Αποστολέας Θέμα: Μα ειναι ντιπ για ντιπ παλαβοι οι αμερικανοι???  (Αναγνώστηκε 4950 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μα ειναι ντιπ για ντιπ παλαβοι οι αμερικανοι???
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 02, 2005, 12:23:55 πμ »
Είναι γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν κάποιες εμμονές που σου δίνουν την εντύπωση ότι "ψάχνουν ψίλους στ' άχυρα" επειδή τους θεωρούν "ελέφαντες σε κοτέτσι" !!!!
Το θέμα, ψυχρά νομικά, δεν είναι για πλάκα έχει αρκετή βάση και η λογική είναι απλή : Εγώ (η εταιρεία) ξοδεύω εκατομύρια για να αναπτύξω ένα αεροπλάνο και να το πουλήσω να καλύψω το κόστος και να βγάλω κέρδος - εσύ (η μοντελοεταιρεία) πας σε ένα Επιτελείο ή σε ένα μουσειο ή σε μια έκθεση, πλακώνεις το προϊόν μου στις φωτο, το κάνεις μοντέλο (με την ανάλογη επένδυση φυσικά) αλλά, τελικά, από τη δική μου δουλειά βγάζεις λεφτά και εγώ δεν παίρνω φράγκο, ασε που μετά τα καλούπια τα δίνεις και στον δίπλα ο οποίος επίσης κονομάει κλπ
Δεν ξέρω αν στις συμβάσεις προμήθειας υπάρχουν διατάξεις για royalties που να δεσμεύουν, αλλά αν οι κατασκευαστές κατοχυρώνουν με οποιαδήποτε διαδικασία τα σχέδιά τους δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να υποχρεώσουν τις μοντελοεταιρείες να πληρώσουν δικαιώματα, τουλάχιστον με την παραπάνω λογική και το ελληνικό δίκαιο.
Πάντως, αν και δεν ειμαι ειδικός στα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, νομίζω ότι όταν κάτι εκτίθεται σε Μουσείο μπορεί ελεύθερα να αντιγραφεί.
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Μα ειναι ντιπ για ντιπ παλαβοι οι αμερικανοι???
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 02, 2005, 12:27:32 πμ »
εγω απο την αλλη απλα νομιζω πως ειναι μεγιστη γυφτια οι εταιριες να πανε να βγαλουν φραγκα απο τα πλαστικα μοντελα :o  :!:

Αποσυνδεδεμένος phantomas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
Re: ποσο?
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 02, 2005, 01:44:39 μμ »
Παράθεση από: STARFIGHTER
..ποσο δινεις τα hurricane/spitfite?

σου έστειλα ΠΜ
Phantoms Forever

Tags: