρα τα συρματοσχοινα ρυμουλκησης τα βλεπω στο χρωμα του αρματος Το αρμα πρωτα βαφοταν στο εργοστασιακο του χρωμα και μετα τοποθετουσαν τα παρελκομενα. Ψαξτο λιγο σε φωτο και αν θελεις μπορεις ευκολα να τα αλλαξεις χρωμα [και να μην τα αλλαξεις δεν τρεχει και τιποτα το μοντελο ειναι ομορφο]      Για τον φιλο που ρωτησε για γκρι παραλλαγη  οντως μονο για early και μονο μεχρι τον απριλιο του 43. [Υποθετω οτι μιλαει για λωριδες Dark Yellow και Οlive Green πανω απο το original Dark Grey base color.]  Υ.Γ Αμα το σκονισεις και λιγο ακομα σε περνει. Ανατολικο μετωπο ηταν αυτο    ::mpr::                                                                               
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 07:59:16 μμ »
@jagdpanther.
 για τα νουμερα ευχαριστω εκανα πριν μια σχετικη ερευνα για το τι χρωμα κτλ
 ::icon_thumright::

οσον αφορα τα παρελκομενα δεν καταλαβα να σου πω την αληθεια μιας και το χρωμα που ειναι βαμμενο το αρμα δεν ειναι εργοστασιακο αλλα του πεδιου.Που εκει τα εβαφαν ολα μαζι κατι που γινεται και σημερα.Στο πεδιο ή στην μοναδα δεν τα εβγαζαν ολα απο πανω και το εβαφαν.ολο μαζι το εκαναν.
εγω απο την χρηση των παρελκομενων τα ξεβαψα.
δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα  :mrgreen:

οσον αφορα το σκονισμα ναι εχεις δικιο με περνει ακομη λιγο θα πειραματιστω λιγο αλλα θελει συγκρατιση το θεμα σκονισμα...καταλαβαινεις τι εννοω :twisted:  ::glossa::
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος Stabilo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 08:00:54 μμ »
     Για τον φιλο που ρωτησε για γκρι παραλλαγη  οντως μονο για early και μονο μεχρι τον απριλιο του 43. [Υποθετω οτι μιλαει για λωριδες Dark Yellow και Οlive Green πανω απο το original Dark Grey base color.]
Αν όλο αυτό πήγαινε για μένα, δώσε μου λίγο τα φώτα σου για αυτό που είπες στην αγκλύλη! είναι το πρώτο μου άρμα, οπότε δεν είμαι εξοικιωμένος μ' αυτα!  thnx

Tags: