ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Βάψιμο,Χρώματα & Βερνίκια
Νέα σειρά ακρυλικών χρωμάτων AGAMA
Δημητρης:
1. Κατ αρχήν η αναφορά στα χρώματα έγινε για λόγους ενημέρωσης και όχι για διαφημιστικούς, καθώς ουδεμία σχέση έχω με τον εισαγωγέα.
2. Το ότι τα χρώματα συμπεριφέρονται καλύτερα στη χρήση με πινέλο, από ότι τα Gunze-Tamiya είναι μια προσωπική διαπίστωση. Τώρα αν το γεγονός αυτό είναι αδιάφορο για κάποιους, είναι ένα άλλο θέμα.
3. Οι δοκιμές ενός ακρυλικού χρώματος με αερογράφο είναι σαφέστατα το σημαντικότερο κριτήριο για να κριθεί η ποιότητα του. Τέτοιες δοκιμές θα πρέπει να γίνουν με περισσότερα του ενός χρώματα της γκάμας, με διάφορους συνδυασμούς διαλυτικών και με πειραματισμό στις αναλογίες. Όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν στο περιορισμένο χρόνο που ένας ερασιτέχνης μοντελιστής διαθέτει για το Hobby του. Μόλις έχω σχετικά ασφαλή συμπεράσματα θα ενημερώσω.
4. Τα AGAMA στοιχίζουν 2,3€ τα 16ml άρα 1,4375€ τα 10ml, οπότε είναι σαφώς οικονομικότερα από τα Gunze-Tamiya ( 2€ τα 10ml), χωρίς να λάβουμε υπόψη την πιο παχύρρευστη σύνθεση τους.
5. Πουθενά δεν αναφέρω ότι τα υπόψη χρώματα είναι ανώτερα από τα Gunze-Tamiya, αλλά δεν είναι κακό κάποιος να πειραματίζεται και να δοκιμάζει ένα νέο προϊόν που μπορεί να του ταιριάζει καλύτερα ή να αποτελεί εναλλακτική λύση.
6. Είναι πολύ λυπηρό να εκφράζεστε με τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Τσέχους, που ενώ είχαν την ατυχία να βρεθούν κάτω από Κομμουνιστικό καθεστώς για μισό αιώνα περίπου, έχουν καταφέρει αυτή τη στιγμή να είναι leading χώρα σε ότι έχει να κάνει με βελτιωτικά και αξεσουάρ μοντελισμού (etched parts, resin, limited run kits κ.λ.π).
Y.Σ. Αλήθεια γιατί δεν εισάγονται στην Ελλάδα οι αερογράφοι της Tamiya ή της Gunze (νυν Mr Hobby).
melpas1013:
Συνιστώ ψυχραιμία κύριοι.. Επ' ουδενί ο χώρος αυτός δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων και e-καβγάδων...
Γιώργο ο καθένας εδώ έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη του όσο και υποκειμενική να είναι, ή ρηξικέλευστη ή και αρνητική απέναντι σε κάτι... Εννοείται φυσικά χωρίς να θίγεται η προσωπικότητα κανενός...
Κε Καλφάκη, και θα μου επιτρέψετε τον πληθυντικό καθώς δε σας γνωρίζω προσωπικά ώστε να σας μιλησω στον ενικό ή σε πιο φιλικό επίπεδο, ο χώρος αυτός είναι για κάποιους από εμάς πολύ σημαντικός καθ' ότι από εδώ μαθαίνουμε να κάνουμε καλύτερες τις δουλειές μας και να ευχαριστιώμαστε περισσότερο το χόμπυ μας, και φυσικά θα ήταν ευχής έργο από εδώ να βρουν την αρχή και να ασχοληθούν και ακόμη νεότεροι με το "άθλημα", καθώς νέο αίμα δε βλέπω να εμφανίζεται... Είναι μια ευκαιρία εδώ εσείς, και φυσικά και όποιος άλλος επαγγελματίας ή έμπορος ειδών που μας αφορούν, να έχει ένα πολυτιμότατο feedback, για την αγορά που τον ενδιαφέρει... Όλοι εδώ μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και είναι ο καλύτερος τρόπος για την απόκτηση γνώσης... Και πιστέψτε με αξιολογούμε τα πάντα γιατί εδώ πρόκειται για τα ΧΡΗΜΑΤΑ μας, και για το χρόνο μας που ξοδεύεται... Θα δεχόμουν χωρίς σκέψη, μια άποψη στηριγμένη στο τι δεν καλύπτει η συγκεκριμένη μάρκα χρωμάτων, από κάποιον που δοκίμασε και δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δεν θα κρίνω όμως εξ' αρχής από την τιμή. Φυσικά, παντού και πάντοτε ότι πληρώνεις παίρνεις... Μην ξεχνάτε όμως και το value for money... Αν κάποιος πιτσιρικάς με το χαρτζιλίκι του μπορεί να αγοράσει 10 "μπογιές" αντί για 5, τότε αυτό και θα πρέπει να κάνει. Εγώ που θέλω να έχω ένα "Α" αποτέλεσμα και ξέρω ότι θα το πετύχω με τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων, και έχω τη δυνατότητα να αγοράσω, θα επιλέξω το καλύτερο, είτε το θεωρώ εγώ ως τέτοιο, είτε είναι γενικώς παραδεκτό...
Θα δείτε και θα διαβάσετε επικρητικές απόψεις για τις επαγγελματικές σας κινήσεις, αλλά και μπράβο ή επαίνους για κάτι καλό(το ίδιο φυσικά ισχύει για όλους τους εισαγωγείς και καταστήματα μοντελισμού). Θα ακούσετε πράγματα που μπορεί να μη σας αρέσουν ή και να σας στεναχωρούν, αλλά είναι στο χέρι σας να τα αλλάξετε με την πειθώ και την επιχειρηματολογία σας... Ή ακόμα καλύτερα με τις πράξεις σας...
Είμαστε πρώτα απ' όλα χομπίστες, και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε... Καλώς ήλθατε στην παρέα μας...
ΥΓ: Τα όσα γράφω παραπάνω αντιπροσωπεύουν την δική μου άποψη και μόνο...
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ:
--- Παράθεση από: Hartman ---1. Κατ αρχήν η αναφορά στα χρώματα έγινε για λόγους ενημέρωσης και όχι για διαφημιστικούς, καθώς ουδεμία σχέση έχω με τον εισαγωγέα.
2. Το ότι τα χρώματα συμπεριφέρονται καλύτερα στη χρήση με πινέλο, από ότι τα Gunze-Tamiya είναι μια προσωπική διαπίστωση. Τώρα αν το γεγονός αυτό είναι αδιάφορο για κάποιους, είναι ένα άλλο θέμα.
3. Οι δοκιμές ενός ακρυλικού χρώματος με αερογράφο είναι σαφέστατα το σημαντικότερο κριτήριο για να κριθεί η ποιότητα του. Τέτοιες δοκιμές θα πρέπει να γίνουν με περισσότερα του ενός χρώματα της γκάμας, με διάφορους συνδυασμούς διαλυτικών και με πειραματισμό στις αναλογίες. Όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν στο περιορισμένο χρόνο που ένας ερασιτέχνης μοντελιστής διαθέτει για το Hobby του. Μόλις έχω σχετικά ασφαλή συμπεράσματα θα ενημερώσω.
4. Τα AGAMA στοιχίζουν 2,3€ τα 16ml άρα 1,4375€ τα 10ml, οπότε είναι σαφώς οικονομικότερα από τα Gunze-Tamiya ( 2€ τα 10ml), χωρίς να λάβουμε υπόψη την πιο παχύρρευστη σύνθεση τους.
5. Πουθενά δεν αναφέρω ότι τα υπόψη χρώματα είναι ανώτερα από τα Gunze-Tamiya, αλλά δεν είναι κακό κάποιος να πειραματίζεται και να δοκιμάζει ένα νέο προϊόν που μπορεί να του ταιριάζει καλύτερα ή να αποτελεί εναλλακτική λύση.
6. Είναι πολύ λυπηρό να εκφράζεστε με τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Τσέχους, που ενώ είχαν την ατυχία να βρεθούν κάτω από Κομμουνιστικό καθεστώς για μισό αιώνα περίπου, έχουν καταφέρει αυτή τη στιγμή να είναι leading χώρα σε ότι έχει να κάνει με βελτιωτικά και αξεσουάρ μοντελισμού (etched parts, resin, limited run kits κ.λ.π).
Y.Σ. Αλήθεια γιατί δεν εισάγονται στην Ελλάδα οι αερογράφοι της Tamiya ή της Gunze (νυν Mr Hobby).
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατ' αρχάς φίλε μου μην πολιτικοποιούμε την κουβέντα μας.
Το τι τράβηξαν αυτοί οι φουκαράδες από την μοίρα τους δεν συζητείται και όλοι μας τους συμβαθούμε ιδιαίτερα. Και κουλτούρα έχουνε και ιστορία και εργατικότητα και τεχνολογία.
Εκει που διαφωνώ όμως είναι ότι από το LADA στην MERCEDES, δεν πρέπει ορισμένοι Τσέχοι να θέλουν να το πετύχουν σε ένα χρόνο, όπως εγώ τους κατάλαβα. Εχουν για τιμή εξαγωγής όρη τιμή έχουν για την λιανική τους. Δηλαδή ο Τσέχος μοντελιστής το αγοράζει κάτω από 1,00 ευρώ, και ο Ελληνας, σαν "δυτικός" και φραγκάτος, θα πρέπει να το πληρώνει 2,30. Δεν το δέχομαι !
Συγνώμη εάν από την θέση μου σκέφτομαι, όσο μπορώ τουλάχιστον και την τσέπη των μοντελιστών, γιατί πιστεύω στις ισσοροπίες και πρέπει να τις υπερασπίζοναι.
Αυτά μόνον.
Για το ΥΣ.
Οσο γιατί "δεν εισάγονται στην Ελλάδα οι αερογράφοι της Tamiya ή της Gunze", είναι γιατί δεν πιστεύω ότι θα ξόδευε ένας ενδιαφερόμενος τα τόσα πολλά χρήματα που κοστίζουνε.
Γιατί, ας πούμε, ο Ελληνικός στρατός ενδιαφέρεται για Leopard και όχι για Type 90, αφού τα δύο είναι πολύ καλά ?
Και κάτι άλλο, μην πιιστεύετε ότι αερογράφος στα 300 ευρώ, επειδή κάνει τόσο ακριβά θα είναι και καλύτερος από εκείνον που κάνει 150.
CROW:
Ενω 10 ευρω τα μεταλικα της gunze ειναι μια χαρα... :lol:
Δημητρης:
O αερογράφος super fine της Tamiya (0,2mm) μου στοίχισε 95€ (80€ + 15€ ταχυδρομικά) από Ιαπωνία. Δεδομένου ότι:
1. Η ποιότητα των προϊόντων Tamiya είναι κορυφαία.
2. Οι τιμές των κιτ της Tamiya στην Ελλάδα είναι οι καλύτερες στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Θεωρώ ότι η εισαγωγή των υπόψη αερογράφων θα ήταν μια θετική κίνηση. Εκτιμώ ότι η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου, Spray Work Super Fine Airbrush (0.2mm), ( με ίδιο περιθώριο κέρδους με τα ΚΙΤ της Tamiya) θα μπορούσε να κυμανθεί στα 160€-180€.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση