Αποστολέας Θέμα: Aγορα απο Hannants!  (Αναγνώστηκε 4136 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
Aγορα απο Hannants!
« στις: Απριλίου 02, 2007, 04:40:09 μμ »
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω σε οσους εχουν ψωνισει απο αυτο το site.Ειδα πως οι αποστολες προς Ελλαδα αν ξεπερνουν τα 2κιλα μπορει να φθασουν μεχρι και 47 λιρες περιπου :shock:! Η δικια μου παραγγελια δεν νομιζω να ξεπερνα τα 2 κιλα αλλα ποτε δεν ξερεις πως τα πακεταρουν αυτοι! Και απο τι ειδα σου λενε το ποσο των ταχυδρομικων αφου πακεταρουν και σου στειλουν την παραγγελια σου.Παρακαλω αν καποιος εχει εμπειρια απο το συγκεκριμενο site αν μπορει να με βοηθησει να καταλαβω πως λειτουργει το "σκηνικο" :) θα το εκτιμουσα πολυ :wink:

Αυτη ειναι η παραγγελια μου για να μου πειτε και εσεις ποσο μπορει να κοστισει εξτρα:

my order
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
Απ: Aγορα απο Hannants!
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 02, 2007, 06:13:56 μμ »
Απο του Hannant's ψωνιζω εδω και 10 χρονια περιπου και ποτε δεν με χρεωσαν πανω απο 20-25 Ευρω (και μιλαω για ογκωδη αν και ελαφρια πακετα)
Η δικη σου πρεπει να κοστισει περιπου οσο ηδη σου γραφει δηλ.5,5 λιρες = 8,5 Ευρω αντε 10 το πολυ.

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 02, 2007, 06:29:16 μμ »
Ευχαρηστω πολυ! :oops: :oops:
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 10:33:15 πμ »
Δεν ανοίγω νέο θέμα,γι αυτό ρωτάω από εδώ.
Μήπως πρόκειτε κάποιος συνάδελφος να παραγγείλει αυτές τις μέρες από hannants  :?:  Χρειάζομαι κάτι μικρό καί δεν αξίζει να το παραγγείλω μόνο του...........

Αποσυνδεδεμένος CONFIG 2

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATHENS
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 09:57:44 μμ »
ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΚΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΛΙΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ!! (ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ) ::salut::
ΑΡΓΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ (ΠΕΡΙΠΟΥ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ) :shock:

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ!!!!!!!!!!!!!!! ::icon_thumright::
UP THERE WITH THE BEST!

[url=http://postimag

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2017, 10:16:49 πμ »
Καλημέρα,

Σκέφτηκα να μην ανοίξω καινούργιο τόπικ μιάς και υπάρχει ήδη αυτό εδώ, σχετικά με αγορές από Χάνναντς.

Το θέμα για συζήτηση είναι το εξής. Πρόσφατα προσπάθησα να κάνω αγορά από Χάνναντς, πληρώνοντας με την χρεωστική μου μέσω PayPal, αλλά για κάποιο λόγο η συναλλαγή δεν γινόταν. Η αιτιολογία ήταν πως έπρεπε να είχα επιλέξει την επιλογή να είναι airmail with tracking and signed ενώ εγώ δεν ήθελα. Προσπάθησα 3 φορές, άλλαξα και την επιλογή του τρόπου αποστολής, αλλά τίποτα. Τελικά, αναγκάστηκα να πληρώσω κάνοντας απευθείας χρέωση στην χρεωστική μου κάρτα (τυχερή τράπεζα! πάλι θα τσιμπήσει την προμήθεια της!!!).

Με Χάνναντς που επικοινώνησα μου είπαν πως και καλά θα το κοιτάξουν.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλον αυτό το θέμα.

Την καλημέρα μου. ::salut::

There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2017, 05:11:38 μμ »
@Sernak

Με hannants δεν εχω κάποια αντίστοιχη εμπειρία,  αλλα, εαν η ακύρωση γινόταν απο το Paypal, το πιο πιθανό είναι να είναι θεμα της τράπεζας που δεν άφησε την χρέωση.

Το hannants δεν νομίζω να μπορεί να δει τπτ.  Εαν μιλήσεις με την τράπεζα, λογικά θα μπορέσουν να δουν τις αποτυχημένες προσπάθειες και την αιτιολογία τους

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2017, 05:54:44 μμ »
Καλησπέρα Αρκάδιε,

Με την τράπεζα που μίλησα μου είπαν πως για να μην γίνει η πληρωμή μάλλον το κατάστημα πουλάει κάποιο από τα προϊόντα/υπηρεσίες που εναπόκεινται στα capital controls, δηλαδή, έργα τέχνης, δωρεές, και κλπ. Μου είπαν όλες τις κατηγορίες - περίπου 10 - αλλά τους είπα και 'γω πως σε καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν ανήκει το συγκεκριμένο κατάστημα και τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρει, οπότε και μου είπαν το ενδεχόμενο για κάποιο λόγο να μπλόκαρε το κατάστημα την πληρωμή :?

Εγω πάντως τώρα την πληρωμή την έκανα με απευθείας χρέωση στην χρεωστική μου κάρτα. Τι να πω, μας σνομπάρει και ο Χάνναντς τώρα ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2017, 12:05:07 πμ »
Νομίζω οτι το hannants άλλαξε πολιτική δεν ειναι θεμα capital controls.
Με PayPal δέχεται μονο singed airmail τπτ αλλο... άλλωστε αυτο σου έγραψε.
Προφανως έφαγε πολλές φόλες με δέματα που δηλώθηκαν χαμένα...

Δεν ειναι θεμα capital control.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2017, 10:27:40 πμ »
Καλημέρα Yankar,

Την αλλαγή σε signed airmail την κάνει αυτόματα ο Χάνναντς και καλά επειδή το PayPal λέει δεν δέχεται να μην είναι με tracking η αγορά που κάνεις.

Πάντως, και με tracking και χωρίς, κάθε φορά μου έλεγε πως υπήρχε πρόβλημα με την πληρωμή και να ξαναπροσπαθήσω - μιλάω πάντα για πληρωμή μέσω paypal - μέχρι που απογοητεύτηκα (προσπάθησα 5 φορές, από τον υπολογιστη και από το κινητό μου) και τελικά έκανα απευθείας χρέωση στην κάρτα μου.

Αμα τώρα ο Χάνναντς άλλαξε πολιτική, τότε κακό του κεφαλιού του γιατί σταδιακά θα χάσει το πελατολόγιο του και όχι μόνο από Ελλάδα.

Την καλημέρα μου ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2017, 05:08:28 μμ »
  Sernak  έριξα μια ματιά στο site του Hannants, https://www.hannants.co.uk/help/question.php?question_id=84 , δεν λέει κάτι για υποχρεωτική επιλογή signed airmail εκτός αν το δέμα σου είναι >2kg. Αφού στο αππέριπτε και με tracking και χωρίς μήπως τελικά φταίνε τα capital controls σε συνδυασμό με το Paypal ;
   δύο εμπειρίες που είχα το χειμώνα με Paypal :
 1. προσπάθησα να παραγγείλω από RBmodel μέσω Paypal και η πληρωμή απορριπτόταν . όταν μίλησα με την τράπεζα μου είπε ότι η εταιρία αυτή έχει δηλωθεί (στο εμπορικό επιμελητήριο του) ως "καλλιτεχνικά είδη" που τότε τουλάχιστον ήταν στα capital controls. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο τι πουλάει ένα μαγαζί αλλά πως έχει δηλώσει την εταιρία του στη χώρα του.

2. όταν έκανα μια παραγγελία από το eshop της Eduard δοκίμασα αρχικά να πληρώσω μέσω Paypal αλλά η συναλλαγή δεν έγινε δεκτή. Αλλά έχει και μια άλλη επιλογή (εταιρία σαν το Paypal ) με την οποία η πληρωμή έγινε κανονικά, όπως και στη δική σου περίπτωση με χρέωση κατευθείαν της κάρτας δεν είχες πρόβλημα. Νομίζω ότι η εφαρμογή των capital controls διαφέρει ανάλογα τον οργανισμό που μεσολαβεί για την χρέωση της κάρτας , ή μπορεί το κάθε κατάστημα να έχει δηλωθεί διαφορετικά σε κάθε οργανισμό ;

ανεξάρτητα από τα παραπάνω γιατί σε ενοχλεί το signed airmail ; προσωπικά παραγγέλνω πάντα με registered για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, έστω και μια στις χίλιες να χαθεί ένα απλό δέμα γιατί να το ρισκάρεις για ελάχιστα ευρώ παραπάνω ; (ανάλογα και με την αξία του δέματος βέβαια)

επίσης αυτό που λες για την προμήθεια της τράπεζας στην περίπτωση απευθείας χρέωσης της κάρτας, πιστεύεις ότι είναι μεγαλύτερη από του Paypal ;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2017, 05:21:37 μμ »
  επίσης αυτό που λες για την προμήθεια της τράπεζας στην περίπτωση απευθείας χρέωσης της κάρτας, πιστεύεις ότι είναι μεγαλύτερη από του Paypal ;

Σίγουρα όχι. Το Paypal τσιμπάει από τον αγοραστή με την μεταροπή του νομίσματος
και από τον έμπορο ένα ποσό που τουλάχιστον στο Ebay είναι 10% στο σύνολο της
καταβληθείσας πληρωμής ( αντικείμενο+ταχυδρομικά ). Το ακριβές ποσοστό του δεν
το γνωρίζω.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2017, 05:01:04 μμ »
@GRmodeler,

Την αλλαγή την έκανε πιθανότατα ο Χάνναντς - με το αιτιολογικό ότι και καλά το paypal δεν μπορεί να δεχτεί να κάνει την πληρωμή της συναλλαγής σε προϊόν που δεν είναι signed airmail + tracking. Γι' αυτό και αυτόματα ανανέωνε την σελίδα πληρωμης (checkout) με τσεκαρισμένη την επιλογή που αναφέρω.

Πάντως και 'γω στην συζήτηση που είχα με την τράπεζα μου ανεφεραν το ενδεχόμενο να είναι το καταστημα δηλωμένο από τον ιδιοκτήτη του, στην κατηγορία "καλλιτεχνικά είδη" και γι' αυτό να απορρίφθηκε η πληρωμή.

Το airmail me tracking kai signed με ενοχλεί γιατί μπορεί να αγοράζω από το εξωτερικό κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μου τρέχουν και απ' τα μπατζάκια τα λεφτά. Είμαι ίσα-ίσα. Γι' αυτό άλλωστε τα έχω πάρει και με την τράπεζα που παίρνει προμήθεια από την συναλλαγή.

Εγώ πάντως όσες φορές είχα παραγγείλει στο παρελθόν από Χάνναντς και χωρίς να είναι με tracking/signed, το δέμα μου ερχόταν πάντα και μέσα σε 7 ημέρες.

Επίσης θεωρώ κοροϊδία να σε χρεώνει πααρπάνω ταχυδρομικα κάθε φορα που προσθέτεις ένα προϊόν στην λίστα σου. Από περιέργεια μία πρόσφατα προτού κάνω αυτήν εδώ την αγορά, είχα βάλει να αγοράσω καρτέλες χαλμομανιών και κάποια φωτοχαραγμένα. Ε ενώ τα ταχυδρομικά του έχουν μία στάνταρντ κοστολόγηση η οποία είναι μέχρι ένα ορισμένο βάρος, αυτός μου αύξανε τα ταχυδρομικά.

Τελος πάντων, τώρα η αγορά έγινε και περιμένω να μου 'ρθουν. Ας όψεται που τα ΕΛΤΑ χρεώνουν κι αυτά πλέον τα μυαλοκέφαλα τους άμα ψωνίζεις από Ασία διαφορετικά... Luckymodel και πάλι Luckymodel!

Τέλος όσο αφορά την προμήθεια της τράπεζας, απ' ότι μου είχαν πεί φτάνει αν θυμάμαι καλά μέχρι 6-7 ευρώ στα 2 κιλά. Κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2017, 05:32:56 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2017, 09:51:31 μμ »
Πληροφοριακα, τα ειδη arts & crafts εξακολουθουν να ειναι στην λιστα των CC, με συνεπεια να κοβονται οι συναλλαγες. Χθες το πρωι μιλουσα με την Alphabank. Δεν εχει να κανει με το ειδος που αγοραζεις, αλλα με το πως ειναι δηλωμενη η εταιρεια. Αν ειναι δηλωμενη πχ ως γενικο εμποριο δεν εχεις προβλημα. Απο το Wayland πχ ψωνιζω κανονικοτατα. Το αυτο ισχυει και για ελληνικα καταστηματα που εχουν κανει μεταφορα εδρας ή εχουν συνδεσει με το eshop τους λογαριασμους του εξωτερικου.
Στην δημοσιευμενη λιστα παντως γινεται λογος για απαγορευση αγορας εργων τεχνης απο το εξωτερικο. Τωρα τι σχεση εχουν οι πινακες και τα γλυπτα με τα χρωματα και υλικα δεν εχω καταλαβει. Μαλλον οτι εχει ''art'' στην περιγραφη εκτελειται επι τοπου για καλο και για κακο  :lol:
Ετσι τρωω ακυρο στην Perry Miniatures που εχει στην περιγραφη της και το εμποριο αντικων. Εχουμε μπλεξει.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2017, 08:37:39 πμ »
...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2017, 12:24:21 μμ »
Οδηγίες προς "ναυτιλομένους"!!!

Μόλις παρέλαβα από Χάνναντς, λοιπόν, αν παραγγείλετε τσεκάροντας την επιλογή airmail tracking & signed, κάπως έτσι την περιγράφει, φροντίστε να είστε σπίτι σας ή σε οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση έχετε δηλώσει να πάει η παραγγελία σας γιατί θα σας έρθει με την ACS.

Eυτυχώς που ήμουν σπίτι σήμερα γιατί διαφορετικά μπορεί και να το έστελνε πίσω το πακέτο.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2017, 03:12:06 μμ »
Συμπτωματικά είχα ένα θέμα με την ACS τον προηγούμενο μήνα. Μπορώ να τους προσάψω διάφορα, αλλά όχι αυτό που γράφεις. Εαν είχες δηλώσει το τηλέφωνό σου κατά την αγορά, τότε η ACS σου στέλνει ειδοποιητήριο sms. Διαφορετικά σου κάνει 2 επισκέψεις και εαν δεν σε βρεί, τότε το δέμα σου γυρίζει στα κεντρικά τους γραφεία και μετέπειτα επιστρέφεται στον Αποστολέα του. Καθώς ψωνίζω τακτικά από Αγγλία, εχω παρατηρήσει οτι τα ελαφριά δέματα πηγαίνουν στα ΕΛΤΑ, τα δε βαρύτερα στην ACS. (Kαι μάλιστα από τον ίδιο αποστολέα). Εφόσον έχετε το tracking number, 4 μέρες μετά την επιστολή αρχίζετε να τσεκάρετε είτε από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ είτε απο την ACS που μπορεί να είναι το δέμα σας.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2017, 06:30:20 μμ »
@ramfighter  Να σου πώ την αλήθεια έμεινα έκπληκτος όταν είδα το κούριερ γιατί συνήθως τα δέματα - φακέλους από το Χάνναντς μου τα φέρνανε μέχρι τώρα τα ΕΛΤΑ.

Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει και ο Χάνναντς πλέον τα στέλνει με Κούριερ. Από τις ετικέτες που είχε επάνω το κούτι - μην φανταστείς κανα τεράστιο (το F-5E της ΧόμπυΜπόςς είχα παραγγείλει) - είδα ότι πήγε πρώτα Γερμανία, όπου το παρέλαβε η GLS και μετά πέρασε στα χέρια της δικιάς μας ACS.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 01, 2017, 06:47:17 μμ »
Απο Hannants αποστέλλονται με Royal Mail. Εμένα τουλάχιστον όταν βαριέμαι να πάω και παραγγέλνω με Royal Mail μου τα φέρνουν. Η Royal όμως όταν στέλνει Ελλάδα αναλόγως το βάρος του δέματος και το αν το στέλνεις συστημένο ή όχι επιλέγει ΕΛΤΑ ή ACS.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 29, 2017, 08:25:20 μμ »
Τελικά στο hannants γίνεται πληρωμή μέσω PAYPAL ή το απορρίπτει λόγω capital controls?

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2018, 07:24:36 μμ »
Τελικά στο hannants γίνεται πληρωμή μέσω PAYPAL ή το απορρίπτει λόγω capital controls?

Απ᾽ότι φαίνεται το καταστημα συνεχίζει να υπάγεται στην κατηγορία που έχουν αναφέρει πιό πάνω άλλοι συνάδελφοι, οπότε η συνναλαγή απορρίπτεται.

Πρίν από λίγο προσπάθησα να αγοράσω το νέo RF-84F της Sword από Hannants, χρησιμοποιώντας το PayPal, αλλά τζίφος!!!

Tags: