Αποστολέας Θέμα: ΣΥΛΛΟΓΗ Α/ΦΩΝ Α' ΠΠ  (Αναγνώστηκε 5548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
ΣΥΛΛΟΓΗ Α/ΦΩΝ Α' ΠΠ
« στις: Μαΐου 02, 2007, 08:48:03 μμ »
Γειά σας συνάδελφοι,

Επειδή βλέπω ότι ο Α΄ΠΠ δεν έχει πολύ "ζήτηση" είπα να δημοσιεύσω εγώ τις φοτο από την αγαπημένη μου συλλογή αεροπλάνων του Α΄ΠΠ σε 1/72. Ορισμένα κομμάτια ανάμεσά τους έχουν κυριολεκτικά μουσειακή και συλλεκτική αξία πλέον.

Πάμε λοιπόν, και καλή όρεξη:

Albatros V Eduard

Hannover CLIII Airfix:

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: ΣΥΛΛΟΓΗ Α/ΦΩΝ Α' ΠΠ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2007, 08:57:51 μμ »
Αγγελε, "σήκωσε" τις πάλι
και διάλεξε πιο μεγάλη ανάλυση.
τα γραμματόσημα ...δεν βοηθάνε πολύ.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 02, 2007, 09:12:58 μμ »
Καλύτερα τώρα,ʼγγελε?  :wink:
Μπορείς να πατάς τροποποίηση στο ποστ σου και να αλλάζεις κατά βούληση αυτά που είχες βάλει!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 02, 2007, 09:36:57 μμ »
Ωραίος!!! Ειδικά με τις παραλαγές logenze που είναι συνήθως εφιαλτικές εμπειρίες.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Επίσης μου αρέσουν πολύ το wood grain του Albatros και οι laminated wood έλικες! Πως τις έκανες ρε παιδί μου στην 1/72; Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να κάνω τα νερά του ξύλου με λάδια αλλά μία απόχρωση για τις μονοκόμματες ξύλινες έλικες των άγγλωνγάλων. Για δώσε οδηγίες...

Εχεις ακούσει τίποτα για επανακυκλοφορία του CLIII από την Airfix;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 02, 2007, 09:50:29 μμ »
Μπορείς να πατάς τροποποίηση στο ποστ σου και να αλλάζεις κατά βούληση αυτά που είχες βάλει!

Ευχαριστώ πολυ, αλλα δεν κατάλαβα τι έγινε! Όταν τις είχα βάλει ήταν πράγματι "γραμματόσημα". Τι έκανες και τις μεγένθυνες;  :o :o :o
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 02, 2007, 10:05:10 μμ »
Ωραίος!!! Ειδικά με τις παραλαγές logenze που είναι συνήθως εφιαλτικές εμπειρίες.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Επίσης μου αρέσουν πολύ το wood grain του Albatros και οι laminated wood έλικες! Πως τις έκανες ρε παιδί μου στην 1/72; Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να κάνω τα νερά του ξύλου με λάδια αλλά μία απόχρωση για τις μονοκόμματες ξύλινες έλικες των άγγλωνγάλων. Για δώσε οδηγίες...

Εχεις ακούσει τίποτα για επανακυκλοφορία του CLIII από την Airfix;

Δυστυχώς για το Hannover δεν έχει ακουστεί τίποτα. Έτυχε και το βρήκα σε πληστηριασμό του ebay. Δεν θυμάμαι πόσα κόστισε, αλλά θα άξιζε και την τελευταία δεκάρα ακόμα κι αν είχα πληρώσει τα διπλάσια από όσα έδωσα πραγματικά.

Για τις τεχνικές θα σε απογοητεύσω, αλλά...δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο  :oops: Απλά καλή επιλογή χρωμάτων και οι γνωστές σε όλους μας τεχνικές και φθορές. Το πιο δύσκολο ήταν η άτρακτος του Hannover, γιατί η παραλλαγή lozenge της ατράκτου ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των φτερών και συνήθως πολύ ακανόνιστη, οπότε έπρεπε να γίνει με το χέρι. Όσες φωτογραφίες ή profiles έχω δει του συγκεκριμένου αεροσκάφους, τα φτερά φέρουν την τυποποιημένη παραλλαγή, αλλά η άτρακτος όχι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 02, 2007, 10:06:02 μμ »

Ευχαριστώ πολυ, αλλα δεν κατάλαβα τι έγινε! Όταν τις είχα βάλει ήταν πράγματι "γραμματόσημα". Τι έκανες και τις μεγένθυνες;  :o :o :o
Καταρχήν,δες και αυτό!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3309.0

Όταν έβαλες το λινκ των φωτό,ήταν έτσι.
http:/ /briefcase.pathfinder.gr/download/573446?thumb=1
Αυτό το ?thumb=1 τις έβγαζε σαν thumbnalis.
Μπαίνοντας λοιπόν έχω στο ποστ σου,πατώντας τροποποίηση( σαν moderator έχω αυτή την δυνατότητα), απλά αφαίρεσα από όλα τα λινκ το συγκεκριμένο και εμφανίστηκαν έτσι.
http:/ /briefcase.pathfinder.gr/download/573446
Σε όλα τα λινκ τώρα στο ποστ μου έχω αφήσει ένα κενό ανάμεσα στις καθέτους / / για να εμφανίζεται ο κώδικας,ειδάλλως θα βλέπαμε τις φωτό!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2007, 10:15:58 μμ »
Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τα καλά σας λόγια :D

Αποσυνδεδεμένος Boomer

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Καραμπουρνάκι
  • Το άτιμο το ύψος
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 02, 2007, 11:31:02 μμ »
Πολύ ωραία η συλλογή σου.Πρώτη φορά βλέπω σε μοντέλο αεροπλάνα του Α Π.Π ::eusa_clap::
Τα F-5 σκίζουν

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 02, 2007, 11:57:27 μμ »
ʼγγελε πανέμορφα και τα δύο...

Πολύ ωραία η συλλογή σου.Πρώτη φορά βλέπω σε μοντέλο αεροπλάνα του Α Π.Π ::eusa_clap::

Δεν έχεις δει του Dimis? Πρέπει...

Αποσυνδεδεμένος Boomer

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Καραμπουρνάκι
  • Το άτιμο το ύψος
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 02, 2007, 11:59:21 μμ »
Σοβαρά?Θα το ψάξω και θα επανέλθω
Τα F-5 σκίζουν

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 03, 2007, 12:27:39 πμ »
Δήλωση σαφής και ξεκάθαρη: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ !

Ερώτηση 1η (κρίσιμη) : Πόυ είναι τα συρματόσχοινα ?

Διευκρίνηση (επί της ερωτήσεως) : Τα διπλάνα του Α ΠΠ δεν είναι το φόρτε μου . Τρελαίνομαι όμως για τα διπλάνα του μεσοπολέμου, πρέπει να έχω μαζέψει άφτιαχτα πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους . Δεν τολμάω να ξεκινήσω κανένα γιατί τρέμω στην ιδέα των συρματόσχοινων τα οποία ξέρω θεωρητικά πως περνιούνται, πρακτικά όμως δεν έχω βρει το ... ψυχικό σθένος να το δοκιμάσω !

Ερώτηση 2η (σεμνή και ταπεινή) : Μήπως, λέω εγώ τώρα, μήπως στην 1/72 δεν τρέχει και τίποτα αν δεν βάλεις συρματόσχοινα ?
 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 03, 2007, 06:54:24 μμ »
Απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα,  εντελώς υποκειμενικές αμφότερες:

α) Ναι, στην 1/72, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν τρέχει τίποτα κι αν δεν βάλεις, αλλά το κυριότερο από όλα...

β) Δεν βάζω συρματόσχοινα γιατί όπως όλα τα παιδιά, έτσι κι εγώ, πολύ συχνά τα βγάζω από τη βιτρίνα για να αερομαχήσουν!  :oops:(Δηλαδή εννοείτε ότι εσείς δεν το κάνετε; Ελάτε τώρα, μεταξύ μας είμαστε.... :wink:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 03, 2007, 07:00:24 μμ »
Συνεχίζουμε με Albatros DIII Revell , του Karl Allmoenreder:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 03, 2007, 07:07:02 μμ »
Fokker DVII Revell Karl Degelow:

Albatros DV Eduard Lt Raben:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 03, 2007, 07:10:45 μμ »
Fokker DrI, Revell Hans Kirschtein:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 03, 2007, 08:14:32 μμ »
Pfalz DIII, Roden, Karl Degelow:

Phoenix DII, Eastern Express

Roland DVI, Mac:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 03, 2007, 08:27:29 μμ »
Brandeburg DI, Eastern Express: Τα struts ήταν μία δραματική εμπειρία την οποία δεν θέλω να ξαναζήσω: όλα λανθασμένα σε μήκος και αταίριαστα σε οποιαδήποτε προσπάθεια συναρμολόγησης. Το κιτ συνιστάται μόνο σε οπαδούς του είδους.

Pfalz DXII, Eastern Express, Lt Klein:

Fokker DrI, Eduard, Werner Voss:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 03, 2007, 08:33:41 μμ »
Siemens Schuckert DIII, Eastern Express, Ernst Udet:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 03, 2007, 08:38:59 μμ »
Ερώτηση 1η (κρίσιμη) : Πόυ είναι τα συρματόσχοινα ?
Αρχικά να υποθέσω οτι το Που δεν έχει να με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας  ::glossa::
Τα Fokker Dr.1 και D VII είχαν τόσα λίγα (ειδικά το D VII) που και να μην τα βάλεις στην 1/72 δεν υπάρχει πρόβλημα. Το δύσκολο είναι πείσεις οτι όντως ΕΤΣΙ ήταν γιατί ο κόσμος έχει συνδιάσει στο μυαλό του διπλάνα με συρματόσχοινα! Αλλωστε στο D VII και να τα βάλεις πρακτικά δεν θα φαίνονται μιας και μόνο τα actuators των επιφανειών ελέγχου είχαν εμφανή συρματόσχοινα αν θυμάμαι καλά.

Τα Albatros είχαν περισσότερα αλλά όχι πολλά και το Hannover είχε μίλια από συρματόσχοινα! Πάντως αν τα μοντέλα σου είναι μάχιμα (wargaming?), τότε δεν πρέπει να βάζεις συρματόσχοινα γιατί τίποτα δεν θα επιζήσει...

Aν όμως αποφασίσεις να τα περάσεις, τότε άστα να πάνε... Σου δείχνω τις πρώτες μου δύο προσπάθειες. Λάβε υπ' όψη σου οτι από τα συρματόσχοινα που θα έπρεπε να τοποθετηθούν έχουν μπει μόνο τα μισά :shock:

Και αν πεις οτι θα ανοίξεις και βιβλιογραφία και θα περάσεις όσα πιο πολλά μπορείς (ξέρεις, ιστορική ακρίβεια και άλλες ψυχασθένειες) τότε καταλήγεις με κάτι τέτοιο:

σε ένα μοντέλο διαστάσεων όχι πάνω από 10cm.

Δεν ξέρω στην 1/48 πως είναι τα πράγματα αλλά διαισθάνομαι οτι θα είναι ευκολότερα παρά το ότι είσαι υποχρεωμένος να περάσεις τελικά πιο πολλά σκοινάκια. Το μόνο 48άρι που έχω φτιάξει είναι ένα D VII και ξεμπέρδεψα με τα σκοινιά σε μισή ώρα. Και πήρε και έπαινο παρακαλώ!

@grenadier  ::arrowred:: To camo στο Phoenix DII είναι Α Ψ Ο Γ Ο  :!:  :shock: Οσο για το Brandeburg DI, σε νιώθω απόλυτα, εγώ το ξανάβαλα στο κουτί του και συνέχισα τη ζωή μου... Πάντως το έφερες σε λογαριασμό και είναι πολύ ωραίο. Και τα σήματα της Eastern Express βλέπω τα δάμασες κανονικά! Επίσης πολύ πολύ καλές οι σκιές στο Fokker DrI του Werner Voss! Εχεις τελικά κάποια πληροφορία σχετικά με το που κετάληξαν στο αν του cowling ήταν κόκκινο ή πράσινο σκούρο; Ή τραβιούνται ακόμα;
Ερώτηση: στο Siemens Schuckert DIII στο σήμα LO! είναι από την καρτέλα της Eastern Express ή το έβαψες. Είναι πολύ λευκό και ωραίο, πως τα κατάφερες;

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 03, 2007, 09:26:19 μμ »
grenadier,
Καταπληκτικά τα μοντέλα.... Έψαξες και βρήκες το καμουφλάζ του κάθε πιλότου - χαρά στο κουράγιο σου!!!
Όσο για τα συρματόσχοινα:
Εγώ έχω μόνο τρία μοντέλα του Αππ.
Όταν κάποτε προσπάθησα να φτάξω συρματόσχοινα σύμφωνα με τις οδηγίες του Modeling έσπασα όχι μόνο τα νεύρα μου, αλλά έχασα και πολύτιμο χρόνο...
Ε, λοιπόν ΣΚΑΣΙΛΑ μου για τα συρματόσχοινα. Εγώ για απόλαυση μοντελάρω...
Και μόνο από κλίμακα να το πάρεις (1/72) = 72mm=> 1mm. ʼρα τα συρματόσχοινα των 10mm των σκαφών είναι 0,14mm περίπου...

Συνέχισε grenadier...
Τα μοντέλα της Roden τα έχεις δει; Ιδιαίτερα τα Staaken;

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 03, 2007, 09:27:06 μμ »
Η παραλλαγή του  Phoenix μου άρεσε κι εμένα.
Με την υπόθεση "Werner Voss" έχω μία προσωπική "ψύχωση" και δεν θα επέτρεπα στο μοντέλο να αποτύχει. Για το cowling: έχω ΟΛΗ τη βιβλιογραφία που κυκλοφορεί στον κόσμο για τον Voss, έχω γράψει δύο άρθρα για τη δράση του και είμαι πεπεισμένος πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ήταν Olive Green, το ίδιο με το χρώμα της παραλλαγής. Δεν υπάρχει καμμία φωτογραφία εποχής όπου το cowling να δείχνει ανοιχτώχρωμο. Σε όλες έχει ακριβώς τον ίδιο τόνο με αυτόν του χρώματος της παραλλαγής.

Η όλη αντιπαράθεση ξεκίνησε από μία παρεξήγηση: Το αρχικό ερώτημα ήταν αν το Pfalz DIII του Voss είχε ασημένιο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα, επειδή σε άλλες φωτογραφίες δείχνει ανοπιχτόχρωμο μεταλλικό και σε άλλες σκούρο. Κάποιοι υποστήριξαν την δεύτερη επιλογή (κίτρινο) για δύο λόγους: α) Το κίτρινο ήταν το χαρακτηριστικό χρώμα της Jasta 10 και β) τα ασπρόμαυρα φιλμ της εποχής είχαν μερικές φορές το ελάττωμα να παρουσιάζουν τα ανοιχτά χρώματα σαν σκούρα. Όλοι πείσθηκαν και αυτή η άποψη επικρατεί επίσημα και την υποστηρίζω κι εγώ.

Όταν παρουσιάσθηκε το DrI, εξακολούθησε να επικρατεί η προηγούμενη άποψη περί χρωμάτων, παρά το γεγονός ότι οι δεκάδες φωτο του cowling δεν επιβεβαίωναν την εκδοχή του κίτρινου. Απλά σκέφτηκαν: "Αν η σύγχυση των χρωμάτων συνέβαινε στην περίπτωση του Pfalz, θα συνέβαινε και στην περίπτωση του  Fokker" - και όπως είπαμε, το κίτρινο ήταν το διακριτικό χρώμα της Jasta 10, άρα ο διοικητής της δεν θα μπορούσε να μην το φέρει. Αρκετοί έπεσαν στην  παγίδα ενός λανθασμένου συμπεράσματος και δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Πέραν όλων αυτών όμως, βρέθηκε μαρτυρία των δύο πιστών μηχανικών του οι οποίοι του έβαφαν όλα τα αεροσκάφη του, και οι οποίοι μετά τον θάνατό του είχαν πει ότι δεν θυμούνται να έκαναν καμμία χρωματική παρέμβαση στο τριπλάνο του από τη στιγμή που το πήρε, με μόνη εξαίρεση το "πρόσωπο με το μουστάκι", το οποίο ήταν έμπνευσή του  και το είχε βάψει ο ίδιος.

Οι χαλκομανίες του Schukert είναι ακριβώς αυτές που δείνει το κιτ, δεν άλλαξα τίποτα, με τη μόνη διαφορά ότι, κανονικά, το ουραίο του Ούντετ ήταν κι αυτό κόκκινο στην παραγματικότητα, αλλά εγώ δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να βάλω κι εκεί την παραλλαγή του lozenge! (Αν και λάτρης της Ιστορίας, στον μοντελισμό επιτρέπω στον εαυτό μου μερικές τέτοιες μικρές παρεκκλίσεις, επειδή θέλω το μοντέλο να αρέσει κατ' αρχήν σε μένα).

Καταπληκτικά τα συρματόσχοινα του Bristol Fighter, εύγε στην υπομονή σου! Εγώ όπως είπα, τα θέλω μάχιμα τα μοντέλα μου, για αυτό και βάζω πάντοτε πιλότους και έχω τα σκέλη ανεβασμένα (στα μοντέλα του Β΄ΠΠ), οπότε δεν θα έμαινα ποτέ σε αυτή τη διαδικασία

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 03, 2007, 09:36:56 μμ »
Συνέχισε grenadier...
Αχ, εγώ το έχω δεί και είναι τέλειο  :shock:
Και η τιμή του είναι  ::brancard:: 92 EUR  :!: :shock:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 03, 2007, 09:39:48 μμ »

Ευχαριστώ! Τα κιτ της Roden τα έχω όλα -εξάλλου η παρουσίαση της συλλογής μου του Α΄ΠΠ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αυτό ήταν μόνο το 1/5 περίπου. Το Staaken δεν το έχω, και μάλιστα δεν είμαι καν βέβαιος αν το βγάζει. Μήπως το συγχέεις με το Gotha ? Το Gotha το έχω. Είχα αρχίσει την κατασκευή μέχρι που έφθασαν στο στάδιο των χαλκομανιών της παραλλαγής lozenge η οποία καλύπτει όλο το αεροσκάφος. Τα νεύρα μου παρέλυσαν όταν είδα τις χαλκομανίες να διαλύονται μέσα στο νερό σε χιλιάδες κομματάκια, όσα και τα εξάγωνα της παραλλαγής!!! Ήταν σαφέστατα ελάττωμα του συγκεκριμένου κιτ, αλλά δνε ξέρω αν έφταιγε το κιτ της δικής μου παρτίδας ή ήταν όλα τα κιτ ελατωματτικά. Στο ίντερνετ δεν είδα παρόμοπιες διαμαρτιρίες, οπότε υπέθεσα ότι συνέβαινε το πρώτο. Μάλλον θα μπω στο έξοδο να το αγοράσω και δεύτερη φορά το κιτ επειδή θέλω οπωσδήποτε να μπει στη συλλογή...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 03, 2007, 09:54:15 μμ »
Το Staaken δεν το έχω, και μάλιστα δεν είμαι καν βέβαιος αν το βγάζει. Μήπως το συγχέεις με το Gotha ?
Το βγάζει! Κοίτα εδώ: http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=ROD055. Και υπάρχει και στο τρίγωνο των αναλήψεων φάτσα κάρτα στη βιτρίνα.

Μάλλον θα μπω στο έξοδο να το αγοράσω και δεύτερη φορά το κιτ επειδή θέλω οπωσδήποτε να μπει στη συλλογή...
Μήπως μπορείς να βρεις σήματα στο εμπόριο; Αν όμως ήταν η νυκτερινή έκδοση της παραλλαγής lozenge, μάλλον πας για το κιτ  :( Πάντως το φαινόμενο δεν είναι κάτι σπάνιο με τη Roden. Πιο συχνό είναι το πρόβλημα του να μην κολλάνε καθόλου τα σήματα αλλά αυτό με λίγη παρκετίνη μαζεύεται, ενώ το να διαλύονται... άστα να πάνε ::eusa_wall:: Υπάρχει κάποιο σπρέϋ που βοηθάει νομίζω σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε  :(

Η παραλλαγή του  Phoenix μου άρεσε κι εμένα.
Με την υπόθεση "Werner Voss" έχω μία προσωπική "ψύχωση" και δεν θα επέτρεπα στο μοντέλο να αποτύχει. Για το cowling: έχω ΟΛΗ τη βιβλιογραφία που κυκλοφορεί στον κόσμο για τον Voss, έχω γράψει δύο άρθρα για τη δράση του και είμαι πεπεισμένος πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ήταν Olive Green, το ίδιο με το χρώμα της παραλλαγής. Δεν υπάρχει καμμία φωτογραφία εποχής όπου το cowling να δείχνει ανοιχτώχρωμο. Σε όλες έχει ακριβώς τον ίδιο τόνο με αυτόν του χρώματος της παραλλαγής.
Εχεις απόλυτο δίκιο. Ειλικρινά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως τους μπήκε η ιδέα οτι είναι άλλο χρώμα  :shock:

Tags: