0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε δοκιμή με μια παλιά καλύπτρα, τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά
Παράθεση από: 117tacan στις Νοεμβρίου 21, 2007, 02:19:55 μμΣε δοκιμή με μια παλιά καλύπτρα, τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά Οταν λες ικανοποιητικα εννοεις εφαμηλα των Futurοιδων ή χειροτερα απο αυτα ?
Στην αρχή του τοπικ ο αγαπητός ΓΚΟΝΤΟΓΚ ανέφερε κάποια ζουμια τα οποία διαλύουν την παρκετίνη. Ανάμεσά τους δεν είδα το διαλυτικό της ΤΑΜΙΥΑ. Γιώργο δεν το δοκίμασες ή δεν διαλύει την παρκετίνη ? Εγώ με μια πολύ πρόχειρη δοκιμή που έκανα δεν διαπίστωσα ότι την διαλύει.
Θα κάνω τότε ένα δικό μου τεστ και θα το ποσταρω.
Παράθεση από: LIVERPOOL στις Νοεμβρίου 21, 2007, 11:49:09 μμΘα κάνω τότε ένα δικό μου τεστ και θα το ποσταρω. Αυτό με τις καλύπτρες λες :
Και αυτό.Βασικά έχω στο νου μου να κάνω μια χειρμερινή παραλλαγή σε ένα αεροπλάνο αφαιρώντας το άσπρο ακριλικό χρώμα με νοτισμένο σε διαλυτικό TAMIYA χαρτί κουζίνας. Αν το διαλυτικό αυτό δεν επιρεάζει την παρκετίνη, πριν ψεκάσω το άσπρο θα περάσω παρκετίνη το αεροπλάνο. Γι αυτό θα κάνω ένα τεστ πρώτα σε ένα παλιό που έχω για δοκιμές
Παράθεση από: LIVERPOOL στις Νοεμβρίου 22, 2007, 05:48:58 μμΚαι αυτό.Βασικά έχω στο νου μου να κάνω μια χειρμερινή παραλλαγή σε ένα αεροπλάνο αφαιρώντας το άσπρο ακριλικό χρώμα με νοτισμένο σε διαλυτικό TAMIYA χαρτί κουζίνας. Αν το διαλυτικό αυτό δεν επιρεάζει την παρκετίνη, πριν ψεκάσω το άσπρο θα περάσω παρκετίνη το αεροπλάνο. Γι αυτό θα κάνω ένα τεστ πρώτα σε ένα παλιό που έχω για δοκιμέςΠάντως πρόσεχε, το Αζαξ την ξεσκίζει.... Μου έχει σηκώσει δύο στρώσεις παρκετίνη και 2 χρώμα gunze με τη μία.....
Τι να κάνω μου 'ρθε μια ιδέα και αν πιάσει τότε θα απαλλαγούμε από το μασκάρισμα για το βάψιμο της καλύπτρας. Μπορεί να το έχουν δοκιμάσει και άλλοι, δεν λέω, αλλά πουθενά μέχρι τώρα δεν διάβασα τίποτα σχετικό. Μια δοκιμή δεν βλάπτει, νομίζω.
για να καταλάβω και εγώ.... θα βάψω το willys με enamels, θα το "σφραγίσω" με την παρκετίνη (long shine) θα βάλω χαλκομανίες με βελτιωτικό, θα κάνω wash με υδατοδιάλυτα λάδια, και μετά θα μπορέσω να το ψεκάσω με ακρυλικό βερνίκι φλατ αραιωμένο με azax ή λόγω της αραίωσης του βερνικιού με azax θα τα πάρω στο χέρι;;;;
Λοιπόν: για πινελάτες καλύπτρες νομίζω το κόλπο είναι παρκετίνη (δύο χέρια)Βάψιμοαφαίρεση του χρώματος που δεν θέλουμε με μυτερή οδοντογλυφίδα... Δεν πληγώνει την καλύπτρα (γλυστρά στην παρκετίνη) αλλά βγάζει το enamel (τουλάχιστον τα matt).Και μετά ξανά παρκετίνη για σφράγισμα...Για όποιον βαριέται το μασκάρισμα. Σκοπεύω να το κάνω στην 72άρα καλύπτρα του F-84F που έχει τρία μικρά τζάμια. Πιστεύω ότι είναι λύση για θερμοκήπια σε Λουφτβάφικες και γιαπανίζε καλύπτρες...Τι λες g(lossy)kontog?
Παράθεση από: psilos στις Νοεμβρίου 23, 2007, 12:08:14 μμγια να καταλάβω και εγώ.... θα βάψω το willys με enamels, θα το "σφραγίσω" με την παρκετίνη (long shine) θα βάλω χαλκομανίες με βελτιωτικό, θα κάνω wash με υδατοδιάλυτα λάδια, και μετά θα μπορέσω να το ψεκάσω με ακρυλικό βερνίκι φλατ αραιωμένο με azax ή λόγω της αραίωσης του βερνικιού με azax θα τα πάρω στο χέρι;;;; Αν αφήσεις την παρκετίνη να στεγνώσει για 24 ώρες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα Και wash μπορείς να κάνει με ότι λάδια θέλεις!