Αποστολέας Θέμα: Dark slate grey ακρυλικό ?  (Αναγνώστηκε 1270 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
Dark slate grey ακρυλικό ?
« στις: Αυγούστου 18, 2015, 07:09:21 μμ »

Καλησπέρα σας. φτιάχνω 2 seafire και μετά απο 2 βαψιματα-ξεβαψιματα με το humbrol 224 slate grey, δεν την παλεύω άλλο, πάω για ακρυλικό. Ξέρει καποιός κάποιο εναλλακτικό του humbrol 224 slate grey σε ακρυλικό (Vallejo, gunze ή άλλο ) ??

Sos παιδιά θα το φουντάρω από το μπαλκόνι γιατί το humbrol 224 δεν στρώνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :evil: :evil: :evil:
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Dark slate grey ακρυλικό ?
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 18, 2015, 09:40:17 μμ »
 Δεν έχω βρει κάποιο που να είναι 100% ακριβές αντίστοιχο μέχρι τώρα, αλλά προσωπικά χρησιμοποιώ το Η70 της Gunze = RLM 02. Είναι αρκετά κοντινό σαν απόχρωση πιστεύω - με τις φθορές κτλ θα είναι οκ.

Σε Vallejo Model Color αυτό αντιστοιχεί στο 70.886.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 18, 2015, 10:47:29 μμ »
Ευχαριστώ Palanadine. Είμαι στριμωγμένος στη γωνία οπότε  - αν δεν υπάρξει άλλη εισήγηση- , θα δοκιμάσω με αυτά που προτείνεις και τουλάχιστον το Η70 της Gunze πρέπει να το έχω ήδη. (και το vallejo καλό φαίνεται και ίσως έρχεται πιο εύκολα στην απόχρωση "slate grey")

Ευχαριστώ  ::salut:: ::salut::

ΥΓ.Κάτι συμβαίνει με τα humbrol γιατί ούτε και το 123 Extra dark sea grey αγορασμένο μαζί με το 224  εντός του 2015 έστρωσε καλά  σε αντίθεση με το 90 και το 23 Duck egg blue που έπεσε απο κάτω και έστρωσε μια χαρά.
Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2015, 10:50:19 μμ »
 Με αερογράφο ή πινέλο βάφεις? Όπως και να έχει, αρκετά συχνά κι εμένα μου συμβαίνει αυτό, όχι μόνο με σμάλτα, αλλά και με ακρυλικά και βινύλια να μην κάθονται καλά...

Βεβαιώσου οτι οι επιφάνειες που θα βάψεις είναι καθαρές από λίπη και σκόνες.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 18, 2015, 11:28:10 μμ »
Βάφω με iwata και κομπρεσερ κανονικά. Τα δε humbrol τα "δουλεύω" καμιά 30αριά χρόνια, με μεγάλα διαλείμματα φυσικά. Γενικά δεν είχα ποτέ θέμα και είμαι αρκετά ψείρας με καθαρισμό επιφάνειας, αραιώνω  με τα διαλυτικά τους, μέχρι και το χρώμα ζεσταίνω λιγάκι, κτλ, κτλ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε αυτές τις μέρες (Υπερβολική ζέστη ίσως ?) . Το χρώμα απλά δεν έστρωνε  ομοιόμορφα και  όταν στέγνωνε ήταν σαν επιφάνεια antiskid σε Merkava. Υπόψη οτι πάντα περνάω 1 χέρι αστάρι Hycote. Δοκίμασα να την τρίψω απαλά  με 1800 και 2000 βαθμούς ντουκόχαρτο και έφευγε το χρώμα ... Μου συνέβη σε 2 περιπτώσεις με τα 123 και το 224 αλλά όχι με τα άλλα ανοιχτά 90 και 23 που ψέκασα απο κάτω. Ούτε σε ένα olive drab που ψέκασα σε ένα DUKW πρόσφατα . Τι να πώ.... και δεν έχω φωτό γιατί έχω ήδη ξεβάψει, ξανατρίψει και ξαναασταρώσει.
Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 19, 2015, 12:40:51 πμ »
 Κατάλαβα, άρα προφανώς ατύχησες με κακής ποιότητας χρώμα  :(

Ελπίζω με τα ακρυλικά/ βινύλια να κάνεις τη δουλειά σου!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 19, 2015, 01:13:05 μμ »
Πάρε ακρυλικά να δείς την "υγειά" σου.!.. Τα εναμέλ - για μένα τουλάχιστον - πλέον είναι για να τα χρησιμοποιείς για στεγνά πινέλα, εκτός κι αν δεν βρισκείς κάποιο κωδικό σε ακρυλικο τότε ναί παίρνεις εναμέλ.

Υπήρξε παλιότερα ένα θέμα με την παρτιδα χρωμάτων της Χάμπρολ που φτιάχνοταν στην Ινδία αλλά αν δεν κάνω λάθος, η γραμμή παραγωγής τους εχει επιστρέψει στην Αγγλία.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 20, 2015, 09:07:41 πμ »
Καλημέρα. Εαν θέλεις εναλλακτικές προτάσεις από βρεταννικές εταιρίες που έχουν ακριβώς την απόχρωση που ζητάς, τότε σε enamel σου κάνει το RAF/FAA ACRN06 dark slate grey της white ensign ( ή το 005 σε πιό ανοικτό) και σε ακρυλικό το RAF Dark Slate Grey BS634 της Xtracrylix.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 20, 2015, 08:58:22 μμ »
Ευχαριστώ πολύ ramfighter ::salut::
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 20, 2015, 09:19:23 μμ »
Καλημέρα. Εαν θέλεις εναλλακτικές προτάσεις από βρεταννικές εταιρίες που έχουν ακριβώς την απόχρωση που ζητάς, τότε σε enamel σου κάνει το RAF/FAA ACRN06 dark slate grey της white ensign ( ή το 005 σε πιό ανοικτό) και σε ακρυλικό το RAF Dark Slate Grey BS634 της Xtracrylix.

Ξέρουμε αν φέρνει κάποιος Xtracrylix στην Ελλάδα;
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 20, 2015, 09:25:37 μμ »
Ξέρουμε αν φέρνει κάποιος Xtracrylix στην Ελλάδα;
Έχουν απομείνει στο gehobbies μερικά νούμερα (μέσα σε αυτά και το dark slate grey), τα οποία πωλούνται προς 1 ευρώ έκαστο.

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 20, 2015, 11:59:21 μμ »
Ευχαριστώ
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Tags: